Miten valita oikea aurinkosähkömoduuli katollesi?

· Tietoja aurinkosähköstä

Erityisesti tällaisina aikoina, jolloin sähkö ja öljyn ja kaasun kaltaiset energialähteet kallistuvat ja toimituksiin liittyy paljon epävarmuutta, vaihtoehtoisten energialähteiden löytäminen on yhä tärkeämpää ja kiireellisempää.

Suosituin ja tehokkain uusiutuva energialähde on aurinkoenergia, joka on paitsi suhteellisen halpa myös pitkällä aikavälillä erittäin ympäristöystävällinen ja takaa sinulle suuremman riippumattomuuden keskitetyistä energiantoimittajista.

broken image

Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen katolle on kuitenkin pitkäaikainen ja merkittävä investointipäätös. Kun valitset oikeaa aurinkosähkömoduulia, sinun on siis tiedettävä tarkalleen, mikä on tärkeää ja mikä sopii parhaiten kotiisi.

Antaakseen sinulle kaikki tiedot, joita tarvitset tietoon perustuvan ostopäätöksen tekemiseen, Maysun Solar tutkii seuraavat tiedot.

  • Mikä on aurinkosähkömoduuli ja mitä se voi tehdä?
  • Millaisia aurinkosähkömoduuleja on saatavilla?
  • Mitä kutsutaan teholuokitukseksi ja miten se vaikuttaa sähköntuotantoosi?
  • Miten aurinkosähkömoduulien optimointilaite toimii?
  • Mitä eroa on 300w:n ja 400w:n PV-moduulin välillä?
broken image

Mikä on aurinkosähkömoduuli?

Ensinnäkin meidän on tiedettävä tarkalleen, mikä aurinkosähkömoduuli on ja mitä tehtäviä sillä on aurinkosähköjärjestelmässä.

PV-moduuli, olipa kyseessä 12 V:n PV-moduuli tai 24 V:n PV-moduuli, tarkoittaa kaikkien aurinkokennojen kokonaisuutta, jotka on kytketty yhteen imemään aurinkoenergiaa ja muuntamaan se sähköksi.

PV-moduulit, jotka tunnetaan myös nimellä aurinkopaneelit, ovatkin yksi aurinkosähköjärjestelmän tärkeimmistä komponenteista, sillä ilman aurinkokennoja aurinkoenergiaa ei voida hyödyntää ja muuntaa sähköenergiaksi.

Aurinkopaneelien tuottama sähköenergia on tasavirtaa.

Jotta energia saataisiin tavallisten kodinkoneiden käyttöön, se on muunnettava vaihtovirraksi. Tämän tehtävän suorittaa invertteri. Invertteri on tärkeä osa aurinkosähköjärjestelmää, ja se viimeistelee aurinkoenergian muuntamisprosessin pistorasiasta otettavaksi sähköksi.

broken image

Millaisia aurinkokennotyyppejä on olemassa?

Aurinkosähkömoduuleja on itse asiassa monenlaisia, ja ne koostuvat erityyppisistä aurinkokennoista.

Materiaalien osalta aurinkokennot voidaan jakaa kolmeen luokkaan.

  • Polykiteisen piin aurinkokennot
  • Yksikiteiset aurinkokennot
  • Ohutkalvoaurinkokennot

Eri tyypit eroavat toisistaan suorituskyvyltään, joka mitataan Wp:nä (watt peak), ja hintaluokaltaan.

Tällä hetkellä tuotannossa on kolme pääasiallista ohutkalvopaneelityyppiä: kadmiumtelluridi, kupari-indium-gallium-selenidi ja amorfinen pii. Niiden yleisenä haittana on, että niiden valosähköinen muuntotehokkuus on liian alhainen, ja vaikka ne ovat halpoja, niitä käytetään vain yksittäisissä kapeissa tilanteissa, ja niiden markkinaosuus on alle 5 prosenttia.

Kolmannen sukupolven ohutkalvoteknologian, kalsiumtitaniittikennojen, joka on kehittynyt nopeasti viime vuosina, odotetaan olevan läpimurto. Laajemmalla BIPV-kentällä ohutkalvokennot soveltuvat paremmin kuin kiteisen piin kennot. Kalkogenidiakkujen odotetaan olevan uusien energiaa säästävien rakennusmateriaalien tukipilari.

