Vaikeiden sääolojen vaikutuksen ymmärtäminen aurinkopaneeleihin

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkopaneelien käyttö uusiutuvan energian tuottamiseen on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Aurinkoenergialla tuotetaan sähköä, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä ja kustannuksia. Äärimmäiset sääolot voivat kuitenkin vaikuttaa myös aurinkopaneeleihin. Tässä artikkelissa käyn läpi, miten eri ilmastot voivat vaikuttaa aurinkopaneeleihin ja mitä voi tehdä iskun lieventämiseksi.

1. Rankkasateen vaikutus aurinkopaneeleihin

1. Rankkasateen vaikutus aurinkopaneeleihin

Vaikka kevyt sade ei yleens¦ aiheuta suurta uhkaa aurinkopaneeleille, pitk¦¦n jatkuvat rankkasateet saattavat v¦hent¦¦ tehoa. Lika ja roskat saattavat ker¦¦nty¦ paneelin pinnalle kuivina kausina, mik¦ heikent¦¦ sen tehoa. Sade voi poistaa jonkin verran likaa, mutta liiallinen veden m¦¦r¦ paneelin pinnalla voi heikent¦¦ sen tehokkuutta tuottaa energiaa auringonvalosta. Optimaalinen suorituskyky voidaan s¦ilytt¦¦ my￶s sadekauden aikana ammattimaisella puhdistuksella ja huollolla.

Tied¦tk￶ aurinkopaneelien puhdistamisen t¦rkeyden?

2. Lumi ja jää voivat vaikuttaa aurinkopaneeleihin.

2. Lumi ja jää voivat vaikuttaa aurinkopaneeleihin.

Lumi ja j¦¦ heikent¦v¦t aurinkopaneelien tehoa merkitt¦v¦sti erityisesti alueilla, joilla on ankarat talvet. Paneelien hy￶tysuhde heikkenee, kun syv¦ lumisade peitt¦¦ auringon. Aurinkopaneelit ovat alttiita vaurioitumaan ja rikkoutumaan, koska lumi painaa paneeleita ja niiden kiinnitysinfrastruktuuria. Onneksi useimmat aurinkopaneelit voidaan asettaa kaltevaan asentoon, jolloin lumi valuu pois, ja jos j¦rjestelmi¦ kallistetaan riitt¦v¦sti, lumen kertyminen voidaan my￶s v¦ltt¦¦. Ongelma voidaan korjata puhdistamalla paneelit huolellisesti lumesta lumenpoistoharavalla ja -harjalla varoen naarmuttamasta pintaa.

Ammattimaisena aurinkopaneelivalmistajana Maysun Solar lanseeraa Twisun X -sarjan aurinkopaneelit, joissa on paneelin takaosaan lis¦tty vahvistus, ja sen teho kattaa 390W-410W, mik¦ on paras valinta lumisille alueille!

3. Korkean l¦mp￶tilan ja l¦mp￶aallon vaikutus aurinkopaneeleihin

3. Korkean lämpötilan ja lämpöaallon vaikutus aurinkopaneeleihin

Aurinkopaneelit toimivat tehokkaammin matalammissa lämpötiloissa, ja matalammissa lämpötiloissa ne voivat tuottaa enemmän jännitettä ja siten enemmän tehoa. Niiden suorituskyky voi siksi heikentyä lämpöaaltojen ja äärimmäisten lämpötilojen aikana. Kohonneet lämpötilat voivat heikentää energiantuotannon tehokkuutta ja nopeuttaa aurinkopaneelien ikääntymisprosessia. Huipputeknologialla varustetut aurinkopaneelit kestävät kuitenkin korkeita lämpötiloja, ja ne testataan tarkasti niiden kestävyyden varmistamiseksi. Lisäksi asianmukainen ilmanvaihto ja asennus auttavat aurinkopaneeleita haihduttamaan lämpöä ja estämään korkeiden käyttölämpötilojen aiheuttamat vauriot.

IBC-teknologiaa hyödyntävien aurinkopaneelien alhaisen lämpötilan kertoimet ovat testeissä ylivoimaiset. Koska takakosketus suojaa aurinkokennoja kosteudelta ja kuumuudelta, IBC-aurinkopaneelit toimivat tehokkaammin kuumassa ilmastossa, ja niiden lämpötilakerroin on optimaalisella teholla vähintään -0,29 %/°C. PERC-aurinkopaneelien alhainen lämpötilakerroin on kuitenkin -0,34/0,35 %/°C.

