Voiko raekuuro tuhota aurinkopaneelit?

· PV-hinnan-trendi,Tietoja aurinkosähköstä

Intro:
Aurinkopaneeleilla on todellakin pitkä käyttöikä. Ne kestävät suurimman osan myrskyistä. Useimmissa tapauksissa edes raekuurot eivät voi rikkoa aurinkopaneeleitasi.Paneelit voivat kuitenkin vaurioitua korjauskelvottomiksi erityisen voimakkaiden raekuurojen aikana.Kun on kyse kotiensa suojaamisesta pitkällä aikavälillä, monet ihmiset ovat eniten huolissaan raekuuroista. Tämä johtuu siitä, että katoilla olevat aurinkopaneelit saavat sateella osuman suoraan keskelle. Kun ajattelet kuulevasi raekuurojen osuvan aurinkopaneeleihin, saatat säpsähtää.

Raekuuro osuu autoon

Aurinkopaneelien raekuurojen aiheuttamien vaurioiden todennäköisyys

Voimakkaat raekuurot ovat onneksi harvinaisia koko maassa, ja useimmat aurinkopaneelit ovat tarpeeksi tukevia kestämään kevyet tai kohtalaiset iskut. National Renewable Energy Laboratoryn (NREL) tekemän tutkimuksen mukaan todennäköisyys sille, että raekuuro rikkoo aurinkopaneelit, on alle 5 prosenttia. Aurinkopaneelien vahingoittuminen raekuurojen vuoksi on epätodennäköistä, mutta ei mahdotonta.
Yhdysvalloissa:
Teksasin, Coloradon ja Nebraskan kaltaisissa osavaltioissa, joissa raekuuroja esiintyy vuosittain, olisi hyvä tietää, miten aurinkopaneelit selviytyvät tällaisissa olosuhteissa.
Euroopassa:
Rakkosmyrskyt ja niiden aiheuttamat vahingot ovat yleistymässä ja käymässä kalliiksi Euroopassa ja Alankomaissa. Pohjois-Italiassa hiljattain esiintyneet raekuurot ovat korostaneet aurinkopaneelien haavoittuvuutta äkillisissä ja äärimmäisissä sääolosuhteissa. Myrskyjen vakavuuden ja ennen kaikkea raekivien koon (joiden halkaisija oli joissakin tapauksissa jopa 20 cm) havainnollistamiseksi.
Kanadassa:
Kun tennispallon ja pesäpallon kokoiset raekuurot runtasivat Cardstonin kuntaa eteläisessä Albertassa, saimme kuitenkin huomata, että aurinkopaneelit eivät ole idioottivarmoja. Yhdessä Cardstonissa sijaitsevassa aurinkosähköasennuksessa paneelit vaurioituivat myrskyn aikana. Silti raekuurot tuhosivat tai vaurioittivat vakavasti lähes kaikkea Cardstonissa. Itse asiassa sanottiin, että puolet paikallisen autoliikkeen autoista oli täysin tuhoutuneita.

Vaurioituneet aurinkopaneelit

Tärkeitä tekijöitä raekuurojen vaikutuksesta aurinkopaneeleihin

1.Raekuurojen nopeus
Rakeiden liikenopeus on vakava huolenaihe. Rakeet voivat liikkua missä tahansa 10-75 mailia tunnissa. Suuret raekivet voivat aiheuttaa suurempaa vahinkoa aurinkopaneeleille, koska ne liikkuvat suuremmalla nopeudella.

Rae voittaa enemmän kuin pesäpallo

2.Rakeiden koko
Alankomaalaiset tutkijat havaitsivat, että halkaisijaltaan yli 3 senttimetrin raekuurot vahingoittavat aurinkokennoja eniten. Kolmen senttimetrin kohdalla vahingot voivat olla sekä näkyviä että näkymättömiä, mutta neljän senttimetrin kohdalla näkyvien vaurioiden määrä kasvaa huomattavasti. 3 senttimetrin kohdalla isompien (yli 4 senttimetrin) raekuurojen aurinkopaneeleille aiheuttamien vaurioiden keskimääräinen määrä on suurempi kuin pienempien raekuurojen aiheuttamien vaurioiden määrä, mutta suurempien raekuurojen aiheuttamien vaurioiden määrä voi vaihdella enemmän.

