PV-moduulien mitoitus muuttuu jälleen: lisääntyvä kilpailu vai sääntelyn kaaos?

Vuonna 2023 aurinkosähköteollisuus siirtyy jälleen kerran "kokokaaoksen" aikakauteen! PV-ihmiset ovat käyttäneet kaksi vuotta keskustelemalla siitä, mikä on optimaalinen koko, ja päässeet yhteisymmärrykseen 182 mm:n ja 210 mm:n koosta. Tänä vuonna, kaksi vuotta myöhemmin, vakiomoduulin kokoa koskeva yhteisymmärrys on jälleen rikottu!
Kun tarkastellaan historiaa, marraskuussa 2020 Trina Solar yhdistyi 8 moduulivalmistajan kanssa, mukaan lukien Rising East, Atlas ja Central, yhtenäistääkseen 210-moduulin tuotekoon ja muodostaakseen 210-allianssin; syyskuussa 2021 kolme aurinkosähkömoduulijättiä, Longi, JA ja Jinko, ilmoittivat 182-moduulin koon ja asennusreikien asennusvälien standardien yhtenäistämisestä muodostaen 182-allianssin. Kahden viime vuoden aikana molemmat leirit ovat tehneet usein liikkeitä 182mm-moduulien tai 210mm-moduulien etujen julkistamiseksi eri tavoin, joskus unohtamatta hyökätä toisen leirin haittoja vastaan, "kokosota" on täynnä ruutia.

broken image

Kuka muuttaa aurinkosähkömoduulien kokoa?

Aiemmin molemmat leirit työnsivät tasaisesti leikattuihin 182mm tai 210mm neliönmuotoisiin kennoihin perustuvia moduuliversioita, mutta neliönmuotoisen kiekon stereotyyppi on murtunut sen jälkeen, kun Trina Solar julkisti virallisesti 15. huhtikuuta 2022 210R Supreme -moduulin, joka käyttää 210 * 182mm:n kiekkokennoja. Ja johtavan Clean Energy Associatesin vuonna 2022 julkaiseman PV Market Intelligence Quarterly Report -raportin mukaan 182 piikiekko on muodostanut 182*185mm:n suorakulmaisen koon. Tutkimukseni mukaan kolme perinteistä 182:n edustajaa ovat viime aikoina muodostaneet kolme erilaista eritelmää, nimittäin 182*183,75mm (Longi, mikrojako, moduulin koko pysyy samana), 182*185mm (JA, nollajakotekniikka, moduulin koko pysyy samana), 182*186,8mm (JinkoSolar, moduulin pituudesta tulee 2335mm); ja a 210 allianssiyritys on tuonut markkinoille moduulin, jonka kennot ovat kooltaan 182*192mm (......).

broken image

Järjestelmäedut ohjaavat kokovallankumousta, tuotantoketjun alkupään hallinta palaa kaaokseen.

On kiistatonta, että innovatiivinen suorakulmainen piikiekkokonsepti on avannut kullekin yritykselle uuden suunnan kustannusten alentamiseksi ja tehokkuuden lisäämiseksi. Trina Solarin julkisen esittelyn mukaan 210R 66 -version moduulin teho on 30W korkeampi kuin perinteisten 182 PERC-moduulien, eli se on 580W, mikä merkitsee 0,33 eurosentin säästöä järjestelmäkustannuksissa W:ssa verrattuna tavanomaisiin 182 mm:n moduuleihin, joiden teho on 545W, ja N-tyypin tekniikan pinoamisen jälkeen teho on lähes 600W. Suorakulmaisilla piikiekkoilla on selviä etuja järjestelmän päässä, mutta ne aiheuttavat jälleen kerran ongelmia tuotantoketjun alkupäässä. Alan johtavien lähteiden mukaan "piikiekkojen koon epäyhtenäisyys kuormittaa ensin tuotantoketjun alkupäässä tuotantoa sekä raaka-aineiden hankinnan että varastonhallinnan, kapasiteetin suunnittelun ja laitteiden automatisointinopeuden osalta, mikä kaikki aiheuttaa meille valtavan taakan". ".

broken image

Kokomuutokset voivat aiheuttaa uudelleenjärjestelyjä aurinkokennoteollisuudessa.

Voit nähdä, että yritykset, jotka ovat hienosäätäneet kokojaan, ovat kaikki pitkälle integroituneita, periaatteessa maailman TOP 10 PV-moduulivalmistajia, ja kaikki käytetyt piikiekot ovat itse tuotettuja ja itse myytyjä, ja niiden perimmäisenä tavoitteena on tehdä niiden moduulituotteista kilpailukykyisempiä. Teollisuuden on kehityttävä, teknologian on kehityttävä, kustannusten on laskettava, ja kustannusten alentaminen ja tehokkuuden lisääminen on säikeen ikuinen laki. Integroimattomille yrityksille suorakulmaiset piikiekot eivät ole tällä hetkellä myynnissä, ne voivat tuottaa vain perinteisiä 182- tai 210-komponentteja, suuri ero tuotteiden kilpailukyvyssä, markkinaosuus on jälleen kerran puristettu, brändivaikutus heikkenee entisestään. Voidaan sanoa, että tämä on painajainen, alun perin ajattelin, että 182/210 yhdistämisen jälkeen teollisuus voi aloittaa rauhallisen kehityksen, en tiedä, että PV itsessään tulee kaaoksen ominaisuuksien kanssa, perinteiset jättiläiset laajentavat tuotantoa tasaisesti, uusi nouseva pääoma iso isku ja lopulta puolikuolleet yritykset kanan sulka! Sittemmin integroidut yritykset ovat rakentaneet kokoa vallihautoja, onko PV-teollisuus astuu uudelle kierrokselle uudelleenjärjestelyvaiheessa, odottakaamme ja katsokaamme.

broken image

Maysun Solar, aurinkosähkömoduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, on jo pitkään ollut tietoinen tästä muutoksesta ja reagoinut nopeasti, ja se on hiljattain lanseerannut moduulituotteen, jossa on 182 * 210 mm: n suorakulmaiset kennot, ja kiinnostuneet osapuolet voivat napsauttaa alla olevaa painiketta tuotetietojen saamiseksi.