Miten valitsen aurinkosähkökiinnikkeen?

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkosähkövoimaloiden erilaiset sijaintipaikat edellyttävät erilaisten voimaloiden suunnitteluvaihtoehtojen tarkastelua. Aurinkosähköjärjestelmiä suunniteltaessa tapa, jolla moduuliryhmän tukia käytetään, vaikuttaa merkittävästi sähköntuotantojärjestelmän saamaan auringon kokonaissäteilyn määrään ja siten aurinkosähköjärjestelmän sähköntuotantokapasiteettiin.

Turvallinen ja taloudellinen aurinkosähköjärjestelmän tukijärjestelmä on tärkeä huolenaihe. Aurinkosähkövoimalan tärkeänä osana aurinkosähkövoimalan tuki kantaa pääosan aurinkosähkövoimalan sähköntuotannosta. Kannattimen valinta vaikuttaa suoraan PV-moduulin toimintavarmuuteen, rikkoutumisasteeseen ja rakennusinvestointiin. Oikean PV-kannattimen valinta ei ainoastaan vähennä hankekustannuksia vaan myös myöhempiä ylläpitokustannuksia.

broken image

PV-kiinnikkeet voidaan luokitella liitäntätavan, asennusrakenteen ja asennuspaikan mukaan. Ne jaetaan liitäntämuodon mukaan hitsattuihin ja koottuihin, asennusrakenteen mukaan kiinteisiin ja päiväkohtaisiin, asennuspaikan mukaan maa- ja kattotyyppisiin jne. Tällä hetkellä useimmissa aurinkosähkövoimaloissa käytetään kolmenlaisia kiinnikkeitä: kiinteitä perinteisiä kiinnikkeitä, säädettäviä seurantakiinnikkeitä ja joustavia aurinkosähkökiinnikkeitä.

Kiinteät aurinkosähkökiinnikkeet

Tällä tarkoitetaan asennusjärjestelmää, jossa suunta, kulma jne. pysyy samana asennuksen jälkeen. Kiinteä asennusmenetelmä sijoittaa aurinkosähkömoduulit suoraan matalille leveysasteille tietyssä kulmassa maahan nähden ja muodostaa aurinkosähköjärjestelmän sarja- ja rinnakkaisasennuksen, jolloin aurinkosähkövoiman tuottaminen on mahdollista. On olemassa erilaisia kiinnitysmenetelmiä, kuten maakiinnitysmenetelmät ovat paalumenetelmä (suora hautausmenetelmä), betoniharkkojen vastapainomenetelmä, esihautausmenetelmä, maa-ankkurimenetelmä jne. Kattokiinnitysmenetelmillä on erilaisia ratkaisuja eri katemateriaalien kanssa.

broken image

Säädettävä seurantakannatin

Seurantajärjestelmät on suunniteltu kohdistamaan aurinko mahdollisimman tarkasti, jotta paneelin pinta-alayksikköä kohti saadaan enemmän auringonsäteitä, mikä lisää tuotetun sähkön määrää. Nykyisin seurantajärjestelmiin kuuluvat yksiakseliset seurantajärjestelmät ja kaksiakseliset seurantajärjestelmät, jotka jaetaan vaakasuoriin ja vinoihin yksiakselisiin seurantajärjestelmiin.

(1) Vaakasuora yksiakselinen seurantajärjestelmä
Tasaiset yksiakseliset seurantakannattimet ovat kannattimia, jotka voivat seurata auringon kiertoa vaaka-akselin ympäri, yleensä pohjois-etelä-suuntaisesti. Yleinen seurantakulma-alue on ±60°, ja on myös tuotteita, joiden seurantakulma-alue on ±45°. Litteät yksiakseliset järjestelmät vievät yleensä 1,1-1,3 kertaa enemmän tilaa kuin kiinteät järjestelmät, ja niiden sähköntuotanto kasvaa 8-15 prosenttia ja hinta 5-10 prosenttia.

(2) Vinot yksiakseliset seurantajärjestelmät
Vinossa yksiakselisessa seuranta-asennuksessa aurinkosähkömoduuli pyörii vinon akselin ympäri auringon seuraamiseksi, jotta saadaan suurempi teho. Kallistetun yksiakselisen järjestelmän jalanjälki on tyypillisesti 2-4 kertaa suurempi kuin kiinteän järjestelmän, ja tehontuotanto kasvaa 15-20 % ja hinta 10-15 %.

broken image

(3) Kaksiakselinen seuranta
Kaksiakselisia seurantakannattimia voidaan kääntää sekä itä-länsi- että pohjois-etelä-suunnassa, jotta voidaan seurata auringon atsimuutti- ja korkeuskulmaa koko päivän ajan. Kaksiakseliset seurantajärjestelmät vievät yleensä kaksi-neljä kertaa enemmän tilaa kuin kiinteät järjestelmät, ja sähköntuotanto kasvaa 25-30 prosenttia ja hinta yli 60 prosenttia. Kaksiakseliset seurantajärjestelmät ovat kuitenkin monimutkaisempia, ja siksi niissä on enemmän mekaanisia rakenteita ja keskimääräinen toimintavakaus.

Joustavat kannattimet

Joustava aurinkosähkötuki on suurikokoinen, molemmista päistä kiinnitetty aurinkosähkömoduulin tukirakenne, joka muodostuu esijännitetyistä taipuisista kaapelirakenteista. Kaapelirakenteen jänneväli on tavallisesti 20-40 metriä, mutta enintään 100 metriä. Samalla moduulit voidaan nostaa 2 metristä 30 metriin maanpinnan yläpuolelle, minkä etuna on suuri korkeus moduulien alla ja vähäinen paalujen määrä järjestelyssä. Taipuisissa kiinnikkeissä olevat aurinkosähkömoduulit asennetaan yleensä pieneen kallistuskulmaan, joka on yleensä 10°-15°.


Joustavia telineitä voidaan käyttää pääasiassa sellaisissa tilanteissa kuin vuoristohankkeet, joissa on suuri kaltevuus (esim. yli 35°), sekä kalastus- ja maataloushankkeet, joissa tarvitaan paljon korkeutta. Myös hajautetun aurinkosähkön soveltamiseen jätevedenpuhdistamoissa, pysäköintialueilla ja muilla alueilla, joilla on suuri tilantarve, on suuria mahdollisuuksia.

broken image

Edellä mainituissa kolmessa kiinniketyypissä on otettava huomioon aurinkosähköjärjestelmän layout-suunnittelu, sähköntuotannon arviointi, kustannukset ja muut tekijät, esimerkiksi kiinteä säädettävä kiinnike ja seurantakiinnike soveltuvat paremmin alueille, joilla on voimakas suora säteily.

Maysun Solar, PV-moduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi meihin yhteyttä tuotetarjouksen saamiseksi.

Saatat myös pitää:

broken image
broken image
broken image