Aurinkopaneelin hiilijalanjälki (CO2) tase

· Teknologian uutisia,Tietoja aurinkosähköstä

Kun pyrimme tekemään planeetastamme vihreämmän, aurinkoenergian hiilijalanjälki on kuuma aihe uusiutuvan energian alalla. Mikä on hiilijalanjälki? Hiilijalanjälki on aurinkopaneelien valmistusprosessin aikana syntyvän hiilidioksidin määrä. Vaikka aurinkoenergia vähentää hiilidioksidipäästöjä tuhansissa kodeissa päivittäin, aurinkopaneelien valmistuksella voi olla huomattava vaikutus ympäristöön.

Tässä artikkelissa verrataan aurinkopaneelien hiilijalanjälkiä ja aurinkoenergian avulla säästetyn hiilidioksidin määrää sekä käsitellään aurinkopaneelien käytön etuja hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Sisältö:

1.Carbon jalanjälki aurinkopaneelien

2.Kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä vähennetään aurinkopaneeleita käytettäessä?

3.Switch aurinkoenergiaan hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Hiilijalanjäljen käyttöönotto

Aurinkopaneelien hiilijalanjälki

Aurinkopaneeleilla on hiilijalanjälki, vaikka aurinkosähkön elinkaaripäästöt ovat noin 12 kertaa pienemmät kuin maakaasun ja 20 kertaa pienemmät kuin hiilen. Lisäksi aurinkopaneelien hiilijalanjälkeä on mahdollista pienentää merkittävästi, toisin kuin fossiilisten polttoaineiden polttamisen yhteydessä.

Jotkut väittävät, että tuuli-, aurinko- ja ydinvoiman valmistuksessa ja rakentamisessa on "piilotettu" hiilijalanjälki. Nämä hiilivelat ja niihin liittyvät energiavelat on "maksettava pois", jotta nämä vaihtoehtoiset energiamuodot olisivat taloudellisesti toteuttamiskelpoisia ja ympäristön kannalta hyödyllisiä.

Euroopan komission tuotteiden ympäristöjalanjälkeä koskevan menetelmän mukaan aurinkosähkövoimalan elinkaaren aikana aurinkosähkömoduulin kolme suurinta hiilidioksidipäästöjä aiheuttavaa segmenttiä ovat tuotantoketjun alkupään prosessit, jotka tuottavat 80-95 prosenttia päästöistä, mukaan lukien piimateriaalien, kiekkojen ja akkujen tuotanto, moduulien valmistus ja järjestelmätasapainon, kuten invertterien, valmistus, mikä vastaa yhteensä noin 22 grammaa hiilidioksidipäästöjä kilowattituntia kohti. Aurinkosähkövoimalan myöhemmästä toiminnasta, kuten käyttö- ja huoltotöistä, aiheutuvat päästöt ovat noin 5-20 prosenttia kokonaispäästöistä.

Monilla nykyisillä kaupallisilla aurinkopaneeleilla voi olla raskas ympäristöhinta. Kiteisen piin moduulien suhteellisen suuri hiilijalanjälki johtuu energiaintensiivisistä prosesseista, kuten piin valmistuksesta, harkkojen kasvatuksesta ja kiekkojen leikkaamisesta. Tämän seurauksena näitä valmistusprosesseja on siirretty pois vähemmän hiili-intensiivisiltä markkinoilta muihin hiilirikkaisiin ja halvempiin maihin ja alueisiin.

Samoin aurinkosähkövoimaloilla on hiilijalanjälki. Elinkaaren näkökulmasta tarkasteltuna ohutkalvo- ja aurinkosähkövoimaloiden hiilijalanjälki vaihtelee noin 12 grammasta kilowattituntia kohti ja kiteisen piin aurinkosähkövoimaloiden paljon suuremmasta osasta, ja viime vuosina prosessi-innovaatioiden ja teknisen kehityksen ansiosta kiteisen piin sähköntuotannon hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet kymmenen vuoden takaisesta 33-50 grammasta kilowattituntia kohti nykyiseen 24 grammaan kilowattituntia kohti.

Pitelee kädessään ympäristön kiertokaaviota

Kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä vähennetään aurinkopaneeleita käytettäessä?

Monet näistä vaarallisista kasvihuonekaasuista vapautuvat ympäristöön, kun fossiilisia polttoaineita käytetään sähköntuotantoon. Mutta jos lisäämme aurinkoenergian käyttöä ja vaihdamme fossiiliset polttoaineet siihen, voimme vähentää näitä päästöjä ja tehdä osamme ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. NREL:n mukaan sähköntuotanto aurinkopaneeleilla, joiden odotetaan kestävän 28 vuotta, voi vähentää päästöjä huomattavasti, yli 100 tonnia. Ajan myötä tämä kasvihuonekaasupäästöjen väheneminen voi lieventää ilmaston lämpenemisen vaikutuksia.

Aurinkopaneelin käytön ensimmäisten vuosien aikana syntyy noin 50 grammaa hiilidioksidia kilowattituntia kohti. Aurinkopaneelin hiilijalanjälki on noin 20 kertaa pienempi kuin hiilikäyttöisen sähkölähteen hiilijalanjälki. Näin ollen heti kun asennat aurinkopaneelit kotiisi, hiilijalanjälkesi pienenee. Jotta kotisi olisi hiilineutraali ja maksaisit hiilivelkasi pois, aurinkopaneelit on kuitenkin asennettava kolme vuotta. Tällöin kokonaishiilijalanjälkesi pienenee kolmen vuoden käytön jälkeen, koska järjestelmä jatkaa toimintaansa hiilineutraalilla tasolla koko jäljellä olevan käyttöikänsä ajan.

