Voivatko aurinkopaneelit toimia vielä talvellakin?

· PV-hinnan-trendi

Sisällysluettelo:
Miksi aurinkopaneelit tuottavat sähköä vielä talvellakin?
Vaikuttaako talvi aurinkopaneelien tuottamaan sähköön?
Kuinka paljon sähköä aurinkopaneelit tuottavat talvella?
Miten välttää talvella lumen joutuminen aurinkopaneeleihin?

Kun ihmiset kuvittelevat optimaaliset sääolosuhteet aurinkopaneelien tehokkaalle toiminnalle, he yleensä kuvittelevat päivän, jolloin aurinko paistaa runsaasti ja lämpötila on korkeampi. Vaikka aurinkopaneelit tuottavatkin huomattavan paljon energiaa kuumina, aurinkoisina päivinä keskikesällä, on tärkeää huomata, että niiden toimivuus ei rajoitu tähän tiettyyn ajanjaksoon.

Yleinen harhaluulo on, että aurinkopaneelien teho on vähäinen talvella. Vaikka on totta, että aurinkopaneelien energiantuotto on suurimmillaan suorassa auringonvalossa ja UV-säteiden vaikutuksesta, on tärkeää selventää, että talvilämpötilat eivät merkittävästi heikennä aurinkopaneelien yleistä suorituskykyä.

Aurinkosähköpaneelit lumessa

Miksi aurinkopaneelit tuottavat sähköä vielä talvellakin?

On tärkeää ymmärtää ensin, miten aurinkopaneelit toimivat. Aurinkopaneelit on valmistettu piikiekkoista, puolijohdemateriaalista, jossa elektronit virittyvät valofotonien vaikutuksesta sähköä tuottaen.

On tärkeää huomata, että aurinkopaneelit reagoivat kaikenlaiseen valoon, ei vain suoraan auringonvaloon. Ne voivat hyödyntää myös hajavaloa, joka syntyy valon sironnasta ilmakehän hiukkasiin, kuten sadepilviin. Tämän kyvyn ansiosta aurinkopaneelit voivat toimia tehokkaasti talvella, vaikka suora auringonvalo puuttuisi.

Yllättäen sateinen sää voi olla aurinkopaneeleille eduksi. Sade toimii luonnollisena puhdistusaineena, joka huuhtelee pinnoille kertyneen lian ja lian pois. Tämä puhdistusvaikutus on erityisen hyödyllinen, koska se estää valon peittymisen, mikä voi parantaa aurinkopaneelien tehokkuutta.

Toisin kuin yleisesti uskotaan, kylmä sää itse asiassa hyödyttää aurinkopaneelien energiantuotantoa. Aurinkopaneelit, jotka ovat tietokoneiden ja radioiden kaltaisia elektronisia laitteita, toimivat tehokkaammin kylmemmissä lämpötiloissa kuin kuumemmissa olosuhteissa. Tämä ominaisuus edistää niiden kestävää suorituskykyä ja tehokkuutta erityisesti kylmemmissä ilmastoissa.

Vaikuttaako talvi aurinkopaneelien tuottamaan tehoon?

Vaikka kylmällä säällä itsessään ei ole haitallista vaikutusta aurinkopaneelien toimintaan, muut tekijät, kuten lumisade, voivat vaikuttaa energian kokonaistuotantoon. Jos asut alueella, jossa talvisin sataa säännöllisesti lunta, se ei tee aurinkopaneeleista tehottomia; itse asiassa ne ovat laajalti käytössä monissa kylmissä ilmastoissa. Lopullinen vaikutus riippuu aurinkopaneeleille kertyvän lumen määrästä.

Vähäinen lumikerros ei yleensä häiritse aurinkopaneelien suorituskykyä merkittävästi, sillä auringon UV-säteet voivat läpäistä pienen lumikerroksen, kunnes tuuli tai muut tekijät poistavat sen. Vaikka aurinkopaneelit on suunniteltu kestämään huomattavien lumisateiden painoa, liiallinen lumen kertyminen voi johtaa tuotannon vähenemiseen. Aurinkopaneelien vinorakenne auttaa optimoimaan auringon UV-säteiden imeytymisen ja helpottaa useimpien lumen kerääntymien liukumista tai helppoa poistamista.

Valitse kylmillä alueilla aurinkopaneelit, joiden lumikuormituskapasiteetti on suuri, ja huolehdi niiden säännöllisestä puhdistamisesta.TwiSun X PV-moduulit on valmistettu uudesta päivitetystä 6065-T6-alumiiniseosrungosta: onteloa on levennetty ja paksunnettu, ja siihen on lisätty kaksi uutta vahvistuspalkkia, jotka voivat suojata PV-kennoja paremmin. Etupuolinen lumikuorma on joko yhtä suuri tai suurempi kuin 6000 Pa, ja samalla mekaaninen kuormitus kasvaa 20 %. Joten tämä aurinkopaneeli soveltuu paremmin kylmille ja lumisille alueille.

Datakaavio

Kuinka paljon sähköä aurinkopaneelit tuottavat talvella?

Tyypillisesti aurinkopaneelien teho laskee talvella kesään verrattuna, mikä johtuu pääasiassa lyhyemmistä päivistä ja suuremmasta todennäköisyydestä, että pilvipeite estää auringonvaloa. Keskimäärin 5 kW:n järjestelmän odotetaan tuottavan talvella 13 kWh päivässä, kun taas kesällä se tuottaa 20 kWh päivässä.

