Aurinkosähkömoduulien kustannusten alentaminen ja tehokkuuden lisääminen - shingled

· Tietoja aurinkosähköstä

Viime vuosina aurinkosähkön sähköntuotannon sähkön yksikkökustannusten jatkuva vähentäminen on noussut aurinkosähköalan liikemiesten ja asiakkaiden huomion kohteeksi, ja se on myös ainoa tapa saavuttaa hiilineutraalius. Aurinkosähkökennojen tehokkuutta parantamalla ja komponenttien kustannuksia alentamalla ostajien investointikustannusten alentamisesta on tullut tärkein tekninen tie.

Koska akkuteknologian innovaatiot ovat kuitenkin pullonkaula edessä, PERC on lähellä teoreettisen tehokkuuden huippua, eivätkä tekniikat, kuten heterojunction ja TopCon, voi murtautua kustannusesteen läpi lyhyellä aikavälillä, ja tilaa erilaisten apumateriaalien kustannusten edelleen alentamiseen on hyvin rajallinen. Kuinka tehdä aurinkosähkömoduuleista suurempi teho ja sähköntuotanto, monet yritykset ovat alkaneet tehdä meteliä moduulien "pakkausprosessista". Niistä korkean suorituskyvyn ja laadukkaan komponenttien pakkaustekniikka on valmistettu Shingled.

broken image

Mitä Shingled Technology on?

Shingled käyttää laserleikkaustekniikkaa leikkaamaan koko akku useiksi pieniksi akkuliuskoiksi, pinoamaan ja järjestämään ne kattotiileiksi sekä käyttämään saumatonta johtavaa hopealiimaa (ECA) -hitsaustekniikkaa korvaamaan akun osien väliset metalliristikkolinjat. , ja suorita sitten laminaattipaketti. Tällaisella toiminnolla voidaan optimoida moduulin rakenne ja saavuttaa nolla soluvälit.Samalla asettelulla voidaan sijoittaa 5% enemmän soluja kuin muun tyyppisiin moduuleihin, mikä lisää tehokkaasti moduulin valon vastaanottoaluetta.


Tehokas Shingled-teknologian uusin sukupolvi ottaa käyttöön akun pinnan optimointiteknologian, joka parantaa virrankeräyskykyä ja voi entisestään nostaa komponenttipakkausten energiatiheyden rajaa. Shingled-teknologialla kapseloiduilla suuritiheyksisillä aurinkosähkömoduuleilla on viisi ainutlaatuista tuoteetua, joiden ansiosta Shingled-moduuleilla on vahvempi "elinvoimaisuus" kuin perinteisillä moduuleilla.

broken image

Shingled edut

1. Korkeampi muunnostehokkuus
Perinteisten moduulien hitsauskonetekniikan rajoituksista johtuen solujen välillä on yleensä 2 mm:n etäisyys, mikä johtaa suureen määrään tyhjiä alueita moduulissa. Shingled-moduulissa kennon ja kennopinon välinen etäisyys on 0, ja saman alueen alle voidaan pakata enemmän kennoja, mikä parantaa aurinkosähkömoduulin muunnostehokkuutta.

 

2. Vahvempi anti-hot spot -suorituskyky
Aurinkosähkömoduulien "hot spot-efekti" on yksi tärkeimmistä moduulien sähköntuotantoon vaikuttavista tekijöistä. Kun "kuuman pisteen vaikutus" saavuttaa tietyn tason, jatkuva paikallinen kuumennus ja korkea lämpötila polttavat komponentit, jolloin lasi rikkoutuu, solut palavat ja taustalevy palaa läpi. Vaikka moduuli ei olisi palanut loppuun, hot spot lyhentää suoraan aurinkosähkömoduulin käyttöikää 30 %, mikä aiheuttaa aurinkosähkömoduulin vian pitkällä aikavälillä.


Koska Shingled-moduulin työvirta merkkijonossa on 1/6 koko moduulin merkkijonon työvirrasta, kääntövirran vaikutusta moduulin hot spot -vaikutukseen voidaan pienentää alhaisella virralla, jolloin moduulin anti-hot spot -kyvyn parantaminen.

broken image

3. Pienempi halkeiluriski
Shingled-teknologiaa käyttävillä komponenteilla kennot on liitetty joustavasti ECA:lla ja jännitysjakauma on tasainen, mikä paitsi sopeutuu ohuempiin piisiruihin, myös vähentää halkeamien riskiä.
Perinteisten moduulien halkeamat voivat laajentaa koko kennon pituutta (1/2 kennon puolikkaan pituudesta), ja Shingled-moduuli voi ulottua 1/6 koko kennosta (määräytyy viipaleiden lukumäärän mukaan). Paanukomponentit voivat tehokkaasti rajoittaa halkeamien vaikutusta pienemmälle alueelle, ja vaikka halkeamia esiintyisi, komponenttien tehohäviö on pienempi.


4. Vähemmän tukosten vaikutusta
Aurinkosähkövoimalan varjostus ei ainoastaan ​​vähennä moduulien sähköntuotannon tehokkuutta, vaan voi myös aiheuttaa hot spotteja, jotka tuovat piileviä vaaroja voimalaitoksen turvallisuudelle. Tavallisiin aurinkosähkömoduuleihin verrattuna varjostuksella on paljon vähemmän vaikutusta Shingled-moduuleihin.


Kun moduuli asennetaan pystysuoraan, pohjanauha peitetään, perinteisen puolikennomoduulin teho vaimenee 50 % ja perinteisen täyskennomoduulin teho 100 %. Shingled-moduuleilla on kuitenkin vain 33 prosentin vähennys yksirivisten kennovikojen tehossa; kun moduulit asennetaan vaakasuoraan peittämään alaosa, perinteisillä täyskenno- ja puolikennomoduuleilla on 33 prosentin tehonvähennys, kun taas Shingled-moduuleilla vain yksirivisten kennovikojen tehon vähennys on 17 %.

 

5. Pienempi vastus
Lopuksi, piirisuunnittelun kannalta perinteiset komponentit käyttävät tinapinnoitettuja kupariliuskoja yhteenliittämiseen, ja juotosliuskojen vastus voi helposti johtaa tehohäviöön. Paanukomponentit yhdistetään matalaresistanssilla ECA:lla, kaksi kennoa on kytketty suoraan, elektronien välinen liikeetäisyys lyhenee ja vastuksen pieneneminen auttaa lisäämään tehoa.

 

Shingled-teknologia kehittyy tällä hetkellä nopeasti ja kustannukset ovat lähellä perinteisiä komponentteja. Shingled-komponentteja on käytetty Euroopassa, Australiassa, Etelä-Koreassa, Japanissa ja muissa maissa. Maysun Solar valmistaa myös täysin mustia Shingled-aurinkosähkömoduuleja, joita on saatavana eri eritelmillä.

broken image

Aurinkosähkömoduulien valmistajana, jolla on 15 vuoden kokemus alalta, Maysun Solarilla on toimistoja ja varastoja monissa maissa ja alueilla, ja se on luonut pitkäaikaiset ja vakaat yhteistyösuhteet monien erinomaisten asentajien kanssa. Olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä saadaksesi viimeisimmän moduulitarjouksen tai neuvotellaksesi aurinkosähköihin liittyvissä kysymyksissä.

Saatat pitää myös:

broken image
broken image
broken image