Lämpötilan vaikutuksen tutkiminen aurinkopaneelien kykyyn tuottaa sähköä

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Aurinkopaneelit, joita yleisesti kutsutaan aurinkosähköpaneeleiksi, tuottavat sähköä vangitsemalla ja muuntamalla suoraa auringonvaloa energiaksi. Koska aurinkopaneelit ovat suoraan vuorovaikutuksessa auringon kanssa, monet ihmiset ovat uteliaita siitä, onko ilman lämpötilalla vaikutusta aurinkopaneelien toimintaan. Onko esimerkiksi aurinkopaneeli enemmän tai vähemmän tehokas kuumassa ympäristössä? Lämpötila vaikuttaa merkittävästi aurinkopaneelien toimintaan, vaikka auringonpaisteen voimakkuus ja kesto ovatkin tärkeämpiä.

Kuinka kuuma ilma vaikuttaa aurinkopaneeleihisi?

Kuinka kuuma ilma vaikuttaa aurinkopaneeleihisi?

Monet kuluttajat ovat kiinnostuneita siitä, miten lämmönvaihtelut vaikuttavat aurinkopaneelien toimintaan. Aurinkopaneelit testataan normaalisti 77 °F:ssa, ja niiden maksimiteho on 59 °F - 95 °F. Kesällä aurinkopaneelit voivat kuitenkin kuumeta jopa 149 °F:iin, mutta kun tämä lämpötila saavutetaan, paneelin hyötysuhde voi laskea.

Aurinkopaneeleilla on yleensä kolme lämpötilakerrointa: avoimen piirin jännite, huipputeho ja oikosulkuvirta. Lämpötilan noustessa aurinkopaneelin lähtöteho pienenee. Aurinkopaneelin huippulämpötilakerroin on noin -0,34 ~ 0,44% / ℃, eli lämpötila nousee, aurinkopaneelin sähköntuotanto laskee, teoriassa lämpötila nousee yhden asteen, aurinkovoimalan sähköntuotanto on vähennetty noin 0,44 prosenttia.

Maalaisjärki saattaa ehdottaa, että koska aurinkopaneelit vaativat auringonpaistetta toimiakseen, lämpimämpi ilma parantaisi niiden suorituskykyä tai tehoa, mutta näin ei ole. Aurinkopaneelit eivät vaadi lämpöä missään muodossa, vaikka ne käyttävätkin auringonvaloa sähkön tuottamiseen. Lämpiminä, kuivina päivinä, kun lämpötila on 90 Fahrenheit-astetta tai enemmän, aurinkopaneelit voivat itse asiassa toimia 10-25 prosenttia pienemmällä hyötysuhteella.

Aurinkopaneelisi toimivat vähemmän tehokkaasti, kun ympäristön ilman lämpötila nousee. Useimmat paneelit alkavat menettää noin 1 % huipputuotannostaan jokaista lämpötilan nousuastetta kohti, kun ne saavuttavat kolminumeroisen arvon. asunnonomistajat, jotka kestävät helteisiä kesälämpötiloja, voivat ymmärtää.

Muista kuitenkin, että aurinkopaneelit koostuvat materiaaleista, jotka ovat uskomattoman vahvoja ja tehty kestämään ankarat ulkoolosuhteet, kuten paahtavat kesäpäivät ja jäinen talvisää. Lisäksi tekijät, kuten ilman lämpötila, sijainti, suoran auringonpaisteen määrä ja kattomateriaalit, vaikuttavat kaikki aurinkopaneelien kuumuuteen. Kokeneet aurinkourakoitsijat osaavat valita ja asentaa aurinkopaneeleja minimoidakseen lämmön vaikutuksen aurinkopaneelien tehokkuuteen.

Kuinka kylmä ilma vaikuttaa aurinkopaneeleihisi?

Kuinka kylmä ilma vaikuttaa aurinkopaneeleihisi?

Olet ehkä kuullut ihmisten kyseenalaistavan aurinkopaneelien tehokkuuden kylmissä ilmastoissa. Vaikka ympäristön kylmä ei niin merkittävästi kuin lämmin ilma, se voi myös vaikuttaa aurinkopaneelisi suorituskykyyn. Jotkut saattavat jopa uskoa, että kun ulkona on kylmä, aurinkopaneelit lakkaavat toimimasta. Kaikki nämä väitteet eivät pidä paikkaansa. Mutta itse asiassa ei ole todisteita siitä, että alhaisilla lämpötiloilla olisi suora vaikutus aurinkopaneelien tehokkuuteen, tärkeimmät tekijät ovat aurinkopaneelien varjostaminen lumen ja jään vaikutuksesta talvella sekä lyhyemmät auringonvalotunnit.

