Aurinkopaneelien kapselointi: avainkomponentti, jonka voit jättää huomiotta

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Mikä on aurinkopaneelien kapselointi? Mitä se tekee?

Aurinkopaneelien kapselointi sisältää pääasiassa EVA-, POE-, PVB- (polyvinyylibutyraali) kapselointikalvon.
Aurinkopaneelin kapselointiliimakalvo asetetaan aurinkopaneelimoduulin lasin ja aurinkokennon väliin tai takalevyn ja aurinkokennon väliin aurinkokennon kapseloimiseksi ja suojaamiseksi, ja se on yksi aurinkopaneelimoduulin tärkeimmistä materiaaleista.

broken image

Kuinka monta erilaista aurinkopaneelien kapselointikalvoa?

EVA: EVA-hartsia käytetään pääraaka-aineena, jota on modifioitu lisäämällä silloitusainetta, silaanikytkentäainetta, valon stabilointiainetta, antioksidanttia, ultraviolettisäteilyä absorboivaa ainetta ja muita lisäaineita, ja se on muodostettu sulakäsittelyllä.
Sillä on erinomainen valonläpäisevyys ja laaja prosessiikkuna, ja koska EVA-hartsi ja lisäaineet ovat polaarisia materiaaleja, sillä on hyvä yhteensopivuus ja absorptiovaikutus.

broken image

POE: Pääraaka-aineena käytetään POE-hartsia, jota on modifioitu lisäämällä silloitusainetta, silaanikytkentäainetta, valon stabilointiainetta, antioksidanttia, ultraviolettisäteilyä absorboivaa ainetta ja muita lisäaineita, ja se on muodostettu sulakäsittelyllä.
Sillä on erinomainen vesihöyrysulku ja anti-PID-suorituskyky, mutta koska POE on ei-polaarinen hartsi, se on helppo aiheuttaa lisäsaostumista.

broken image

PVB: Pääraaka-aineena käytetään PVB-hartsia, jota on muunnettu lisäämällä pehmittimiä, silaanikytkentäaineita, valostabilisaattoreita, antioksidantteja, ultraviolettisäteilyä absorboivia aineita ja muita lisäaineita, ja se on muodostettu sulakäsittelyllä. Sillä on erinomainen mekaaninen lujuus.

broken image

EPE: EVA- ja POE-koekstruusiosulakäsitelty kalvo.

Läpinäkyvä kalvo: mukaan lukien erittäin läpinäkyvä tyyppi ja UV-leikkaustyyppi. Erittäin läpinäkyvä tyyppi voi läpäistä koko kaistan auringonvalon maksimoidakseen aurinkoenergian muunnostehokkuuden. UV-katkaisutyypillä on kyky absorboida ultraviolettisäteitä, mikä voi tehokkaasti parantaa ultraviolettisäteiden aiheuttamaa materiaalien ikääntymistä.

Valkoinen kalvo: mukaan lukien kuitukangaskomposiittirakenne ja esisilloitettu valkoinen kalvo, pääasiassa titaanidioksidilla värjätty. Kuitukangaskomposiittirakenteen valkoisella kalvolla on hyvä vaimennusvaikutus, läikkymisen estävä vaikutus ja nollasyvyysheijastus parantaa tehonlisäystä.
Esisilloitettu valkoinen kalvo voi hallita ylivuotavan liiman valkaisua, rypistymistä ja hyvää heijastavuutta säätämällä alkusilloitusastetta.

Yksikerroksinen rakenneliimakalvo: viittaa puhtaaseen EVA-, POE-, PVB-liimakalvoon.

Monikerroksinen komposiittirakenteen liimakalvo: viittaa valkoiseen kalvoon ja EPE-koekstrudoituun liimakalvoon, joka on valmistettu EVA:sta, POE:stä ja kuitukankaasta.

Huurrekalvo: etu- ja takapuolet ovat huurrekalvoa, jossa on epäsäännölliset kuviot, tarttumaton ja liukumaton.

Prisman muotoinen kalvo: Teräsrullan pinta on kalvo, jossa on säännöllisiä prismakuvioita, joka on tarttumaton ja liukumaton ja sopii suuripainoisille kalvoille.

Valukalvo: Kalvo käsitellään ja muodostetaan valamalla. Tällä hetkellä aurinkopaneelien kapselointikalvoa käsitellään ja muodostetaan pääasiassa valamalla. Valukalvolla on hyvä pehmeys, hyvä juoksevuus, pieni sisäinen jännitys ja alhainen kutistuminen.

Kalanteroitu kalvo: Kalanteroimalla muodostettu kalvo. Kalanteroidulla kalvolla on korkea mekaaninen lujuus, korkea kovuus, suuri sisäinen jännitys ja hyvä tasaisuus.

Lämpökovettuva liimakalvo: Tietyssä lämpötilassa ja tietyssä ajassa verkkorakenne muodostuu kemiallisen ristisilloitusreaktion kautta liimakalvon tuottamiseksi, jolla on mekaaninen lujuus ja sidos- ja tiivistysvaikutus. EVA on lämpökovettuva kalvo, ja POE:tä on kahta tyyppiä: lämpökovettuva ja kestomuovi. Lämpökovettuva liimakalvo soveltuu pääasiassa tavanomaisten kiteisen piin aurinkopaneelimoduulien kapselointiin.

