Uusi kuivuuskierros on tulossa ja energiapulaa ilmaantuu

· Alan uutisia

Viime vuonna Euroopassa oli ennätysten kuumin kesä, ja tänä vuonna useat maat antavat kuivuudesta hälytystä. European Drought Observatoryn tietojen mukaan kuivuusongelmia on huomattavassa osassa Eurooppaa, jossa punainen on vakavin "valpaava" tila, vihreä on turvallinen tila ja mitä tummempi keltainen, sitä vakavampi kuivuusongelma. Koska veden puute voi vaikuttaa sähköntuotantoon, mikä johtaa uuteen kaasun ja sähkön hinnankorotuksiin, ei ole liian myöhäistä asentaa aurinkosähköjä.

broken image

Espanjassa

Edellisenä maaliskuussa sademäärä Espanjassa oli vain 36 % historiallisesta keskiarvosta ja sen kuukauden lämpötila oli 1,8 celsiusastetta historiallista keskiarvoa korkeampi, mikä teki myös tästä maaliskuusta Espanjan kuumimman maaliskuun viimeiseen 100 vuoteen. Tämän vuoden huhtikuussa Espanjan maan keskimääräinen sademäärä oli 14,2 mm, noin 22 % aiemmista vuosista. Kuivuuden vaikutuksesta altaiden keskimääräinen vedenpinta kaikkialla Espanjassa on vain 25 % korkeimmasta. Kataloniassa, jossa kuivuus on pahin, osa vesialtaista on kuivumassa. Yksityiset uima-altaat ovat tällä hetkellä kiellettyjä tällä alueella, ja maatalousvesi on myös rajoitettu.40% virtaraja.

Etelä-Espanjassa Córdobassa mitattiin maan huhtikuun historian korkein lämpötila 38,8 celsiusastetta. Espanjassa yli 100 päivää kestänyt kuiva sää on aiheuttanut viime aikoina usein erilaisia ​​varastoonnettomuuksia.Ainoastaan ​​Madridin varastoalueella on viime viikolta tähän päivään ollut 2-3 varastopaloa. Lisäksi korkean lämpötilan aiheuttama joukko äärimmäisiä vaikutuksia, kuten altaiden kuivuminen ja satovauriot.
Espanjan pienviljelijöiden liiton pääsihteeri Cristobal Cano sanoi, että tammikuun jälkeen ei ole satanut juuri lainkaan ja maa on erittäin kuiva. Espanja, Euroopan suuri vihannes- ja hedelmämaa, on alkanut vaipua pessimismiin. . Kuivuus ja tuotannon väheneminen johtavat perusmaatalouden hintojen nousuun Euroopassa, ja elinkustannukset nousevat jatkuvasti.

broken image

Italiassa

Ramona Magno Italian kansallisesta tutkimusneuvostosta paljasti, että koko Po-allas sai keskimääräistä vähemmän sadetta. Po-joen vedenkorkeus oli huhtikuun alussa alhaisin 30 vuoteen. Lombardian alueen presidentti Attilio Fontana sanoi, että vesialtaiden tasot koko alueella olivat vain puolet historiallisesta keskiarvosta.
Confagricoltura, Italian maatalousliitto, arvioi, että ainakin 50 000 maatilataloutta kärsii tällä hetkellä, ja maatalouden suorat taloudelliset menetykset ovat 1,5 miljardia euroa. Yhdistyksen tietojen mukaan viime kesän kuivuus aiheutti Italian maataloudelle 6 miljardin euron tappiot, ja jos tämän vuoden kuivuus jatkuu, yli 300 000 maanviljelijää joutuu menetykseen. Italian viljelijöiden liitto Coldiretti varoitti myös, että tämän kevään tärkeimpien viljelykasvien, kuten riisin ja maissin, sato on vaarassa.

broken image

Ranskassa

Ympäristöministeri Christophe Béchu varoitti, että veden saatavuus voi laskea 10–40 prosenttia tulevina vuosina. Meteo-France kirjasi maassa 32 peräkkäistä sadetta päivää tämän vuoden helmikuussa, josta tuli myös Ranskan kuivin helmikuu sitten vuoden 1959. Pyrénées-Orientalesissa Perpignanissa oli jopa äärimmäisiä juomavesikatkoksia huhtikuussa. Joillakin Etelä-Ranskan alueilla yksityisen uima-altaan käytöstä seuraa 1 500 euron sakko. Useilla alueilla on asetettu vesirajoituksia, ja asukkailta on kielletty uima-altaiden täyttäminen tai autojen pesu, ja paikallisten maanviljelijöiden on puolitettava vedenkäyttönsä.

broken image

Itävallassa

Viime kesän ankaran kuivuuden aiheuttama ekologinen katastrofi Itävallan Thousand Lakes Parkissa, mutta tänä vuonna täällä järvi on edelleen ennätysten alhaisimmalla tasolla, ja kuivan Zeke-järven pohjan halkeamat ovat järkyttäviä. Professori Roman sanoi, että Itävalta ei ole vesipula.Suhteellisen lämmin ja kostea ilmasto, Alppien lumivesi ja alueella olevat lukuisat joet tekevät Itävallasta paremmat vesivarat kuin monilla alueilla. Viime vuosien jatkuva kuivuus on kuitenkin laskenut pohjaveden pintaa Itävallan tasangoilla, minkä vuoksi monet järvet ovat alhaalla tai jopa kuivuvat.

broken image

Nykyisessä äärimmäisissä olosuhteissa kesän lähestyessä on yhä enemmän merkkejä siitä, että kesä 2023 ei välttämättä ole helppo. Liialliset maakaasun hinnat ja sähkölaskut ovat varmasti raskas taakka tuhansille perheille. Aurinkosähköpaneelien asentaminen on epäilemättä paras vaihtoehto, ja siihen voi asentaa akkuja, jotta loppuun käyttämätön sähkö voidaan myydä valtiolle.

Perustamisestaan ​​vuonna 2008 lähtien Maysun solar on keskittynyt korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien tuotantoon. Valitse Maysun Solar, koska meillä on laadukkaat aurinkopaneelit tarpeisiisi, ota yhteyttä ja luo yhdessä vihreä tulevaisuus!

Saatat pitää myös:

broken image
broken image