Mitä eroa on IBC-tekniikan ja aurinkopaneelien TOPCon-tekniikan välillä?

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Aurinkoenergiasta on tulossa yhä tärkeämpää, kun uusiutuvan energian kysyntä kasvaa. Se on ratkaisu, joka auttaa tuottamaan puhdasta sähköä. Aurinkoenergiateollisuudessa valmistajat pyrkivät jatkuvasti parantamaan ja tehostamaan aurinkopaneelien toimintaa. Kaksi kehittynyttä teknologiaa, IBC (Fork Finger Back Contact) ja TOPCon (Thin Surface Passivation Contact), ovat saaneet tällä alalla paljon huomiota. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme IBC- ja TOPCon-aurinkopaneelitekniikoiden eroista. Tutkimme kummankin teknologian etuja ja sitä, miten ne voivat muokata aurinkoenergian tulevaisuutta.

Mikä on IBC-aurinkopaneeliteknologia?

Mikä on IBC-aurinkopaneeliteknologia?

IBC (Interdigitated Back Contact) -tekniikka on suuri edistysaskel aurinkopaneelien suunnittelussa. Aurinkokennossa on erityinen rakenne, jossa etu- ja takakoskettimet on sijoitettu kennon takaosaan. Tämä auttaa kennon etuosaa imemään valoa paremmin, mikä tekee siitä tehokkaamman. Tämä järjestely auttaa minimoimaan varjostushäviöt ja siten parantamaan energian talteenottoa.

Mitkä ovat IBC-tekniikalla varustettujen aurinkopaneelien edut?

1. Parempi hyötysuhde: IBC-kennot lisäävät energian kokonaismuunnosnopeutta yli 20 prosenttia, kun kaikki kontaktit siirretään taakse ja aurinkopaneelin tehollinen pinta-ala kasvaa. Tämä auttaa minimoimaan varjostushäviöt.

2. Parempi estetiikka: IBC-paneeleissa on tyylikäs ja houkutteleva muotoilu, jossa etupuolella ei ole näkyviä metallikoskettimia tai verkkoviivoja. Tämä tekee niistä visuaalisesti houkuttelevia sekä asuin- että kaupallisissa asennuksissa. Joissakin Euroopan maissa mustat aurinkopaneelit ovat varsin suosittuja asuinalueilla. Nämä paneelit ovat kalliimpia kuin perinteiset PERC-paneelit, koska ne täydentävät tummia kattoja ja parantavat yleisilmettä.

3. Parempi suorituskyky korkeissa lämpötiloissa: IBC-teknologian on todettu toimivan paremmin korkeissa lämpötiloissa kuin muiden teknologioiden. Lisäksi IBC-tekniikkaa käyttävät aurinkopaneelit toimivat alhaisemmissa lämpötiloissa kuin perinteiset paneelit. Tämä tekee niistä paremman valinnan alueille, joilla on kuuma ilmasto.

4. Suurempi kestävyys: Koskettimien sijoittaminen takapuolelle tarjoaa paremman suojan esimerkiksi kosteutta ja pölyä vastaan. Tämä auttaa ehkäisemään ajan mittaan tapahtuvia vaurioita ja estää suorituskyvyn heikkenemisen.

Mikä on TOPCon-aurinkopaneeliteknologia?

Mikä on TOPCon-aurinkopaneeliteknologia?

TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) -tekniikka on uusi menetelmä, joka auttaa parantamaan aurinkopaneelien tehokkuutta. TOPCon-teknologia on pohjimmiltaan PERC:n seuraava sukupolvi. TOPCon-aurinkokennot perustuvat jo olemassa olevaan passivoituun emitteri- ja takapuolen kennotekniikkaan (PERC). Edeltäjänsä tavoin TOPCon-kennot voidaan sisällyttää kennoihin, jotka valmistetaan perinteisellä menetelmällä. TOPCon on tekniikka, jossa lisätään hyvin ohut kerros piidioksidia (SiO2) ja fosforilla seostettua monikiteistä piitä. Näin luodaan passivoidut kontaktirakenteet sekä etu- että takapinnoille. TOPCon-tekniikkaan kuuluu hyvin ohuen piidioksidikerroksen (SiO2) ja fosforilla seostetun monikiteisen piikerroksen lisääminen. Tämä auttaa vähentämään häviöitä ja parantamaan kantoaineiden poistoa käyttämällä passivoituja kontaktirakenteita sekä etu- että takapinnoilla.

