Viisi tapausta "Aurinko + Tiet"

· Alan uutisia

Tämän artikkelin sisältö:

  •  Aurinkoenergiatiet Ranskassa
  • Aurinkoenergian pyöräteitä Puolassa
  •  Pyöräteitä Hollannissa
  •  Aurinkokäytävät Alankomaissa
  •  Aurinkoenergiatiet Saksassa 

Tässä vaiheessa Euroopan unioni on julkaissut joukon asetuksia, jotka puoltavat maita käyttämään aurinkoenergiaa energian siirtymiseen. Suurten aurinkosähkövoimaloiden ja kotitalouksien aurinkosähkön lisäksi joissakin maissa on alettu tutkia aurinkosähköä ja teitä yhdistäviä projekteja, jotka ovat onnistuneet ja epäonnistuneet. Lue, onko tällaista ohjelmaa olemassa kotikaupungissasi.

Aurinkoenergiatiet Ranskassa

Jo vuonna 2016 Tourouvren kaupunki Normandiassa, Pohjois-Ranskassa, rakensi ensimmäisen aurinkotien nimeltä Wattway, joka on 1 km pitkä ja peitetty 2 800 neliömetrin aurinkopaneeleilla. Paneeleita suojaa silikonikerros, jonka väitetään kestävän noin 2 000 auton läpiajoa päivässä.

Ranskan ympäristö- ja energiavalvontaviraston silloisen laskelman mukaan 1 km:n pituinen "aurinkotie" voi tukea 5000 asukkaan pikkukaupungin päivittäistä julkista valaistussähköä. Lisäksi "aurinkotie" voi välittää sähköä myös liikennevaloihin, sähköajoneuvojen latauspaaluihin ja kotitalouksien sähköön.

Tämän 5 miljoonan euron hankkeen varsinaisessa käytössä ilmeni kuitenkin erilaisia ​​ongelmia: Normandiassa todettiin voimakasta auringonpaistetta vain 44 päivää ympäri vuoden ja sähköntuotanto jäi selvästi odotettua alhaisemmaksi. Toiseksi halkeamia on kaikkialla, ja osia tiestä jouduttiin purkamaan vuonna 2018 kulumisen aiheuttamien vaurioiden vuoksi. Siksi hanke julistettiin epäonnistuneeksi vuonna 2019.

Aurinkoenergiatiet Ranskassa

Aurinkoenergian pyöräteitä Puolassa

Myös vuonna 2016 Liz Buck Warmińskiin, Pohjois-Puolan kaupunkiin, rakennettiin kirkkaan sininen pyörätie, joka on valmistettu synteettisistä materiaaleista ja se voi tarjota jopa 10 tuntia kirkasta valaistusta päivän auringon imeytymisen jälkeen. Aiemmin Hollannissa oli LED-valoa käyttänyt pyörätie, mutta tällä kertaa Puolaan rakennettu aurinkokaista on täysin erilainen, ja tällä muodolla on saatu aikaan todella vihreä ympäristö.

Aurinkoenergian pyöräteitä Puolassa

Aurinkoenergian pyöräteitä Hollannissa

Puolan lisäksi myös Hollannissa on monia vastaavia pyöräteitä. Esimerkiksi Provincie Utrechtiin vuonna 2020 rakennettiin noin 330 metrin pituinen pyörätie aurinkopaneelien ja betoniteiden yhdistelmällä.


Erityisesti tänä vuonna Alankomaiden Noord-Brabant ilmoitti rakentavansa 500 metrin maapohjaisen aurinkopyörätien N285-maatien varrelle Wagenbergin lähelle. Ja suorituskyvyn testaamiseksi viiden vuoden kuluttua valmistumisesta asfalttitielle odotetaan 600 aurinkopaneelia. Alankomaiden lääninhallituksen asiantuntijat arvioivat viiden vuoden aikana erityisesti aurinkomoduulien kestävyyttä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden aiheuttamassa mekaanisessa rasituksessa, aurinkosähköjärjestelmän ylläpitokustannuksia ja sähköntuotantoa. Tämä on Alankomaiden hallituksen aloite testata aurinkosähkön kannattavuutta tieinfrastruktuurissa. Suunnitelmaan kuuluu aurinkosähkölaitteiden asentaminen moottoriteiden ja meluesteiden varrelle.

