Maysun Solar esittelee MOS:n (MOS-ohituskytkimen): innovatiivisen sovelluksen PV-moduulien varjostusongelmiin

· Maysun Solar uutiset,Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Miksi tarvitaan MOS (MOS-ohituskytkin): Hot spot -efekti

Ennen kuin voimme ymmärtää MOS:n (MOS-ohituskytkin) ja ohitusdiodeja, meidän on ensin tunnistettava ilmiö, joka usein ilmenee, kun aurinkosähkölaitokset valmistuvat ja otetaan käyttöön - hot spot -ilmiö. Hot spot -efekti viittaa:

Aurinkosähköjärjestelmän varsinaisen käytön aikana eri syistä varjostetut aurinkokennot eivät pysty tuottamaan sähköä, ja kokonaisessa sarjapiirissä sähköä tuottamattomia kennoja käsitellään kuormina (vastuksina), jotka kuluttavat sähköä. piiri lämmön tuottamiseksi. Tätä ilmiötä, jossa syntyy suuri määrä lämpöä, koska solut ovat varjostettuja, kutsutaan hot spot -ilmiöksi.

Hoitamattomana hot spot -ilmiö aiheuttaa aurinkokennojen palamisen voimakkaassa kuumuudessa.

Tämä vaikutus voi vahingoittaa vakavasti aurinkokennoja. Varjostetut kennot voivat kuluttaa osan valaistujen aurinkokennojen tuottamasta energiasta. Jotta aurinkokennoja ei vahingoittuisi hot spot -ilmiön vaikutuksesta, yleinen ratkaisu on kytkeä ohitusdiodi rinnakkain aurinkokennomoduulin positiivisten ja negatiivisten napojen väliin, jotta varjostettu moduuli ei kuluttaisi valaistun moduulin tuottamaa energiaa. moduuli.

broken image

Vanha ratkaisu: Ohitusdiodi

Ohitusdiodi on perinteinen PV-moduuliin rakennettu ratkaisu lieventämään osittaisen varjostuksen kielteisiä vaikutuksia ja lisäämään kokonaissähkön tuotantoa.

Ohitusdiodi on perinteinen PV-moduuliin rakennettu ratkaisu lieventämään osittaisen varjostuksen negatiivisia vaikutuksia ja lisäämään kokonaistehoa.

Vaikka ohitusdiodit ovat osoittautuneet tehokkaiksi joissakin tapauksissa, niillä on joitain haittoja:

Jännitehäviö: Aktivoituessaan ohitusdiodit aiheuttavat jännitehäviön, joka voi vaikuttaa aurinkosähköjärjestelmän kokonaistehokkuuteen. Tämä jännitehäviö voi johtaa pienempään tehoon, erityisesti osittain varjostetuissa olosuhteissa, mikä heikentää moduulin suorituskykyä.

Rajoitettu tehokkuus monimutkaisissa varjostusskenaarioissa: Ohitusdiodi on tehokas, kun aurinkomoduulit ovat osittain varjostettuja. Monimutkaisemmissa varjostusskenaarioissa, joissa on useita varjostettuja alueita, ohitusdiodit eivät välttämättä ole paras ratkaisu. Näissä tapauksissa voi myös esiintyä energiahävikkiä, mikä voi heikentää moduulin suorituskykyä.

Siten ohitusdiodit, vaikka ne ovat hyödyllisiä tavanomaisissa tilanteissa, ovat silti heikkoja energiatehokkuuden ja mukautumiskyvyn suhteen.

broken image

Uusi ratkaisu: MOS (MOS-ohituskytkin)

Mason Solar esittelee MOS:n (MOS-ohituskytkin) tarjotakseen uuden näkökulman aurinkosähkömoduulien optimointiin varjostustilanteita varten. Ohitusdiodeihin verrattuna MOS-ohituskytkimellä on joitain ainutlaatuisia etuja:

Energiatehokkuus: MOS (MOS-ohituskytkin) ovat jänniteohjattuja laitteita, kun taas kaksivaiheiset diodit ja triodit ovat virtaohjattuja laitteita, mikä tekee MOS:sta (MOS-ohituskytkin) energiatehokkaampaa.