Mitkä ovat TOPCon-teknologian aurinkopaneelien edut?

1. Korkeampi hyötysuhde: TOPCon-aurinkopaneeleilla voidaan saavuttaa korkeampi muuntohyötysuhde kuin perinteisellä PERC-tekniikalla. Tämä johtuu siitä, että ne poistavat varauksen tehokkaasti etupinnalta ja vähentävät yhdisteiden muodostumista. Fraunhofer ISE:n mukaan TOPCon-kennoilla voidaan saavuttaa yli 25 prosentin hyötysuhde, kun taas PERC-kennojen teoreettinen hyötysuhde on enintään noin 24 prosenttia.

Erinomainen valon absorptio

2. Erinomainen valon absorptio: TOPCon-paneeleissa ei ole etupuolella metallikontakteja, mikä itse asiassa auttaa niitä imemään enemmän valoa ja tuottamaan enemmän tehoa. TOPCon-aurinkopaneeleilla on parempi kyky tuottaa virtaa heikossa valaistuksessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat jatkaa sähköntuotantoa pidemmän aikaa.

3. Mahdolliset kustannussäästöt: TOPCon-aurinkopaneelit valmistetaan monimutkaisella valmistusprosessilla. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että ne voidaan valmistaa samoilla koneilla kuin P-moduulit. Tämä tarkoittaa, että valmistajien ei tarvitse käyttää paljon rahaa uusiin laitteisiin. Lisäksi TOPCon-kennojen muuntohyötysuhde on parempi, mikä tarkoittaa, että ne voivat mahdollisesti alentaa valmistuskustannuksia wattia kohden.

Parempi luotettavuus

4. Parempi luotettavuus: TOPCon-teknologia auttaa vähentämään pinnan rekombinaatiota ja parantaa paneelien kestävyyttä ja tasaista suorituskykyä ajan myötä. TOPCon-aurinkopaneelien tehon heikkeneminen on vähäistä ensimmäisenä käyttövuonna ja seuraavien 30 vuoden aikana.

Mitä eroa on IBC-tekniikalla ja TOPCon-tekniikalla?

Sekä IBC- että TOPCon-teknologiat ovat tärkeitä edistysaskeleita aurinkoenergiateollisuudessa. Ne on kehitetty erityisesti parantamaan tehokkuutta ja suorituskykyä. Kummallakin niistä on kuitenkin omat erityispiirteensä ja huomioon otettavat seikat.

1. Tuotannon tehokkuus: Molemmat teknologiat ovat erittäin tehokkaita, ja IBC-paneelit ovat tietyissä tapauksissa hieman tehokkaampia. Tiedot osoittavat, että IBC:n teoreettinen muuntotehokkuusraja on 29,1 %, mikä on korkeampi kuin TOPConin 28,7 %. Näiden kahden vaihtoehdon välinen hyötysuhde-ero ei kuitenkaan ole merkittävä.

2. Valmistuksen monimutkaisuus: Vaikka molempiin tekniikoihin liittyy monimutkaisia valmistusprosesseja, TOPCon-tekniikka voi tarjota mahdollisia kustannussäästöjä pitkällä aikavälillä. Koska TOPCon-teknologia on seuraava looginen askel PERC-teknologian jälkeen, se ei lisää paljon lisäkustannuksia valmiiseen tuotteeseen, ja se voi tuottaa lisää tehokkuushyötyjä PERC-teknologiaan verrattuna.

