Vaiheittainen opas parvekkeen aurinkosähkön käytön optimointiin: valinnasta, asennuksesta huoltoon

· Tietoja aurinkosähköstä

Ihmisten ympäristönsuojelutietoisuuden ja uusien energiateknologioiden kehittymisen myötä yhä useammat ihmiset kiinnittävät huomiota aurinkoenergian tuotantojärjestelmiin.

Tämä on ollut erityisen ilmeistä viime vuosina. Balcony Photovoltaic on kannettava aurinkosähköjärjestelmä, joka muuntaa auringonvalon sähköksi koteihin ja pieniin toimistoihin.

Kun asennat ja käytämme parvekkeen aurinkosähköjärjestelmää, meidän on tiedettävä joitain varotoimia. Näin voidaan varmistaa energiankäyttövaikutus ja turvallisuus. Tietämällä nämä varotoimet, voit maksimoida parvekkeesi tehokkuuden ja potentiaalin. Tässä artikkelissa esitellään joitain varotoimia aurinkosähkön käyttöön parvekkeilla.

Tässä artikkelissa näet:

  • Kuinka valita ja asentaa parvekkeen aurinkopaneelit?
  • Mitkä ovat parvekkeen aurinkosähkön turvatoimenpiteet?
  • Mitä vaikutusta objektiivisilla tekijöillä on parvekkeen aurinkosähköihin?

Kuinka valita parvekkeen aurinkopaneelien asennus?

Valitse oikea parveke PV standardoitua asennusta varten. On tärkeää ottaa huomioon elinolosuhteet, taloudelliset tekijät ja paikalliset lait ja määräykset. Vain näin voidaan varmistaa, että aurinkosähkömoduulit sopivat omalle parvekkeellesi ja omiin energiatarpeisiisi. Siksi sinun on löydettävä oikea toimittaja.

broken image

1. Asuinpaikan objektiivinen vaikutus ympäristöön
Parvekkeen aurinkosähkömoduulien asennuspaikan ja asennusalueen määrää pääasiassa asunnon objektiivinen ympäristö. Paikan valinta on erittäin tärkeä, koska parvekkeen aurinkosähköjärjestelmän tehokkuus riippuu valotehosta. Yleensä etelä- tai itä-länsisuuntaiset katot sopivat paremmin asennukseen.

Auringon tulee paistaa pystysuoraan aurinkomoduuliin. Varmista, että parvekkeella ei ole esteitä. Tällä tavalla auringon energia voidaan imeä täysin. Jotta parvekevoimalastasi saadaan mahdollisimman suuri hyöty, aurinkomoduulien kaltevuuskulma suhteessa peruspisteeseen on ratkaiseva. Etelään päin katsottuna suositellaan 30-45 asteen kaltevuutta.

Rheinland-Pfalzin kuluttajaneuvontakeskus raportoi, että parvekkeen kaiteiden pystyasennukset vähentävät tuotantoa. Nämä voivat nousta 50 prosenttiin. Tässä on esimerkki: Etelään päin oleva järjestelmä, jonka moduuliteho on 300 wattia, tuottaa 292 kWh aurinkoenergiaa vuodessa kallistettuna 30 astetta, mutta se tuottaa vain 200 kWh kallistettuna 90 astetta (eli pystysuoraan asennettuna).

Yleisesti ottaen kilowattitason aurinkosähköjärjestelmä voi tuottaa keskimäärin noin neljä kilowattituntia sähköä vuodessa. Laatoitus vaatii 10 neliömetrin kattopinta-alan ja kalteva asennukseen noin 7 neliömetriä kaltevuuden mukaan. Tehonkulutuksen ja käytettävissä olevan tilan perusteella käyttäjät voivat karkeasti arvioida, kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmää he tarvitsevat. Tällä hetkellä yhden perheen talot, kuten huvilat, rivitalot, syrjäiset alueet ja maaseutualueet, sopivat paremmin aurinkosähkövoimalaitosprojekteihin.

broken image

2. Henkilökohtaiset taloudelliset tekijät

Vaikka henkilökohtainen hajautettu aurinkosähkön tuotantoprojekti on iso investointi, se on pitkäaikainen ja ympäristöystävällinen investointihanke. Halvemmilla kokonaisuus maksaa noin 600 euroa ja kalliimmilla malleilla jopa 1200 euroa. Asiantuntijat olettavat, että koti voi käyttää sitä tuottamaan noin 10-20 prosenttia sähköstään. Se, kuinka paljon sähköä tuotetaan, riippuu kuitenkin järjestelmän suunnasta ja auringonpaistetuntien määrästä vuodessa alueella.

