Kuinka aurinkopaneelit valmistetaan?

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkopaneelit muuttavat valon energiaksi, ja energiaa muunnetaan kaikkialla. Aurinkopaneelien valmistaminen vaatii kuitenkin monimutkaisia materiaalirakenteita ja tuotantoprosesseja, lue tämä artikkeli saadaksesi lisätietoja jokaisesta prosessista!

Aurinkopaneelien materiaalit ja rakenne

Aurinkopaneelien materiaalit ja rakenne

Aurinkosähkömoduulien tärkeimpiä pakkauksen apumateriaaleja ovat lasi, alumiinikehys, EVA jne., jotka suojaavat kennoja. Maysun on käynyt läpi korkeatasoisen materiaalivalinnan, tarkan käsittelyn ja valmistuksen sekä tiukat suorituskykytestit. Näin varmistetaan, että voimme käyttää korkealaatuisia aurinkosähkömoduuleja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa, mikä takaa suorituskyvyn ja kestävyyden.

Miten aurinkopaneeli kestää sisäisen rakenteensa avulla sadetta ja lunta? Tavalliseen rakenteeseen ylhäältä alaspäin kuuluu: PV-lasi, EVA, kennot, EVA, takapaneeli/PV-lasi sekä alumiiniseosrunko ja liitäntäkotelo. Laadukkaan aurinkopaneelin luominen vaatii kuitenkin muutakin kuin näiden materiaalien kokoamisen. Sen on läpäistävä useita tiukkoja prosesseja ja läpäistävä menestyksekkäästi lukuisia testejä.

Lyhyesti sanottuna useat asiantuntijat ja 20-25 konetta työskentelevät tiiviisti yhdessä kennosta moduuliin. Prosessi käsittää kymmenen päävaihetta, jotka jakautuvat useisiin alavaiheisiin, jotta saadaan aikaan täydellinen aurinkopaneeli.

Aurinkopaneelien valmistusprosessi

Aurinkopaneelien valmistusprosessi

Vaihe 1: Puoliksi leikkaaminen

Kennojen jakaminen laserleikkurilla kahtia ja siirtyminen pienipintaisiin kennoihin sarjassa on hyvä ratkaisu vähentää virtahäviöitä ja lisätä moduulin tehoa. Moduuli kuitenkin moninkertaistaa liitäntäkohtien määrän ja asettaa suuria vaatimuksia tuotantoprosessille. Testaamme leikatut kennot, ja vain ne, jotka läpäisevät testin, etenevät seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe2:Hitsaus

Miten yksittäiset kennot liitetään toisiinsa muodostaen piirin? Korkeissa lämpötiloissa juotosnauha yhdistää vierekkäisten kennojen positiiviset ja negatiiviset navat. Teippi sulaa ja jäähtyy nopeasti luoden vahvan ja pysyvän fyysisen yhteyden kennojen välille. Tämä yhteys muodostaa kennojen ketjun. Tässä tarkastamme sen manuaalisesti ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.

Vaihe3:Layout

Vaihe3:Layout

Miten valmistajat rakentavat aurinkosähkömoduulin sisäisen rakenteen? Järjestä ensin solujouset EVA:lla päällystetylle PV-lasille. Seuraavaksi juota deflektoriliuskat solujousien molemmin puolin oleviin juotosliuskoihin alustavan piirin muodostamiseksi. Lisäksi annostelukone korjaa piirin asettelun nopeasti.

Huomaa, että juotosnauhan luotettavuuden varmistamiseksi pidä kokoonpanossa kunkin kennon vaaka- ja pystysuunnan välillä 2-5 mm:n kiinteä etäisyys, kun kiinnität sen kennon pinnan ylä- ja alapuolelle. Toteuttamalla järkevä rakenne voimme heijastaa osan kennojen rakoon säteilevästä valosta uudelleen akun pinnalle. Tämä saavutetaan heijastamalla valo kahdesti takalevyn ja lasin avulla. Tämän seurauksena aurinkosähköpaneelin lähtötehoa voidaan lisätä.

