Aurinkopaneelien hintatrendit, joita et tiennyt

· PV-hinnan-trendi,Tietoja aurinkosähköstä,Alan uutisia

Aurinkopaneelien hintojen muutokset viime vuosina:

Ukrainan ja Venäjän välinen sota ja sen aiheuttama energiakriisi ovat vaikean vuoden 2022 jälkeen nostaneet aurinkopaneelien laitteiden ja asennustöiden hintaa. Tämä on loistava uutinen aurinkolaitteiden ja asennustyövoiman kustannusten kannalta.

Aurinkopaneelien jyrkät hinnanlaskut ovat tyypillisiä. Berkeley Labin vuoden 2022 Tracking the Sun -raportin mukaan kotien aurinkopaneelijärjestelmien asennuskustannukset ovat laskeneet 39 prosenttia kymmenen edellisen vuoden aikana, 6,20 dollarista wattia kohti vuonna 2012 3,80 dollariin wattia kohti vuonna 2021. Aurinkopaneelimoduulien kustannusten lasku on ollut tämän suuntauksen tärkein tekijä. aurinkopaneelimoduulien hinnat ovat laskeneet 92 prosenttia vuodesta 1998.

Aurinkopaneelien hintojen muutokset viime vuosina:

Berkeley Labin vuoden 2022 Tracking the Sun -raportin mukaan kotitalouksien aurinkopaneelijärjestelmien asennushinta on laskenut 39 prosenttia viime vuosikymmenen aikana, 6,20 dollarista wattia kohti vuonna 2012 3,80 dollariin wattia kohti vuonna 2021. Tämä suuntaus on johtunut aurinkopaneelimoduulien hintojen laskusta ajan myötä. Vuodesta 1998 aurinkopaneelimoduulien hinta on laskenut peräti 92 prosenttia.

Aurinkopaneelimoduulien hinnat ovat laskeneet 47 prosenttia, 1,03 dollarista/watista vuonna 2012 0,55 dollariin/wattiin vuonna 2021, ja sen jälkeen hinnat laskevat edelleen.

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavat tekijät:

1.Valuuttakurssi:
Aurinkopaneelien hintaan vaikuttava valuuttakurssi on kaksi pääkanavaa: materiaalien tuonti ja öljyn tuonti. Ensinnäkin aurinkomoduulien materiaaleja tuomalla valuuttakurssi vaikuttaa aurinkomoduulien valmistuskustannuksiin.

Aurinkomoduulien raaka-aine on polysilicon. Polysilicon jalostetaan ensin harkoiksi ja leikataan sitten kiekoiksi. Nämä kiekot integroidaan aurinkokennoon, joka toimii energian muuntamisen perusyksikkönä. Lopuksi aurinkokennot kootaan aurinkopaneeleiksi.Tämän vuoksi pii on tärkeä aurinkosähköpaneelien valmistuksessa.

Nemet-instituutti (2005) k¦ytti mallia, jossa riippumaton muuttuja oli polysilicon ja riippuvainen muuttuja aurinkomoduulien hinnat. Tulokset osoittavat, ett¦ piikustannukset selitt¦v¦t noin 12 prosenttia "learning-by-doing"-vaikutuksesta. Vastaavasti Pillai-instituutin (2014) empiirinen analyysi osoittaa, ett¦ jokaista 1 prosentin laskua piin hinnoissa aurinkomoduulien hinnat laskevat 0,9 prosenttia. N¦in ollen sek¦ materiaalien hinnat ett¦ niiden maiden valuuttojen vahvuus, jotka vaikuttavat materiaalien tuontikustannuksiin, vaikuttavat aurinkomoduulien hintoihin.

2.ᅱljyn hinnat:
Meid¦n on ymm¦rrett¦v¦, ett¦ uusiutuvaa energiaa kehitet¦¦n ￶ljyn korvikkeeksi.

ᅱljyn maailmanmarkkinahinnat ovat ¦killisesti nousseet vuodesta 2002 l¦htien. Vaihtoehtoisten energial¦hteiden halu kasvaa ￶ljyn hinnan noustessa. T¦m¦n vuoksi uusiutuvien energial¦hteiden hinnoittelua koskevissa analyyseiss¦ ei voida j¦tt¦¦ huomiotta "primaarivaikutusta" tai "substituutiovaikutusta", joka on ￶ljyn hinnan vaikutus. ᅱljy vaikuttaa v¦lillisesti my￶s aurinkos¦hk￶energian kustannuksiin. Energiaa, kuten ￶ljy¦, pidet¦¦n tuotantopanoksena ty￶n ja p¦¦oman ohella.

Energian hintojen nousu saattaa nopeuttaa teknologian kehityst¦. Yleens¦ tutkimus- ja kehitystoiminnan lis¦¦ntyminen laskee uusiutuvien teknologioiden kustannuksia. N¦in ollen ￶ljyn hinnannousu johtaa T&K-menojen kasvuun, mik¦ alentaa aurinkopaneelien kustannuksia.

