MBB ( Multi - Kisbar Teknologia: Lisää moduulin tehoa ja luotettavuutta

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Ratkaisu tehokkaiden aurinkopaneelien kasvavaan tarpeeseen on aurinkokennojen luominen innovatiivisella teknologialla. Tämän tekniikan avulla aurinkokennot voivat toimia tehokkaammin, jolloin voit käyttää parannettuja aurinkomoduuleja asuin- ja kaupalliseen käyttöön. Tiesitkö, että on olemassa aurinkopaneeleja kiskoilla ja monikiskoilla? Jos ei, niin tänään opit MBB-tekniikasta. Mikä on katkoviivakuvioiden virtakiskojen vaikutus aurinkokennoihin?

MBB on kasvanut merkittävästi viime vuosina

Viime vuosina aurinkopaneelitekniikka on kehittynyt nopeasti. 11 vuoden kehitystyön jälkeen MBB-tekniikka on myös nopeasti muuttunut laboratoriotutkimustasosta markkinamittakaavaiseen tuotantoon.

Yksi modernin aurinkopaneelisuunnittelun huomattavimmista piirteistä on MBB-aurinkokennojen käyttö. Viime aikoina aurinkopaneelien alan standardi on noussut 2BB:stä 6BB:hen. Useat valmistajat ovat tehostaneet peliään laajentamalla paneeliensa kokoa 9BB:iin ja jopa 16BB:iin. He ovat erityisen kiinnostuneita PERC Solar Cell -paneeleista, jotka maksimoivat etupuolen virtakiskojen käytön. Siksi useat virtakiskot ovat erittäin hyödyllisiä, kun aurinkopaneeleja rakennetaan tehokkuuden tavoitteena.

M BB on saamassa suosiota ja tulee todennäköisesti yleistymään. Suositut MBB: t korvaavat muut . Moninauha- ja monijohtokiskot parantavat kennojen metallointiliitäntöjä, pienentävät kennojen etäisyyttä ja parantavat aurinkokennojen suorituskykyä. Lyhyempi sormen pituus ja lisääntynyt valon sisäänkytkentä vähentävät sähköisiä ja optisia häviöitä, mikä säästää noin 2,4 g 60 solun moduulissa nauhateknologiaan verrattuna.

MBB+half-cut, on nyt suositumpi markkinoilla Korkealaatuiset tuotteet, se on enemmän kuin perinteinen 5BB kokonainen, sekä puoliksi leikattu että MBB-etu, on markkinoiden huipputuotteet Mainstream on 9BB+puolileikattu , 12BB+puolileikattu , 10BB+puolileikkaus ja niin edelleen. Se on tuote, jolla on suurempi potentiaali takana, ja se on uusin huippuluokan tuote uudella tekniikalla.

Silkkipainotekniikka, kiekkojen koko ja kiekkojen hinta ovat kaikki parantuneet viime vuosina. Tämän seurauksena hopeatahna maksaa enemmän, monikiskojen tekninen monimutkaisuus vähenee ja kustannustehokkuus paranee.

MBB on kasvanut merkittävästi viime vuosina

Mitä kiskot tekevät aurinkopaneeleissa? Mitä MBB Solar Cell tarkoittaa?

Tyypillisesti painamme virtakiskoja litteinä ja juotamme niihin litteitä nauhoja. Kiskot kuljettavat generoidun virran kennoihin, kun taas nauhat kuljettavat virran pois kennosta. Aurinkokennon etuosassa MBB siirtää virtaa sormista liitäntänauhojen kautta ympäristöön. PERC-kennojen bifacial-ominaisuutta – etuvoiman suhdetta takatehoon – voidaan parantaa monikiskolla. Aurinkokennossa on seuraavat ominaisuudet käyttämällä monikiskotekniikkaa.

  1. Solun varjostus takapuolelle on vähentynyt. l
  2. Takana on pieni alumiininen sormenjälki. l
  3. Bifacial valonkeräystoimintoa on parannettu.

Kiskot ovat suorakaiteen muotoisia liuskoja, jotka on painettu aurinkokennojen molemmille puolille. Aurinkokennoissa on kapea suorakaiteen muotoinen virtakisko molemmilla puolilla. Täydellinen aurinkokennonauha välittää sähköä. Tämä nauha erottaa solut, jotta fotonit voivat siirtyä suoraan aurinkoinvertteriin ja muuntaa AC:ksi. Hopeoidut kuparikiskot parantavat etujohtavuutta ja takahapettumista.

Aurinkokennojen tehokkuus vaikuttaa kiskojen lukumäärään. MBB-aurinkokennot sisältävät useita virtakiskoja, mikä vähentää sarjavastusta. MBB-aurinkokennot, erityisesti 5 BB- kennot, ovat erittäin kysyttyjä.

Ohuemmat johdot ovat parempia, koska metallielektrodit tukkivat kennoa ja vähentävät valoaluetta, ja hopea on kallista. Ohuemmat johdot pienentävät johtavaa poikkipinta-alaa ja lisäävät vastushäviöitä. Juotosnauha yhdistää moduulisolut pääverkkoon, joten verkkojohdon muutokset vaativat juotosprosessin muutoksia. Verkkolangan on tasapainotettava varjostus, johtavuus ja hinta.

