Mitä minun pitäisi tehdä, jos aurinkosähkövoimala epäonnistuu?

· Tietoja aurinkosähköstä

1. Invertterin näyttö ei tule näkyviin

Vikaanalyysi: DC-tuloa ei ole, ja invertterin LCD-näyttö saa virtansa tasavirrasta.
Mahdolliset syyt:
(1) Komponentin jännite ei ole riittävä. Invertterin käyttöjännite on 100 V - 500 V. Kun se on alle 100 V, invertteri ei toimi. Moduulin jännite liittyy auringon säteilytehoon.
(2) PV-tuloliittimet ovat käänteisiä PV-liittimissä on positiiviset ja negatiiviset navat, joiden on vastattava toisiaan, eikä niitä voida kääntää muiden ryhmien kanssa.
(3) DC-kytkin ei ole kiinni.
(4) Kun komponentit on kytketty sarjaan, tietty liitin ei ole kytketty oikein.
(5) Yksi komponentti on oikosulussa, minkä seurauksena muut komponentit eivät toimi.
Ratkaisu:
Käytä yleismittaria mittaamaan invertterin DC-tulojännite. Kun jännite on normaali, kokonaisjännite on kunkin ryhmän jännitteiden summa. Jos jännitettä ei ole, tarkista, ovatko DC-kytkin, riviliittimet, kaapeliliittimet, komponentit jne. normaaleja. Jos se on monikanavainen komponentti, se on kytkettävä ja testattava erikseen.
Jos invertteriä on käytetty jonkin aikaa, eikä syytä löydy, se tarkoittaa, että invertterin laitteistopiiri on viallinen, ota yhteyttä yrityksen huoltopalveluun.

broken image

2. Invertteriä ei ole kytketty verkkoon

Vikaanalyysi: Invertteriä ei ole kytketty verkkoon.
Mahdolliset syyt:
(1) AC-kytkin ei ole kiinni.
(2) Invertterin AC-lähtöliitäntää ei ole kytketty.
(3) Kytkentäjohdon invertterin lähtöliittimien ylempi rivi on löysällä.
Ratkaisu:
Mittaa vaihtosuuntaajan AC-lähtöjännite yleismittarilla. Normaalioloissa lähtöliittimien jännite tulee olla 220 V tai 380 V. Jos ei, tarkista, ovatko liittimet löysällä, onko AC-kytkin kiinni ja onko vuoto suojakytkin on irti.

3. PV ylijännite

Vikaanalyysi: Tasajännite on liian korkea hälytys.
Mahdollinen syy: Liian monta komponenttia kytkettynä sarjaan, jolloin jännite ylittää invertterin jännitteen.
Ratkaisu:
Komponenttien lämpötilaominaisuuksien vuoksi mitä alhaisempi lämpötila, sitä korkeampi jännite. Yksivaiheisen merkkijonoinvertterin tulojännitealue on 100-500 V, ja suositeltu jännite merkkijonon jälkeen on 350-400 V. Kolmivaiheisen merkkijonoinvertterin tulojännitealue on 250-800 V ja suositeltu jännite merkkijonon jälkeen on 600 - 650V välillä. Tällä jännitealueella invertterin hyötysuhde on korkea ja se voi tuottaa sähköä, kun säteilyteho on alhainen aamulla ja illalla, mutta jännite ei ylitä invertterin jännitteen ylärajaa aiheuttaen hälytyksen ja sammutuksen.

broken image

4. Eristä viat

Vikaanalyysi: Aurinkosähköjärjestelmän eristysvastus maahan on alle 2 megaohmia.
Mahdolliset syyt:
Aurinkomoduuleissa, kytkentärasioissa, DC-kaapeleissa, inverttereissä, AC-kaapeleissa, riviliittimissä jne. on johdon ja maan välisiä oikosulkuja tai eristekerroksen vaurioita. PV-liitin ja AC-liitäntäkotelo ovat löysällä, mikä aiheuttaa veden pääsyn sisään.
Ratkaisu:
Irrota sähköverkko, invertteri, tarkista vuorotellen kunkin komponentin johtojen vastus maahan, selvitä ongelma ja vaihda se.

