IBC Solar Cell Technology: kattava opas

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Ihmiset kiinnittävät paljon huomiota kestävien vaihtoehtoisten energialähteiden etsimiseen. Aurinkoenergiasta on tullut edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Jatkuvan tutkimuksen ja kehityksen ansiosta aurinkoenergiateollisuus on ottanut suuria harppauksia eteenpäin. Yksi niistä on Interdigitated Back Contact (IBC) -tekniikka, joka on muuttanut aurinkopaneelien toimintaa. IBC-aurinkokennoteknologia on yksi vaikeimmista tavoista valmistaa aurinkopaneeleja nykyään. IBC-kennot ovat loistava valinta aurinkosähkön valmistukseen, koska ne ovat tehokkaampia ja niillä on monia muita etuja.

Artikkelin sisältö
1. Mikä on IBC-aurinkokennoteknologia?
2. Miten IBC-aurinkokennoteknologia toimii?
3. IBC-aurinkokennoteknologian ja PERC-teknologian vertailu
4. Mihin sovellusskenaarioihin IBC-tekniikka sopii?

broken image

Mikä on IBC aurinkokennoteknologia?

IBC, Interdigitated Back Bontactin koko nimi, on uudenlainen aurinkopaneelitekniikka. IBC-aurinkokennon merkittävin ominaisuus on, että PN-liitos ja metallikosketin sijaitsevat aurinkokennon takana, jolloin vältetään etummaisen metalliverkon elektrodin suojaus.

Se voi parantaa tulevan valon käyttöastetta, vähentää valohäviöitä ja sillä on suuri oikosulkuvirta. Samanaikaisesti optimoituja metalliporttielektrodeja käytetään takana vähentämään sarjavastusta.

Yleensä etupinnassa käytetään kaksikerroksista SiNx/SiOx-kalvoa, jolla ei ole vain heijastuksenestoominaisuuksia, vaan sillä on myös erinomainen passivointivaikutus teksturoituun piipintaan. Kaupallisista kiteisistä piiakuista IBC-akuilla on monimutkaisin prosessi ja korkeimmat rakenteelliset suunnitteluvaatimukset.

broken image

Miten IBC-aurinkokennoteknologia toimii?

Vaikka IBC-aurinkokennot ovat yksi monimutkaisimmista aurinkopaneelien valmistuksessa käytetyistä teknologioista, niiden tarjoamia hyötysuhdelukuja ei voida jättää huomiotta. Energian muunnos perinteisissä aurinkokennoissa saavutetaan liittämällä kennoon etukoskettimet.

Sähkön tuottamiseksi fotonit täytyy absorboida välittömästi solun pintaan osumisen jälkeen. Jos ne eivät imeydy, ne joko välittyvät tai heijastuvat. Tämä on valoenergian menetystä.

IBC-solujen käsite on kuitenkin erilainen. Koskettimet siirretään kennon takaosaan etuosan sijaan, mikä parantaa tehokkuutta, koska vähemmän valoa estyy pääsemästä kennoon etuosan kautta ja absorboituneista fotoneista syntyneet elektronit voidaan edelleen kerätä takaosan kautta. Suuremman tehokkuutensa ja muiden etujensa vuoksi IBC-kennoja ei pidä jättää huomiotta.

broken image

IBC-aurinkokennoteknologian ja PERC-teknologian vertailu

Molemmilla teknologioilla on suurempi hyötysuhde, parempi lämpötilakerroin ja suurempi fotoniabsorptioalue. Sekä PERC- että IBC-teknologiat tarjoavat samanlaisia etuja vähentämällä kokoojakiskojen tai metallikoskettimien pinta-alaa. PERC-tekniikka vain pienentää virtakiskoa, kun taas IBC-aurinkopaneelitekniikka eliminoi sen, mikä lisää entisestään fotonien absorption tehollista pinta-alaa.