Ala-Saksin kuluttajaneuvontakeskus Ala-Saksissa väittää, että ladattavat aurinkojärjestelmät ovat lähes aina sen arvoisia, sijainnista ja käyttötavasta riippuen hankintakustannusten lyhentäminen kestää vain kauemmin.
Esimerkki: Tyypillinen pistorasiaan kytkettävä aurinkopaneeli on kooltaan noin 1 x 1,70 metriä ja sen teho on noin 300 wattia. Optimaalisella suunnalla se voi tuottaa noin 200–300 kWh vuodessa, jolloin kaksi moduulia tuottaa kaksi kertaa enemmän tehoa.

600 watin teholla ja 40 sentin kWh sähköhinnalla säästät jopa 240 euroa vuodessa. Osto maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Nämä laitteet on rakennettu kestämään, usein 20 vuotta tai enemmän.

broken image

3. Asennuksen tulee noudattaa paikallisia lakeja ja määräyksiä
Kun käytät parvekkeen aurinkosähköjärjestelmää, varmista, että noudatat paikallisia lakeja, määräyksiä ja rakennusmääräyksiä. Joissakin paikoissa voi olla erityisvaatimuksia aurinkosähköjärjestelmien asennukselle ja käytölle. Sinun tulee ymmärtää nämä säännöt ja noudattaa niitä.

Tarkista aina lakivaatimukset ennen katto- ja parvekekaiteiden sekä ulkoseinien asentamista. Kokoaminen on teknisesti mahdollista, mutta lain vaatimuksia tulee noudattaa. Esimerkiksi mikroaurinkosähköjärjestelmien asentaminen parvekkeelle tai julkisivulle voi muuttaa rakennusten ulkonäköä vuokra-asunnossas vaatii vuokranantajan suostumuksen ja suhteellisen enemmistön asunnonomistajayhteisössä.

Asennus on suhteellisen helppoa omakotitalossa, mutta kotonasi on enemmän kokoamisvapautta. Paikallisia rakennusmääräyksiä on kuitenkin myös noudatettava täällä. Jos olet epävarma, onko paikkakunnallasi rakennus- tai suunnittelumääräykset, kysy lisätietoja asiasta vastaavalta rakennusviranomaiselta.

Mitkä ovat parvekkeen aurinkosähkön turvatoimenpiteet?

Parvekkeen aurinkosähköjärjestelmässä on kyse sähköenergian tuottamisesta ja siirtämisestä, joten turvallisuuteen on kiinnitettävä paljon huomiota. Pyydä ammattiapua asennuksen aikana. Näin voit varmistaa, että johdot ja liittimet on asennettu oikein. Lisäksi on toteutettava tarvittavat eristystoimenpiteet.

Liitin on liimattu tiukasti kaapelin sisempään kupariytimeen. Kokeet ovat osoittaneet, että kun kaapeli ylittää lämpötilarajan, jonka se voi kestää, ulkovaippa deformoituu. Tämä voi aiheuttaa kaapelin irtoamisen. Löysyyden esiintyessä kaapelin veto- ja vääntökestävyys liittimeen nähden ei ole hyvä ja löysyys aiheuttaa metallinastojen kosketusvastuksen muuttumisen tai virtuaalisen yhteyden varautuneiden kappaleiden välille. Tämä lisää tulipalon mahdollisuutta. Myös kaapelin katkeamisriski on lisääntynyt, mikä voi johtaa sähköiskuun.

broken image

Käyttäjien on tarkistettava säännöllisesti järjestelmän toimintatila. Tällä tavalla ne varmistavat, ettei ole turvallisuusriskejä, kuten oikosulkuja ja vuotovirtoja. Ruotsin sähköturvallisuuslautakunta (Elsäkerhetsverket) on varoittanut parvekkeilla yleisesti käytettävien aurinkopaneelien riskeistä.

Paikalliset tuotantolaitteet toimittivat virheellisesti virtaa irrotettuun verkkoon asennuksen aikana. Tämä asettaa parvekkeen aurinkosähköjä asentavat sähköasentajat sähköiskuvaaran. Kun aurinkopaneelit ovat käytössä, virrankulutus voi olla suurempi kuin kaapelin normaalikoko. Tämä voi aiheuttaa tulipalon.

Miten objektiiviset tekijät vaikuttavat parvekkeen aurinkosähköihin?

