Tiedätkö aurinkosähköisistä hitsausnauhoista?

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkosähköpaneelin tärkein osa on pieni kenno, joka on hitsattu yhteen aurinkosähköhitsausnauhalla ja joka muuttaa valoenergian sähköksi. Tiedätkö mitään hitsausnauhoista, joilla on tärkeä rooli kennojen yhdistämisessä ja virran vastaanottamisessa? Tässä artikkelissa kerromme hieman hitsausnauhasta.

broken image

Mikä on aurinkosähköinen hitsausnauha?

Valosähköinen hitsausnauha on hitsausnauhakuparinauha, joka koostuu metallisesta tinasta ja metallisesta kuparista. Se on aurinkokennojen johtava johtokaista. Se kuljettaa kennon valosta muunnetun sähköenergian sähkölaitteisiin, ja virrasta ja jännitteestä riippuen sillä on myös jäähdyttävä vaikutus. Siksi se on yksi aurinkosähköpaneelin tärkeimmistä osista. Aurinkosähköisen hitsausnauhan laatu liittyy aurinkosähkömoduulin tehokkuuteen ja käyttöikään. PV-hitsausnauhan mitat, mekaaniset ominaisuudet, pintarakenne, resistiivisyys ja muut suorituskykyindikaattorit vaikuttavat aurinkosähköenergian tuotannon tehokkuuteen. Laadukkaat PV-hitsausnauhat eivät ainoastaan lisää merkittävästi sähköntuotannon tehokkuutta, vaan myös vähentävät PV-paneelien pirstoutumisastetta korkealaatuisen liitäntäkyvyn ansiosta.

Aurinkosähköisten hitsausnauhojen päämateriaalit ovat: kuparipohjainen materiaali, tinalevypinnoite ja vuoto. Kupariliuskan pinnalle levitetään jatkuva ja yhtenäinen kerros sulanapitoseosta erikoistuneella tavalla, jotta saadaan sovelluksen vaatimukset täyttävä aurinkosähköinen hitsausnauha.

broken image

Aurinkosähköisen hitsausnauhan tyypit?

Tärkeimmät aurinkosähköiset hitsausnauhat, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla, voidaan jakaa hitsausnauhoihinliitäntähitsausnauhat hitsausnauhat ja hitsausnauhatbusbar nauhat hitsausnauhat sovellussuunnan mukaan.

Hitsausnauhaliitäntähitsausnauha on tinattu hitsausnauha, jota käytetään aurinkokennojen liittämiseen sekä virran keräämiseen ja siirtämiseen aurinkokennoista. Hitsauskaistaleen väyläkaistaleen hitsauskaistale yhdistää kennoketjut liitäntäkoteloon ja mahdollistaa täydellisen virtapiirin kulun.

On selvää, että hitsausnauhatliitäntähitsausnauhan hitsausnauhan kulutusosat ovat selvästi suuremmat kuin hitsausnauhan väyläkaistaleen hitsausnauhan.

broken image

hitsausnauhatliitäntä hitsausnauhat hitsausnauhat voidaan jakaa:
1. Perinteinen hitsausnauha
Soveltuu tavanomaisille komponenteille ja täyttää tavanomaisten komponenttien tarpeet.
2. MBB-hitsausnauha
MBB-hitsausnauha soveltuu moniporttimoduuleille ja on ohuempi kuin perinteinen hitsausnauha. Mitä enemmän hitsauslinjoja on, sitä läntisempi hitsausnauha on, mikä vähentää hitsausnauhan varjostavaa aluetta kennossa ja lisää käyttötehoa. Samalla kennotiheys jakautuu tasaisemmin ja moduulin teho kasvaa merkittävästi.

broken image

3. Matalan lämpötilan hitsausnauhat
HJT-kennomoduuleille soveltuva matalalämpötilahitsaus voidaan toteuttaa, mikä auttaa vähentämään aurinkokennojen pirstoutumisastetta.

Muita tuotteita ovat muun muassa matalavastushitsausnauhat ja profiloidut hitsausnauhat.

hitsauskaistaleet linja-autokiskokaistaleet hitsauskaistaleet voidaan jakaa seuraaviin:
1. Pinottu laatta hitsausnauhat
Tämäntyyppiset hitsausnauhat ovat ohuita ja niillä on alhainen lujuus, joka on yhteensopiva pinottujen laattojen suuren tiheyden kanssa, ja ne voidaan kääntää pienemmän version saavuttamiseksi ilman, että solun pirstoutumisnopeus kasvaa, mikä lisää solutehoa pinta-alayksikköä kohti.
2. Punching-hitsausnauha
Tavoitteena on tuottaa hitsausnauha, jossa on ontto keskusta, pinottujen wattityyppisten kennojen liittämistä varten.

3. Musta hitsausnauha
Täysin mustissa moduuleissa väri sovitetaan moduulin ulkonäön mukaan, jolloin hitsausnauhan väri pysyy moduulin rungon ja kennon ulkonäön kanssa yhtenäisenä, jolloin saavutetaan esteettisyys ja vähennetään optista saastumista.

On olemassa myös perinteisiä hitsausnauhoja ja taivutushitsausnauhoja.

broken image

Nykyiset PERC-moduulit liitetään pääasiassa PV-hitsausnauhoilla, kun taas TOPCon-moduulit ja heterojunction-moduulit, jotka ovat alan kehityssuunta, käyttävät myös PV-hitsausnauhoja pääasiallisena liitäntätapana.


Maysun Solar on valmistaja, jolla on 15 vuoden kokemus aurinkosähkömoduulien tuotannosta, ja se tarjoaa laajan valikoiman aurinkosähkömoduuleja ostettavaksi. Klikkaa alla olevaa painiketta tiedustellaksesi! Voit myös vierailla verkkosivuillamme saadaksesi lisätietoja tekstimuodossa.

Saatat myös pitää:

broken image
broken image
broken image