Varovainen arvio on olettaa, että kaasuvoimalat, jotka ovat yleisimpiä ja joita käytetään usein "täydentämään" tarjontaa kysynnän tyydyttämiseksi, korvataan aurinkoenergialla. National Grid PLC:n hiljattain tekemän arvion mukaan nämä suuret kaupalliset voimalaitokset vapauttavat tällä hetkellä 392 grammaa hiilidioksidia kilowattituntia kohti.

Tämän varovaisen arvion perusteella voidaan siis todeta, että tyypillinen kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmä Etelä-Britanniassa vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 1,2 tonnia vuodessa pelkästään sähköntuotannon osalta.

Jotta aurinkopaneeleista tulisi todella kestäviä energialähteitä, niiden mahdolliset ympäristöhaitat on otettava huomioon. Huolellisella suunnittelulla ja tehokkaalla toteutuksella aurinkoenergian edut ovat kuitenkin huomattavasti suuremmat kuin sen haitat.

Aurinkoenergia voi edistää siirtymistä uusiutuviin energialähteisiin ja auttaa rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta tuleville sukupolville.

Tuulienergia ja aurinkosähköpaneelit

Siirry aurinkoenergiaan hiilijalanjäljen pienentämiseksi

10 kW:n aurinkokatto vähentää hiilidioksidipäästöjä tyypillisesti noin 4 tonnia vuodessa. Tämä vastaa suurin piirtein yli 100 puun istuttamista vuosittain. Suuremmilla asennuksilla voi olla kymmenkertainen vaikutus. Todellisuudessa jo yksi kotimainen aurinkokattorakennus vaikuttaa ekosysteemiin.

Ehkä sinun on aika siirtyä käyttämään aurinkoenergiaa nyt, kun olet täysin tietoinen aurinkoenergian hiilivaikutuksista. Kasvihuonekaasujen tärkein maailmanlaajuinen lähde on fossiilisten polttoaineiden, erityisesti hiilen, polttaminen. Osa hiilijalanjäljestäsi kompensoituu välittömästi, kun valitset vihreän energialähteen. Siksi aurinkopaneelien käyttö on nykyään yhä suositumpaa ja laajempaa. Aurinkopaneelien asentaminen on loistava valinta sekä kustannussäästöjen että ympäristönsuojelun kannalta.

Kaavio hiilijalanjäljestä

Aurinkopaneelit eivät ainoastaan vähennä fossiilisten polttoaineiden polttamisesta ympäristölle aiheutuvia haittoja, vaan ne myös tuottavat tasaisesti uusiutuvaa energiaa, jota voidaan käyttää lähes minkä tahansa laitteen tai vempaimen käyttämiseen.

Aurinkopaneeleilla voidaan käyttää kodinkoneita, kodin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä ja jopa sähköautojen latausasemia. Aurinkopaneelit voivat tarjota energiaa monien vuosien ajan ilman, että niistä on juurikaan haittaa ympäristölle, jos ne asennetaan ja huolletaan oikein.

On selvää, että aurinkopaneelien hankkiminen voi olla hyvä strategia hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja samalla nykyaikaisten energialähteiden käytön säilyttämiseksi. Voimme osaltaan suojella ympäristöä tuleville sukupolville investoimalla puhtaisiin, uusiutuviin energialähteisiin. Jos haluat asentaa energiaa säästäviä, ympäristöystävällisiä, tehokkaita ja pitkäikäisiä aurinkopaneeleita, Maysun on hyvä valinta!

VenuSun 410 W yksikiteinen aurinkopaneeli Täysmustat aurinkopaneelit 210 mm PERC 80 -kennot
TwiSun 390W-410W kaksoislasi musta runko PV-moduuli PERC 210mm 120kennoa

Jokaisen tulisi ottaa huomioon yksilölliset ympäristövaikutuksensa päättäessään, kuinka paljon sähköä käyttää, ja aurinkopaneelit ovat erinomainen tapa tehdä se luopumatta nykyajan mukavuuksista.

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien valmistukseen vuodesta 2008 lähtien. Valitse laajasta valikoimastamme kokomustia, mustakehyksisiä, hopeisia ja lasilasisia aurinkopaneeleja, joissa käytetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikkaa. Nämä paneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmät moduulitarjoukset tai mitä tahansa aurinkosähköön liittyvää tiedustelua. Autamme sinua mielellämme.

Viite:

Yltäkylläisyys. (2018, 23. toukokuuta). Kuinka paljon hiilidioksidia aurinkopaneelit säästävät? - Abundance Blog. Medium.

Lawrence, B. (2021). Aurinkopaneelien valmistuksen hiilijalanjälki. Cool Effect.

Morgan, S., & Wade, A. (2016). Aurinkopaneelien hiilijalanjälki mikroskoopin alla.

Aurinkopaneelit ja niiden vaikutus ympäristöön -- Ympäristönsuojelu.

Aurinkopaneeleilla on hiilidioksidipäästöongelma. (n.d.). Michigan Capitol Confidential.

Zimmermann, N. (2021, 6. tammikuuta 2021). Kuinka monta aurinkopaneelia tarvitsemme pelastaaksemme ilmaston?

Saatat myös pitää:

Voiko raekuuro tuhota aurinkopaneelit?
Agrivoltaics: Aurinkopaneelien ja maatalouden yhdistelmä
Vaikeiden sääolojen vaikutuksen ymmärtäminen aurinkopaneeleihin