Mikä on aurinkopaneelien PID-vaikutus (Mahdollinen aiheuttama hajoaminen)?

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Aurinkopaneelien asennus on pitkän aikavälin investointi. Kertaostos voi tarjota kuluttajalle pysyvän sähkönlähteen. Tällä hetkellä saatavilla olevien kiteisten piin aurinkopaneelien keskimääräinen käyttöikä on 25-30 vuotta. Joten mitkä tekijät vaikuttavat aurinkopaneelien käyttöikään? Esimerkiksi aurinkokennojen tehokkuus laskee ajan myötä; Tämän lisäksi on toinen tekijä, jota ei voida sivuuttaa: PID-ilmiö.

broken image

Mikä on aurinkopaneelien PID-vaikutus?

PID-ilmiö, joka tunnetaan myös nimellä Mahdollinen aiheuttama hajoaminen, ilmenee, kun komponentit toimivat korkealla jännitteellä pitkän ajan. Tämä voi aiheuttaa vuotovirran kansilasin, aurinkopaneelin kotelointimateriaalin ja kehyksen väliin. Sähkövarauksen ero saa positiiviset ionit siirtymään lasista, rungosta ja asennusrakenteesta aurinkokennoon. Kun kennon pinnalle kertyy paljon varausta, se voi vahingoittaa kennon PN-liitosta. Passivointivaikutus kennon pinnalla pahenee aiheuttaen täyttökertoimen, oikosulkuvirran ja katkovirtajännitteen pienenemistä. Tämä tekee komponentin suorituskyvystä alhaisemman kuin oli tarkoitettu, mikä heikentää sen yleistä suorituskykyä.

broken image

Mikä aiheuttaa PID-ilmiön aurinkopaneeleissa?

Aurinkopaneelien raaka-aineiden, kuten lasin, tiivisteiden ja aurinkopaneelien kotelointimateriaalien laadulla on merkittävä vaikutus siihen, kokeeko aurinkopaneeli PID-ilmiön. Jos esimerkiksi valitaan lasi, jossa on paljon natriumia tai jos käytetty aurinkopaneelien kotelointimateriaali ei pysty estämään vesihöyryn pääsyä sisään, se voi aiheuttaa PID-ilmiön aurinkopaneelissa.

Mihin aurinkopaneelit asennetaan: Pääasialliset PID-ilmiön aiheuttavat ympäristötekijät ovat korkea lämpötila ja kosteus. Aurinkovoimaprojektin asennuspaikka määrittää sen vaikutuksen aurinkopaneeleihin. Kosteuden vuoksi kosteus tunkeutuu aurinkopaneelimoduuliin ja lisää vuotovirtaa, mikä kiihtyy korkeissa lämpötiloissa ja vaikuttaa aurinkopaneelien tuottoon.

Järjestelmän jännite ja aurinkopaneelien mittakaava: Yleisesti ottaen mitä enemmän paneeleita on kytketty sarjaan, sitä suurempi on järjestelmän jännite ja sitä suurempi on hajavirta tai vuotovirta, joka syntyy, kun aurinkokennojen ja maan välillä on potentiaaliero, mikä johtaa PID-ilmiön todennäköisyys on suurempi. Yleensä 1500 V:n järjestelmät ovat suuremmassa vaarassa kuin 1000 V:n järjestelmät.

Maysun Solarin aurinkopaneelit ovat aurinkopaneelitestimoduulin PID Resistance - IEC 62804 -sertifioimia, mikä takaa erinomaisen laadun.

Kuinka testata aurinkopaneelien anti-PID-suorituskykyä ennen tehtaalta lähtöä?

1. Peitä moduulin lasin pinta tietyssä lämpötilassa ja kosteudessa alumiinifoliolla, kuparifoliolla tai kostealla liinalla ja aseta jännite moduulin lähtöliittimen ja pintapäällysteen välille tietyksi ajaksi.
2. Kytke -1000 V DC moduulin lähtöliittimeen ja alumiinirunkoon 96 tunnin ajan ympäristössä, jonka kosteus on 85 %, 85°C tai 60°C tai 85°C.

