Aurinkopaneelien tehokkuuteen vaikuttavat tekijät

· PV-hinnan-trendi

Tiesitkö, että aurinkosähköjärjestelmän hyötysuhteeseen voivat vaikuttaa useat tekijät? Rakastettujen aurinkopaneelien vuoksi on tärkeää ymmärtää nämä tekijät.
Lue lisää alta:
Mikä vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen?
Millä tavoin aurinkopaneelien tehokkuutta voidaan lisätä?

Mikä tekijä vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen?

1. Lämpötila
Lämpötila vaikuttaa voimakkaasti aurinkopaneelien tehokkuuteen. Korkeat lämpötilat yleensä vähentävät aurinkopaneelien tehokkuutta, kun taas matalat lämpötilat yleensä lisäävät sitä. Vaikutus kuitenkin vaihtelee riippuen erityisestä aurinkokennotyypistä.
Ohutkalvokennot ovat vähemmän herkkiä lämpötilan vaihteluille kuin kiteisen piin kennot. Kuumana päivänä ohutkalvopaneelit tuottavat enemmän sähköä kuin kiteisen piin aurinkosähköpaneelit.
Kylminä päivinä tilanne on kuitenkin päinvastainen. Jos asut alueella, jossa lämpötilat vaihtelevat, voi olla edullisempaa valita ohutkalvopaneelit. Jos asut lämpimässä ilmastossa, kiteisen piin paneelit saattavat olla parempi vaihtoehto.
Lämpötila voi vaikuttaa suuresti aurinkopaneelien tehokkuuteen. Siksi on tärkeää valita juuri sinun ilmastoosi sopivin paneeli.

Erittäin kuumat aurinkopaneelit

2. Auringonvalon voimakkuus
Auringon voimakkuus on tekijä, joka vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen. Aurinkopaneelien kennot ovat laitteita, jotka muuttavat auringonvalon sähköksi. Auringon voimakkuus voi vaikuttaa näiden kennojen tehokkuuteen.
Aurinkosähkökennot ovat tehokkaimpia, kun ne altistuvat kohtalaiselle auringonvalolle. Kennojen tuottaman sähkön määrä vähenee, kun auringonvaloa on liikaa tai liian vähän.
Aurinkopaneelijärjestelmät on varustettu varjostimilla, jotta kennot pysyvät optimaalisella alueella. Näin varmistetaan niiden tehokkuus. Näillä laitteilla voidaan parantaa huomattavasti aurinkopaneelien tehokkuutta varmistamalla tasainen auringonvalon määrä.
  
3.Varjostus
Aurinkopaneelien kennot ovat tehokkaimmillaan, kun ne altistuvat suoralle auringonvalolle. Puiden, rakennusten tai muiden esineiden aiheuttama varjostus voi vähentää kennoihin pääsevän auringonvalon määrää. Tämä puolestaan vähentää tuotetun sähkön määrää.
Varjostus voi joskus aiheuttaa kennoihin kuumia kohtia, jotka voivat johtaa pysyviin vaurioihin. Jotta aurinkopaneelit saisivat riittävästi auringonvaloa päivän aikana, niiden sijainti on valittava huolellisesti. Jos varjostusta ei voida välttää, erityisten aurinkopaneelien käyttö voi auttaa vähentämään varjostuksen vaikutusta.

Aurinkopaneelit pellolla

4. Ilmasto-olosuhteet
Ilmasto-olosuhteet vaikuttavat voimakkaasti aurinkopaneelien tehokkuuteen. Aurinkopaneelit ovat tehokkaimpia, kun ne on sijoitettu kohtisuoraan auringon säteisiin nähden. Aurinkopaneelit ovat tehokkaimpia, kun aurinko on suoraan yläpuolella, mutta tämä ei ole yleistä useimmilla maailman alueilla.
Aurinkopaneelien tehokkuuteen vaikuttaa auringon kulma. Kun aurinko on alempana taivaalla, sen valon on kuljettava suurempi matka ilmakehän läpi päästäkseen paneeleihin. Aurinkopaneelien hyötysuhde voi heikentyä, kun osa auringonvalosta hajoaa tai absorboituu ennen kuin se saavuttaa paneelit.
Myös pilvillä voi olla samanlainen vaikutus, joskaan ei yhtä voimakas. Puut varjostavat osittain aurinkopaneeleita, mikä vähentää niiden saaman auringonvalon määrää. Varjo auttaa kuitenkin myös viilentämään paneeleita, mikä lisää niiden tehokkuutta.
 
5. Aurinkopaneelien käyttöaika
Aurinkosähkökennon tehokkuuteen vaikuttaa aurinkopaneelin käyttöikä. Aurinkopaneelit koostuvat puolijohdemateriaaleista. Ajan myötä nämä materiaalit kuitenkin hajoavat ja niiden kyky muuntaa auringonvalo sähköksi heikkenee.
Aurinkopaneelit voivat likaantua ja peittyä roskiin, jolloin valon pääsy kennoihin vaikeutuu ja niiden hyötysuhde heikkenee. Optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi on tärkeää puhdistaa ja huoltaa aurinkopaneelit säännöllisesti.
Kun päätetään, pitäisikö vanhentuneet aurinkopaneelit vaihtaa, on tärkeää ottaa huomioon, että niillä on yleensä 20-25 vuoden takuu. Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla aurinkopaneelit voivat tuottaa puhdasta, uusiutuvaa energiaa pitkään.

Millä tavoin aurinkopaneelien tehokkuutta voidaan lisätä?