Cheon ja Urpelainen (2012) esitt¦v¦t empiirisen analyysin ￶ljyn hinnan vaikutuksesta uusiutuvan energiateknologian edistymiseen. Analyysi osoittaa, ett¦ ￶ljyn hinnannousu liittyy uusiutuvan energian T&K-menojen ja patenttien julkisten menojen kasvuun.Wongin, Chian ja Changin (2013) tutkimuksessa, jossa tarkasteltiin energian T&K-toiminnan joustoa suhteessa ￶ljyn hinnan vaihteluihin, p¦¦dyttiin samankaltaisiin johtop¦¦t￶ksiin. Tulokset osoittavat, ett¦ ￶ljyn hinnan ja uusiutuvan energian T&K:n v¦lill¦ on positiivinen korrelaatio. N¦in ollen ￶ljyn hinnannousu voisi nopeuttaa teknologista kehityst¦ ja johtaa aurinkopaneelien kustannusten alenemiseen.

3.Kustannukset:
(1) Asennuskustannukset.
Berkeley Labin Tracking the Sun -raportti (2022) osoittaa, ett¦ aurinkopaneelij¦rjestelmien asennuskustannukset ovat laskeneet 39 prosenttia viime vuosikymmenen aikana. vuonna 2012 asuink¦ytt￶￶n tarkoitetun aurinkopaneelij¦rjestelm¦n asennushinnan mediaani (Yhdysvalloissa) oli 6,2 dollaria/watti. vuonna 2021 mediaani on 3,8 dollaria/watti. Viime vuosikymmenen aikana kotitalouksien aurinkopaneelij¦rjestelmien asennushinta on laskenut 39 prosenttia, 6,2 dollarista/watt vuonna 2012 3,8 dollariin/watt vuonna 2021.

broken image

(2) Pehmeät kustannukset
Työvoimakustannukset ja muut käyttökustannukset.
Järjestelmän ja pehmeiden kustannusten välinen tasapaino on noin 80 prosenttia järjestelmän kokonaiskustannuksista. Aurinkopaneelimoduulien kustannukset ovat noin 15 % ja invertterikustannukset 5 %.

Laskevatko aurinkopaneelien asennuskustannukset jatkuvasti?

T¦h¦n menness¦ aurinkopaneelien asennuskustannusten lasku on johtunut aurinkopaneelimoduulien hinnan merkitt¦v¦st¦ laskusta ajan my￶t¦.
Vaikka aurinkopaneelimoduulien hinnat voivat edelleen laskea Swansonin lain mukaisesti, ne ovat laskeneet l¦hes 0,50 dollariin/watti ja muodostavat vain 15 prosenttia aurinkopaneelien asennuskustannuksista.

Edetess¦mme eteenp¦in kustannusten merkitt¦v¦n alenemisen on tultava jostakin muusta hintakomponentista.

Invertterien hinnat, j¦rjestelm¦n tasapainokustannukset ja pehme¦t kustannukset eiv¦t kuitenkaan ole laskeneet merkitt¦v¦sti ajan mittaan suhteessa kehityshistoriaan. T¦m¦n vuoksi oletetaan, ett¦ pian koittaa aika, jolloin aurinkopaneelien asennushinnat alkavat tasaantua. Aurinkopaneelien markkinat laajenevat nopeasti, ja asiakkailla on useita vaihtoehtoja. T¦ll￶in hyv¦maineisen ja kohtuuhintaisen yrityksen valitseminen on ratkaisevan t¦rke¦¦ aurinkopaneeleita ostettaessa.

Edetessämme eteenpäin kustannusten merkittävän alenemisen on tultava jostakin muusta hintakomponentista.

Maysun Solar on vuodesta 2008 l¦htien erikoistunut korkealaatuisten aurinkos¦hk￶moduulien valmistukseen. Laajassa valikoimassamme t¦ysin mustia, mustakehyksisi¦, hopeisia ja lasista lasiin -aurinkopaneeleja k¦ytet¦¦n puolileikattuja, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikoita. N¦m¦ aurinkopaneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikk¦¦n muotoilun, joka sopii saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekk¦¦sti perustanut toimistoja ja varastoja moniin maihin ja luonut pitk¦aikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa! Jos haluat viimeisimm¦t moduulitarjoukset tai mit¦ tahansa aurinkos¦hk￶￶n liittyvi¦ tiedusteluja, ota meihin yhteytt¦. Palvelemme sinua mielell¦mme.

L¦hteet: Berkeley Lab, Tracking The Sun report (2022)

MBB ( Multi - Kisbar ) Teknologia: Lisää moduulin tehoa ja luotettavuutta July 12, 2023
Aurinkopaneelien kapselointi: avainkomponentti, jonka voit jättää huomiotta July 5, 2023
Pinotut aurinkopaneelit: Läpimurto aurinkoenergian tehokkuudessa July 3, 2023