Näillä toimilla aurinkosähkön tuotantoa voidaan lisätä 5-30 %.

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkosähkövoimaloista on tullut monien kotitalouksien valinta. Aurinkoenergian käyttö ei ainoastaan edistä ympäristönsuojelua, vaan säästää myös merkittävästi kotitalouksien energialaskuissa. Miten aurinkosähkövoimalasta saatavat hyödyt voidaan viedä askeleen pidemmälle? Esimerkiksi tuottamalla enemmän sähköä. Keskiverto aurinkosähkövoimalan omistaja voi tuottaa 5-30 % enemmän sähköä huolellisella rutiinihuollolla.

broken image

Epäpuhtauksien puhdistaminen

Aurinkosähkömoduulien yleinen käyttöikä on noin 25 vuotta. Puhdistamalla moduulin paneelit säännöllisesti lintujen ulosteista, lehdistä ja muista varjostavista materiaaleista voidaan varmistaa, että aurinkopaneelit altistuvat mahdollisimman paljon auringonvalolle. Jos yleensä rakastat puhtautta ja sinulla on korkeat vaatimukset sähköntuotantovaikutukselle, voit myös puhdistaa moduulit itse, mutta sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin.
1. Valitse yleensä puhdistaa moduulit aamulla tai myöhään iltapäivällä. Älä seiso alle 1 metrin päässä katon reunasta puhdistuksen aikana.
2. Ennen moduulien puhdistamista sinun on tarkistettava, onko seurantatiedoissa epänormaalia tehontuottoa, analysoitava, voiko se aiheuttaa vuotoa, ja tarkistettava, ovatko moduulien liitäntäjohdot ja niihin liittyvät komponentit vaurioituneet tai jumissa.
3. Henkilöstön, joka puhdistaa komponentteja, tulisi käyttää asianmukaisia työvaatteita ja hattua raapimisen ja loukkaantumisen välttämiseksi. Koukut, hihnat, langat ja muut osat, jotka voivat helposti aiheuttaa vetoa, olisi kiellettävä vaatteissa tai työkaluissa.
4. PV-moduulien puhdistaminen kovassa tuulessa, rankkasateessa, ukkosmyrskyssä tai kovassa lumisateessa on ehdottomasti kielletty. Talvipuhdistuksessa tulisi välttää huuhtelua, eikä huuhtelua kylmällä vedellä, kun paneeli on hyvin kuuma.
5. On ehdottomasti kiellettyä käyttää kovia ja teräviä työkaluja tai syövyttäviä liuottimia ja emäksisiä orgaanisia liuottimia PV-moduulin pyyhkimiseen, ja kiellettyä on suihkuttaa puhdistusvettä moduulin liitäntäkoteloon, kaapelisiltaan, pesurasiaan ja muihin laitteisiin.

broken image

Moduulien ja kiinnikkeiden huolto

1. PV-moduulin pinta on pidettävä puhtaana, PV-moduulin pyyhkimiseen on käytettävä kuivaa tai kosteaa pehmeää puhdasta liinaa, syövyttävien liuottimien tai kovien esineiden käyttö PV-moduulin pyyhkimiseen on ehdottomasti kielletty. Pitäisi olla säteilyn alle 200W / m2 puhdas aurinkosähkömoduulit, ei pitäisi käyttää ja komponentit, joilla on suuri lämpötilaero nestemäisen puhdistus komponentteja.
2. PV-moduulin ladattua varoitusmerkkiä ei saa kadottaa.
3. PV-moduulit olisi tarkastettava säännöllisesti, ja PV-moduulit olisi säädettävä tai vaihdettava välittömästi, jos seuraavat ongelmat havaitaan.
-- PV-moduulit, joissa on murskattua lasia, palanut takalevy, selviä värimuutoksia.
-- PV-moduulit, joissa on kuplia, jotka muodostavat liitoskanavan moduulin reunan tai minkä tahansa piirin välille.
-- PV-moduulin liitäntäkotelo on epämuodostunut, vääntynyt, haljennut tai palanut, eivätkä liittimet saa hyvää kontaktia.
4. Metallirunkoisen aurinkosähkömoduulin käyttäminen, runko ja kiinnike on yhdistettävä hyvin, niiden välinen kosketusresistanssi on enintään 4Ω, runko on maadoitettava tukevasti.
5. Käytä DC-puristimella varustettua ampeerimittaria mittaamaan kunkin samaan DC-virranottoon kytketyn aurinkosähkömoduulijonon tulovirta sillä edellytyksellä, että auringon säteilyn voimakkuus on periaatteessa sama, ja poikkeama ei saisi ylittää 5 %.

