Viimeisimmät aurinkosähköä koskevat tukipolitiikat Euroopan maissa.

· Tietoja aurinkosähköstä,Alan uutisia

Valtion tuet auttoivat aurinkosähköteollisuutta saavuttamaan mittakaavaetuja voidakseen kilpailla markkinoilla, joilla aurinkosähkö maksaa enemmän kuin verkkovirta. Näillä toimilla edistetään energiaomavaraisuutta, korkean teknologian työpaikkoja ja hiilidioksidipäästöjen vähentämistä.

Euroopan maat ovat antaneet aurinkosähkölle tukipolitiikkaa kannustaakseen ihmisiä asentamaan aurinkosähköjärjestelmiä ja noudattamaan energiansäästön ja ympäristönsuojelun periaatteita. Seuraavassa esitellään aurinkosähköä suosivien Euroopan maiden politiikkoja.

Saksan uusin aurinkosähkötukipolitiikka

1. Verovapaa verohyvitys :

Sähkötulot ovat verovapaita (Saksan henkilökohtainen tulovero on 22 vuoden kuluttua 14-45 %): Tammikuusta 2023 alkaen omakotitalojen ja liikerakennusten katoille asennetut aurinkosähköjärjestelmät, joiden enimmäisteho on 30 kW, vapautetaan sähköntuotannon tuloverosta. b) Usean perheen yhteenrakennetuissa rakennuksissa kullakin rakennusyksiköllä voi olla 15 kW ja kullakin verovelvollisella 100 kW.

Kotitalouksien aurinkosähkövarastojärjestelmien hankinnat ovat arvonlisäverottomia. Tämä kattaa pienten aurinko- ja energiavarastojärjestelmien maahantuonnin, oston ja asennuksen katolle.

2.Syöttötariffin korottaminen:

Osa verkkoon kytketyn sähkön hinnasta nousee 8,6 senttiin/kWh 30. heinäkuuta 2022 alkaen; b) jos käyttäjä valitsee täyden verkkoon kytkeytymisen, on 4,8 senttiä/kWh 8,6 sentin/kWh perusteella. Kokonaisylijäämätariffi, joka sisältää kWh:n lisätuen, on 13,4 senttiä/kWh.

3.Kapasiteettitukipolitiikka energian varastointijärjestelmille:

Jotkin valtiot rahoittavat suoraan energian varastointijärjestelmiä niiden kapasiteetin perusteella. Käyttäjät, jotka päättävät liittää kaiken aurinkoenergian verkkoon, saavat lisätukea, joka perustuu verkkoon liitetyn sähkön vakiohintaan. Saksan hallitus haluaa kannustaa ihmisiä, jotka eivät tarvitse aurinkopaneeleita omaan käyttöönsä, asentamaan niitä katoilleen. Se haluaa myös, että nämä ihmiset liittävät paneelien tuottaman sähkön verkkoon.

4. Taloudellinen tuki:

Saksan hallitus tarjoaa energiavarastointihankkeille matalakorkoisia lainoja ja taloudellista apua.

Uusiutuvan energian, kuten aurinkosähkö- tai energiavarastointijärjestelmien, asennusta, kasvua ja ostoa tuetaan KfW:n energiatehokkaiden rakennusten jälkiasennuksiin myönnettävillä matalakorkoisilla lainoilla (KfW Promotion Program 270), jotka voivat kattaa 100 prosenttia hankintakustannuksista 2,3 prosentin korolla myönnettävällä lainalla.

5. Pienemmät EEG-kustannukset (uusiutuvan energian lisämaksu) nykyisellä sähkön hintatasolla:

Saksan teollisuuden sähkökustannukset voidaan vapauttaa tai niitä voidaan osittain alentaa, jotta teollisuuden maailmanlaajuinen kilpailukyky säilyy. EEG-lisämaksut, sähköverot, siirtomaksut ja muut lisämaksut vähenevät. Teollisuuskuluttajat voivat säästää 95 prosenttia noudattamalla tätä lähestymistapaa.