Miten objektiiviset tekijät vaikuttavat parvekkeen aurinkosähköihin?
Parvekkeen aurinkosähköjärjestelmän onnistuneen asennuksen jälkeen on tärkeää ottaa huomioon seuraavien tekijöiden vaikutus. Tämä maksimoi sähköntuotannon tehokkuuden ja aurinkosähköpotentiaalin. On myös varauduttava aurinkosähkötehokkuuden vaihteluihin.

broken image

Sää:
Tuulen nopeus vaikuttaa aurinkosähköjärjestelmiin. Voit lisätä kuormaa. Tämä aiheuttaa moduulin vanhenemista ja suorituskyvyn heikkenemistä kosteuden ja ilman lämpötilan muuttuessa. Lämpötila vaikuttaa aurinkosähköjärjestelmien suorituskykyyn. Optimaalinen hyötysuhde on yleensä tietyllä lämpötila-alueella. Liian korkeat tai liian alhaiset lämpötilat heikentävät tehokkuutta. Lämpötila nousee kesällä. Tämä voi johtaa PV-moduulien ylikuumenemiseen. Siksi tuuletus- ja jäähdytystoimenpiteitä tulee harkita.


Parvekkeen aurinkosähköjärjestelmät käyttävät auringonsäteilyä sähkön tuottamiseen. Auringon säteilyn voimakkuus ja kesto riippuvat sijainnista, vuodenajasta ja sääolosuhteista. Tämä on hyvin tärkeää. Riittävä auringonvalo lisää aurinkosähköjärjestelmien tehokkuutta. Pilvinen sää heikentää tehokkuutta.


Aurinkosähköjärjestelmää suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon alueen sääolosuhteet. Tämä vaikuttaa istuvuuden ja tyylin valintaan.

broken image

Ympäristön saastuminen:
Saastuminen vaikuttaa aurinkosähkömoduulien puhtauteen ja valonläpäisyyn, mikä puolestaan vaikuttaa aurinkosähköjärjestelmien sähköntuotannon tehokkuuteen. Esimerkiksi pitkäaikaisen käytön jälkeen pölyä, hiukkasia ja epäpuhtauksia voi kerääntyä ja muodostaa kalvon aurinkosähkömoduulien pinnalle.

Kun auringonvalon läpäisevyys heikkenee, valoenergia ei imeydy täysin. Siksi sitä ei voida muuttaa sähköksi. Pienenkin haitallisten aineiden varjostuskin vaikuttaa koko aurinkopaneelin normaaliin sähköntuotannon tehokkuuteen.
Kerrokset pölyä ja likaa imevät ja varastoivat lämpöä auringonsäteiltä. Tämä nostaa aurinkosähkömoduulin pintalämpötilaa. Tämä johtaa moduulin alhaisempaan tehokkuuteen. Siksi on erittäin tärkeää puhdistaa aurinkosähkömoduulit säännöllisesti.

broken image

Suunnittelun ja asennuksen laatu:
Aurinkosähköjärjestelmän suunnittelun ja asennuksen laatu on ratkaiseva sen suorituskyvyn ja käyttöiän kannalta. Jos valitset aurinkopaneelin, jossa on huonolaatuista ja halpoja materiaaleja, sen käyttöikä on lyhyempi. Sähköä käytettäessä on myös suurempi turvallisuusonnettomuuksien riski.

Rakenteen tulee olla tukeva ja asennuksen tulee olla tukeva. Muutoin voi ilmetä ongelmia, kuten huono johdinkosketus, piirivika tai vaurioita. Tämä voi heikentää aurinkosähköjärjestelmän tehokkuutta.

Parvekkeen aurinkosähköjärjestelmä on kestävä energiankäyttötapa, joka voi tuoda monia etuja elämäämme. Oikean valinnan ja asennuksen jälkeen meidän tulee kiinnittää huomiota turvallisuusnäkökohtiin, sääolosuhteisiin ja säännölliseen huoltoon käytön aikana. Jos

Noudatamme tiettyjä varotoimenpiteitä, voimme hyödyntää parvekkeen aurinkosähköjärjestelmää paremmin, mikä edistää kotitalouksien sähkönkulutusta ja kestävää kehitystä.

Maysun Solarilla on järjestelmällinen ja täydellinen aurinkosähkömoduulien tuotantolinja tehdas, joka valmistaa erilaisia kuumamyyntipaneeleja eri teknologioista sopeutuakseen erilaisiin erityisiin sovellusskenaarioihin. Maysun Solarin Balcony PV -sarjan avulla voit luottaa tuotteidemme luotettavuuteen ja laatuun. Ota yhteyttä Maysun Solariin nyt, rakennetaan yhdessä kestävä tulevaisuus!

Aiheeseen liittyvää lukemista

broken image
broken image
broken image