Miten aurinkopaneelit toimivat talvella?

· Tietoja aurinkosähköstä

Energiamuutos on ollut tuskallinen ja vaikea, ja vielä enemmän tänä vuonna. Aurinkoenergiasta on tullut avain kestävän energiakehityksen saavuttamiseen. Ennen talven tuloa katsotaan kuinka aurinkopaneelit toimivat talvella.

broken image

Kuuma kesä on ohi ja lähestymme kylmää talvea. YK:n Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) mukaan "La Niña" on 70 prosentin todennäköisyys pohjoisella pallonpuoliskolla tänä talvena, ja äärimmäisten talvitapahtumien todennäköisyys on erittäin suuri. Tämä on huono uutinen Euroopalle, joka on keskellä energiakriisiä.

broken image

Jos olet jo asentanut tai aiot asentaa aurinkosähköjärjestelmän kotiisi seuraavan kahden kuukauden aikana, onnittelut, olet valmis kohtaamaan kylmän kuin kukaan muu. Aurinkopaneelit voivat tuoda kotiisi jatkuvan virran ilmaista sähköä.

Kuulostaa hyvältä, mutta ehkä olet huolissasi siitä. Tässä on aurinkosähköä koskeva pohjustus, jonka voit ohittaa, jos tiedät jo.

Voivatko aurinkopaneelit tuottaa sähköä, kun lämpötila on niin alhainen?

Tietysti.
Aurinkoenergia muuntaa valon energiaksi sähköksi, ei lämmöksi. Niin kauan kuin aurinkoa on, aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä ympäri vuoden. Samalla tavalla se voi vastata myös kysymykseen: toimivatko aurinkopaneelit paremmin kesällä kuin talvella?
Kennojen lämpötilakertoimesta johtuen alhaiset lämpötilat voivat sen sijaan lisätä aurinkopaneelien tehokkuutta. Mitä matalampi lämpötila, sitä suurempi hyötysuhde.

broken image

Vahingoittuvatko PV-paneelit jäätyessä, kun ne ovat koko ajan ulkona?

Ei.
Matalan lämpötilan säällä on vain vähän vaikutusta aurinkopaneeleihin. PV-moduulit ovat alhaisia lämpötiloja kestäviä ja päämateriaalit, kuten lasi, alumiinikehykset ja kennot, ovat epäorgaanisia. Ne ovat hyvin vähän riippuvaisia lämpötilasta, joten alhaiset lämpötilat eivät jäädytä PV-moduuleja.
Yksilasimoduulien muoviset taustalevyt voivat kuitenkin haurastua erittäin alhaisissa lämpötiloissa, mikä voi vaikuttaa moduulin käyttöikään. Tästä syystä suosittelemme, että pohjoismaiset asiakkaat valitsevat luotettavampia kaksoislasimoduuleja, kuten TwiSun-sarjan.

broken image

Tuottavatko aurinkopaneelini vähemmän sähköä talvella?

Kyllä, aurinkopaneelien tuottaman sähkön kokonaismäärä on yleensä talvella pienempi kuin muuhun aikaan vuodesta.
Talvella päivät ovat lyhyempiä ja auringonvaloa on vähemmän. Lisäksi pilvisemmän ja lumisemman sään myötä auringonvalo estyy useammin ja aurinkosähköpaneelit saavat vähemmän auringonsäteilyä, mikä luonnollisesti tuottaa vähemmän sähköä.

Jos olet lukenut tähän asti, se tarkoittaa, että olet mukana PV: n kanssa. Seuraava asia, jonka haluat tietää, on kuinka aurinkopaneelien tulisi toimia talvella, mukaan lukien asennus, käyttö ja huolto? Joten, jatketaan!

broken image

Mitä minun pitäisi tehdä, jos PV-paneeleissani on lunta?

Suunnittele asennus paikkaan sopivaksi
Alueille, joilla sataa lunta usein, meidän on löydettävä paras kulma aurinkopaneeleille talvella, esimerkiksi lisäämällä kallistuskulmaa optimaalisen kallistuskulman alueella. Lumi liukuu itsekseen helpommin pois aurinkopaneelin pinnasta tehokkaan sähköntuotannon alueella. Voit myös harkita mustien reunusten tai täysin mustien moduulien valitsemista – musta imee enemmän lämpöä ja voi sulattaa lumen nopeammin.

Puhdista lumi ajoissa
Aurinkosähköpaneeleissa oleva lumi voi vaikuttaa paneelien altistumiseen auringonvalolle ja vähentää aurinkopaneelien tehoa talvella. Jos lunta ei raivata ajoissa, se voi jopa vaikuttaa aurinkosähkömoduulien käyttöikään. Siksi on tärkeää puhdistaa lumi aurinkosähkömoduuleista lumisateen jälkeen. PV-moduulien oikea-aikainen puhdistaminen ei ainoastaan takaa sähköntuotantoa, vaan myös välttää hot spot -ilmiön ja pidentää moduulien käyttöikää.

broken image

Kuinka puhdistaa aurinkosähkömoduulit oikein?

1. Älä käytä teräviä metalliesineitä, kuten kovia lapioita, lapioidaksesi lunta suoraan aurinkosähkömoduuleille, jotta ne eivät naarmuta tai edes riko karkaistua lasia.
2. Lakaise lumi pehmeällä kangasmopilla.
3. Älä käytä kuumaa vettä jääkerroksen kaatamiseen, jotta vältytään aurinkosähkömoduulien vaurioilta epätasaisen kylmän ja lämmön vuoksi.
4. Älä odota, että lunta on kertynyt pitkään ennen puhdistusta. Kun siivoat, muista siivota äläkä jätä lunta.

Jos haluat säästää sähkölaskussasi tai investoida uusiutuvaan energiaan, Maysun Solar on ammattimainen aurinkopaneelivalmistaja, jolla on laaja kokemus ja joka voi tarjota sinulle oikeat aurinkopaneelit. Ota yhteyttä (WhatsApp) saadaksesi tarjouksen tarvittaessa.