1. Valitse korkean hyötysuhteen aurinkopaneelit.
Aurinkopaneelit koostuvat aurinkokennoista. Nämä kennot vastaavat auringonvalon muuntamisesta käyttökelpoiseksi sähköksi. Aurinkopaneelit ovat hienoja, mutta on tärkeää huomata, että ne eivät pysty muuntamaan kaikkea saamaansa aurinkoenergiaa sähköksi.
Aurinkopaneelin hyötysuhde tarkoittaa aurinkokennojen sähköksi muuntaman energian prosenttiosuutta verrattuna paneeliin saapuvaan kokonaisenergiaan.
Aurinkokennoteknologia on edistynyt merkittävästi viimeisten viiden vuoden aikana. Aurinkokennojen keskimääräinen hyötysuhde on parantunut 15 prosentista noin 20 prosenttiin. Kaikki aurinkopaneelit eivät ole samanlaisia. Mallin tehokkuus ja hinta riippuvat materiaaleista ja rakenteesta.
Jos haluat saavuttaa parhaat tulokset, on tärkeää ostaa tehokkaampi kaupallinen aurinkopaneeli, vaikka sen alkukustannukset ovatkin korkeammat.
Maysunin uusimmissa IBC-aurinkopaneeleissa kennotekniikka on PERC- ja TopCon-tekniikkaa kehittyneempää. IBC-kennojen oikosulkuvirran tiheys on 5-8 prosenttia, ja IBC-aurinkopaneelien enimmäishyötysuhde on 23,2 prosenttia, mikä on korkeampi kuin muiden aurinkopaneelien.

IBC Sarja Aurinkopaneelit

2. Vältä aurinkopaneelien asentamista alueille, jotka saavat varjoa.
Yksittäisen aurinkokennon varjostus voi vaikuttaa ympäröivien kennojen energiantuotantoon. Syynä on se, että se toimii vastuksena.
Puiden ja korkeiden rakennusten aiheuttama varjostus on yleinen ongelma, joka vaikuttaa aurinkopaneelien suorituskykyyn. Suunnitteluprosessin aikana on tärkeää analysoida sijaintipaikka ja varmistaa, että varjostus ei ole ongelma.
Muista välttää paneelien asentamista puiden tai rakennusten varjostamiin paikkoihin.
Sopiva sijoituskulma aurinkopaneelien asentamiseen on 45 astetta etelään päin.
Jos varjostusta ei voida välttää, voit käyttää aurinkopaneeleita, joissa on MOS-ohituskytkimet. Maysun Solarin täysin mustat Venusun-aurinkopaneelit on varustettu MOS-ohituskytkimillä, jotka ovat tehokkaampia energian muuntamisessa. Niiden rakenne ja ominaisuudet minimoivat energiahäviön jopa monimutkaisissa varjostustilanteissa.

3. Pyydä ammattitaitoisten asiantuntijoiden apua aurinkopaneelien asentamiseen.
Aurinkopaneelit on asennettava oikein, jotta ne altistuvat auringolle parhaiten ja tuottavat mahdollisimman paljon energiaa.
Paneeleita asennettaessa on tärkeää ottaa huomioon suuntaus ja kulma avaintekijöinä. Auringolle altistumisen maksimoimiseksi aurinkopaneelit on suositeltavaa sijoittaa 18-36 asteen kulmaan. Jotta aurinkopaneelien suorituskyky pohjoisella pallonpuoliskolla olisi paras mahdollinen, ne kannattaa sijoittaa etelään päin. Jos olet eteläisellä pallonpuoliskolla, ne on suositeltavaa suunnata pohjoiseen.
Lämpötila vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen. Lämpötilan noustessa paneelien tehokkuus heikkenee. Asennuksen aikana on tärkeää varmistaa, että aurinkopaneelien ja katon välissä on riittävästi tilaa, jotta ilman virtaus on tasaista ylikuumenemisen välttämiseksi.
Jos et tunne näitä tietoja, voi olla hyödyllistä pyytää asiantuntija-apua aurinkopaneelien asennukseen. Näin voit maksimoida hyödyt.
 
4. Aurinkopaneelien säännöllinen puhdistus.
Säännöllinen puhdistus auttaa varmistamaan, että aurinkopaneelit toimivat optimaalisesti ja tuottavat mahdollisimman paljon energiaa.
Erityisesti paikoissa, joissa on paljon saasteita ja tiheitä metsiä, tai mäkisillä ja pölyisillä alueilla, joilla on paljon sekoittuneita epäpuhtauksia, on tärkeää puhdistaa aurinkopaneelit säännöllisesti.
Paras aika puhdistaa aurinkopaneelit on keväällä, mieluiten viileänä aamuna tai iltana. Aurinkopaneelit voidaan puhdistaa kuivana kaapimella tai säämiskällä, kuten ikkunoiden pesu tai auton pesu. Myös saippuaa voidaan käyttää, mutta varo, ettei se ole vahvempaa tai aggressiivisempaa kuin astianpesuaine.

Työntekijät asentavat ja huoltavat aurinkopaneeleita

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on keskittynyt luomaan ylivoimaisia moduuleja. Käytämme puoliksi leikattuja, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikoita erilaisissa aurinkopaneeleissa, mukaan lukien täysin mustat, mustakehyksiset, hopeiset ja lasilasiset. Nämä aurinkopaneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään ulkonäön, joka sopii täydellisesti mihin tahansa arkkitehtuuriin. Maysun Solar on perustanut varastoja ja toimistoja lukuisiin maihin ja luonut kestävät siteet huippuasentajien kanssa! Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää aurinkosähköstä tai jos haluat uusimmat moduulitarjoukset. Autamme sinua mielellämme.

Aurinkopaneelien hintatrendit, joita et tiennyt
Mitä eroa on IBC-tekniikan ja aurinkopaneelien TOPCon-tekniikan välillä?
IBC Solar Cell Technology: kattava opas