Lumi ja jää ovat epäsuotuisia olosuhteita, jotka alentavat aurinkopaneelien tehokkuutta talvella. Aurinkopaneeli on joustava. Ne kestävät jäävaurioita. Kylmän yön jälkeen aurinkokennot tarvitsevat vain hetken sulaakseen. Aurinkopaneeliesi tehokkuus laskee, kun ensimmäiset auringonsäteet koskettavat niitä, koska lumi tai jää peittää osan auringonvalosta, mikä heikentää niiden tehoa. Aurinkosähköiset aurinkopaneelit tuottavat edelleen jopa 80 % enemmän sähköä kesällä kuin talvella keskimäärin. Ensisijaiset syyt ovat (kuten arvata saattaa) päiväsaikojen lyheneminen ja pilvisyyden lisääntyminen talvella, jolloin talvella tuotetun sähkön kokonaismäärä vähenee.

Itse asiassa, jos taivas on yleensä selkeä, viileä ympäröivä ilma voi lisätä tehoa. Testien mukaan aurinkopaneelit ovat tuottavimpia 77 Fahrenheit-asteessa.

Mitä tapahtuu, kun aurinkopaneelien lämpötila nousee?

Mitä tapahtuu, kun aurinkopaneelien lämpötila nousee?

On hyödyllistä saada vankka käsitys alhaisen energian tilassa olevien elektronien energian ja virittyneen tilan elektronien energian välillä, jos sinulla on aurinkosähköisiä aurinkopaneeleja asennettuna kotiin tai aiot hankkia niitä lähitulevaisuudessa. Tämä ero on vastuussa aurinkopaneelien tuottamasta tehosta.

Elektronit ovat loukussa matalaenergiatilassa aurinkokennossa. Viritystila, jonka nämä elektronit saavuttavat, kun niille annetaan lisäenergiaa, mahdollistaa niiden vaeltamisen ja sidoksen katkaisemisen. Johtaminen voidaan saada aikaan energisoiduilla elektroneilla. He saavat lisäenergiaa, joka työntää heidät kiihtyneeseen tilaan joko lämmöstä tai valosta (auringonvalo).

Se, kuinka paljon näiden kahden tilan välinen energiaero (jännite) määrittää, kuinka paljon sähköä aurinkokenno pystyy tuottamaan. Nostamalla sitoutuneiden elektronien energiaa lämpötilan nousu muuttuupuolijohdemateriaalien ominaisuudet. Tämän seurauksena halutun tilan saavuttamiseen tarvittava energiaero on pienempi, mikä alentaa aurinkopaneelien tehoa ja hyötysuhdetta.

Auringon lämpö saa aurinkopaneelit lämpenemään, kun ne imevät auringonvaloa. Kiteinen pii, tyypillinen aurinkokennojen komponentti, ei myöskään juurikaan auta estämään niitä kuumenemasta. Piin erinomaisen lämmönjohtavuuden ansiosta aurinkokennot itse asiassa kokevat nopeamman lämmön kertymisen kuumina, aurinkoisina päivinä.

Lyhyesti sanottuna kuumemmat aurinkopaneelit käyttävät saman määrän auringonpaistetta tuottamaan vähemmän energiaa.

Kuinka vähentää lämmön vaikutusta aurinkopaneeleihin?

Kuinka vähentää lämmön vaikutusta aurinkopaneeleihin?

Suurin osa valtuutetuista asentajista käyttää toimenpiteitä aurinkojärjestelmien luonnollisen jäähdytyksen parantamiseksi, koska he ovat tietoisia korkeampien lämpötilojen vaikutuksista energiantuotantoon.

Katon ja paneelien väliin vähintään kuuden tuuman tilan jättäminen, jotta ilma pääsee kiertämään molemmilta puolilta, on suositeltu käytäntö tehokkuuden maksimoimiseksi. Ei kuitenkaan yleensä ole järkevää asentaa paneelit liian kauas katosta. Jos aukko on liian suuri, lehdet ja oksia voivat kerääntyä ryhmän alle ja vahingoittaa kattoasi tai aurinkopaneeleja.

Maahan asennettavat aurinkopaneelit ovat hyvä vaihtoehto, jos asut kuumassa ympäristössä, koska ne saavat suurimman ilmavirran ja pitävät siten alhaisemman lämpötilan.

Arvioiden mukaan samassa paikassa katolle kiinnitettyjen aurinkopaneelien ja maahan asennettujen aurinkopaneelien välinen lämpötilaero voi olla jopa 10 °C (50 °F).