Miten MBB toimii?

Miten MBB toimii?

Nämä vaiheet selittävät, kuinka MBB toimii:

  1. Sormet keräävät tuotetun virran ja kuljettavat sen kiskoille. Sormet ovat yhdensuuntaisia, ultraohuita metalliristikoita, jotka on kiinnitetty kiskoihin.
  2. Yhdestä solujonosta tuleva virta kerätään kielekkeillä . Kielekkeen johdot on tyypillisesti kiinnitetty virtakiskoihin juottamalla.
  3. T kennistä tuleva sähkö lähetetään väyläjohtojen kautta kytkentärasiaan. Rinnakkaisväyläjohtimet yhdistävät ryhmän toisiinsa kytkettyjä soluja.

Jokaisesta solujonosta tuleva virta kerätään kiskoilla, ja sitten yhdistetty virta lähetetään invertteriin.

MBB:n toimintaperiaate:

MBB-lähestymistapa vähentää aktiivisesti resistiivisiä häviöitä vähentämällä sekä sormien että kiskojen läpi kulkevaa virtaa. Tulostamalla enemmän virtakiskoja kiekolle, lyhennämme tehokkaasti niiden välistä tilaa, jolloin virta kulkee sormien läpi lyhyemmäksi. Tämä pituuden pieneneminen myötävaikuttaa merkittävästi sarjaresistanssihäviöiden vähenemiseen. Koska resistiivinen tehohäviö (Ploss) on verrannollinen virran (I) neliöön kerrottuna resistanssilla (R), virran puolittaminen johtaa resistiivisten häviöiden nelinkertaiseen vähenemiseen.

MBB eroaa "enemmän virtakisoista" poikkileikkaukseltaan ja toiminnaltaan. MBB siirtää virran pois kennosta käyttämällä ohuita, pyöristettyjä kuparijohtimia litteiden virtakiskojen ja juotettujen nauhojen sijaan, jotka aiheuttavat varjostusta ja resistanssihäviöitä. MBB-langat siirtävät aktiivisesti virtaa sormista yhdistäviin nauhoihin aurinkokennon etupinnan ulkopuolella. Solun nauhat ovat tarpeettomia . Alla oleva kuva näyttää, kuinka MBB:n pyöristetty poikkileikkaus parantaa aurinkokennojen suorituskykyä.

Kaavio, joka esittää parannettua optista suorituskykyä käytettäessä pyöristettyjä johtoja litteiden virtakiskojen päällä.

Kaavio, joka esittää parannettua optista suorituskykyä käytettäessä pyöristettyjä johtoja litteiden virtakiskojen päällä.

MBB voi parantaa PERC-solujen bifacialiteettia bifacial-teknologian kasvaessa maailmanlaajuisesti. Etu-taka-voimasuhde määrittelee kaksipuolisuuden. MBB:n avulla voimme tulostaa pienempiä alumiinisia takaosia, minimoiden varjostuksen kennon takapuolella ja tehostaen valonkorjuuta molemmilta puolilta. MBB myös vähentää mikrohalkeamia ja lisää halkeilualueiden mahdollisuutta pitää sähköinen kosketus muun kennon kanssa, mikä parantaa suorituskykyä ja luotettavuutta.

Maailmanlaajuiset markkinaosuustrendit uusille ja monikiskoisille (kiskottomille) tekniikoille.

Maailmanlaajuiset markkinaosuustrendit uusille ja monikiskoisille (kiskottomille) tekniikoille.

MBB-tekniikan edut

MBB-tekniikan edut

1. Valmistustekniikka kypsyy ja aurinkosähkömoduulien luotettavuus paranee

Tutkijat tutkivat MBB:n aurinkopaneeleja aurinkokennojen energian lisäämiseksi. Virtakiskot lisäävät aurinkokennojen tehokkuutta ja luotettavuutta. Hopeaa käytetään useimpien aurinkopaneelien johdotuksissa sen korkean johtavuuden vuoksi korkeasta hinnasta huolimatta. Uusia tekniikoita kehitetään auttamaan vähentämään aurinkopaneelien riippuvuutta hopeasta suorituskyvystä tinkimättä. Vähennä kuluja ja maksimoi tulokset! Monikiskoinen aurinkopaneelirakenne vähentää hopeaa. Silkkipainettu Ag etupuolen metallointikustannukset. Uudet virtakiskot paransivat 3 BB kennorakennetta. Kiskot säästävät Ag-pastaa ja lisäävät moduulin tehokkuutta. Tinajuotteen taustapuolen Ag/Al-tyynyt vähentävät hopeaa. Virtakiskot helpottavat aurinkokennojen tuotantoa.

broken image

2. Piilotettujen halkeamien riskin vähentäminen

Moduulien luotettavuutta parannettiin. Vaikka moniverkkokenno sisältää piilossa olevia halkeamia ja sirpaleita, parannettu verkkotiheys ja pienet etäisyydet mahdollistavat paremman sähköntuotannon suorituskyvyn. Hitsauksen jälkeen hitsausnauha leviää tasaisesti kennon poikki, mikä vähentää kennon kapseloinnin rasitusta ja parantaa sen mekaanisia ominaisuuksia.