3. Kaupallinen elinkelpoisuus: Tällä hetkellä se, voidaanko näillä teknologioilla tehdä rahaa, riippuu muutamasta asiasta, kuten siitä, kuinka paljon niiden valmistaminen maksaa, voidaanko niitä tuottaa suuremmassa mittakaavassa ja haluavatko ihmiset todella ostaa niitä. IBC-teknologia on edullinen, koska se voidaan yhdistää muihin kennoteknologioihin, kuten TOPConiin, HJT:hen, kalsiumtitaanimalmiin jne. Tämä yhdistelmä johtaa korkeampaan muuntotehokkuuteen ja luo TBC-, HBC- ja PSC IBC-teknologioita. Monipuolisuutensa vuoksi IBC-teknologiaa kutsutaan usein "alustateknologiaksi", joka tarjoaa ylivoimaisen suorituskyvyn.

Mikä on IBC-teknologian ja TOPCon-teknologian tulevaisuus aurinkopaneeleissa?

Yksinkertaisesti sanottuna sekä IBC- että TOPCon-aurinkokennoteknologiat voivat muuttaa aurinkopaneeliteollisuutta huomattavasti. Ne pystyvät parantamaan tehokkuutta ja tekemään aurinkoenergiasta laajemmin saatavilla olevaa ja kestävämpää. IBC-paneelit tunnetaan erinomaisesta suorituskyvystään ja kaupallisesta kannattavuudestaan korkeissa lämpötiloissa. Toisaalta TOPCon-paneeleilla on korkeampi hyötysuhde ja potentiaalisia kustannussäästöjä. Aurinkoteknologian kehittyessä jatkuvasti on tärkeää seurata, miten sekä kaupallinen käyttö että teknologinen kehitys muokkaavat aurinkoenergian tulevaisuutta.

Mayun Solar, uusiutuvan energian edelläkävijä, on tuonut markkinoille uusimman läpimurtotuotteensa, TOPCON-täysin mustan kaksinkertaisen lasin 420W-435W-aurinkopaneelin, joka on älykkäästi suunniteltu tuottamaan jopa 22%:n muuntohyötysuhde, mikä tekee niistä ihanteellisia käytettäväksi asuinkäyttöön tarkoitetuilla katoilla ja suurissa kaupallisissa yrityksissä! 

Päätös IBC- ja TOPCon-tekniikoiden välillä riippuu viime kädessä aurinkopaneeliprojektin erityistarpeista, budjettirajoituksista ja aurinkopaneelien valmistuksen tulevasta kehityksestä. Maysun Solar on keskittynyt huippuluokan aurinkosähkömoduulien valmistukseen vuodesta 2008 lähtien. Tarjoamme erilaisia aurinkopaneeleita eri tekniikoilla, kuten Half Cut, MBB, IBC, TOPCon ja Shingled. Nämä paneelit tunnetaan erinomaisesta suorituskyvystään ja houkuttelevasta muotoilustaan, joka sopii helposti mihin tahansa rakennukseen. Riippumatta siitä, minkä teknologian valitset, Maysun Solarilla on sinulle sopiva vaihtoehto!

Alla on kuva itävaltalaisesta asiakkaastamme, joka on asentanut Maysun Solar -aurinkopaneeleita tehtaansa läheisyyteen! Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tuotteesta!
Alla on kuva asiakkaastamme Saksasta, joka kattaa kattonsa Maysun Solarin aurinkopaneeleilla! Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tuotteesta! Klikkaa videota saadaksesi lisätietoja tuotteesta!

Maysun Solar on perustanut toimistoja, varastoja ja vahvoja kumppanuuksia ammattitaitoisten asentajien kanssa useissa maissa. Jos sinulla on kysyttävää viimeisimmistä moduulitarjouksista tai mitä tahansa aurinkosähköön liittyviä tiedusteluja, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.

Lämpötilan vaikutuksen tutkiminen aurinkopaneelien kykyyn tuottaa sähköä July 19, 2023
Pitäisikö valita yksikiteiset aurinkopaneelit vai monikiteiset aurinkopaneelit? July 18, 2023
IBC Solar Cell Technology: kattava opas June 28, 2023