Korkea hyötysuhde: MOS (MOS-ohituskytkin) tarjoaa paremman energian muunnostehokkuuden kuin ohitusdiodit. Niiden suunnittelu ja ominaisuudet minimoivat suorituskyvyn heikkenemisen jopa monimutkaisissa varjostetuissa skenaarioissa. Tämä lisää tehontuotantoa ja parantaa järjestelmän yleistä suorituskykyä.

Nopea vaste: MOS:lla (MOS-ohituskytkin) on lyhyt vasteaika valon ja pimeyden muutoksiin, mikä mahdollistaa sen, että ne mukautuvat nopeasti muuttuviin valaistusolosuhteisiin. Tämä joustavuus varmistaa keskeytymättömän sähköntuotannon ja minimoi varjojen vaikutuksen moduulin suorituskykyyn.

Joustavuus: Toisin kuin ohitusdiodit, jotka toimivat moduulin erillisissä osissa, MOS (MOS-ohituskytkin) voidaan integroida erikseen jokaiseen yksikköön tai yksikköryhmään. Tämä joustavuus mahdollistaa varjostusvaikutusten tarkemman hallinnan ja maksimoi sähköntuotantopotentiaalin.

Luotettavuus: MOS:ssa (MOS-ohituskytkin) on vain suurin osa johtavuuteen osallistuvista virrankantoaaloista, kun taas kahdella diodilla ja triodilla sekä suurin osa että vähemmistö virtaaalloista osallistuu johtavuuteen, joten MOS-ohituskytkin lämpöstabiilimpi ja vähemmän ylikuumenemisen todennäköisyys. Tämä ominaisuus parantaa PV-moduulin luotettavuutta ja pidentää käyttöikää.

broken image

Maysunin MOS-sovellus (MOS-ohituskytkin)

Korvaamalla ohitusdiodin MOS- (MOS-ohituskytkimellä) Maysun voi tarjota sinulle paremman tuotekokemuksen:

Maksimoi sähköntuotanto: MOS (MOS-ohituskytkin) maksimoi aurinkosähkömoduulin tuottaman tehon varjostuksen läsnäollessa, mikä tekee PV-moduulin energiatehokkaammaksi ja turvallisemmaksi ottaa käyttöön varjostuksen läsnä ollessa.

Tarvitaan vain yksi kytkentärasia: MOS-ohituskytkimen (MOS-ohituskytkimen) asentaminen eliminoi liitäntärasian tarpeen moduulissa, jolloin jää vain kytkentärasia, jossa on lyijyjohdot molemmissa päissä.

Parempi kestävyys: MOS (MOS-ohituskytkin) ovat pienempiä kuin muut diodit ja triodit, ja ne voidaan pakata kokoonpanon kanssa paremman suojan saavuttamiseksi, mikä lisää niiden kestävyyttä.

Mukautuvampi: MOS (MOS-ohituskytkin) soveltuu paremmin sähkökytkiminä, jotka voivat johtaa sekä eteen- että taaksepäin, mikä auttaa maksimoimaan sähköntuotannon.

broken image

Maysun Solarin ohitusdiodien korvaaminen MOS:lla (MOS-ohituskytkimellä) on merkittävä edistysaskel aurinkosähkömoduulien tehokkuuden optimoinnissa varjostusskenaarioissa. Ohitusdiodit ovat perinteisiä ratkaisuja, joilla on omat etunsa, mutta MOS:lla (MOS-ohituskytkimellä) on parempi suorituskyky, korkeampi energian muunnostehokkuus, ja ne ovat mukautuvampia ja sopivat monimutkaisiin varjostusskenaarioihin.

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on keskittynyt erilaisten aurinkosähkömoduulien tuotantoon, ja lähitulevaisuudessa on saatavilla VenuSun-tuotteita, joissa on MOS (MOS-bypass-kytkin). Maysun Solar pyrkii aina saavuttamaan suurempaa edistystä aurinkosähköteollisuudessa innovatiivisella ajattelulla, joka murtaa perinteitä.

Saatat pitää myös:

broken image
broken image
broken image