Nykytekniikan osalta kiteiset piimoduulit soveltuvat yksittäisille käyttäjille selvästi paremmin kuin ohutkalvomoduulit. Niiden nimellisteho on huomattavasti korkeampi, joten ne voivat tuottaa suuren määrän sähköä myös pienissä tiloissa.

Monikiteisen piipaneelin aurinkosähkömoduulit tuottavat nimellisteholtaan jopa 330 Wp, ja niillä oli pitkään suuri markkinaosuus, koska ne olivat hintaedullisia yksikiteisiin ratkaisuihin verrattuna.

broken image

Nyt kuitenkin yli 95 prosenttia markkinoilla olevista kiteisistä moduuleista on yksikiteisiä, ja lähes kaikissa uusissa omakotitalojen aurinkosähköjärjestelmissä käytetään yksikiteisiä aurinkosähkömoduuleja. Niiden nimellinen huipputeho on jopa 400 wattia, joten ne vaativat hyvin vähän tilaa tuottaakseen suuren määrän energiaa.

Nimellistehon lisäksi hyötysuhdekerroin on tärkeä tunnusluku laskettaessa aurinkosähkömoduulin hyötysuhdetta.

Hyötysuhde osoittaa, kuinka suuri prosenttiosuus käytettävissä olevasta aurinkoenergiasta voidaan muuntaa sähköenergiaksi.

Edellä mainituista kolmesta moduulityypistä monokiteiset aurinkosähkömoduulit ovat tähän mennessä saavuttaneet suurimman massatuotantotehokkuuden, joka on tällä hetkellä 20-22,5 prosenttia.

Mitä pienempi on kattopinta-ala, sitä suurempi teho ja korkeampi muuntotehokkuus on valittava moduulia valittaessa. Omakotitaloihin suositellaan yleensä yksikiteisiä aurinkosähkömoduuleja.

PV-moduulien tehooptimoijat

Jos todella haluat tuottaa mahdollisimman paljon sähköä, kannattaa harkita tehooptimoijan hankkimista tai varmistaa, että se on integroitu järjestelmään.

Aurinkosähkömoduulin optimointi varmistaa, että yksittäisten aurinkokennojen varjostaminen ei vähennä moduulin kokonaistehoa.

Ilman tällaista optimoijaa sarjaan kytkettyjen aurinkokennojen ryhmä tuottaa vain heikoimman kennon tuottaman tehon.

Tämän seurauksena kokonaissuorituskykyä heikentävät herkästi yksittäiset kennot, jotka ovat varjossa, esimerkiksi siksi, että puu tai vastaava varjostaa tehoa.

broken image

12V vs 24V

Watt- ja volttimäärät voivat joskus aiheuttaa sekaannusta ja johtaa harhaan, joten käytämme tilaisuutta hyväksenne selventää ja vastata usein esitettyyn kysymykseen.

Tarvitsetko 12V vai 24V moduulin?

Volttia tarvitaan jännitteen mittaamiseen, ja kuten nimestä "aurinkosähkö" käy ilmi, jännite on keskeinen tekijä aurinkosähkön tuotannossa.

12, 24 tai 48 voltin jännitteitä käytetään kuitenkin niin sanotuissa itsenäisissä, verkon ulkopuolisissa aurinkosähköjärjestelmissä, kuten aurinkosähkömoduulien asuntoautoissa, joissa tuotettu sähkö kulutetaan suoraan tuottajan toimesta.

Toisaalta verkkoon kytketyt aurinkosähköjärjestelmät, jotka syöttävät runsaasti sähköä julkiseen verkkoon, vaativat korkeampia, muutaman sadan voltin jännitteitä.

Suunnittelu ja säänkestävyys

Sateisessa, tuulisessa ja joskus lumisessa Saksassa (kuten Itävallassa ja Ruotsissa) säänkestävyys on tietenkin tärkeä näkökohta, jota ei pidä unohtaa.

Tuulisilla alueilla aurinkojärjestelmiä asennettaessa on otettava huomioon katon kaltevuuden kulma ja suunta.

