Aurinkolämpö VS aurinkosähkö

· PV-hinnan-trendi

Aurinko on energiantoimittaja par excellence. Uusiutuvan energian markkinoiden kehitys perustuu pitkälti tähän tosiasiaan. Useimmat nykyisin käytössä olevat vihreät teknologiat käyttävät aurinkoenergiaa suoraan tai välillisesti. Keskustelu aurinkolämpö- ja aurinkosähköenergian välillä on mielenkiintoinen, koska molemmat käyttävät aurinkoenergiaa kotona, mutta niillä on eri tehtävät.

Aurinkolämpö ja aurinkosähkö

Mitä eroa on aurinkosähkö- ja aurinkolämpöjärjestelmän välillä?

Suurin ero on niiden toimintatavassa.

Keskittyvät aurinkolämpöjärjestelmät tuottavat sähköä muuntamalla aurinkoenergiaa korkean lämpötilan lämmöksi. Tämä tekniikka toimii siten, että aurinkoenergia keskitetään useiden heijastimien avulla ja että keskitettyä energiaa käytetään sitten sähkögeneraattoreiden ja lämpökoneiden käyttövoimana. Järjestelmä on jaettu kahteen osaan: toinen osa kerää aurinkoenergiaa ja muuntaa sen lämmöksi, toinen osa muuntaa lämmön sähköksi. Vaihtosähkö tuotetaan epäsuorasti keskittävien aurinkolämpöjärjestelmien avulla, ja se voidaan siksi helposti jakaa verkkoon.

Aurinkosähkökennot taas eroavat täysin keskittävistä aurinkolämpöjärjestelmistä. Valo muunnetaan suoraan energiaksi, kun aurinkokennot absorboivat valoa ja vapauttavat elektroneja. Näin se toimii. Vapaiden elektronien virran synnyttämä virta otetaan talteen ja siirretään johtimeen, jolloin syntyy tasavirta. Kun tasavirta on tuotettu, se muunnetaan yleensä vaihtovirraksi invertterin avulla, jotta se voidaan jakaa verkkoon.

Aurinkolämpöä ja aurinkosähköä voidaan käyttää eri tavoin; useimmissa tapauksissa aurinkolämpö ottaa talteen lämpöä, kun taas paneelit tuottavat sähköä. Nyt kun ymmärrämme joitakin aurinkolämpö- ja paneelijärjestelmien ominaisuuksia, voimme helposti päätellä, että aurinkolämpö on tehokkaampi.

Mitkä ovat aurinkosähköpaneelien käyttökohteet?

1. Tavallisten kotitalouksien aurinkosähkötuotanto katoilla: Maaseutualueilla aurinkopaneeleita käytetään huomattavan monissa paikoissa. Ne eivät ainoastaan säästä energiaa ja sähköä, vaan ne voivat myös tuottaa tuloja ylimääräisestä sähköstä.

2. Aurinkosähkö ja kalastus täydentävät toisiaan: Aurinkosähköiset aurinkopaneelit voivat estää auringonvaloa osumasta veden pinnalle, mikä vähentää veden haihtumista ja lisää kalojen ja katkarapujen selviytymismahdollisuuksia. Toiseksi ne estävät myös leväkasvien kasvua, mikä luo ihanteellisen kasvuympäristön kaloille ja katkaravuille. Toisaalta ne voivat auttaa vähentämään aurinkosähköpaneelien asennukseen tarvittavaa tilaa. Toisaalta aurinkopaneelien tuottama sähkö voi auttaa täyttämään kalatalouden toiminnallisen kysynnän.

3. Täydentävä maatalouden aurinkosähkö: eri valonläpäisevyydeltään erilaisten aurinkopaneelien asentaminen mahdollistaa eri viljelykasvien valontarpeen tyydyttämisen ja luonnonmukaisten maataloustuotteiden, taimien ja muiden korkean lisäarvon viljelykasvien viljelyn sekä kausivaihtelun vastaisen kylvön toteuttamisen. Lisävoimantuotantokapasiteetin avulla voidaan vastata maatalouden sähköntuotantotarpeisiin.

Aurinkosähkö

Quali sono gli scenari di applicazione del solare termico?

1. Riscaldamento dell'acqua

Si tratta di uno degli usi originari dell'energia solare termica, ovvero la conversione diretta della radiazione solare in calore. Le applicazioni a bassa o ad alta temperatura sono due modi diversi di utilizzare l'energia solare termica.

2. Centrali solari a concentrazione

L'energia solare termica con temperature fino a 500 °C viene generata utilizzando la radiazione solare. L'elettricità viene generata sfruttando il calore immagazzinato nel fluido di lavoro del ricevitore. Rispetto alla generazione di energia fotovoltaica, non ci sono problemi tecnici molto complessi. Tuttavia, la durata di vita del solare termico non è lunga ed è impossibile fornire un'alimentazione a lungo termine.

