Kuinka pitkä on aurinkosähkövoimalan asentamisen takaisinmaksuaika?

· Tietoja aurinkosähköstä

Vuoden 2022 energiakriisin jälkeen aurinkoenergia on vakiinnuttanut asemansa puhtaana ja vihreänä energialähteenä. Kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmän asentaminen on tehokas tapa hyödyntää aurinkoenergiaa, mutta alkuvaiheen investointikustannukset voivat olla epäröiviä. Itse asiassa aurinkopaneelit voivat olla erittäin kannattava investointi.

broken image

Mikä on aurinkosähkön takaisinmaksuaika?

Aurinkosähköinvestoinnin takaisinmaksuaika on aika, joka kuluu siihen, että säästät sähkölaskussa yhtä paljon kuin maksat aurinkopaneelijärjestelmästä. Ajattelemme sitä laskurina, joka auttaa sinua määrittämään, kuinka kauan kestää, ennen kuin aurinkoenergiainvestointisi tulee kannattavaksi.
Voit laskea aurinkosähkön takaisinmaksuaikasi aurinkopaneelien asennuksen kokonaiskustannuksista, joista on vähennetty saamasi kannustimet tai tuet. Jaa sitten jäljellä olevat kustannukset kuukausittaisessa sähkölaskussa säästetyllä määrällä, kunnes saavutat alun perin käyttämäsi summan. Esimerkki.
15 000 euroa (kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmän asennuskustannukset) - 5 000 euroa (saatu tuki tai kannustin) = 10 000 euroa investointikustannuksia.
Jos oletetaan, että voimme säästää 1250 euroa vuodessa (aurinkosähköjärjestelmä vähentää energiakustannuksia noin 100 euroa kuukaudessa x 12 kuukautta), investointikustannukset ovat 10 000 euroa / 1250 euron vuotuiset energiakustannussäästöt = aurinkosähköinvestoinnin takaisinmaksuaika on 8 vuotta.

broken image

Tämä laskelma on tietenkin vain arvio siitä, kuinka pitkä tai lyhyt takaisinmaksuaika olisi, jos sähkökustannukset eivät nousisi, jos aurinkosähköjärjestelmää olisi myös huollettava ja puhdistettava ja jos verkkoon liittyminen ei olisi mahdollista.
Hyvin suunniteltu aurinkosähkölaitos maksaa itsensä takaisin keskimäärin 7-9 vuodessa. Kun yritys tekee tarjouksen, se yleensä antaa kuluttajalle simuloidun takaisinmaksuaikajakson.

broken image

Miten valita malli kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmää varten?

Aurinkosähköverkkoon liittämiseen on kolme vaihtoehtoa.
1. kaikki oma sähköntuotanto (kaikki tuotettu sähkö on tarkoitettu omaan käyttöön), kokonaistulot = paikallinen tariffi X kaikki tuotettu sähkö + tuki.
2. Omatuotanto ja ylijäämäsähkön siirtyminen verkkoon (etusija annetaan omalle käytölle, ylimääräinen sähkö myydään valtiolle), kokonaistulot = itse tuotettu sähkö X paikallinen sähkön hinta + verkkoon siirtyvä sähkö X myyntihinta + tuet.
3. Kaikki sähkö menee verkkoon (kaikki tuotettu sähkö myydään valtiolle), kokonaistulot = myydyn sähkön hinta X kaikki tuotettu sähkö.
Toinen vaihtoehto valitaan yleensä kotitalouksien aurinkosähköntuotannossa, eli itse tuotettu sähkö käytetään omaan kulutukseen, ja ylijäämäsähkö menee verkkoon. Voit asentaa akun varastoimaan sähköä, tai voit käyttää sähköä suoraan kansallisesta sähköverkosta yöllä, kun et voi tuottaa sitä. Voit myös tarkistaa, onko maassasi tai alueellasi aurinkosähkötukia, joissakin maissa on kWh-kohtainen tuki tai kertaluonteinen bonus, joten voit laskea sähkökustannuksesi.

broken image

Miten valitsen aurinkosähköjärjestelmän kotiini?

Maysun Solar on toimittanut sinulle täydellisen oppaan aurinkosähköpaneelien ostamisesta, jota voit tarkastella artikkelissamme klikkaamalla alla olevia painikkeita.

Nämä kaksi täydellistä opasta aurinkopaneelien ostamiseen tuovat sinut varmasti lähemmäksi aurinkosähköpaneeleitasi ja selventävät mahdolliset epäilyksesi!

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ostaa korkealaatuisia aurinkopaneeleita, älä epäröi ottaa yhteyttä Maysun Solariin.