PV-muuntamisen hyötysuhde määräytyy kennon sijoittelun perusteella, ja virran vientiä parannetaan määrittelemällä, miten taustalevy asetetaan. Annostelun jälkeen EVA ja taustalevy asetetaan järjestyksessä kennon päälle. Vie deflektoriliuskojen johto taustalevyn reikien läpi, jolloin virta pääsee virtaamaan ulos kennosta johtoa pitkin.

Vaihe4:EL-testaus

Vaihe4:EL-testaus

Viimeinen prosessi ennen laminointia on EL-testaus, jossa käyttäjä skannaa moduulin EL-koneessa. Voimme helposti havaita kuolleet tai heikkotehoiset kennot, oikosulkukennot, halkeamat jne. Jos havaitset tällaisen virheen, lähetä moduuli takaisin virheen korjaamiseksi.

Vaihe5:Laminointi

Vaihe5:Laminointi

Laminoinnin aikana korkeat lämpötilat sitovat tiukasti lasin, EVA:n, kennot ja taustalevyn yhteen muodostaen moduulin rungon. Siksi meidän on tehtävä lopullinen säätö ja suoritettava testaus, jotta laminoidut komponentit ovat luotettavampia.

Syötämme EI-testin läpäisseet moduulit laminointilaitteeseen lopullista muotoilua varten. Laminoinnin jälkeen annamme moduulien jäähtyä 10-15 minuuttia, kunnes ne saavuttavat huoneenlämmön.

Vaihe6:Runko

Vaihe6:Runko

Jotta kokoonpanoprosessi olisi tarkempi, meidän on leikattava ylimääräinen materiaali reunoilta, jotta moduuleista saadaan muodoltaan ja kooltaan yhtenäisiä. Henkilökunta tarkistaa kennojen ulkonäön jälkeenpäin. Kun kaikki on kunnossa, kiinnitä leikattu alumiinikehys tiiviisti moduuliin tiivisteellä. Paneeli on täysin suojattu ja se estää ilman, pölyn ja kosteuden vaikutuksen moduuliin.

Vaihe 7: Kiinnitä liitäntärasia

Vaihe 7: Kiinnitä liitäntärasia

Liitäntärasia kiinnitetään takalevystä ulostuleviin deflektoriliuskoihin. Kiinnitämme liitäntärasian moduuliin käyttämällä tiivistys- ja juotosprosesseja, jotta varmistetaan, että virta voi kulkea sujuvasti.

Vaihe 8:Kiinteytys ja puhdistus

Juotoksen jälkeen anna moduulin jähmettyä 10-12 tuntia, jotta rakenne voi kuivua täysin ja saavuttaa vakaan tilan. Jähmettymisprosessin jälkeen sinun on puhdistettava moduuli manuaalisesti pölyn, vieraiden esineiden tai läikkyneen tiivisteen poistamiseksi, jotta kokoonpano voidaan esittää parhaassa kunnossaan.

Vaihe9:Moduulin testaus

Kun olemme valmistaneet moduulit, siirrämme ne 3 viimeiseen testiin lopputuotteen laadun varmistamiseksi. Kalibroimme kennon lähtötehon, testaamme sen lähtöominaisuudet ja määrittelemme komponentin laatutason. Ensin suoritamme eristysresistanssitestin johtamalla tasavirtaa komponentin läpi yhden ajan. Ensin suoritamme eristysresistanssitestin. Ohitamme komponentin läpi tasavirtaa yhden minuutin ajan. Jos paneeli kestää virran, se läpäisee testin. Muussa tapauksessa se ei läpäise testiä. Testaamme komponentin jännitteen keston ja eristyslujuuden varmistaaksemme, että se kestää ankarat luonnonolosuhteet (kuten salamaniskut) vahingoittumatta.

