Pitäisikö valita yksikiteiset aurinkopaneelit vai monikiteiset aurinkopaneelit?

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Mitä eroa yksikiteisillä ja monikiteisillä aurinkopaneeleilla on?

1.Pii:
Monikiteinen pii: Tuotantoprosessi, jossa piikiteet sulatetaan ja kaadetaan neliömuotteihin, jäähdytetään ja muotoillaan monikiteisiksi aurinkokennoiksi. Polypii tuottaa vähemmän piijätettä ja vaatii vähemmän energiaa muodostukseen, mikä tekee siitä halvempaa.
Yksikiteinen pii: Korkealaatuisia piikiteitä käytetään yksikiteisten aurinkokennojen valmistukseen. Tuotantoprosessin aikana pii on järjestetty yhteen suuntaan yhdeksi suureksi kiteen muodostamiseksi.
2. Solun väri:
Yksikiteisten paneelien valmistusprosessi luo monia yksittäisiä kiteitä, mikä johtaa pilkulliseen, hohtavaan ulkonäköön, joka näyttää ihmissilmälle siniseltä.
Johtuen tavasta, jolla yksikiteiset paneelit on järjestetty tuotannon jälkeen, ne näyttävät mustilta ihmissilmälle valossa, joka on vuorovaikutuksessa yksikiteisten solujen kanssa.

Solun väri

2. Tehokkuusluokitus:
Monikiteisten paneelien hyötysuhteet ovat alhaisemmat, tyypillisesti 13–16 %.
Yksikiteiset paneelit ovat tehokkaampia, yleensä välillä 15-20 %.
Vinkki: Yksikiteiset paneelit menettävät tehokkuutta värin pudotuksen vuoksi. Lisäksi monokiteiset paneelit eivät vain lämpene nopeammin, vaan myös vangitsevat vähemmän valoa. Molemmat tekijät vähentävät tehokkuutta. Näiden tekijöiden aiheuttama tehokkuuden lasku on kuitenkin vain noin 0,5 %, mikä on periaatteessa mitätöntä.
Mutta kaiken kaikkiaan yksikiteiset paneelit ovat silti tehokkaampia kuin monikiteiset aurinkopaneelit. Jos olet viileämmällä alueella, jolla on alhaisemmat leveysasteet, sinun ei tarvitse ajatella tehokkuuden laskua.

Tehokkuusluokitus

3. Kustannukset
Monikiteiset paneelit: alhaisemmat kustannukset monikiteisten aurinkopaneelien yksinkertaisen valmistusprosessin ansiosta.
Yksikiteiset paneelit: Yksikiteiset aurinkopaneelit ovat kalliimpia niiden valmistukseen käytetyn prosessin monimutkaisuuden vuoksi.
 
Teknologian kehityksen myötä yksikiteisten paneelien hinta laskee jatkuvasti. Maysunin 410 W monokiteinen aurinkopaneeli maksaa noin 100 €. Se on hyvä valinta sinulle!

Yksikiteinen vs monikiteinen, mikä aurinkopaneeli minun pitäisi valita?

Nyt kun ymmärrät peruserot yksikiteisten ja monikiteisten aurinkopaneelien välillä, saatat miettiä, ovatko yksikiteiset paneelit parempi valinta kuin monikiteiset paneelit kodin aurinkosähköasennuksiin.
Yksikiteiset aurinkopaneelit imevät valoa ja tuottavat sähköä tehokkaammin monokiteisen rakenteensa ansiosta kuin monikiteiset aurinkopaneelit. Koska saman sähkömäärän tuottamiseen tarvitaan vähemmän kennoja, yksikiteiset paneelit ovat yleensä halvempia pitkällä aikavälillä ja vievät vähemmän kattotilaa.

Tässä on neljä kysymystä, joihin sinun tulee vastata, kun päätät, kuinka monta PV-paneelia tarvitset kotiisi:

Mikä on kotitaloutesi energiankulutushistoria?
Mitkä ovat valoisimmat hetket alueellasi?
Mikä on kunkin harkitsemasi aurinkopaneelin teho?
Mitkä ovat aurinkotavoitteesi?
Uusimman sukupolven yksikiteiset aurinkopaneelit kestävät pidempään kuin monikiteiset aurinkopaneelimallit. Ne toimivat myös paremmin korkeammissa lämpötiloissa ja heikossa valaistuksessa kuin siniset paneelit. Vaikka tuotetun sähkön määrä vähitellen heikkenee ajan myötä, paneelit tuottavat silti riittävästi energiaa kotisi sähköntarpeeseen 25 vuoden ajan (ja usein pidempäänkin).
Monikiteisiin verrattuna monokiteisistä paneeleista on tullut markkinoiden valtavirta, ja monikiteisillä aurinkopaneeleilla on myös erilaisia muotoja, joista valita, kuten mustat kehykset, täysin mustat kehykset, hopeakehykset jne., jotta ne täyttävät tarpeet. asiakkaita erilaisissa sovellusskenaarioissa.

Täysmustat yksikiteiset paneelit

Täysmusta paneeli on yksikiteisiin paneeleihin perustuva aurinkopaneeli; taustalevy, kehys ja ulkonäkö ovat kaikki mustia. Hän on uusi esteettinen aurinkokennoversio. Siitä on tullut uusi suosikki Euroopassa, erityisesti Pohjoismaissa.

Maysunin täysin mustissa aurinkopaneeleissa sitä vastoin käytetään mustaksi lasitettua keraamista lasia, jossa on musta eloksoitu alumiiniseoskehys, mikä antaa moduuleille täydellisen täysin mustan ulkonäön, joka sulautuu eleganttiin eurooppalaiseen arkkitehtoniseen estetiikkaan. Samalla täysin mustat moduulit imevät lämpöä nopeammin ja voivat sulattaa lumen nopeammin kylmillä alueilla, mikä lisää sähköntuotannon tehokkuutta.
Maysun tekee yhteistyötä useiden kansallisten toimittajien kanssa ja on auttanut monia asiakkaita täysin mustien aurinkopaneelien asennuksessa.

TwiSun X 390W--410W kaksinkertainen lasi kaikki musta PV-moduuli PERC 210mm 120cells

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien tuotantoon vuodesta 2008 lähtien. Meillä on laaja valikoima tuotteita, mukaan lukien yksikiteiset ja kaksoislasi aurinkopaneelit laattojen lisäksi puoliksi leikatuilla, MBB- ja IBC-tekniikoilla, jotka tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikäs muotoilu, joka sopii täydellisesti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on onnistuneesti perustanut toimistoja ja varastoja moniin maihin ja luonut pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa! Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmän moduulitarjouksen tai minkä tahansa PV-kysymyksen.

Mitä ovat heterojunction-teknologian (HJT) aurinkopaneelit? July 13, 2023
Pinotut aurinkopaneelit: Läpimurto aurinkoenergian tehokkuudessa July 3, 2023
PV-paneelikennojen tuotantoprosessi, jota et tiedä June 25, 2023