Huomautuksia kotitalouksien hajautettujen aurinkosähköjärjestelmien vaihtosuuntaajien valinnasta ja asennuksesta

Yleensä ihmisten on kodin aurinkosähköpaneelin ostamisen jälkeen sovitettava ostettuun aurinkosähköpaneeliin joukko lisävarusteita. Invertteri on erittäin tärkeä osa aurinkosähköjärjestelmää, joka ylläpitää aurinkosähköjärjestelmän tehokasta toimintaa ja sähköntuotantoa. Tässä artikkelissa annetaan neuvoja invertterien valinnasta ja asennuksesta.

Tyypit
PV-invertteri on sähkölaite, joka muuntaa aurinkoenergian sähköenergiaksi, ja se valitaan yleensä ulkotiloissa käytettäväksi tyypiksi. Tämäntyyppinen invertteri on yleensä luonnollisesti jäähdytetty ja käyttää ilmavirtaa lämmön haihduttamiseen, eikä se vaadi ylimääräistä jäähdytysjärjestelmää. Sen kotelon suojausluokka on korkea (yleensä vaaditaan IP65), se vaatii vain vähän ympäristömuutoksia asennusta varten ja on edullisempi. Koska invertteri asennetaan ulkotiloihin, myös invertterin toiminnasta aiheutuva melu vaikuttaa käyttäjään paljon vähemmän, mutta laitteilta vaaditaan hyvä suojaus. On syytä mainita, että taajuusmuuttajan meluindeksi on enintään 65 desibeliä, eikä se aiheuta meluhaittaa.
Jos haluat lisätietoja invertterimerkeistä, voit lukea tämän Maysunin aiemmin julkaiseman artikkelin: Top 10 globaalia invertterivalmistajaa vuonna 2022.

broken image

Teho
Valitun invertterin tehon tulisi vastata aurinkokennojärjestelmän kennomäärän maksimitehoa. PV-invertterin nimellinen lähtöteho valitaan yleensä samankaltaiseksi kuin kokonaissyöttöteho (yleensä ylisäätöä valvotaan 1,3:n sisällä), jotta kustannuksia voidaan säästää.

Kapasiteetti
Invertterin kapasiteettikoko voidaan valita optimaalisesti asennusolosuhteiden mukaan. Jos asennuspaikka ei ole selvillä suunnitteluvaiheen alussa eikä sitä ole otettu täysin huomioon, olisi valittava mahdollisimman pieni aurinkosähkötaajuusmuuttaja, jotta saavutetaan usean itsenäisen tehon seuranta, ja tarvittaessa mikrotaajuusmuuttaja, jotta saavutetaan pienempien yksiköiden maksimitehon seuranta, jolloin voidaan välttyä myöhemmin ongelmilta, kuten sarja- ja rinnakkaisvirheiltä, jotka johtuvat siitä, että paikka ei ole riittävän suuri tai riittävän säännöllinen.

broken image

MPPT-säädin
Kotitalouksien hajautetuissa aurinkosähköjärjestelmissä on suositeltavaa käyttää katon rajoitusten vuoksi, kun aurinkosähköneliön tyyppi, asennuksen suuntaus ja asennuksen kaltevuus vaihtelevat tai kun osa moduuleista on varjossa tiettyinä aikoina, aurinkosähköinverttereitä, joissa on useita itsenäisiä MPPT-säätötoimintoja, joilla voidaan konfiguroida järjestelmä joustavammin, vähentää järjestelmän mahdollisia tehokkuushäviöitä ja sähköntuotantohäviöitä, parantaa sähköntuotantotehokkuutta ja saada maksimaaliset sähköntuotantotulot käyttäjälle.

broken image

Mihin asioihin minun tulisi kiinnittää huomiota, kun asennan aurinkosähköjärjestelmän invertteriä?


Koska invertteri on aurinkosähköjärjestelmän ydinkomponentti, se vaikuttaa suoraan järjestelmän sähköntuotantokapasiteettiin, ja seuraavat seikat olisi otettava huomioon.


(1) Koska invertterin ja verkon välinen yhteys muuttaa invertterin impedanssiominaisuuksia, itse invertterissä on helppo aiheuttaa resonanssia, jota esiintyy useimmiten silloin, kun useita inverttereitä on kytketty rinnakkain.
(2) Henkilön on tarkastettava invertteri asennuksen jälkeen, merkittävä ja kirjattava se.
(3) Invertterin tuuletuskanavan ja ulkoisen kanavan välinen liitos on kytkettävä pehmeästi mekaanisen tärinän aiheuttaman mekaanisen melun estämiseksi.
(4) Kun invertterin melu lisääntyy ja siinä on hajua, siihen on kiinnitettävä huomiota, tarkistettava invertterin sisäiset viat ja selvitettävä syyt tarvittaessa.
(5) Kiinnitä huomiota taajuusmuuttajan vuotojen, maadoituksen, vaihejärjestyksen jne. havaitsemiseen asennuksen ja käyttöönoton aikana.
(6) Vähintään 2 henkilön olisi oltava samanaikaisesti läsnä, kun invertteri otetaan käyttöön, ja kiinnitä huomiota käyttäjän turvallisuussuojaukseen.

broken image

Laadukkaiden invertterien ja tehokkaiden aurinkosähköpaneelien yhdistelmä auttaa sinua rakentamaan erinomaisen hajautetun aurinkosähköjärjestelmän kotiisi, mikä tekee elämästäsi vihreämpää, tehokkaampaa ja mukavampaa.


PV-moduulivalmistajana, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, MaysunSolar voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita ja kokemusta aurinkosähköjärjestelmien rakentamisesta, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi meihin yhteyttä tuotetarjousta varten.