1.IBC aurinkopaneeleilla on suurempi hyötysuhde ja teho
IBC-teknologia ylittää PERC-teknologian tehokkuudessa, sillä PERC-teknologia saavutti vain 25,4 %:n hyötysuhteen, kun taas IBC-aurinkopaneeliteknologia saavutti ennätyshyötysuhteen 26,7 %. IBC-paneelit maksimoivat aurinkokennojen tehollisen pinta-alan poistamalla metalliset etukoskettimet, jotka pyrkivät estämään auringonvaloa. IBC-paneelien sähköiset koskettimet sijaitsevat takana, jotta ne keräävät enemmän auringonvaloa ja muuntavat sen sähköksi tehokkaasti.

broken image

Tämä läpimurtokonfiguraatio varmistaa suuremman energiantuotannon, jolloin IBC-paneelit voivat tuottaa parempaa tehoa myös heikossa valaistuksessa. Tämän seurauksena IBC-tekniikka asettaa aurinkopaneelien tehokkuudelle uuden mittapuun, mikä tekee siitä vastustamattoman valinnan asuin- ja kaupallisiin asennuksiin.

2. IBC-aurinkopaneelit ovat kestävämpiä ja luotettavampia
IBC-teknologia lisää myös aurinkopaneelien kestävyyttä ja luotettavuutta PERC-tekniikkaa korkeammalle tasolle. Takakosketin suojaa aurinkokennoa ympäristötekijöiltä, kuten kosteudelta ja lämmöltä, estäen suorituskyvyn heikkenemisen ajan myötä, ja IBC-aurinkopaneelit toimivat viileämmin kuin perinteiset paneelit, joten ne sopivat paremmin kuumille kesäpäiville. Lisäksi IBC-paneelit vähentävät Potential Induced Degradation (PID) riskiä, ilmiö, joka vähentää perinteisten aurinkopaneelien tehoa. Minimoimalla ulkoisten tekijöiden vaikutuksen IBC-teknologia varmistaa aurinkopaneelien optimaalisen tehokkuuden ja luotettavuuden pitkän käyttöiän ajan.

broken image

3. IBC-aurinkopaneelien ulkonäkö on parempi
IBC-teknologian ansiosta kauneus ja suorituskyky kulkevat käsi kädessä. Toisin kuin PERC-paneeleissa, IBC-paneeleissa ei ole metallisia etukoskettimia elegantin ja tyylikkään ilmeen saamiseksi. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen asuin- ja arkkitehtuuriprojekteissa, joissa aurinkopaneelien on sopia saumattomasti yleiseen suunnitteluun. IBC-paneelit voidaan helposti räätälöidä eri muotoihin ja kokoihin sopiviksi, jolloin käyttäjät voivat valita solar luottavaisin mielin vaarantamatta niiden rakenteiden visuaalista eheyttä.

broken image

Mihin sovellusskenaarioihin IBC-tekniikka sopii?

IBC-teknologialla on valtava hyödyntämätön potentiaali erilaisissa aurinkoenergiasovelluksissa. IBC-paneelit ovat riittävän monipuolisia sopimaan erilaisiin sovelluksiin, mukaan lukien kattoasennuksiin, aurinkotiloihin ja kannettaviin aurinkosähköjärjestelmiin. IBC-teknologian tehokkuus ja joustavuus tekevät siitä ihanteellisen käytettäväksi paikoissa, joissa tilaa on rajoitetusti ja sähköntarve on korkea.

Interdigitated Back Contact (IBC) -teknologian ansiosta aurinkopaneelit ovat siirtymässä uuteen aikakauteen. IBC-aurinkopaneelit muuttavat tapaamme käyttää aurinkoenergiaa parantamalla sen toimivuutta, paremman ulkonäköä ja luotettavuutta. Teknologian parantuessa aurinkoenergiasta tulee yhä tärkeämpää energiatarpeemme tyydyttämisessä ja muiden energialähteiden maailmalle aiheuttamien vahinkojen vähentämisessä. IBC-teknologian käyttö antaa meille myös helpomman ja tehokkaamman tavan valmistaa aurinkosähköä.

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on erikoistunut erilaisten aurinkosähkömoduulien tuotantoon, ja tarjoamme sinulle valikoiman aurinkopaneeleja, joissa käytetään erilaisia kehittyneitä teknologioita.

Valitse Maysun Solar, koska meillä on korkealaatuinen aurinkopaneelitekniikka tarpeisiisi, ota yhteyttä ja luo yhdessä vihreä tulevaisuus!

Suositeltu artikkeli:

broken image
broken image
broken image