Aurinkoenergian pyöräteitä Hollannissa

Aurinkokäytävät Hollannissa

Alankomaiden Groningeniin on hiljattain asennettu pyöräteiden lisäksi noin 400 neliömetriä aurinkokäytäviä, unkarilaisen Plation kehittämän aurinkopäällystyslaattojen ilkivaltaa kestävää tietä. Kun se avattiin 24. maaliskuuta, sen kerrottiin tuottaneen tarpeeksi sähköä 47 hollantilaisen kodin tehoon vuorokaudeksi.


Koostuu 2544 monokiteisestä piistä Patio aurinkopaneelista, joiden hyötysuhde on 21,8 %, aurinkopolun sanotaan kestävän 2 tonnin painetta ilman mikrohalkeamia. Se tuottaa 55 000 kWh sähköä vuodessa Groningenin kaupungintalon käyttöön.


Maavarojen niukkuuden vuoksi Alankomaiden viranomaisilla on vaikeuksia löytää maaperää suurten aurinkosähkövoimaloiden käyttöönotolle. Viime vuosina tutkimuslaitokset ja yksityiset yritykset ovat yrittäneet todistaa aurinkoprojektien toteuttamiskelpoisuutta ei-maatalousmaalle, mukaan lukien penkereille, katoille, maalle ja meriveteen.

Aurinkokäytävät Hollannissa

Aurinkoenergiatiet Saksassa

Maailmankuuluna autovaltakuntana Saksan halki kulkee kymmeniä tuhansia kilometrejä moottoriteitä. Itse asiassa Saksa kokeilee jo "aurinkoteitä", joissa tiet yhdistyvät aurinkosähkölaitteiden kanssa. Marraskuussa 2018 Saksan ensimmäinen aurinkotie avattiin virallisesti lähellä Kölniä.


Vaikka aurinkotie on vain 90 metriä pitkä, se nähdään Saksan tulevaisuuden tienä. Tie tuottaa sähköä, vaimentaa melua ja nopeuttaa tien jään sulamista talvella. Lisäksi tienpinta koostuu monista yksittäiskiteistä, ja sen päällä olevat anturit pystyvät mittaamaan tien liikennevirtaa ohjaamaan merkkivalojen kytkentää.
Kokeilujakson jälkeen tämä aurinkotie tarvitsee kuitenkin edelleen parannusta.

Aurinkoenergiatiet Saksassa

Tähän mennessä tehdyt erilaiset aurinkotietestit ovat paljastaneet meille jotain. Aurinkoenergia on todellakin puhtain ja laajalle levinnyt vihreä energialähde nykyään, mutta sen yhdistäminen teiden kanssa aiheuttaa useita ongelmia.

Korkeat kustannukset ovat väistämätön painopiste. Monissa maissa rakennetut aurinkotiet ovat erittäin kalliita. Toiseksi insinöörit eivät ole tähän mennessä pystyneet luomaan aurinkopaneelia, joka kestää useiden ajoneuvojen painetta ja pysyy riittävän läpinäkyvänä päästääkseen auringonvalon sisään.

Aurinkoenergiatiet Saksassa

Vihreänä energiana aurinkoenergiaa suositaan laajasti, aurinkosähkön tuotantoa edistetään eri maissa ja sen käyttö laajenee koko ajan. Perustamisestaan ​​vuonna 2008 lähtien Maysun solar on keskittynyt korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien tuotantoon. Valitse Maysun Solar, koska meillä on laadukkaat aurinkopaneelit tarpeisiisi, ota yhteyttä ja luo yhdessä vihreä tulevaisuus!

Saatat pitää myös:

broken image
broken image
broken image