Mikä tarkalleen ottaen on älykäs mikroverkko?

· Teknologian uutisia

Älykkäiden mikroverkkojen käsitteestä on tullut kuuma viime vuosina, mutta mikä on tarkalleen ottaen älykäs mikroverkko? Mitkä ovat sen komponentit? Mitkä ovat sovellusskenaariot? Sinulla on varmasti kysymyksiä tästä. Tämä artikkeli paljastaa ne kaikki.

Ensinnäkin meidän on ymmärrettävä mikroverkon käsite. Mikroverkko koostuu hajautetusta virtalähteestä, kuormasta (tärkeä, säädettävä jne.) ja energianhallintajärjestelmästä. Hajautettuun sähkönsyöttöön kuuluvat muun muassa hajautettu aurinkosähkö, hajautettu tuulivoima, kaasuturbiinit, sähkökemialliset energiavarastot, superkondensaattorit jne. Energianhallintajärjestelmään kuuluvat valvonta-, suojaus- ja automaatiolaitteet.

broken image

Mikroverkon sovellusskenaariot:

Mikroverkko ei ole sähkönjakelujärjestelmä, jota suuret ihmisryhmät voivat käyttää yleisesti. Sitä käytetään pääasiassa:
1. syrjäseuduilla, joilla energiantarpeet ovat kaukana rannikosta tai eristyksissä.
2. Alueilla, joilla sähköverkko on heikko tai energiankäytön kustannukset ovat korkeat.
3. Puistot, joissa energian vakauden ja laadun vaatimukset ovat korkeat.

Mikroverkkojen ominaisuudet:

1. Mikro: Mikroverkon jännitetaso on yleensä alle 35 kV; järjestelmän koko on yleensä megawattitasolla tai alle; kytketty loppukäyttäjiin, sähköä käytetään paikallisesti.
2. Puhdas: Mikroverkon virtalähde on pääasiassa puhdasta energiaa.
3. Autonomia: Mikroverkko voi saavuttaa perustason itsetasapainon, ja tehonvaihto ulkoisen verkon kanssa on yleensä enintään 20 prosenttia kokonaistehosta.
4. Ystävällisyys: Mikroverkko voi tukea verkkoa, tarjota käyttäjille korkealaatuista ja luotettavaa sähköä ja vaihtaa sujuvasti verkkoon kytketyn ja verkon ulkopuolisen tilan välillä.

broken image

Mikroverkon toimintatilat:

1. Verkkoon kytketty tila, jossa mikroverkkojärjestelmä on liitetty verkkoon ja vaihtaa sähköenergiaa.
2. Verkon ulkopuolinen tila, jossa mikroverkkojärjestelmä saavuttaa energian käytön sisäisen itsetasapainon.
3. Transienttinen kytkentätila, jossa mikroverkkoalue kytketään verkkoon tai irrotetaan siitä tilahetkellä, järjestelmän on vähennettävä transienttisen kytkennän aiheuttamia häiriöitä ja varmistettava taajuuden ja jännitteen vakaus.

Mikroverkkoja koskevat teknologiat:

1. Energian varastointi
Energian varastointi on mikroverkon välttämätön osa. Sillä on mikroverkossa rooli huippujen leikkaamisessa ja laaksojen täyttämisessä, mikä parantaa huomattavasti ajoittaisen energiankäytön tehokkuutta. Nykyinen energiavarastointi on pääasiassa akkujen energiavarastointi, vauhtipyörän energiavarastointi, suprajohtava magneettinen energiavarastointi, superkondensaattorin energiavarastointi, nykyinen kypsempi energiavarastointitekniikka on lyijyakut, mutta on lyhyt käyttöikä ja lyijyn pilaantumisongelmat, korkean energiavaraston tulevaisuus, alhaiset kustannukset, korkealaatuinen suorituskyky grafeeniakkujen markkinat tuovat kevään energiavarastointiteollisuudelle. Energiavarastointiteknologia kehittyy tällä hetkellä kalliilla, maat ympäri maailmaa hyökkäävät tätä teknologiaa vastaan, mutta kaikilla on yhteinen tavoite, joka on saavuttaa "alhaiset kustannukset + korkea energiavarasto".

broken image

2. Verkon lähetysjärjestelmä
Toisin kuin perinteinen verkon jakelujärjestelmä, älykäs mikroverkon jakelujärjestelmä kuuluu horisontaaliseen monien energialähteiden täydentävään optimaaliseen jakelutekniikkaan, jossa voidaan täysin hyödyntää ja hyödyntää eri energialähteiden suoraa täydentävää korvaamista. Erilaisia energiamuotoja voidaan vaihtaa. Kukin energiatyyppi jaetaan optimaalisesti hierarkkisesti ja vaiheittain kussakin lähde-varasto/kuorma -linkissä, jotta saavutetaan optimaalinen energiankäytön tehokkuus.

3. Suojaustekniikka:
Älykkäässä mikroverkossa on useita virtalähteitä ja useita kuormia, ja näiden virtalähteiden säätö, kytkentä ja ohjaus tapahtuu mikroverkon ohjauskeskuksessa. Kunkin uuden energiantuotantojärjestelmän, energiavarastojärjestelmän ja kuorman tehoparametrien, kytkentätilanteen ja tehonlaadun sekä energiaparametrien seurannan lisäksi mikroverkon ohjauskeskus huolehtii myös energiansäästöstä ja tehonlaadun parantamisesta.

broken image

Maysun Soar on aurinkosähkömoduulien erikoisvalmistaja, jolla on 15 vuoden kokemus alalta, ja se voi tarjota sinulle erinomaisia tuotteita ja kokemusta ongelmien ratkaisemisesta. Kysy meiltä rohkeasti napin painalluksella.

Saatat myös pitää:

broken image
broken image
broken image