Mitkä ovat parhaat aurinkosähköpaneelit lumisille alueille?

Maailmanlaajuinen suuntaus on lähes pysäyttämätön, ja yhä useammat asunnonomistajat valitsevat aurinkosähköpaneelien asentamisen. Ihmisille, joiden talvet ovat pitkiä ja kestävät yli neljä kuukautta vuodessa, kylmyys ja lumi ovat kuitenkin suurimmat huolenaiheet aurinkoenergiaan siirtymisessä. Voidaanko lumisille alueille asentaa aurinkopaneeleita? Minkä tyyppiset paneelit minun pitäisi valita? Ja miten ne pitäisi asentaa? Tämä artikkeli vastaa kaikkiin kysymyksiisi.

broken image

Aurinkosähköpaneelit voivat toimia kylmillä alueilla tavalliseen tapaan

Teoriassa aurinkosähköpaneelit voivat toimia -40 °C:n ja 80 °C:n välillä. Aurinkosähköpaneelien optimaalinen käyttölämpötila on 25 °C. Lämpötilan noustessa 1 °C:lla niiden sähköntuotannon hyötysuhde laskee 0,3-0,4 %, jota kutsutaan lämpötilakertoimeksi. Aurinkokennot ovat puolijohdekennoja, joilla on negatiiviset lämpötilaominaisuudet: mitä alhaisempi lämpötila, sitä parempi sähköntuotantoteho. Voidaan nähdä, että aurinkosähköpaneelit voivat tuottaa sähköä optimaalisesti kylmillä alueilla, kun taas liian korkeat lämpötilat voivat päinvastoin rajoittaa aurinkosähköpaneelien energiantuottoa.
Lisäksi maassa oleva lumi on hyvä asia aurinkosähköpaneeleille, varsinkin jos on asennettu kaksipuolisia kaksoissuojalevymoduuleja. Maassa oleva valkoinen lumi toimii peilinä ja heijastaa paljon auringonvaloa paneelin takaosaan, mikä lisää huomattavasti paneelin tehoa.
Jos haluat lisätietoja, lue edellinen blogikirjoituksemme siitä, miten aurinkosähköpaneelit toimivat talvella.

broken image

Kylmän ja lumen todellinen uhka aurinkosähköpaneeleille

Vaikka kylmät lämpötilat ovat hyväksi sähköntuotannolle aurinkosähköpaneeleilla, liian alhaiset lämpötilat ja runsas lumi voivat joskus aiheuttaa aurinkosähköpaneeleille peruuttamattomia vaurioita. Todellinen uhka tulee raskaasta lumesta ja vesihöyryn tunkeutumisesta.
Raskas lumi
Paneelien peittävä lumi ei ainoastaan estä paneeleita suoraan absorboimasta auringonvaloa, vaan liiallinen lumi voi myös helposti deformoida tai jopa vaurioittaa moduuleja, ja joillakin lumisilla alueilla lunta kertyy yön aikana niin paljon, että paneelit murskautuvat.
Vesihöyryn tunkeutuminen
Lisäksi lumi, jää ja jäätävä sade voivat myös muodostaa jäisiä pilareita aurinkosähköpaneelin moduulien väliin. Nämä pilarit voivat helposti kuljettaa vettä virtapiireihin ja laitteisiin, kuten moduulien taustalevyihin ja liitäntärasioihin, mikä johtaa sähköeristyksen vaurioitumiseen ja oikosulkuvikoihin.

broken image

Näiden uhkien vuoksi meidän on oltava varovaisempia valitessamme asennukseen sopivampia aurinkosähköpaneeleita, inverttereitä ja muita laitteita sekä valittava ammattitaitoisempi asentaja, joka räätälöi asennuksen, käytön ja huollon paikallisten olosuhteiden mukaan. Jos haluat lisätietoja tästä, voit lukea edellisen blogikirjoituksemme: 6 vinkkiä, joilla opit parantamaan aurinkosähkötuotannon tehokkuutta.

Mikä on paras aurinkosähköpaneeli kylmille ja lumisille alueille?

Kylmissä ja lumisissa ilmasto-olosuhteissa PV-yritykset voivat tehokkaasti käsitellä mahdollisia riskejä, jotka liittyvät edellä mainittuihin parannuksiin, parantamalla tuotantoprosesseja ja päivittämällä materiaaleja.
Korkean lumikuorman moduulien käyttö
Suorituskykyiset alumiiniseokset voivat lisätä kehyksen lujuutta merkittävästi. Käyttämällä paksumpia ja leveämpiä alumiiniseosprofiileja ja lisäämällä vahvistustankoja moduulin keskelle voidaan moduulin mekaanista kuormitusta lisätä yli 20 prosenttia, mikä puolestaan lisää moduulin lumikuormituskestävyyttä ja mahdollistaa sen, että se kestää raskaampaa lunta.
Kaksoislasitettujen moduulien käyttö
Lasi on epäorgaanista ainetta piidioksidia, joka on samaa ainetta kuin hiekka. Orgaanisen taustalevyn korvaaminen lasilla estää vesihöyryn tunkeutumisen, estää PID:n ja pidentää moduulin käyttöikää.

broken image

Maysun Solar on hiljattain kehittänyt pohjoismaisen asiakkaan vaatimusten perusteella räätälöidyn korkean lumikuorman kaksoislasitetun moduulituotteen: TwiSun X. TwiSun X:n kaksipuolinen lasi on korkean hyötysuhteen käänteistä läpäisevää aurinkosähkölasia, joka on valmistettu puhtaalla fysikaalisella karkaisutekniikalla ja jonka toimittaa Teslan Solar Roof -sarjan aurinkosähkölasitoimittaja. 30 mm:n kehys on valmistettu vahvemmasta 6005-T6 alumiiniseoksesta. 

Klikkaa alla olevaa painiketta saadaksesi lisätietoja tuotteesta.