Täydellinen opas aurinkopaneelien ostamiseen (osa 2)

· Alan uutisia

Lähes kaikki ovat kuulleet aurinkosähköstä, mutta tiedättekö te kaikki tarkalleen, mistä aurinkopaneelit koostuvat ja mitä hyötyä niistä voi olla? Ihmiset, jotka harkitsevat aurinkosähköpaneelien ostamista, kysyvät usein itseltään, kannattaako niiden asentaminen vielä? Näiden kysymysten pohjalta olemme laatineet tämän täydellisen oppaan aurinkopaneelien ostamisesta. Se tuo sinut varmasti lähemmäs aurinkopaneeleitasi ja hälventää mahdolliset epäilyksesi! Tämä opas on kaksiosainen, tämä on toinen osa.

Aurinkosähköpaneelia valittaessa on otettava huomioon useita seikkoja. Näihin kuuluvat paneelien teho, aiemmin mainitut tuotemerkit, mukaan lukien tuotteet ja palvelut, sekä käyttöikä eli aurinkosähköpaneelien todellinen käyttöaika. Toinen asia, joka sinun on pidettävä mielessäsi, on takuu, joka kattaa yleensä useita seikkoja, kuten tuoton, joka on yleensä taattu 25 vuodeksi.

Aurinkopaneeleita valittaessa on myös tärkeää muistaa, että aurinkosähköjärjestelmän asentaminen edellyttää myöhempää huoltoa. Monet ihmiset kysyvät esimerkiksi: tarvitseeko aurinkosähköpaneeleita puhdistaa? Kyllä, paneelit on puhdistettava vähintään kaksi kertaa vuodessa. Puhtaat paneelit merkitsevät suurempaa energiantuottoa.

broken image

Voivatko aurinkosähköpaneelit tuottaa sähköä talvella, kun on lunta? Tämä on myös yleinen huolenaihe. Monissa Euroopan maissa talvet ovat pitkiä, ja lumen kertyminen vähentää auringon säteilyn läpäisyä. Siksi on erittäin tärkeää olla tietoinen kaikista aurinkosähköpaneelien teknologiaan, käyttöön ja huoltoon liittyvistä näkökohdista, kun tekee päätöksen aurinkopaneelien hankkimisesta.

Aurinkosähköpaneelien asennuspaikka on myös tärkeä. Useimmissa tapauksissa kyseessä on talon katto. Keskeistä on katon suuntaus ja katon osien kaltevuuskulma.

broken image

Yksi aurinkosähkön eduista on sen monipuolisuus, sillä se voidaan asentaa useimmille katoille riippumatta katteen tyypistä tai aiemmin mainitusta kaltevuuskulmasta. Aurinkosähkövoimalat voidaan asentaa myös tasakatoille, kunhan niihin asennetaan aurinkosähkökiinnikkeet. Asennuksen optimaalinen kaltevuuskulma edellyttää kuitenkin kattavaa ammattimaista laskentaa, ja yleensä aurinkosähköpaneelien kaltevuuskulma on sitä suurempi, mitä korkeammalla leveysasteella ne sijaitsevat.

Keskeinen kysymys on edelleen katon suuntaus. Euroopan maissa parhaana kattona pidetään etelään suuntautuvaa kattoa. Myös itään tai länteen asentamista kannattaa harkita. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että aurinkosähköpaneeleita ei pitäisi asentaa pohjoiseen päin.

Ennen aurinkosähkön asentamista on myös syytä huomioida, onko kiinteistöllä riittävästi auringonvaloa. Näin voi joskus käydä, jos naapurirakennukset tai korkeat puut aiheuttavat häiriöitä.

Miten valitsen asennettavan aurinkosähköjärjestelmän kapasiteetin?

Tavallinen nyrkkisääntö on, että kodin asennetun kapasiteetin tulisi olla sellainen, että energiaa ei tuoteta vuodessa enempää kuin sitä kulutetaan vuodessa. Tämä tasapainottaa alennusjärjestelmässä verkkoon jäävän energian osuutta ja auttaa myös välttämään kotitalouden tarpeisiin nähden liiallista energiantuotantoa.

Voit arvioida aurinkosähköjärjestelmän asennetun kapasiteetin itse vuotuisen energiankulutuksesi perusteella. Yleisesti hyväksytään, että 1 kW:n aurinkosähköjärjestelmä vastaa 1 000 kWh:n sähkönkulutusta vuodessa.

broken image

Mikä on aurinkosähkön takaisinmaksuaika?

Kun olemme päässeet rantaan, on aika vastata viimeiseen ja ehkä ratkaisevaan kysymykseen. Mikä on siis aurinkosähkön takaisinmaksuaika?

Hyvin suunniteltu aurinkosähkölaitos maksaa itsensä takaisin keskimäärin 7-9 vuodessa. Kun yritys tekee tarjouksen, se yleensä antaa kuluttajalle simuloidun takaisinmaksuaikajakson. On hyvin tiedossa, että aurinkosähkötuotteiden hinnat laskevat edelleen, ja jos sähkön hinta jatkaa nousuaan, tämän investoinnin takaisinmaksuaika lyhenee 5-7 vuoteen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on 1 kW:n aurinkosähkön hinta vuonna 2023?

Järjestelmän kustannukset riippuvat useista eri tekijöistä. Tyypillisesti 1 kW:n järjestelmän hinta Euroopassa on noin 1200-1600 euroa.

Onko aurinkosähkön perustaminen edelleen kannattavaa?

Huolimatta jatkuvista muutoksista ja sähkön hinnannoususta kannattaa edelleen harkita ja ennen kaikkea valita aurinkosähkö. Se on edelleen kannattavaa.

Mikä järjestelmä kannattaa valita - verkkoon kytketty, verkkovapaasti toimiva vai hybridi?

Kukin tapaus on tarkasteltava erikseen. Verkkoon kytketyt järjestelmät ovat kustannustehokkaita pienille aurinkosähköasennuksille. Verkon ulkopuoliset asennukset ovat ensisijaisesti niille, jotka haluavat olla täysin riippumattomia ottamatta huomioon kustannuksia. Jos haluat yhdistää nämä kaksi, hybridijärjestelmä voi olla hyvä ratkaisu.

Oppaan lukemisen jälkeen lähes kaikki PV:n salaisuudet ovat selvinneet. Eikö kuulosta hienolta saada omaa vihreää energiaa näinä aikoina, jolloin sähkö on edelleen kallista?

broken image

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ostaa laadukkaita aurinkopaneeleita, älä epäröi ottaa yhteyttä Maysun Solariin.