(Huomautus: Lämpötilakerroin on mitta, jota tarvitaan, jotta voidaan selvittää, kuinka paljon energiaa aurinkopaneeli menettää. Sen arvo on yleensä välillä -0,29 % ja -0,5 %/°C. Tämä tarkoittaa, että moduulin teho laskee 2,9-5 % jokaista 10 °C:n lämpötilan nousua kohti.)

4. Rakeiden vaikutus aurinkopaneeleihin

4. Rakeiden vaikutus aurinkopaneeleihin

Yksi vahingollisimmista asioista, joita aurinkopaneeleille voi tapahtua, on raekuuro. Paneelin lasipinta on altis erikokoisten raekuurojen aiheuttamille fyysisille vaurioille ja iskuvoimille, joita voi esiinty¦. Aurinkopaneeliteollisuudessa on viime vuosina tapahtunut huomattavaa teknist¦ kehityst¦, jonka ansiosta nykyaikaiset aurinkopaneelit valmistetaan karkaistulla lasilla ja muilla erityisill¦ suojapinnoitteilla, jotka tekev¦t niist¦ kest¦v¦mpi¦ raekuurojen vahingollisia vaikutuksia vastaan. Jotkin aurinkopaneelit on jopa suunniteltu kest¦m¦¦n tietyn kokoisia ja nopeuden omaavia raekuuroja, mik¦ antaa asiakkaille alueilla, joilla raekuurot ovat yleisi¦, mielenrauhaa paneelien k¦ytt￶￶n.

5. Kovat tuulet ja hurrikaanit

5. Kovat tuulet ja hurrikaanit

Aurinkopaneelien kest¦vyytt¦ koettelevat hurrikaanien ja kovien tuulten kaltaiset onnettomuudet. Voimakkaat tuulet voivat puhaltaa paneelit pois katolta tai kiinnitysrakenteesta, jos niit¦ ei ole kiinnitetty oikein. Useimmat valmistajat valmistavat aurinkopaneeleita, jotka kest¦v¦t jopa 140 mailia tunnissa puhaltavia tuulia, mik¦ on paljon korkeampi kuin tornadoille tyypillinen 40-112 mailia tunnissa puhaltava tuuli. Kiinnitysj¦rjestelm¦ on my￶s rakennettu kest¦m¦¦n t¦llaisissa ¦¦riolosuhteissa. Paras tapa saada selville, mit¦ on korjattava ennen myrskyn iskemist¦, on teett¦¦ s¦¦nn￶llisi¦ tarkastuksia ja huoltoja.

Vaikka ep¦suotuisat s¦¦olot voivat aiheuttaa haasteita aurinkopaneeleille, ne ovat edelleen luotettava ja kest¦v¦ energiaratkaisu lukemattomille kodeille ja yrityksille ymp¦ri maailmaa. S¦¦nn￶lliset tarkastukset, huollot ja satunnainen puhdistus ovat avainasemassa, kun halutaan varmistaa aurinkopaneelij¦rjestelm¦n optimaalinen suorituskyky ja pitk¦ik¦isyys s¦¦olosuhteista riippumatta, ja niill¦ voidaan minimoida huonon s¦¦n vaikutukset, jotta aurinkopaneelit voivat tuottaa puhdasta energiaa vuosikymmeni¦.

Aurinkopaneeleista p¦¦tett¦ess¦ on t¦rke¦¦ valita hyv¦maineiset aurinkopaneelivalmistajat ja -asentajat, jotka tuntevat paikalliset s¦¦olosuhteet ja pystyv¦t r¦¦t¦l￶im¦¦n asennukset vastaamaan ilmaston asettamiin haasteisiin.Maysun Solar on menestyksekk¦¦sti perustanut toimistoja, varastoja ja pitk¦aikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa monissa maissa! Jos haluat uusimmat aurinkopaneelitarjoukset tai mink¦ tahansa aurinkos¦hk￶￶n liittyv¦n tiedustelun, ota rohkeasti yhteytt¦ meihin.

Maysun Solarin aurinkopaneelit asennettuna autokatokseen Sardiniassa, Italiassa, klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja.
Viimeisimmät aurinkosähköä koskevat tukipolitiikat Euroopan maissa. August 2, 2023
Aurinkopaneelien hintatrendit, joita et tiennyt August 1, 2023
Tiedätkö aurinkopaneelien puhdistamisen tärkeyden? July 21, 2023