3. Camini solari

Nelle aree di pianura altamente isolate e di valore commerciale relativamente basso, come le regioni semi-aride del Brasile, sono state prese in considerazione diverse tecnologie di produzione solare oltre alle centrali solari a concentrazione. Rispetto al fotovoltaico, il costo inferiore lo rende adatto alla generazione di energia solare termica.

Lämpö aurinko

Rispetto al solare termico, quali sono i vantaggi della produzione di energia solare fotovoltaica?

Rispetto alla tecnologia di utilizzo del solare termico, la generazione di energia solare fotovoltaica presenta i seguenti vantaggi principali:

Il solare fotovoltaico è più flessibile del solare termico perché l'elettricità generata da un pannello solare fotovoltaico può essere utilizzata per diversi scopi.

I pannelli durano in genere più a lungo del solare termico, potendo generare elettricità per circa 30 anni, anche se in realtà molti sistemi solari fotovoltaici durano molto più a lungo, anche se con livelli di efficienza in calo.

Il solare fotovoltaico può generare più elettricità di quanta ne sia effettivamente necessaria, soprattutto in estate, per cui l'elettricità in eccesso può essere esportata alla rete in cambio di un pagamento.

Mitä haittoja aurinkosähköllä on aurinkolämpöön verrattuna?

Aurinkosähköön verrattuna aurinkolämpöjärjestelmään aurinkosähkön haittapuolena ovat yleensä korkeammat alkuvaiheen asennuskustannukset, jotka voidaan kuitenkin korvata energialaskussa saavutettavilla säästöillä.

Lisäksi aurinkosähköpaneelit vievät enemmän tilaa kuin aurinkolämpöpaneelit, mikä voi olla ongelmallista joillakin katoilla tai taloissa.

Ennen kaikkea luotettavien aurinkosähköpaneelien toimittajien ja asentajien löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Maysun Solar on luotettava aurinkopaneelivalmistaja, ja aurinkosähköasiantuntijamme neuvovat sinulle tarpeisiisi sopivimman aurinkopaneelin, mikä vähentää kustannuksia ja päätöksentekoaikaa! Löydä parhaat hinnat ja kysy neuvoa luotettavalta alkuperäisvalmistajalta.

Jos aurinkosähköpaneelin tuottamaa sähköä ei myöskään käytetä heti, se on varastoitava energiavarastoon.

Aurinkolämpö vs. aurinkopaneeli: kumpi kannattaa valita?

Se riippuu tarvitsemasi järjestelmän tyypistä.

Jos tarvitset sähköä, valinta osuu paneeleihin. Jos taas tarvitset lämpöenergiaa, sinun on käytettävä aurinkolämpöpaneeleita. Oletetaan, että tarvitset sekä lämpöä että sähköä. Tällöin paneelit olisivat parempi valinta kuin aurinkolämpö, koska sähkö voidaan nykyisellä tekniikalla muuntaa helposti muuksi energiamuodoksi. Lisäksi aurinkojärjestelmät ovat yhä tehokkaampia. Vuodesta 2009 lähtien paneelimoduulien kustannukset ovat laskeneet 80 prosenttia. Sitä vastoin fototermisen teollisuuden tekninen kehitys ei ole yhtä merkittävää.

Aurinkoenergia tai aurinkosähkö

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on keskittynyt korkealaatuisten moduulien luomiseen. Käytämme puoliksi leikattuja, MBB-, IBC- ja Shingled-teknologioita erilaisissa aurinkopaneeleissa, mukaan lukien täysin mustat, mustareunaiset, hopeiset ja lasista lasiin. Nämä aurinkopaneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään ulkonäön, joka sopii täydellisesti mihin tahansa arkkitehtuuriin. Maysun Solar on perustanut varastoja ja toimistoja useisiin maihin ja on kehittänyt pitkäaikaisia ​​suhteita parhaiden asentajien kanssa! Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää PV:stä tai haluat uusimmat moduulitarjoukset. Autamme sinua mielellämme.

182mm PERC 144cells 530W-550W PV Aurinkopaneeleita

Lähde:

https://www.greenmatch.co.uk/blog/2016/04/differences-between-solar-photovoltaics-and-solar-thermal

https://iassquad.in/daily-current-affairs-22nd-april/

Saatat olla myös kiinnostunut:

Aurinkopaneelien hintatrendit, joita et tiennyt
Tiedätkö aurinkopaneelien puhdistamisen tärkeyden?
Lämpötilan vaikutuksen tutkiminen aurinkopaneelien kykyyn tuottaa sähköä