Vihreän energian lisämaksun (EEG-maksu) poistaminen johtaa kuluttajien sähkönkäyttökustannusten alenemiseen 3,72 senttiä kilowattia kohti.

Ranskan uusin aurinkosähkötukipolitiikka

Ranskan uusin aurinkosähkötukipolitiikka

Aurinkosähköjärjestelmiä tuetaan Ranskassa FIT-järjestelmällä (syöttötariffit). FIT-järjestelmässä käytettävät arvot määräytyvät lakien mukaan. Tässä lähestymistavassa joko tuotettu ylimääräinen energia tai kaikki tuotettu energia myydään verkkoon. Tätä järjestelmää täydennetään mukautuvammalla energiansiirtolailla. Lain mukaan tuottajat eivät ole velvollisia myymään tuottamaansa energiaa.

Ranskassa FIT-luokitukset jaetaan myös luokkiin asennetun tehon mukaan. Luokituksen rajat ovat 3-9-36-100 kW. Lisäksi mahdollisen ylimääräisen tai ylijäämäisen tuotannon myynti vaikuttaa FIT-arvoon. Jäljempänä olevassa kuvassa esitetään tämä skenaario.

Espanjan uusin aurinkosähkötukipolitiikka

Espanjan uusin aurinkosähkötukipolitiikka

1. Politiikat vaihtelevat kaupungeittain tai osavaltioittain, mutta periaatteessa ne ovat 40-50 prosentin tukitasolla.

2. Asennuskustannuksiin myönnetään noin 50 prosentin tuki, joka on noin 3 500 euroa.

3. Valtion kulutustuki:

lCommercial tai teollisuus: 15%. 45 % pk-yrityksille, joiden oma teho on enintään 15 kilowattia.

lIndividuals: 40%

lShared omaan käyttöön tarkoitetut tilat: 50%

lPublic hallinto-osuus: 70 %.

lThose alle 5 000 asukkaan alueille myönnetään 5 prosentin lisäosuus.

Italian uusin aurinkosähkötukipolitiikka

Italian hallitus hyväksyi viisi Conto Energia -tukijärjestelmää vuosina 2005-2012, ja valtion omistama energiapalvelujen tarjoaja GSE vastasi niiden myöntämisestä, tarkistamisesta ja sääntelystä. Ehdotuksen mukaan Conto Energia voi myöntää tukia verkkoon liitettyjen uusien energiavoimalaitosten tuottamalle sähkölle, ja tukiaika on tyypillisesti 20 vuotta. Koska Italian hallituksen Conto Energialle myöntämien tukien enimmäismäärä on saavutettu, uudet sähkövoimalat eivät ole enää oikeutettuja uusiin Conto Energia -tukiin 6. heinäkuuta 2013 alkaen.

Italian hallitus julkisti vuonna 2019 FER 1 -tukijärjestelmän, joka kattaa neljä erityyppistä uutta energiantuotantolaitosta, mukaan lukien kattofotosähkö. Ilmoittautumalla GSE:n ylläpitämään julkiseen järjestelmään tai osallistumalla avoimeen tarjouskilpailuun uusien energiantuotantolaitosten on saatava FER 1 -tukea. Asennetulle kapasiteetille, joka voi saada tukea tukisuunnitelman mukaisesti, on asetettu ylärajaa koskeva vaatimus; ylärajaa suurempi asennettu kapasiteetti ei ole tukikelpoinen.

Lisäksi Italia otti hiljattain käyttöön uuden tukipolitiikan, jonka mukaan 90 prosenttia asennuskustannuksista tuetaan maatalouden käyttöön asennettua uutta aurinkosähkökapasiteettia, jotta maatalous-, vesiviljely- ja maatalousteollisuusyrityksiä voitaisiin tukea investoimaan aurinkosähköntuotannon laajentamiseen. Tuen arvioidaan maksavan 1,2 miljardia euroa, ja se on voimassa 30. kesäkuuta 2026 asti.