Aurinkosähköpaneelit lumessa

Talvella auringonvalon kesto on huomattavasti lyhyempi kuin kesällä. Vaikka tämä lyhentää aikaa, jolloin aurinkopaneelit voivat toimia huipputehokkaasti, auringonvaloa on useimmilla alueilla edelleen riittävästi, jotta niiden käyttö on perusteltua. Myös pilviset päivät heikentävät tehokkuutta, koska aurinkopaneelit eivät altistu suoralle auringonvalolle.
  
Siksi sinun on valittava aurinkopaneeli, joka toimii hyvin sateisina ja pilvisinä päivinä heikossa valaistuksessa.

IBC-aurinkopaneeli, teknologia erottuu erinomaisesta suorituskyvystä hämärässä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan talviolosuhteisiin, joissa päivänvalo on vähäistä. Maysunin IBC-aurinkopaneelit ovat lisäksi erinomaisia minimaalisilla yhdistelmäkeskushäviöillä, jotka ylittävät PERC-tuotteet hämäräolosuhteissa. Erityisesti 200 W/m²:n säteilytasolla IBC-moduulit osoittavat huomattavaa 2,01 prosentin suhteellista suorituskyvyn parannusta. Lisäksi niiden korkeat avoimen piirin jänniteominaisuudet helpottavat invertterin käyttöjännitteen nopeaa saavuttamista varhain aamulla ja illalla, mikä pidentää tehokkaasti sähköntuotannon kestoa.

Datakaavio

Lisäksi IBC:lle on ominaista alhainen lämpötilakerroin. Alhainen lämpötilakerroin, joka on vain -0,29/°C, vähentää lämpötilavaihteluiden vaikutusta sähköntuotannon suorituskykyyn ja parantaa koko sähköntuotantosyklin tuottoa. Tämän seurauksena kylmät talviolosuhteet vaikuttavat IBC-aurinkopaneeleihin vähemmän.

Lisäksi IBC:n sähköntuotannon hyötysuhde on myös erittäin hyvä. IBC-aurinkopaneelissa ei ole metallista ritilälinjaa, joka varjostaa etupuolta, mikä vähentää valohäviötä, ja valoa vastaanottava alue on suurempi ja kasvaa noin 2,5 prosenttia, mikä parantaa merkittävästi sähköntuotannon tehokkuutta.

IBC Sarja Aurinkopaneelit

Miten välttää talvella lunta aurinkopaneeleihin?

1.Valitse kallistettu aurinkopaneeliasennus tehokkaaseen lumen hallintaan: Paranna lumenpoiston tehokkuutta valitsemalla aurinkopaneelit, jotka on asennettu optimaaliseen kulmaan, jolloin lumi voi luontaisesti liukua pois ja esteet jäävät mahdollisimman pieniksi. Aurinkosähköpaneelien suositeltava sijoituskulma on 45 astetta etelään päin. Käytä seuraavaa kaavaa aurinkopaneelien asennuskulman atsimuutin laskemiseen:
Azimuutti = (kuormituksen huippuhetki vuorokaudessa (24 tunnin järjestelmä) - 12) x 15 + (pituusaste - 116).

2.Johdonmukainen lumivara: Suotuisissa sääolosuhteissa poista lumi säännöllisesti aurinkopaneeleilta. Käytä työkaluja, kuten pitkävartista luuta tai erikoistuneita aurinkopaneelien puhdistustyökaluja lumen hellävaraiseen poistamiseen, jolloin paneelien pinta pysyy vahingoittumattomana.

Puhdista aurinkopaneelit

3.Optimoi huolto hyvin valituilla paikoilla: Valitse aurinkopaneelien asennuspaikat, jotka mahdollistavat helpon puhdistuksen ja virtaviivaistavat puhdistusprosessia, jotta se olisi mahdollisimman kätevä tarvittaessa.

Maysunin aurinkopaneelien tuotevalikoima sisältää erilaisia spesifikaatioita ja kokoja eri asiakkaiden tarpeiden täyttämiseksi. Olipa kyse sitten kotiasennuksista tai teollisuussovelluksista, Maysun tarjoaa erittäin räätälöityjä ratkaisuja, joilla varmistetaan, että asiakkaat voivat maksimoida aurinkoresurssien käytön ja saavuttaa merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa.

Viite:

Mike (2021) Are solar panels efficient in winter?

Calculator, S. (2021) Do solar panels work in winter.

Effectiveness of Solar Panels During the Winter Months - Renewable Energy Magazine, at the heart of clean energy journalism (2020) - Effectiveness of Solar Panels During the Winter Months - Renewable Energy Magazine, at the heart of clean energy journalism.

Boiler Guide Limited (no date) Will solar panels still work in the winter? | Solar Guide.

Whitlock, R. (2022) Do solar panels work in winter? The answer is more complex than you think.

Admin (2023) Do solar panels work in the winter?

Saatat myös pitää:

Johdanto aurinkopaneelien sertifiointeihin (2023 opas)
Miten ylläpitää aurinkosähköjärjestelmää pitkäaikaisen käytön varmistamiseksi?
Teollisuuden raskaat painot - IBC:n aurinkopaneelien tulevaisuus