Etenkin Pohjois-Saksan rannikon läheisyydessä tuuli on suuri ongelma aurinkosähkömoduuleja hankittaessa ja asennettaessa.

MaySunin asiantuntijat ovat varmasti hyvin tietoisia tästä tilanteesta ja mukauttavat neuvojaan ja asennustyötään vallitseviin sääolosuhteisiin.

broken image

Pohjois-Saksassa sataa joskus paljon lunta, mikä lisää aurinkopaneelien kuormitusta. Lumi saavuttaa nopeasti huomattavan painon, aiheuttaa painetta järjestelmään ja voi aiheuttaa vaurioita. Lumisilla alueilla on sen vuoksi tärkeää varmistaa, että järjestelmällä on korkea vastus pascaleina. Mitä korkeampi Pascal-arvo on, sitä enemmän lunta neliömetriä kohti voidaan kuljettaa ilman, että se vahingoittuu.

Usein tehdään kuormitustestejä eri sääilmiöille, ja voit vertailla, mitkä mallit toimivat kuinka hyvin, ja ottaa nämä tiedot huomioon ostopäätöksessäsi.

Kestävyyden lisäksi myös ulkonäöllä on merkitystä, sillä loppujen lopuksi vietät monta vuotta aurinkosähkömoduulien kanssa katollasi ja haluat aina jotain, jota voidaan kutsua esteettisesti miellyttäväksi.

Tästä syystä MaySun tarjoaa myös täysin mustia aurinkomoduuleja , jotka antavat tyylikkään ja elegantin vaikutelman ja ovat erityisen suosittuja kalliiden asiakkaiden keskuudessa.

broken image

Takuut ja rappeutumisasteet

Kuten kaikki tekniset järjestelmät ja laitteet, myös aurinkosähkömoduulit menettävät suorituskykyään ajan myötä ja käyvät läpi luonnollisen vanhenemisprosessin.

Tämä prosessi voi kuitenkin kestää eri pituisia aikoja tuotteen laadusta riippuen.

Siksi aurinkosähkömoduulien hajoamisnopeus vaihtelee, ja kustannustehokkuutta arvioitaessa on otettava huomioon, kuinka kauan järjestelmän odotetaan kestävän.

Nämä eritelmät voidaan määrittää testien avulla, ja selkeä osoitus aurinkosähkömoduulin pidemmästä käyttöiästä on se, että vastaava valmistajan takuu ulottuu lakisääteistä takuuaikaa pidemmälle.

MaySun tarjoaa siksi 15 vuoden tuotetakuun ja jopa 25 vuoden suorituskykytakuun korostaakseen, että tuotteemme eivät ole halpoja tuotteita, vaan pitkäaikainen ratkaisu, johon voit luottaa.

On useita hyviä syitä siihen, miksi olemme niin varmoja tuotteidemme laadusta.

14 vuoden kokemuksemme aikana olemme alusta alkaen luottaneet yksinomaan korkealaatuisiin materiaaleihin ja hyväksi havaittuihin, vakaisiin prosesseihin, mutta asiantuntemuksemme on kasvanut ajan myötä.

broken image

Koska sääolosuhteet, rakentaminen ja tekniikka eivät ole yleismaailmallisia vaan vaihtelevat paikasta toiseen, luotamme alueellisiin asiantuntijoihin, jotka voivat antaa sinulle asiantuntevaa apua paikan päällä, jotta voit tehdä sopivan järjestelmäratkaisun kotisi katon erityisolosuhteisiin.

Euroopassa meillä on toimistoja useissa maissa, ja voimme tarjota sinulle paikallista palvelua.

Jotta kustannukset ja ympäristövaikutukset pysyisivät mahdollisimman alhaisina, meillä on varastoja Saksassa, Ruotsissa, Puolassa, Alankomaissa, Italiassa, Espanjassa ja Unkarissa.

Tämä tarkoittaa, että moduulisi eivät matkusta ympäri maailmaa, vaan ne jaetaan läheisestä logistiikkakeskuksesta.

Jos haluat asiantuntevia neuvoja ja tarkkoja vastauksia kysymyksiisi, ota rohkeasti yhteyttä.

Olemme täällä sinua varten!