Aurinkopaneelien hankinta, jonka lämpötilakerroin on mahdollisimman lähellä nollaa, on paras vaihtoehto. Vuosittaisen sähkön kokonaistuotannon vaihtelu voi olla huomattavaa. Valmistajan tietolehti on paras tietolähde paneelin lämmönsietokyvystä. Siellä käytetään ilmaisua "lämpötilakerroin (Pmax)". Tämä on tehon lämpötilakerroin maksimissaan. Se selittää, kuinka paljon sähköä paneeli menettää joka 1°C lämpötilan noustessa yli 25°C. @ STC (moduulin tyyppikilven teho määritetään vakiotestiolosuhteiden lämpötilassa).

Eri valmistajien valmistamien aurinkopaneelien lämpötilakertoimissa tulee olemaan eroja. Tästä syystä jokainen aurinkopaneelivalmistaja liittää mukaan lämpötilakertoimen arvon (Pmax) tuotteensa tietoihin.

Yleensä suurin osa aurinkopaneelien kertoimista on -0,20 ja -0,50 % celsiusastetta kohden. Lämpötilan nousu vaikuttaa aurinkopaneeliin sitä vähemmän, mitä lähempänä nollaa tämä luku on.

Jos esimerkiksi aurinkopaneeleidesi kerroin on miinus 0,4 prosenttia, niiden teho laskee kuumina päivinä lähes kaksi kertaa niin paljon kuin jos niiden kerroin olisi yksinkertaisesti miinus 0,2 prosenttia celsiusastetta kohden.

Valkoinen tai vaalea katto heijastaa auringonvaloa enemmän eikä lämpene kuten tumma katto, se on myös fiksu ja käytännöllinen tapa alentaa aurinkopaneelien ympärillä olevaa lämpötilaa.

Yritä puhdistaa aurinkopaneelit aamulla tai illalla. Älä puhdista aurinkopaneeleitasi päivän kuumimpana aikana, sillä lasit voivat helposti särkyä ja aurinkopaneelit vaurioitua peruuttamattomasti. Aurinkopaneelit eivät altistu nopeille lämpöiskuille vesijäähdytysjärjestelmässä, koska ne ovat huuhtelujärjestelmässä.

Maysun Solarin aurinkopaneelit voivat tehokkaasti minimoida lämpötilan haitalliset vaikutukset aurinkopaneelien toiminnan tehokkuuteen. Suurin osa Maysun Solarin aurinkopaneeleista on PMAX-lämpötilakerroin -0,34 %/°C, joten ne toimivat erittäin tehokkaasti!

Alla on kuva 410 W TWISUN lasi-lasi musta kehys aurinkopaneeli asennuksesta Maysun Solarin saksalaiselta asiakkaalta Michaelilta, klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja!

Tämä asiakas on erittäin älykäs, hän maalasi aurinkopaneelien alle, mikä nostaa sähköntuotantoa keskellä päivää ja iltapäivällä!

Alla on Maysun Solarin ruotsalaisen asiakkaan Shingled täysmusta 410W aurinkopaneelin arviointikuva, klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja liittyvistä tuotteista!

Maysun Solarin shingled aurinkopaneeleilla on tyylikäs täysin musta ulkonäkö, joka sopii paremmin eurooppalaisiin arkkitehtonisiin tyyleihin. Maysun Solarin aurinkopaneelien PMAX-lämpötilakerroin on -0,34 %/°C, ne toimivat alhaisissa lämpötiloissa ja toimivat tehokkaammin!

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on erikoistunut tuottamaan korkealaatuisia aurinkosähkömoduuleja. Valikoimassamme on laaja valikoima täysmusta, mustarunkoisia, hopea-, lasi-lasi-aurinkopaneeleja, joissa käytetään puoliksi leikattuja, MBB-, IBC- ja Shingled-teknologioita, ja ne tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkäät mallit, jotka sulautuvat täydellisesti mihin tahansa rakennus. Maysun Solar on onnistuneesti perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa useissa maissa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi viimeisimmät moduulitarjoukset tai mitä tahansa PV-kysymyksiä.

Saatat pitää myös:

Miksi meidän pitäisi varoa kuumapistevaikutusta aurinkopaneeleissa? July 11, 2023
Mikä on aurinkopaneelien PID-vaikutus (Mahdollinen aiheuttama hajoaminen)? July 7, 2023
Mustat aurinkopaneelit: täydellinen yhdistelmä energiaa ja estetiikkaa June 29, 2023