Ennen kahta testausmenetelmää komponenttien teho, märkävuoto ja EL-kuvaus testataan. Päätyttyä suoritetaan uudelleen teho-, märkävuototesti ja EL-kuvaus. Vertaa tuloksia ennen testiä ja sen jälkeen saadaksesi PID:n esiintymisen määritetyissä olosuhteissa. Kun PID-ilmiö ilmenee, EL-kuvauksesta voidaan nähdä, että jotkut solut ovat mustia.

Ensimmäistä menetelmää käytetään enimmäkseen kokeellisissa laitoksissa, kun taas jälkimmäistä menetelmää käyttävät enimmäkseen aurinkopaneelitehtaat. Itse asiassa yllä olevien kahden testimenetelmän perimmäinen tavoite on saada aurinkopaneelitestimoduulin PID-resistanssi - IEC 62804 -sertifikaatti.

Maysun Solarin aurinkopaneelit ovat aurinkopaneelitestimoduulin PID Resistance - IEC 62804 -sertifioimia, mikä takaa erinomaisen laadun.

Maysun Solarin aurinkopaneelit ovat aurinkopaneelitestimoduulin PID Resistance - IEC 62804 -sertifioimia, mikä takaa erinomaisen laadun.
Projekti sijaitsee talon katolla Saksassa, klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja.
Saksan katolla on käynnissä projekti aktiivisesti, klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja.

Kuinka aurinkopaneelit voivat välttää PID-ilmiön käytössä?

PID-vaikutus voi olla palautuva tai peruuttamaton riippuen siitä, mikä sen aiheutti. Valitettavasti PID (potentiaalin aiheuttama hajoaminen) on jotain, jota ei voida välttää, kun se johtuu sisäisistä sähkökemiallisista reaktioista. Tämä voi johtaa ohutkalvon delaminaatioon tai galvaaniseen korroosioon aurinkosähköpaneeleissa. Jos PID-ilmiö johtuu ulkoisista tekijöistä, on olemassa keinoja välttää ja ratkaista se.

broken image

1. Käytä laitetta, joka estää PID:n. Anti-PID-laatikko on laite, joka muuttaa invertteristä tulevan sähkövirran suuntaa. Tämä auttaa torjumaan jännitteen aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia PV-moduuleille. Näiden laatikoiden tarkoitus on estää jokaista merkkijonoa pysymästä samalla polarisaatiolla liian kauan. Tämä auttaa vähentämään PID:n (potentiaalisen aiheuttaman heikkenemisen) mahdollisuutta ja antaa jokaisen moduulin toipua kaikista mahdollisesti kokemistaan negatiivisista potentiaalista.

broken image

2. Käytännöllisen asennusjärjestelmän suunnitteluja loogista. Korkea lämpötila voi vaikuttaa negatiivisesti aurinkosähkövoimaloihin. Tämä ongelma voidaan kuitenkin ratkaista toteuttamalla hyvin suunniteltu järjestelmäasennus. Varmista, että komponenteilla, inverttereillä ja jakelukoteloilla on asianmukainen ilmanvaihto ja lämmönpoistokyky. Lisäksi, jos invertteri sallii, voit lieventää ongelmaa maadoittamalla invertterin DC negatiivisen liittimen.

broken image

3. Tehokkaan aurinkopaneelien kapselointimenetelmän valinta. Kosteus on tekijä, joka voi aiheuttaa PID-ilmiön. Käyttämällä asianmukaista aurinkopaneelien kapselointia voit estää vesihöyryn pääsyn sisään ja aiheuttaa reaktion, joka tuottaa etikkahappoa EVA-kalvoon. Tämä happo reagoi sitten lasin pinnalla olevan alkalin kanssa muodostaen natriumioneja, jotka voivat liikkua vapaasti. Tämä auttaa estämään tehokkaasti PID-ilmiön esiintymisen.

Aurinkopaneelien valmistajilla on omat testausjärjestelmänsä varmistaakseen, että ne tuottavat jatkuvasti korkealaatuisia aurinkopaneeleja. Maysun Solar on yritys, joka on valmistanut aurinkopaneeleja 15 vuoden ajan. Heillä on paljon kokemusta tältä alalta. Ne tarjoavat korkealaatuisia aurinkopaneeleja, jotka on sertifioitu kestämään PID:tä (potentiaalinen aiheuttama hajoaminen). Tämä tarkoittaa, että ne vastaavat puhdasta energiaa käyttävien käyttäjien tarpeita.

Suositeltava blogikirjoitus:

broken image
broken image
broken image