Englannin uusin aurinkosähkötukipolitiikka

Englannin uusin aurinkos¦hk￶tukipolitiikka

1.Asiaan liittyvien standardien muuttaminen aurinkosähköjärjestelmien asentamisen edistämiseksi rakennuksiin.

Asuinkäyttöön tarkoitetun aurinkosähkön kysyntä on kasvanut merkittävästi energian hintakriisin ja Ukrainan konfliktin seurauksena. Lisäksi Englannin ja Walesin uudet asuntorakentamista koskevat määräykset edellyttävät nyt kattosähköjärjestelmiä kaikkiin uusiin asuntoihin, ja yhä useammat kotitaloudet hankkivat todennäköisesti energian varastointijärjestelmiä, joilla voidaan maksimoida käyttöaikatariffit.

PV-kattojen lisenssien kehittämisoikeuksia muutettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa viimeksi vuonna 2015, jolloin PV-kattojen lisenssien kehittämisen kynnys nostettiin 50 kW:sta 1 MW:iin. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus aikoo myös muuttaa suorituskykyvaatimuksia siten, että aurinkosähköjärjestelmät on asennettava kaikkiin uusiin koteihin ja rakennuksiin.

2.Kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmien arvonlisäveron poistaminen

Strategia edistää jo nyt teknologiaa, mikä käy ilmi siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta poisti hiljattain kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmistä kannettavan arvonlisäveron.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus aikoo kuulla laajamittaisten aurinkosähköjärjestelmien asentamista koskevien suunnittelusäännösten tarkistamisesta, jotta voidaan tehostaa toimintalinjoja, joilla tuetaan kehitystä suojelemattomalla maalla. Tähän sisältyy ympäristönsuojelu ja sen varmistaminen, että yhteisöllä on edelleen sananvaltaa aloitteissa.

Yhdistyneen kuningaskunnan aurinkosähkötukipolitiikan ennakoitu vaikutus:

Britannian aurinkoenergiayhdistys (British Solar Association) piti strategian julkaisemista myönteisenä ja ennusti, että vuoteen 2035 mennessä Yhdistyneessä kuningaskunnassa asennetut aurinkoenergiajärjestelmät kasvavat nykyisestä 14 GW:n asennetusta kapasiteetista 70 GW:iin, jolloin asennettu kapasiteetti viisinkertaistuu ja työpaikkoja syntyy lisää.

"Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen suunnitelma lisätä aurinkosähköjärjestelmien asennettua kapasiteettia viisinkertaiseksi vuoteen 2035 mennessä osoittaa, että sillä on nyt sama tavoite kuin Yhdistyneen kuningaskunnan aurinkosähköteollisuudella", sanoi Chris Hewett, British Solar Associationin toimitusjohtaja. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on julkisesti ilmoittanut suunnitelmista, jotka voisivat nopeuttaa aurinkojärjestelmien asennusta. Näihin suunnitelmiin kuuluvat CFD-huutokaupat ja mahdolliset muutokset kohtuuhintaiseen rahoitukseen.

Näiden suunnitelmien toteuttaminen voisi myös luoda monia työpaikkoja ja vähentää energiakustannuksia. Lisäksi se parantaisi Yhdistyneen kuningaskunnan energiavarmuutta.

Itävallan uusin aurinkosähkötukipolitiikka

Itävallan uusin aurinkosähkötukipolitiikka

Tuet aurinkosähköjärjestelmiin ja energiavarastoihin tehtäviin investointeihin.

PV-luokitus on jaettu neljään luokkaan: A → D, neljässä luokassa ei tehdä erityistä eroa sen välillä, onko laitteistoon liitetty sähkön varastointilaitteita vai ei.

Luokka A: aurinkosähköjärjestelmät ≤ 10 kWp.

Luokka B: 10≤PV-järjestelmä≤20kWp.

Luokka C: 20≤PV-järjestelmä≤100kWp.

Luokka D: 100 ≤ PV-järjestelmä ≤ 1 000 kWp.

Tukikustannukset:

PV-luokka A: 285 €/kWp (enintään).

PV-luokka B: 250 €/kWp (enintään).

Aurinkosähköluokka C: 180 €/kWp (enintään).