Tehotesti on toinen. Henkilökunta testaa komponenttien lähtövirran, jännitteen, tehon jne. ja luo etiketin tiedot. Sen jälkeen he kiinnittävät tarrat taustalevyyn erottelua varten.

Lopuksi suoritamme toisen EL-testin ja silmämääräisen tarkastuksen havaitsemisvirheen minimoimiseksi.

Vaihe10:Pakkaaminen

Vaihe10:Pakkaaminen

Henkilökunta aloittaa aurinkosähkömoduulien pakkaamisen kolmen viimeisen laatutarkastuksen jälkeen. Käärimme pahvia jokaisen moduulin neljän reunan ympärille, jotta estämme onnettomuudet kuljetuksen aikana, ja lisäksi pakkaamme ne pahvilaatikoihin. Pakkaamisen jälkeen käärimme kartongin ulkopuolelle kalvon, joka eristää paremmin ilmaa ja kosteutta.

Näet, että jokainen Maysun-aurinkopaneeli, kennoista lopulliseen toimitukseen, käy läpi standardoidut vaiheet ja tiukat testit. Tarjoamme asiakkaille 15 vuoden tuotetakuun ja 25 vuoden suorituskykytakuun, jolloin he voivat nauttia vihreästä ja puhtaasta energiasta, koska pidämme kiinni tuotteiden laadusta.

Alla on Maysun Solarin tuottama animaatiovideo, jossa kuvataan, miten aurinkosähköpaneelit valmistetaan, napsauta videota saadaksesi lisätietoja perusteellisesti!

Alla on Maysun Solarin tuottama animaatiovideo, jossa kuvataan, miten aurinkosähköpaneelit valmistetaan, napsauta videota saadaksesi lisätietoja perusteellisesti!

Miten varmistetaan aurinkopaneelien korkea hyötysuhde ja korkea käyttöikä?

1.Korkea muuntotehokkuus, korkealaatuiset kennot.
2.Korkealaatuiset raaka-aineet, kuten: EVA:n korkea ristisilloitusaste, kapselointiaineen (neutraali silikonihartsiliima) korkea sidoslujuus, korkea läpäisykykyinen luja karkaistu lasi ja niin edelleen.
3.Kohtuullinen kapselointiprosessi.
4.Henkilökunnan tiukka työskentelytyyli.
5.Kohtuullinen ja ammattimainen asennus.

Koska aurinkokenno kuuluu korkean teknologian tuotteisiin, jotkut yksityiskohdat tuotantoprosessissa, jotkut huomaamattomat ongelmat, kuten ei käytä käsineitä , pitäisi olla tasaisesti päällystettyjä reagensseja ja raaputusta jne. ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat tuotteen laatuun, joten kohtuullisen tuotantoprosessin kehittämisen lisäksi henkilöstön tunnollisuus ja kurinalaisuus on erittäin tärkeää.

Asennus ilman käsineitä johti siihen, että aurinkopaneeleihin jäi kämmenenjälkiä, jotka piti puhdistaa jälkikäteen:

broken image
Maysun Solarin aurinkopaneeleissa on kaikissa korkea hyötysuhde ja pitkäikäisyys edulliseen hintaan. Alla on kuva aurinkopaneelien asennuksesta asiakkailtamme Saksassa. Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tuotteesta.

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien tuotantoon vuodesta 2008 lähtien. Valitse laajasta valikoimastamme kokomustia, mustakehyksisiä, hopeisia ja lasilasisia aurinkopaneeleja, joissa käytetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikkaa. Nämä paneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmät moduulitarjoukset tai mitä tahansa aurinkosähköön liittyvää tiedustelua. Autamme sinua mielellämme.

Pitäisikö valita yksikiteiset aurinkopaneelit vai monikiteiset aurinkopaneelit? July 18, 2023
Aurinkopaneelien kapselointi: avainkomponentti, jonka voit jättää huomiotta July 5, 2023
PV-paneelikennojen tuotantoprosessi, jota et tiedä June 25, 2023