Miksi meidän pitäisi varoa kuumapistevaikutusta aurinkopaneeleissa?

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Aurinkoenergiaa saadaan auringon avulla. Se on kehittynyt nopeasti viime vuosina ja siitä on tullut luonnollisin uusiutuva energialähde. Sen potentiaali on lähes rajaton. Yksinkertaisesti sanottuna sähköntuotannon periaate on, että aurinkosähköjärjestelmä tarvitsee auringonvaloa energian tuottamiseen, ja se koostuu useista sarjaan ja rinnakkain kytketyistä aurinkosähköistä. Aurinkopaneelit voivat kuitenkin menettää tehokkuutta useiden tekijöiden vuoksi, joista yksi on hot spot -ilmiö, jota pidetään yhtenä yleisimmistä aurinkopaneelien vikojen syistä. Tämä ongelma on varsin vakava. Se ei vaikuta vain aurinkopaneelien tuotantoon, vaan myös aurinkopaneelien turvallisuuteen.

Mikä on hot spot -efekti?

Aurinkopaneelin kuuma piste on alue, joka kokee korkeampia lämpötiloja kuin muualla paneelissa. Ne ovat yleisiä ja erittäin vaikeasti ennustettavia. Solujen jännitys voi tyypillisesti nousta jopa 150 °C:seen, mikä voi johtaa pysyviin ja peruuttamattomiin vaurioihin, kuten lasin halkeilemiseen, solujen hajoamiseen jne.
Kun aurinkokennot kytketään sarjaan, tämä vähentää aurinkokennojen kokonaisvirtayhteyttä, kun yksi kenno on varjostettu, jolloin hyvät kennot tuottavat korkeampaa jännitettä ja voivat usein kääntää huonojen kennojen biasin.

Mikä on hot spot -efekti?

Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa analysoitiin 1-3 vuotta toimivia aurinkosähkömoduuleja moduulien vian ja huonontumisen syiden selvittämiseksi. Havaituista 115 moduulista 22 % oli vaurioitunut hot spot -vaikutusten vuoksi.

Joskus lämpöpisteet näkyvät ruskeina täplinä tai ilmeisinä vaurioina paneelin pinnalla. Mutta suurimman osan ajasta lämpöpisteet ovat näkymättömiä paljaalla silmällä. Joten jos et näe sitä, se ei tarkoita, ettei sitä ole siellä.
Paras tapa havaita kuumat pisteet on lämpökuvaus, joka voi korostaa kuumaa pistettä.

Miksi hot spot -efekti ilmenee?

Miksi hot spot -efekti ilmenee?

1. Varjoja - Paneelin lähellä tai yläpuolella olevat esineet (kuten puut, laitteet, rakennukset, seinät jne.) voivat luoda varjoja paneelille.
2. Lika: Lika ja kerrostumat, kuten lintujen ulosteet, muta, paneelin kulmiin kertynyt lika paneelin lasipinnalle estävät valon pääsyn kennoon kyseisessä kohdassa ja tukkivat sen.
3. Sisäiset suunnitteluvirheet: Huonolaatuisten komponenttien valinta ja tuotantovirheet voivat johtaa juotosliitosvirheisiin, aurinkokennovirheisiin jne.
4. Rakenteelliset vauriot: tuotanto- ja laatuongelmista, kuten kennojen kohdistusvirheistä, laminointiongelmista tai huonosta hitsauksesta ja akkulevyn käsittelystä asennuksen aikana
5. Ulkoiset tekijät: Sääolosuhteiden, kuten lumen, rakeiden, salaman, äärimmäisen kuumuuden tai kylmän aiheuttamat vauriot.

Kuinka estää hot spot -vaikutus?

Kuinka estää hot spot -vaikutus?

1. Valitse oikea yritys: Valitse laillinen yritys ja varmista, että ostat aurinkopaneelit ammattimaiselta ja sertifioidulta yritykseltä. Lisäksi tällaiset yritykset tarjoavat laajemman palveluvalikoiman ja erikoistuneempia palveluita. Paneelin materiaalin tulee olla hyvälaatuista optimaalisen lämpösuorituskyvyn saavuttamiseksi. Koska ne sisältävät yleensä tietoja tuotteesta, jotta se olisi mahdollisimman hyödyllinen.
Maysun on valmistanut korkealaatuisia aurinkosähkömoduuleja vuodesta 2008. Se on aurinkopaneelien valmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus ja joka toimittaa sinulle erittäin varmoja aurinkosähkötuotteita!