Aurinkosähköluokka D: 170 €/kWp (enintään).

Sähkön varastointi: 200 €/kWp (tukea myönnetään vain varastointilaitteille, jotka on yhdistetty uusiin tai laajennettuihin aurinkosähköjärjestelmiin).

Ruotsin aurinkosähkötukipolitiikka

Ruotsin aurinkosähkötukipolitiikka

Ruotsin valtiovarainministeriö antoi lokakuussa 2022 uuden asetuksen, jolla korotetaan aurinkosähköjärjestelmän asennuksen verovähennystä 15 prosentista 20 prosenttiin; kokonaismäärän arvioidaan olevan 280 miljoonaa Ruotsin kruunua, joka tulee voimaan 1. tammikuuta 2023.

1. Yksityisasuntojen osalta

Verovapauden raja nostetaan aiemmasta 255 kW:sta 500 kW:iin asennetun tehon osalta.

lSolar 500 kW:n tai sitä suurempien asennusten paneeleihin sovelletaan täyttä energiaveroa.

lSolar Sähköä alle 500 kW:n laitoksista - mutta jos omistajalla on eri laitoksissa yhteensä yli 500 kW:n aurinkopaneeleja - voidaan verottaa alennetulla energiaverolla. Alennettu energiavero/aurinkovero on tällä hetkellä 0,6 öre/kWh.

lAnyone, jonka aurinkopaneelien teho on alle 500 kW (vastaa noin 2 500 neliömetriä), on kokonaan vapautettu energiaverosta.

2. Asennusverohelpotukset

Vihreän teknologian verovähennys 15 prosentin verovähennys verkkoon kytkettyjen aurinkosähköjärjestelmien asennuksesta.

50 prosentin verovähennys itse tuotetun sähköenergian varastointijärjestelmien asennuksesta.

50 prosentin verovähennys sähköautojen latauspylväiden asennuksesta.

Verovähennys työ- ja materiaalikustannuksista, enimmäismäärä 50 000 kruunua.

3. Verovähennys verkkoon syötetystä sähköstä

Verovähennys 60 kEUR/kWh verkkoon syötetystä ylimääräisestä sähköstä.

Maysun Solar jatkaa blogin päivittämistä eri maiden PV-poliittisista tuista, tervetuloa tilaamaan!

Maysun Solar on keskittynyt korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien luomiseen vuodesta 2008 lähtien. Käytämme half-cut-, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikoita erilaisissa aurinkopaneeleissa, mukaan lukien täysin mustat, mustakehyksiset, hopeiset ja lasista lasiin -tekniikat. Nämä aurinkopaneelit tarjoavat poikkeuksellisen suorituskyvyn ja tyylikkään ulkonäön, jotka sopivat kauniisti mihin tahansa arkkitehtuuriin. Maysun Solar on luonut tehokkaasti varastoja ja toimistoja lukuisiin kansakuntiin, ja se on kehittänyt kestäviä yhteyksiä huippuasentajiin! Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää aurinkosähköstä tai haluat uusimmat moduulitarjoukset. Autamme sinua mielellämme.

Lähde:

https://www.pv-magazine.com/2023/01/13/austria-allocates-650-million-for-solar-incentives-in-2023/

https://guangfu.bjx.com.cn/news/20220412/1217012.shtml

https://www.pv-magazine.com/2022/05/14/the-weekend-read-european-pv-subsidies-a-divisive-topic/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2090447921004470?__cf_chl_tk=D9aiSgycATAwTbBpT0sQ29w0njEGe.DM2Tbe79yvOfs-1690876519-0-gaNycGzNIvs#b0460

https://xueqiu.com/8431271718/239509788

https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_incentives_for_photovoltaics

Saatat myös pitää:

Aurinkopaneelien hintatrendit, joita et tiennyt August 1, 2023
Tiedätkö aurinkopaneelien puhdistamisen tärkeyden? July 21, 2023
Lämpötilan vaikutuksen tutkiminen aurinkopaneelien kykyyn tuottaa sähköä July 19, 2023