5. Vuotovirtavika

Vikaanalyysi: Vuotovirta on liian suuri.
Ratkaisu:
Irrota PV-sarjan tulo ja tarkista ympäröivä AC-verkko. Irrota kaikki DC- ja AC-liittimet ja anna invertterin virran katketa ​​yli 30 minuuttia. Jos se palautuu itsestään, jatka sen käyttöä. Jos sitä ei voida palauttaa, ota yhteyttä huoltoteknikkoon.

broken image

6. Verkkovikaanalyysi:

Verkon jännite ja taajuus ovat liian alhaiset tai liian korkeat.
Ratkaisu:
Mittaa verkon jännite ja taajuus yleismittarilla. Jos ne ylittävät, odota, että verkko palautuu normaaliksi. Jos sähköverkko on normaali, se tarkoittaa, että invertteri havaitsee piirilevyn virrantuotantohäiriön. Irrota DC- ja AC-liittimet ja anna invertterin olla pois päältä yli 30 minuuttia.

7. Invertterin laitteistovika

Vikaanalyysi: Invertterin piirilevy, tunnistuspiiri, virtapiiri, tietoliikennepiiri ja muut piirit ovat viallisia.
Ratkaisu:
Jos edellä mainittu laitteistovika ilmenee invertterissä, irrota DC- ja AC-liittimet ja anna invertterin olla pois päältä yli 30 minuuttia. Jos se voidaan palauttaa, jatka sen käyttöä. Jos sitä ei voida palauttaa , ota yhteyttä myynnin jälkeiseen tekniseen insinööriin.

broken image

8. Järjestelmän lähtöteho ei voi saavuttaa ihanteellista tehoa

Mahdolliset syyt:
Aurinkosähkövoimaloiden lähtötehoon vaikuttavat monet tekijät, mukaan lukien auringon säteilyn määrä, aurinkokennokomponenttien kaltevuuskulma, pölyn ja varjon esto sekä komponenttien lämpötilaominaisuudet.
Järjestelmän teho on liian alhainen järjestelmän virheellisen konfiguroinnin ja asennuksen vuoksi. Yleisiä ratkaisuja ovat:
(1) Tarkista ennen asennusta, että kunkin komponentin teho on riittävä.
(2) Säädä komponenttien asennuskulmaa ja suuntaa.
(3) Tarkista, ettei komponenteissa ole varjoja ja pölyä.
(4) Tarkista, onko jännite jännitealueella, kun komponentit on kytketty sarjaan, järjestelmän tehokkuus laskee, jos jännite on liian alhainen.
(5) Ennen kuin asennat monikanavaisia ​​jonoja, tarkista jokaisen kielen avoimen piirin jännite, eikä ero ole suurempi kuin 5 V. Jos jännite havaitaan vääräksi, tarkista johdot ja liittimet.
(6) Se voidaan kytkeä erissä asennuksen aikana, ja kunkin ryhmän teho tallennetaan, kun jokainen ryhmä on kytketty, ja merkkijonojen välinen tehoero ei ylitä 2%.
(7) Asennuspaikan ilmanvaihto ei ole tasainen, eikä invertterin lämpö haihdu ajoissa tai se on suoraan alttiina auringolle, jolloin invertterin lämpötila nousee liian korkeaksi.
(8) Invertterissä on kaksikanavainen MPPT-yhteys, ja kunkin kanavan tuloteho on vain 50 % kokonaistehosta. Periaatteessa jokaisen kanavan suunnittelu- ja asennustehon tulee olla samat. Jos se on kytketty vain yhteen MPPT-liitin, lähtöteho puolittuu.
(9) Kaapeliliitin on huonossa kosketuksessa ja kaapeli on liian pitkä ja johdon halkaisija liian ohut, mikä johtaa jännitehäviöön ja lopulta tehohäviöön.
(10) Aurinkosähkövoimalan verkkoon kytketyn vaihtovirtakytkimen kapasiteetti on liian pieni täyttämään invertterin lähtövaatimuksia.

broken image

9. AC-puolen ylijännite

Mahdolliset syyt:
Verkon impedanssi on liian suuri, eikä aurinkosähköntuotannon käyttäjäpuoli pysty sulattamaan sitä. Kun se lähetetään ulos, impedanssi on liian suuri, jolloin jännite invertterin lähtöpuolella on liian korkea, mikä aiheuttaa invertteri sammuttaa tai vähentää suojausta.
Yleisiä ratkaisuja ovat:
(1) Suurenna lähtökaapelia, koska mitä paksumpi kaapeli, sitä pienempi impedanssi.
(2) Invertteri on lähellä verkkoliitäntäkohtaa, mitä lyhyempi kaapeli, sitä pienempi impedanssi.

Aurinkosähkömoduulien valmistajana, jolla on 15 vuoden ammatillinen kokemus, Maysun Solar voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleja. Napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä ja pyytääksesi tuotetarjouksen.

Saatat pitää myös:

broken image
broken image
broken image