如何减少自然灾害对我的太阳能发电系统造成的损害?

· Tietoja aurinkosähköstä

Puhtaana ja saastuttamattomana uusiutuvana energialähteenä aurinkosähköä (PV) on kehitetty ja hyödynnetty voimakkaasti monissa maissa ympäri maailmaa. Aurinkosähkölaitteet ovat kuitenkin alttiita luonnonkatastrofien aiheuttamille vaurioille. Mitä voimme tehdä tällaisten vahinkojen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi?

1. Voimalahankkeiden sijoituspaikan valinta on tärkeää

Joka sadekausi monilla alueilla on suurempi mahdollisuus rankkasateisiin ja tulviin. Tilastojen mukaan, kun aurinkosähkövoimalat näillä alueilla kärsivät vesirakkuloista, joidenkin aurinkosähkökomponenttien lisäksi voidaan vielä pelastaa, sähkölaitteet ovat periaatteessa pilalla. Siksi on tärkeää tutkia ja valita voimalahankkeen sijaintipaikka.
Voimalan sijoituspaikkaa valittaessa on otettava kattavasti huomioon aurinkosähkövoimalan sijoituspaikan valintaa koskevat hallinnolliset vaatimukset, ilmasto-olosuhteet, kuten auringonvalon resurssit, maantieteelliset olosuhteet ja osoiteolosuhteet, hydrologiset olosuhteet, ilmakehän laatu, liikenneolosuhteet ja sähkönsiirto-olosuhteet. Tärkeintä on, että voimaloiden sijoituspaikan valinnassa olisi vältettävä mahdollisimman paljon hurrikaaneja, tornadoja, maanjäristysalttiita alueita ja tulva-alueita.
Hydrologisten olosuhteiden osalta olisi otettava huomioon lyhyen aikavälin suurin sademäärä, veden syvyys, tulvatasot, kuivatusolosuhteet jne. Nämä tekijät vaikuttavat suoraan asennusjärjestelmään, asennusalustan suunnitteluun ja aurinkosähköjärjestelmän sähkölaitteiden asennuskorkeuteen. Samanaikaisesti kattohankkeissa olisi otettava täysimääräisesti huomioon katon kuormituskapasiteetti.

broken image

2. Oikean PV-kiinnitystelineen valinta

PV-laitoksen tuulenkestävyys määräytyy suurelta osin PV-kiinnityksen perusteella. PV-kiinnikkeiden teoreettinen enimmäistuulenkestävyys on 216 km/h ja PV-seurantakiinnikkeiden enimmäistuulenkestävyys on 150 km/h (yli 13 taifuunin tasoa). Taifuunien kestämiseksi tarvitaan ensin erittäin vahvoja aurinkosähköasennuksia. Sen vuoksi aurinkosähkövoimaloiden on vahvistettava perustuksiaan ja kiinnikkeitään sekä varmistettava moduulien kehysten lujuus. Tämä edellyttää kohdennettua sijoituspaikan suunnittelua, tuotteiden laadun tiukkaa valvontaa ja kohtuullisia laskelmia tuulen ja lumen aiheuttamista paineista.
Upotussuojan osalta taas kiinnikkeen korkeutta ei pitäisi lisätä pelkästään vedenkestävyyden perusteella. Vaikka tämä suojaa tulvilta, se lisää kustannuksia huomattavasti, ja tällaiset ääriolosuhteet ovat nykyisin vielä harvinaisia. Sen vuoksi olisi harkittava enemmän paikallisten sää- ja hydrologisten olosuhteiden mukaisten kuivatusjärjestelmien rakentamista tai väliaikaisten lisävarusteiden asentamista rankkasateiden varalle.