Termoplastinen kalvo: Ei-kemiallisesti silloitettu, kuumasulatekalvo ilman lisättyjä peroksideja. Sillä on kierrätettävän käytön ja toistuvan käsittelyn ominaisuudet. PVB on termoplastinen kalvo, joka soveltuu pääasiassa BIPV (Building Integrated Solar Panel) aurinkopaneelimoduuleihin. Termoplastinen POE soveltuu pääasiassa ohuille aurinkopaneelimoduuleille.

Mille eri tyyppisille PV-moduuleille eri kapselointi sopii?

Tavalliset kiteiset piimoduulit käyttävät usein EVA-kalvoa pääkapselointina. Yksilasisten moduulien etuosassa on käytetty erittäin läpäisevää EVA-kalvoa ja takapaneelissa UV-leikattu EVA-kalvo.

Sekä kaksoislasimoduulin etu- että takaosassa käytetään erittäin läpinäkyvää POE-kalvoa. Ohutkalvomoduuleissa käytetään yleensä pääkoteloina PVB-kalvoa, UV-leikkaus-POE-kalvoa ja termoplastista POE-kalvoa. Maysunin kaksoislasituotteet on levitetty POE-kalvolla, voit klikata tuotetta saadaksesi lisätietoja.

broken image

Miksi aurinkopaneelien kapselointi on tärkeää?

Aurinkopaneelien kapselointiliimakalvo, joka on aurinkopaneelimoduulien ydinmateriaali, on erittäin tärkeä kapselointiprosessin ja moduulien suorituskyvyn kannalta.

Aurinkopaneelimoduulien työympäristö on pääasiassa ulkona, alttiina auringonvalolle, sateelle, jäälle ja lumelle pitkään, ja aurinkopaneelimoduulien käyttöikä vaatii yleensä yli 25 vuotta.

Siksi kapseloinnit parantavat jatkuvasti tekniikkaa ominaisuuksien ja materiaalien yhteensovituksen, prosessin mukauttamisen, suorituskykyvaatimusten ja luotettavuuden takaamisen suhteen.

Miten aurinkopaneelin kapselointi varmistaa aurinkopaneelin erinomaisen toiminnan?

Säilyttää valon ja sähkön läpäisykyvyn pitämällä kosteuden poissa: Aurinkokennoihin kerääntyvä kosteus ja pöly voivat estää auringonvalon ja häiritä sähkön virtausta. Kapselointi suojaa kosteutta ja pölyä aiheuttamasta vaurioita tarjoamalla suojakuoren.

Pitää aurinkopaneelin rakenteen hyvässä kunnossa: Kapselointi auttaa suojaamaan aurinkopaneelia muodonmuutoksilta ja säilyttää sen eheyden. Se estää herkkien aurinkokennojen vaurioitumisen ja hajoamisen ajan myötä.

Aurinkopaneelien pitäminen toiminnassa: Oikean kapseloinnin varmistaminen on ratkaisevan tärkeää aurinkopaneelin suorituskyvyn ja käyttöiän kannalta. Se toimii suojakerroksena herkille aurinkokennoille ja sähkökomponenteille auttaen niitä ylläpitämään optimaalista suorituskykyä.

Varmista aurinkopaneelien luotettavuus: Moduulien yli 25 vuoden takuulla on tiukat vaatimukset suorituskyvyn heikkenemisestä ja materiaalin ikääntymisestä.
PID-ilmiö aiheuttaa moduulin tehon vaimennuksen ja vesihöyryn sisäänpääsy aiheuttaa helposti EVA-kalvon hydrolyysireaktion muodostaen etikkahappoa, joka reagoi lasin pinnalle saostuneen alkalin kanssa muodostaen suuren määrän vapaasti liikkuvaa Na:ta. ioneja, jotka liikkuvat solun pinnalle ulkoisen sähkökentän vaikutuksesta. Ja rikastettu heijastuksenestokerrokseen PID-vaikutuksen tuottamiseksi.

Huomautus: Mikä on PID-ilmiö?
PID-vaikutus: Vesihöyry ja korkea lämpötila vähentävät liimakalvon tilavuusvastusta ja kiihdyttävät akkunauhan korroosiota, mikä johtaa edelleen PID:n vaimenemiseen ja komponenttien ikääntymiseen.

broken image

IEC/TC82 (International Electrotechnical Commission Solar Solar Panel Energy System Standardization Technical Committee) on myös kehittänyt ja julkaissut joukon standardeja IEC62788 "Material Test Procedures for Solar Panel Modules encapsulations". Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar Panels on keskittynyt korkealaatuisten aurinkopaneelien tuotantoon. -laadukkaat aurinkopaneelimoduulit, jotka ovat jo saavuttaneet kansainvälisen standardin kapseloinnin.

broken image

Ruotsalaisen asiakkaan lähettämä MaySun palautekuva (toinen ostos), klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tuotteesta

broken image

Saksalaisen asiakkaan lähettämä MaySun-palautekuva, klikkaa kuvaa saadaksesi lisää asiakastarinoita

Maysun-aurinkopaneelimme aina Meillä on laaja valikoima laatoitettuja, puolileikattuja ja mustia kehyksiä, kaikki mustia, hopearunkoisia aurinkopaneeleja, joista valita, ne tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkäät mallit, jotka täydentävät mitä tahansa rakennusfuusiota. Maysun Solarilla on laaja valikoima toimistoja, varastoja monissa maissa ja pitkäaikaisia yhteistyösuhteita erinomaisten asentajien kanssa! Ota rohkeasti yhteyttä saadaksesi viimeisimmät moduulitarjoukset tai aurinkopaneeliin liittyvät tiedustelut.

broken image
broken image
broken image