Aurinkosähköpaneelit, jotka olivat rakeiden aiheuttamia

3.Katon suunta suhteessa raekuurojen suuntaan

Tutkijat totesivat, että raekivien koolla ei ehkä ole niin suurta merkitystä kuin katon suuntauksella suhteessa raekuurojen suuntaan, jolla voi olla merkittävä vaikutus aurinkopaneeleille aiheutuviin raekuurojen aiheuttamiin vaurioihin.

Tietyt todisteet viittaavat siihen, että aurinkopaneelien kaltevuus, jota kuvaavat matalat kulmat tasakatoilla ja korkeammat kulmat harjakatoilla, voi vaikuttaa paneelien vaurioiden laajuuteen. Erityisesti on havaittu, että aurinkopaneelit, jotka on sijoitettu matalaan kulmaan, kärsivät yleensä enemmän vaurioita.

Cardstonissa sattuneiden raekuurojen aikana asunnon omistaja asensi aurinkopaneelit vaakasuoraan, eikä niitä ollut kallistettu etelään päin. Jos kohteet olisi suunnattu etelään päin, on todennäköistä, että ne olisivat kestäneet luoteesta tulleen raekuurojen vaikutuksen ilman, että ne olisivat kärsineet suoranaisia vaurioita. 

Kuinka pahasti aurinkopaneelit vaurioituvat raekuurojen vaikutuksesta?

Kun kyseessä on voimakas raekuuro, aurinkopaneelit voivat lohkeilla, halkeilla tai jopa rikkoutua.

Vaurioituneet aurinkopaneelit

1.Sisäiset halkeamat lyhentävät aurinkopaneelien käyttöikää.
Moduulin aurinkokennojen ja muiden sisäosien vaurioituminen on mahdollista, vaikka ulkopuolella ei olisikaan merkkejä halkeamista raekuurojen jälkeen. Mikrosäröt, jotka ovat paljon hiuskarvaa pienempiä, eivät esiinny etulasikerroksessa vaan piissä, joten alkuperäistä tuottoa ei menetetä. Vaurioituneet alueet voivat kuitenkin osoittaa tehon nopeaa laskua muutaman kuukauden kuluttua, ja mikrosäröt näkyvät myös paneelin ulkopuolella noin vuoden kuluttua. Aurinkopaneelin kuluminen lyhentää sen käyttöikää.

2.Pinnan halkeamat hidastavat aurinkopaneelien tehoa.
Jos raekuuro aiheuttaa aurinkopaneeleihin pintahalkeamia, se vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen. Aurinkopaneelit, jotka ovat halkeilleet ulkopuolelta mutta toimivat silti, tulisi korjata. Nämä epäsäännöllisyydet voivat kuitenkin vähentää aurinkoenergian tehoa. Jos raekuuro tuhoaa 15 prosenttia paneelien kennoista, laite tuottaa 15 prosenttia vähemmän huippujännitettä. Jännitelukeman ottaminen vaurioituneesta paneelista on yksinkertainen tapa tarkistaa.

3.Ulkoiset halkeamat aiheuttavat kosteutta ja synnyttävät kuumia kohtia.
Paneelit, joissa on halkeamia, häiriintyvät tai rikkoutuvat todennäköisemmin ennen aikojaan, koska vesi, kosteus tai roskat saattavat jäädä niiden sisälle. On olemassa tulipalon tai muun korjaamattoman vahingon vaara sisäisille komponenteille, jos murtunut pinta synnyttää kuumia kohtia.
Kaikilla näkyvillä vioilla ei kuitenkaan ole samanlaista vaikutusta tehokkuuteen. Vaurio voi olla pinnallinen tai se voi näkyä vasta tarkemmassa tarkastelussa.

Millaiset aurinkopaneelit kestävät raekuuroja?

