Aurinkosähkö + kasvihuoneiden sovellukset maataloudessa

Kasvihuoneviljelyllä on tärkeä rooli kestävässä kasvintuotannossa, mutta kasvihuoneteollisuus on kuitenkin energiaintensiivinen ala, joka on voimakkaasti riippuvainen fossiilisista polttoaineista ja aiheuttaa merkittäviä kasvihuonekaasupäästöjä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi kasvihuoneteollisuudessa on viime vuosina kehitetty teknologisia malleja, joissa aurinkoenergia yhdistetään maatalouden kasvihuoneisiin, jotta kasvihuoneiden kestävyyttä voitaisiin parantaa, ja ne ovat osoittaneet suurta kaupallista potentiaalia.

broken image

Joissakin Euroopan maissa, joissa nykyiset säännökset kieltävät maahan asennettavien aurinkosähköjärjestelmien asentamisen maatalousalueille, aurinkosähköllä toimivia kasvihuoneita pidetään ratkaisuna, jolla voidaan kiertää nykyiset säännökset. Kun aurinkosähköjärjestelmä asennetaan kasvihuoneen katolle tai seiniin, voidaan samalla maalla tuottaa sekä elintarvikkeita että energiaa. Aurinkosähköllä voidaan tuottaa kasvihuoneiden käyttämiseen tarvittava energia ja lisätä viljelijöiden tuloja, mikä tuo maaseutualueille monialaista kehitystä. Lisäksi aurinkosähköllä toimivat kasvihuoneet ovat erittäin kilpailukykyisiä maataloustuotannon kannalta ekologisesti herkillä ja syrjäisillä alueilla.

Aurinkosähköisten kasvihuoneiden tutkimuksen nykytilanne

broken image

Alankomaat

Alankomaat on yksi maailman johtavista maista kasvihuoneviljelyssä. epätäydellisten tilastojen mukaan Alankomaissa on tällä hetkellä noin 10 000 hm2 lasisia kasvihuoneita, mikä on 1/4 maailman kasvihuonerakennusten kokonaispinta-alasta. kaikki kasvihuonelaitteet Alankomaissa ovat automatisoituja laitteita, ja sovellustekniikka on alkanut varhain, ja kasvihuoneiden runkotekniikka on myös kypsempää. Kasvihuoneen kattoon kiinnitettyjen aurinkosähköjärjestelmien lisäksi jotkut yritykset tarjoavat siirrettäviä aurinkosähköjärjestelmiä, jotka voidaan asentaa katolle ja joiden teho on suurempi aurinkosähköpaneelin neliömetriä kohden. Kiinteisiin järjestelmiin verrattuna kannettavat aurinkosähköjärjestelmät tuottavat noin 20-30 prosenttia enemmän sähköä.

broken image

Italia

Toscanan yliopistossa Italiassa tehdyssä tutkimuksessa esitellään innovatiivinen aurinkosähköä käyttävä kasvihuoneprototyyppi, jossa on vaihteleva varjostus aurinkosähköpaneelien energiantuotannon tehokkuuden ja maataloustuotannon optimoimiseksi. Toisin kuin staattisissa PV-kasvihuonejärjestelmissä, aurinkosähköpaneeleita käännetään dynaamisen ohjausjärjestelmän avulla, jotta kasvihuoneen sisällä olevaa valoa voidaan hallita kasvuston valontarpeen mukaan. Lisäksi vaihtelemalla aurinkosähköpaneelien siipien asentoa dynaaminen varjostus voi tarjota kasvustolle passiivista jäähdytystä lämpimällä säällä, ja lisääntynyt kattavuus voi tuottaa enemmän sähköä.

broken image

Espanja

Espanjalaisessa kokeilussa suunniteltiin integroitu läpikuultava amorfisen pii-valosähköisen (a-Si) lasisen kasvihuoneen prototyyppi, joka kattaa kasvihuoneen koko kattopinnan ja tärkeimmät sivut. Tulokset osoittivat, että läpikuultava aurinkosähkölasin läsnäolo vähensi hieman kasvien laatua ja nopeutti valoa rakastavien kasvien apikaalista kasvumekanismia. Tilastollisesta näkökulmasta katsottuna tämä vaikutus oli kuitenkin vähäinen, ja pääteltiin, että läpikuultava amorfisen piin aurinkosähkölasin (a-Si) integrointi on mahdollista puutarhatuotannossa.

YHDYSVALLAT

Läpikuultavia orgaanisia aurinkosähköelementtejä käytettiin kasvihuoneen vesiviljelytomaatin tuotantojärjestelmän kattovarjostimena kevään ja kesän tuotantokauden aikana Yhdysvaltain kuivassa lounaisosassa. Tämä tutkimus osoitti, että läpikuultavaa orgaanista aurinkosähköä voidaan käyttää tehokkaasti kasvihuonetuotannon kausivarjostimena valoisilla alueilla.

broken image

Japani

Maebashissa, Gunmassa, Japanissa, Farmdo on pyörittänyt aurinkosähköistä maatilatuotantoa vuodesta 2013, ja tällä hetkellä tilalla on yhteensä lähes 10 000 neliöjalkaa aurinkosähköisiä kasvihuoneita. Maatilan aurinkosähköiset kasvihuoneet on järjestetty niin, että niiden yläosassa on yksipuoliset aurinkosähköpaneelit, mikä parantaa huomattavasti kasvihuoneiden valonläpäisyä ja varmistaa samalla sähköntuotantomäärät ja saavuttaa tehokkaan, ekologisen, energiaa säästävän ja kestävän maatalouden kehityksen.

PV-moduulien valmistajana, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, Maysun Solar voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita. Meillä on kokemusta laajamittaisista aurinkosähköjärjestelmistä, ja voit tutustua hanke-esimerkkeihimme osoitteessa

Voit myös ottaa meihin yhteyttä saadaksesi tuotetarjouksen klikkaamalla alla olevaa painiketta.