Uusi suuntaus aurinkokennoissa: suorakulmaiset kiekot (182R ja 210R)

· Maysun Solar uutiset

PV-kiekkojen koon iteratiivinen kehitys 125 mm:stä 166 mm:iin ja 182 mm:stä 210 mm:iin, mutta vaikka koko kasvaa koko ajan, muoto on aina ollut neliön muotoinen, josta on tullut melkeinpä PV-teollisuuden ajattelutapa. Nyt, kun kiekkokoko on väliaikaisesti saavuttanut yhteisymmärryksen 182 ja 210 mm:n kohdalla, kiekkosegmentin kustannusten alentaminen ja tehokkuus on alkanut löytää jälleen läpimurron, ja "suorakulmaiseen" keskittymisestä on tullut tärkeä tie.

broken image

Koon monipuolistaminen

Suorakulmaisiin innovaatioihin tällä hetkellä saatavilla olevien kokojen moninaisuus on yllättänyt alan toimijat. Kun Trina Solar lanseerasi uuden kiekkotuotteensa "210R" huhtikuussa 2022, se oli ensimmäinen kerta, kun suorakulmaiset kiekot julkistettiin, ja vuosikymmeniä vanha stereotypia, jonka mukaan piikiekkojen pitäisi olla neliönmuotoisia, purettiin täysin. Sittemmin suorakulmaisten kennomoduulien, mukaan lukien "182R", käyttöönotto on tehnyt suorakulmaisista piikennoista alan painopisteen.
Nykyinen 182R-koko on 183,75*182 mm, 185*182 mm, 186*182 mm ja niin edelleen. Hyötysuhteen ja tehon parantamisen vuoksi kennojen kokomäärittelyt ovat nousseet pilviin koko ajan. Esimerkiksi Longi käyttää 183,75*182mm kokoa suorakulmaisille kiekoilleen, JinkoSolar käyttää 186,8*182mm ja JA 185*182mm.

broken image

Huomattava arvo

Syyt suorakulmaisten piikiekkojen nopeaan suosioon lyhyellä aikavälillä ovat yksinkertaiset: ensinnäkin teknologia on parantunut ja toiseksi moduulin tehon lisääntymisestä saatava järjestelmäarvo ja merkittävä toimitusketjun arvo.
On hyvin tiedossa, että yksikiteiset piikiekot jalostetaan yksikiteisistä piisauvoista, ja kun kiekkojen valmistustekniikat ovat parantuneet, sen reunamateriaali on vähitellen tullut saataville kiekkojen valmistukseen sauvan keskiosan lisäksi. Suorakulmaisten piikiekkojen valmistaminen auttaa myös hyödyntämään piimateriaalia täysimääräisesti ja voi alentaa kustannuksia. Toisaalta aurinkosähköteollisuuden tavoitteena on aina ollut sähkön yksikkökustannusten alentaminen. Tällä hetkellä aurinkosähkömoduulivalmistajien tuotteiden muuntotehokkuus ei juuri eroa toisistaan, joten kustannusten alentamiseksi ja tehokkuuden lisäämiseksi sekä tuotteiden erilaistamiseksi toisistaan tehon lisäämisestä tulee optimaalinen valinta.

broken image

Tässä yhteydessä moduulivalmistajien käyttämät suorakulmaiset piikiekot voivat lisätä merkittävästi tuotteidensa tehoa ja auttaa luomaan suurempaa asiakasarvoa. Viime vuonna Trina Solar ilmoitti, että moduulin teho kasvoi 30W:lla 210R:n pohjalta; toimituskustannukset pienenivät merkittävästi, ja laatikkoteho kasvoi 5,3 % ja kWh:n kokonaiskustannukset pienenivät 1,86 %. Asiakasarvo on siis ilmeinen.
Näyttää siis siltä, että 210R:ään perustuva moduulikoko tarjoaa tässä vaiheessa sekaville suorakaiteen muotoisille piikiekkoille mahdollisen myyntikanavan, jonka avulla voidaan maksimoida arvo tuotantoketjun ylä- ja alapäässä. Samalla näiden kahden lähentymisellä on myös merkittävä vaikutus alan yhdenmukaistamiseen, synergioihin ja ekologiseen rakentamiseen.

broken image

Teollisuusketjun mullistus

Teollisuusketjussa ollaan yhä yksimielisempiä suorakulmaisten kiekkojen ja moduulikokojen yhdenmukaistamisesta. Suorakulmaisten kiekkokokojen moninaisuus aiheuttaa kuitenkin myös hämmennystä teollisuusketjussa.
Kiekkojen valmistajille välitön kustannus on muiden kuin teknisten kustannusten merkittävä kasvu. Suorakulmaisten kiekkokokojen vaihtelu vaikuttaa niiden toimitusketjuihin ja varastonhallintaan, kapasiteetin suunnitteluun ja laitteiden automatisointiasteeseen, mikä puolestaan vähentää tuotannon tehokkuutta ja estää suorakulmaisen teknologian skaalautumisen. Nämä kustannukset koskevat myös apumateriaalien, kuten taustalevyjen, lasin ja alumiiniprofiilien, valmistajia.

broken image

Jatkojalostusterminaalien osalta moduulikoot voivat vaihdella suuresti suorakulmaisten kiekkojen koon muuttuessa, millä on merkittäviä vaikutuksia asennukseen. Eräs vanhempi ammattilainen totesi tältä osin: "Suorakulmaisten piikiekkojen kokojen epäyhtenäisyys aiheuttaa valtavan taakan teollisuusketjulle ja tekee tyhjäksi aurinkosähköteollisuuden peräkkäisten innovaatioiden alkuperäisen tarkoituksen, joka on optimoida teollisuusketjun tuki, rakentaa ekologiaa, alentaa sähkön hintaa ja edistää maksimaalista arvoa sovelluspäässä."

Maysun Solar, PV-moduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, on myös lanseerannut moduulituotteen, jossa on 182 * 210 mm: n suorakaiteen muotoisia kennoja, kiinnostuneet osapuolet voivat napsauttaa alla olevaa painiketta tuotetietojen saamiseksi tai ottaa yhteyttä meihin WhatsAppin kautta.