broken image

Konvertterilaatikon ylläpito

1. DC-muuntimen laatikossa ei saisi olla muodonmuutoksia, ruostetta, vesivuotoa, tuhkailmiötä, laatikon ulkopinnalla olevien turvallisuusvaroitusmerkkien pitäisi olla ehjiä ja vahingoittumattomia, laatikon vedenpitävän lukon pitäisi olla joustava avata ja sulkea.
2. DC-muuntimen laatikon liittimissä ei saisi esiintyä löysää, ruosteilmiötä.
3. Tasavirtasuojakiskossa olevan suurjännitesulakkeen eritelmien olisi oltava suunnittelumääräysten mukaiset.
4. DC-lähtöväylän positiivisen navan ja maan ja negatiivisen navan ja maan välisen eristysresistanssin on oltava yli 2 megohmia.
5. DC-lähtöväylän päässä on DC-virtakatkaisija, jonka katkaisutoiminnon on oltava joustava ja luotettava.
6. DC-väylässä olevan salamasuojan on oltava tehokas.

broken image

Taajuusmuuttajan huolto

1. Taajuusmuuttajan rakenne ja sähköliitännät on pidettävä ehjinä, eikä niissä saa olla ruostetta, pölykertymiä jne. Lämmönsiirtoympäristön on oltava hyvä, eikä invertterin ollessa käynnissä saa esiintyä suurta tärinää tai epänormaalia melua.
2. Taajuusmuuttajan varoitusmerkkien on oltava täydelliset ja vauriottomat.
3. Vaihtosuuntaajan moduulin, reaktorin ja muuntajan jäähdytystuulettimen pitäisi käynnistyä ja pysähtyä itsestään lämpötilan mukaan, eikä jäähdytystuulettimen ollessa käynnissä saisi esiintyä voimakasta tärinää tai epänormaalia ääntä.
4. Kytke AC-lähtöpuolen (verkkopuolen) katkaisija säännöllisesti kerran irti, ja invertterin pitäisi lopettaa virran syöttäminen verkkoon välittömästi.
5. Jos vaihtosuuntaajan DC-väyläkondensaattorin lämpötila on liian korkea tai ylittää sen käyttöiän, se on vaihdettava ajoissa.

broken image

Kaapelin kunnossapito

1. Kaapeli on tukittava hyvin laitteen sisään ja ulos menevissä osissa, eikä siinä saa olla halkaisijaltaan yli 10 mm:n reikiä, muutoin se on tukittava palotulppaavalla mutaseinällä.
2. Kaapelin suojateräsputken suulla ei saisi olla reikiä, halkeamia ja merkittäviä epätasaisuuksia, sisäseinän pitäisi olla sileä, metallikaapeliputki ei saisi olla vakavasti ruostunut, ei saisi olla purseita, kovia esineitä, roskia, kuten purseita, viilaa kevyt sen jälkeen, kun se on kääritty kaapelivaipalla ja sidottu.
3. Suoran hautauskaapelilinjan varrella olevien paalujen tulisi olla ehjiä, ei kaivamista maahan polun lähellä, sen varmistamiseksi, että polun varrella ei ole kasoja raskaita esineitä, rakennusmateriaaleja ja tilapäisiä tiloja maassa, ei syövyttävää materiaalia purkautumista, sen varmistamiseksi, että ulkona alttiina olevat maakaapelin suojaustilat ovat ehjiä.
4. Varmista, että kaapelikaivannon tai kaapelikaivannon kansi on ehjä, kaivannossa ei saisi olla vettä tai roskia, varmista, että kaivannon tuki on luja, ei ole ruostetta, löysää ilmiötä, panssaroidun kaapelin vaippa ja panssari eivät saisi olla vakavasti ruostuneita.
5. Useiden vierekkäin asetettujen kaapeleiden olisi tarkistettava virran jakautuminen ja kaapelin ulkokuoren lämpötila, jotta kaapeli ei palaisi huonon kosketuksen vuoksi liitäntäkohtaan.

broken image

Huolto äärimmäisissä sääolosuhteissa

1. Jos kohtaat sateen laukeamisen, on mahdollista, että liitos ei ole tiukka, kuten tämäntyyppinen tilanne, on käsiteltävä sateen jälkeen, käytettävissä oleva eristysnauha kääritty liitoksen ympärille, ja sitten tarkkailla, onko matka, kuten jatkuva laukeamisilmiö, olisi ilmoitettava huoltokeskukselle tai paikalliselle sähköasemalle.
2. Ukkospäivinä mittarin alapuolella oleva ilmakytkin on suljettava sähkölaitteiden vaurioitumisen estämiseksi. Kun ukkonen on ohi, kytkin suljetaan uudelleen.

On syytä mainita, että meidän ei pitäisi aliarvioida kodin aurinkosähkövoimalaitoksen puhdistusta ja huoltoa, puhdistus voimalaitoksen jälkeen voi lisätä sähköntuotantoa 5-30 prosentilla. Puhdistustiheys ympäristön kosteammilla alueilla on yleensä 3-5 kuukautta puhdistus 1 kerta, ympäristön kuivemmilla alueilla puhdistustiheys on yleensä kuukausittainen puhdistus 1 kerta.

PV-moduulien valmistajana, jolla on 14 vuoden asiantuntemus, Maysun Solar on valmis yhteistyöhön kanssasi energiamurroksen edistämiseksi. Ota meihin yhteyttä ja avaa ovi vihreään energiaan.