Parempi tehokkuus (vähemmän hitsausnauhan varjostusta, enemmän valoa)

3. Parempi tehokkuus (vähemmän hitsausnauhan varjostusta, enemmän valoa)

Moduulin teho kasvaa 5-10 % pienentyneen elektrodin vastuksen ja varjostuksen vuoksi . Suurin osa monikiskokennoista on suunniteltu 9/12-kiskoilla, mikä lisää kiskon virranottokapasiteettia ja alentaa tehokkaasti moduulin käyttölämpötilaa, mikä parantaa moduulin pitkän aikavälin tehontuotantoa ja lisää moduulin hyötysuhdetta 2,5 prosentilla. % ja teho 5-10W .

4. MBB-aurinkopaneelit ovat esteettisesti miellyttävämpiä kuin tavalliset aurinkopaneelit

Riippumatta siitä, kuinka monta pääverkkoa on, pääruudukon viivojen pinta-ala on itse asiassa sama, kun suunnittelemme solua. Joten mitä enemmän pääverkkoja on, sitä ohuempia viivat ovat ja sitä paremmalta ne näyttävät kaukaa katsottuna.

5. Säänkestävyys

MBB-kennot ovat yksi aurinkopaneelisuunnittelun tunnetuista trendeistä. MBB-kennot hajottavat aurinkokennon pienemmiksi paloiksi ja kestävät paremmin ylikuormitusta ja ympäristötekijöitä. Lisäksi se estää kennojen virtakiskojen mikrohalkeamia. Tavallisiin kennoihin verrattuna MBB on luotettavampi ja kestävämpi halkeiluolosuhteissa.

6.O ptinen suorituskyky

5BB-moduuleissa käytetään suorakaiteen muotoisia levyjä, mutta MBB-moduuleissa käytetään pyöreitä nauhoja, jotka vähentävät varjostusaluetta ja heijastavat toistuvasti tulevaa valoa kuvan osoittamalla tavalla, mikä lisää optista suorituskykyä ja myöhemmin sähköntuotantoa. MBB:n ja enemmän virtakiskomenetelmän poikkileikkaus ja tarkoitus eroavat kuitenkin toisistaan. Kiskot painetaan tyypillisesti litteiksi, ja koska ne tarvitsevat juotettuja litteitä nauhoja virran siirtämiseen kennosta, syntyy suurempia resistanssihäviöitä. MBB ovat pallomaisia, ohuita kuparilankoja, mutta toisin kuin aurinkokennon ylittävät nauhat, ne kuljettavat sähköä sormista liitäntänauhoille, jotka sijaitsevat kennon etupinnan ulkopuolella.

O ptinen suorituskyky

Vaikka MBB-tekniikalla on monia etuja, siinä on silti puutteita, mm. I ts - tuotantoprosessi on monimutkaisempi kuin perinteinen 5 BB prosessi . Sen hinta nousee 0,5–1 senttiä/W. Asiantuntijat etsivät kuitenkin tehokkaimpia ja edullisimpia tapoja alentaa sen hintaa.

Maysun Solar on sitoutunut tarjoamaan asiakkaillemme kehittyneitä, eriytettyjä ja kustannustehokkaita tuotteita, kuten vyöruusu, bifacial ja puoliksi leikatut 9BB 10BB 12BB suuret ja tehokkaat aurinkopaneelit.

MBB-teknologian edelläkävijänä Maysun Solar on ollut alan eturintamassa MBB:n tutkimuksessa ja kehityksessä sekä massatuotannossa, ja sillä on runsaasti kokemusta MBB-teknologian alalla, jota on sovellettu TwiSunissa, VenuSunissa. ja muut aurinkopaneelisarjat.

Alla olevassa kuvassa asiakkaamme Münchenistä, Saksasta, peittää katon 410W TwiSun kaksoislasi kaikki mustat aurinkopaneelit Maysun Solarilta! Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tästä tuotteesta!
Alla olevassa kuvassa asiakkaamme Münchenistä, Saksasta, peittää katon 410W TwiSun kaksoislasi kaikki mustat aurinkopaneelit Maysun Solarilta! Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja tästä tuotteesta!

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on erikoistunut tuottamaan korkealaatuisia aurinkosähkömoduuleja. Me niissä on laaja valikoima täysmusta, mustarunkoisia, hopea-, lasi-lasi-aurinkopaneeleja, joissa käytetään puoliksi leikattuja , MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikoita, joista valita, ja ne tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkäät mallit, jotka sulautuvat täydellisesti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on onnistuneesti perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa useissa maissa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi viimeisimmät moduulitarjoukset tai mitä tahansa PV-kysymyksiä.

Saatat pitää myös:

IBC Solar Cell Technology: kattava opas
Puoliksi leikatut aurinkopaneelit:  tehokkuuden vapauttaminen  June 21, 2023
Mikä on aurinkopaneelien PERC? June 20, 2023