2.Asenna paneelit oikeaan kulmaan: Katso ympäröivää ympäristöä ja auringonvaloa paikasta, johon haluat asentaa paneelin, ja tiedä paras kulma sen sijoittamiselle. Aurinkopaneelien asennuksessa ei saa olla esteitä. Joten ne eivät saa olla liian lähellä rakennuksia tai puita tai mitään muuta, joka saattaa aiheuttaa varjoja.
Jos asennuspaikkasi on esimerkiksi pohjoisella pallonpuoliskolla, aurinkopaneelin oikea asennuskulma on 45 astetta etelään.
Asennuskulman laskentatapa: Atsimuutti = (vuorokauden huippukuormitusaika (24 tuntia) -12) × 15 + (pituusaste -116)

3. Säilytä hyvä ilmavirtaus: kuumat pisteet ovat seurausta lämmön kertymisestä akun sisällä, ja alhaisempi ilmavirtaus järjestelmässä lisää kuuman pisteen mahdollisuutta.
Liiallinen lämpö muodostaa kuumapisteen, joten kunnollinen ilmanvaihto ja hyvä ilmanvaihto ovat aurinkokunnan kannalta erittäin tärkeitä. Kattoasennuksissa on tärkeää varmistaa, että paneelien väliin ja alle jää riittävästi tilaa.
4. Paneelin puhdistus ja huolto: Yksi kuumien pisteiden tärkeimmistä syistä on lian kerääntyminen paneeliin. Likaiset komponentit, kuten maaperä, lintujen jätökset, lehdet, vesitahrat ja muut paneelien pohjalle kerääntyvät epäpuhtaudet voivat estää auringonvalon pääsyn aurinkolasin läpi kennoihin, jolloin syntyy kuuma piste. Säännöllinen paneelien puhdistus varmistaa, että tätä ongelmaa ei esiinny, mikä vähentää vaikutusta.

broken image

Joskus vettä kerääntyy paneelien kulmiin ja jättää kerroksen likaa. Tämän tyyppinen lika voi aiheuttaa kuumia kohtia, jotka voivat aiheuttaa vakavia ongelmia tulevaisuudessa. Voit kiertää tämän käyttämällä tyhjennyspidikkeitä, kuten Aqua Pi.
Paneelin alareunaan asennettu yksikkö tyhjentää automaattisesti seisovan veden auttaakseen sinua puhdistamaan aurinkopaneelit.

Joskus vettä kerääntyy paneelien kulmiin ja jättää kerroksen likaa.

5. Täysi tarkastus asennuksen jälkeen: Olemme todenneet, että moduulin karkea käsittely kuljetuksen tai asennuksen aikana voi johtaa sisäisiin vaurioihin. Nämä pienet kolhut, naarmut tai mikrohalkeamat voivat muuttua suuriksi ongelmiksi tulevaisuudessa.
Siksi kattava tarkastus paikan päällä on tarpeen. Elektroluminesenssikuvaus (EL) sekä lämpökuvaustekniikat antavat kehittäjille mahdollisuuden tutkia riskitekijöitä.

Perustamisestaan ​​vuonna 2008 lähtien Maysun on keskittynyt asiakkaiden tarpeisiin ja tarjonnut laadukkaita palveluita Tehokas, ystävällinen ja sitoutunut vastaamaan asiakkaiden odotuksiin. Lisäksi kehitämme ja innovoimme jatkuvasti varmistaaksemme asiakastyytyväisyyden ja pitkäaikaisen yhteistyön.

Projekti sijaitsee talon katolla Itävallassa, klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tuotteesta.
Projekti sijaitsee talon katolla Saksassa, klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tuotteesta.

Maysun tukee jatkossakin aurinkovoimantuotannon innovaatioita ja kestävää kehitystä. Jatkuvan tutkimuksen ja kehityksen sekä markkinoiden laajentamisen avulla voimme tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneelituotteita ilman hot spot -vaikutusta valmistusprosessissa kuluttajien tyydyttämiseksi Puhtauden tavoittelu energiankulutus.

Aurinkopaneelien kapselointi: avainkomponentti, jonka voit jättää huomiotta
IBC Solar Cell Technology: kattava opas
PV-paneelikennojen tuotantoprosessi, jota et tiedä June 25, 2023