1.Laadukkaat lasi-lasiaurinkopaneelit

Laadukkaassa aurinkopaneelissa on paksu pinnoite karkaistua lasia, joka suojaa sen herkkiä komponentteja vaurioilta. Karkaistulla lasilla on pitkä käyttöikä ulkotiloissa, koska se on erittäin iskunkestävää ja kestää kohtalaisia raekuuroja.

Jos haluat, että paneeli kestää voimakkaita raekuuroja, sinun kannattaa varmasti valita lasilasi- eikä lasikalvopaneeli.

2.Aurinkopaneelit, joilla on IEC61215-luokitus.

Maailmanlaajuinen IEC 61215-sertifikaatti on ensiarvoisen tärkeä. Paneelit, joilla on tämä sertifikaatti, osoittavat kykyä kestää halkaisijaltaan 25 mm:n raekuurojen iskuja, jotka laskeutuvat 23 m/s nopeudella. Tämä kestävyystaso vastaa raekuurojen kestävyysluokkaa 2 länsimaissa yleisesti käytetyn 5-pistejärjestelmän mukaisesti.

3.Aurinkopaneelit, joilla on IP68-luokitus.

IP68-sertifiointi on toinen standardi, joka kaikkien jäykkien aurinkopaneelien tulisi täyttää. Paneelin IP68-luokitus takaa, että se on suojattu pölyltä ja vedeltä. Kaikkia raekuurojen aiheuttamia vaaroja vastaan sertifioidut paneelit ovat ihanteellisia, sillä raekuurot voivat aiheuttaa sekundäärisiä vaurioita pirstomalla paneelit ja päästämällä vuotoja sisään.

Kaikilla Maysun Solar -tuotteilla on IP68- ja IEC61215-luokitus ja sertifiointi.

Myydyin tuotteemme TwiSun 410W Glass-Glass Black Frame Solar Panel, jolla on vertaansa vailla oleva suorituskyky ja kestävyys, on erittäin suositeltavaa kestää raekuuroja.

TwiSun 390W-410W kaksoislasi musta runko PV-moduuli PERC 210mm 120kennoa
TwiSun 390W-410W kaksoislasi musta runko PV-moduuli PERC 210mm 120kennoa

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on keskittynyt korkealaatuisten aurinkopaneelien luomiseen. Valitse laajasta valikoimastamme aurinkopaneeleita, joissa käytetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikkaa täysmustana, mustana kehyksenä, hopeana ja lasilasipinnoitteena. Nämä paneelit tarjoavat poikkeuksellisen suorituskyvyn ja muodikkaat mallit, jotka sopivat helposti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on kehittänyt useissa maissa toimistoja, varastoja ja kestäviä kumppanuuksia parhaiden asentajien kanssa. Maysunilla on yhteistyössä toimivia asennusasiantuntijoita useissa Euroopan maissa. Jos sinulla on kysyttävää aurinkosähköstä tai haluat uusimmat moduulitarjoukset, ota yhteyttä. Jos tarvitset aurinkosähköjärjestelmän asennuskonsultaatiota, voit myös ottaa yhteyttä Maysuniin. Olemme innokkaita auttamaan sinua.

Resurssi:

Cheng, M. (2023). Mitä sinun on tiedettävä aurinkovoiman raekuuroista. Solar Reviews.
Ecoflow. (2023). 8 tapaa suojata aurinkopaneelit raekuurojen aiheuttamilta vaurioilta. EcoFlow US Blog. Matalucci, S. (2023, July 26). Kuinka suuria raekuurojen on oltava, jotta ne vahingoittavat aurinkosähköjärjestelmiä? Pv Magazine International.
Sauer, G. (2021). Rakeet vs. aurinkopaneelit. SkyFire Energy.

Agrivoltaics: Aurinkopaneelien ja maatalouden yhdistelmä
Aurinkopaneelien hintatrendit, joita et tiennyt
Vaikeiden sääolojen vaikutuksen ymmärtäminen aurinkopaneeleihin