broken image

3. Viemäröintilaitteiden perustaminen

Koska joillakin alueilla sataa tiettyinä vuodenaikoina runsaasti ja keskittyneesti, rankkasateilta on vaikea välttyä, vaikka aurinkosähkövoimalat on rakennettu korkealle ja sijoitettu erittäin huolellisesti. Esimerkiksi kalastus- ja aurinkosähkövoimalat sekä kelluvat aurinkosähkövoimalat (FPV) on rakennettu veden päälle, ja kun rankkasateet nostavat vedenpintaa, paneelit vaurioituvat. Jos ylimääräinen sadevesi voidaan tyhjentää ajoissa tässä vaiheessa, se ei johda paneelien uppoamiseen. Siksi on tärkeää, että kuivatusolosuhteet otetaan huomioon, ja tällä hetkellä tehokkain tapa tehdä tämä on lisätä tieteellinen kuivatusjärjestelmä.
Yleisen kaltevan kattoperheen hajautetun aurinkosähkövoimalan oman kuivatuskapasiteettinsa vuoksi ei yleensä näy liiallisia määriä vettä, rankkasateiden vaikutus voi olla vähäinen. Tasakattoiset voimalat ovat kuitenkin suhteellisen matalia asennuksen kannalta, joten jos sataa liikaa, paneelit todennäköisesti kastuvat sateesta. Jotta voidaan estää veden liiallinen kertyminen tasakatoille ja pienten lammikoiden muodostuminen, voidaan ennen rankkasateiden alkamista asentaa ylimääräinen viemäröintijärjestelmä, joka johtaa veden tehokkaasti pois.

broken image

4. Miten vastustetaan hiekan ja pölyn tunkeutumista pitkällä aikavälillä

Keskisuurten ja suurten aurinkosähkövoimaloiden olisi yksinkertaistettava järjestelmän verkottumista, noudatettava 25 vuoden huoltovapaata suunnittelua järjestelmän toiminnassa, toteutettava tehokas käyttö ja huolto myöhemmässä vaiheessa, käytettävä IP65-suojausluokan taajuusmuuttajia, toteutettava sisäinen ja ulkoinen ympäristöeristys, pidettävä laitteet vakaassa toimintaympäristössä, valvottava, käytettävä ja huollettava, hallittava ja hälytettävä ajasta, tilasta ja laitteista useilla tasoilla ja useissa ulottuvuuksissa sekä vähennettävä lämpötilan, hiekan, suolasuihkun jne. vaikutusta teknisin keinoin. Ulkoisen ympäristön vaikutus laitteen käyttöikään.
Samaan aikaan aurinkosähkölaitokset voivat myös käyttää täysin suljetulla luonnollisella lämmönpoistolla varustettuja jousivaihtosuuntaajia, jotka kestävät hiekan ja pölyn hyökkäyksiä pitkään vaikuttamatta aurinkosähkölaitoksen sähköntuotantoon ja käyttöikään.
Jos haluat lisätietoja invertterin asennuksesta ja varotoimenpiteistä, voit lukea tämän artikkelin meiltä.

broken image

5. Hanki asianmukainen vakuutus

Nyt markkinoilla tällaisten aurinkosähkölaitteiden toimintaprosessissa kohdanneet luonnonkatastrofit tai odottamattomat onnettomuudet aiheuttamat omaisuusvahingot, on jo olemassa vastaava vakuutus, jotta minimoidaan riskit toiminnassa aurinkosähkölaitteiden, tehokkaasti suojella kestävyyttä aurinkosähkö tulot.
Meidän on ymmärrettävä, että PV-vakuutusturva sisältää seuraavat kolme pääasiallista vakuutustyyppiä: omaisuusvakuutus, vastuuvakuutus, laatuvakuutus. Luonnonkatastrofien aiheuttamien väistämättömien tappioiden vähentämiseksi yleisö päättää yleensä ostaa omaisuusvakuutuksen.

broken image

Tämän lisäksi hyvän suorituskyvyn ja laadunvarmistuksen omaavan aurinkosähkötuotteen valinta on tärkeä keino vähentää tappioita myöhemmässä vaiheessa.

Maysun Solar, PV-moduulien valmistaja, jolla on 15 vuoden kokemus, voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita. Voit myös ottaa meihin yhteyttä saadaksesi tuotetarjouksen klikkaamalla alla olevaa painiketta.