Miten aurinkosähköpaneelit tulisi rivittää ja asentaa?

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkosähkön suosion myötä on tullut huoli siitä, miten voimaloiden sijoitetun pääoman tuottoa voidaan parantaa, ja voimaloiden suunnittelun tarkentaminen on vähitellen esityslistalla. Aurinkosähkövoimaloissa on kaksi erilaista moduulien sijoittelua, vaaka- ja pystysuora, ja kummassakin on omat näkökantansa vaaka- tai pystysuorien rivien käytön suhteen tilanteesta riippuen. Kumpi järjestely sopii paremmin kotiisi?

Mitä ovat vaaka- ja pystysuorat moduulirivit?

Kuten nimestä voi päätellä, vaakasuora moduulijärjestely tarkoittaa, että moduuli on asennettu jalustalle siten, että pitkä sivu on itä-länsisuunnan suuntainen, kun taas pystysuora moduulijärjestely tarkoittaa, että lyhyt sivu on itä-länsisuunnan suuntainen. Tärkein syy siihen, että tällä hetkellä on enemmän voimaloita, joissa on pystysuora moduulijärjestely, on se, että ne on helpompi asentaa, kun taas vaakasuorassa moduulijärjestelyssä yläosan asentaminen on vaikeampaa, mikä vaikuttaa rakennusaikatauluun.

broken image

Miten layout valitaan

1. Tasaisella maalla olevat voimalat

Suhteellisen tasaisella maalla sijaitsevissa voimalaitoksissa käy niin, että auringon noustessa ja laskiessa eturivin komponentit varjostavat rinnakkain takariviä. Kun hajonta, heijastuminen ja muut tekijät on jätetty huomioimatta, arvioimme, että vaakariviä varjostetaan aamulla ja illalla 10 minuuttia vähemmän kuin pystyriviä. Kun otetaan huomioon, että säteilysuhde laskee auringon noustessa ja laskiessa, laskelma perustuu siihen, että lähtöteho on 15 prosenttia enimmäislähtötehosta. Voimalaitoksessa, jonka vuotuinen käyttöaika on 1500 tuntia, vaakarivi tuottaa 1,2 prosenttia enemmän tehoa kuin pystyrivi.

broken image

2. Vuori, rinne aurinkosähkövoimalaitos

Nyt aurinkosähkövoimala ja maatalous, metsätalous yhdistettynä enemmän, väistämättä vuorilla, kaltevalla maalla ja muissa epätasaisessa maastossa rakentaminen, niin monimutkainen maasto komponentti layout miten valita se?

Vuoristoisten eteläisten ja pohjoisten rinteiden käyttämiseksi voimaloiden rakentamisessa, samanlainen kuin tasainen maa, vaakasuora rivi on parempi kuin pystysuora rivi.

Kun voimalaitokset rakennetaan käyttäen osaa itä- ja länsirinteistä, kun aurinko nousee aamulla, itärinne paistaa ensin ja länsirinne on varjossa. Kun aurinko vähitellen nousee ja siirtyy etelään, länsirinne paistaa vähitellen ja itärinne on varjossa, ja voidaan nähdä, että varjostus on edelleen suunnilleen samansuuntainen moduulin pitkän sivun kanssa. Aurinko liikkuu Kravun kääntöpiirin välillä, ja aurinkosähkövoimalan alue on Kravun kääntöpiirin pohjoispuolella, joten laadullisesti katsottuna epäsäännöllisillä alueilla, kuten vuorilla ja rinteillä, moduulien kyky vastustaa varjostusta vaakariveissä on suurempi kuin pystyriveissä.

3. Hajautettu katto, kun varjostusta on noin

Katolle asennetun hajautetun aurinkosähkövoimalan osalta, jos se on avoin ja varjostamaton ja siinä on kallistusasennus, sama kuin maavoimalaitoksessa. Pystysuora varjostus, kuten pylväät tai antennit, ja ei voida välttää, jos on enemmän varjostusta voidaan harkita pystysuora asennus. Voit tietenkin valita kotiisi sopivan menetelmän riippuen leveysasteesta, katon suuntauksesta, pinta-alasta, kaltevuudesta jne. tai näiden yhdistelmästä.

broken image

Varjostuksen vaikutus vaaka- ja pystyrivissä olevien kennojen tehoon

Moduulin piirirakenteen ominaisuudet määräävät eron moduulin kyvyssä kestää varjostusta. Koska varjostus tapahtuu pääasiassa lähellä maata, otamme esimerkin, jossa kaksi riviä lähellä maata olevia kennoja varjostetaan, havainnollistamaan varjostuksen vaikutusta sähköntuotantokykyyn.

Alla olevassa kaaviossa, kun moduulin kaksi alinta kennoriviä varjostetaan ja ne on sijoitettu vaakasuoraan, alempi ohitusdiodi on päällä ja kaksi ylintä kennoriviä tuottavat edelleen tehoa. Kun moduulin kaksi alimmaista kennoriviä on varjostettu ja sijoitettu pystysuoraan, jokainen moduulin kennoista on suojattu ja piiri on poikki, jolloin kaikista kolmesta kennorivistä ei tule tehoa.

Tämä osoittaa teoreettisesti, että vaakasuorat kennorivit kestävät paremmin varjostusta.

broken image

Maysun Solar, joka on aurinkosähkömoduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi meihin yhteyttä tuotetarjouksen saamiseksi.