Tiedätkö aurinkosähköntuotannon edut, haitat ja luokituksen?

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkoenergia on ihmisen ehtymätön uusiutuva energia, jolla on riittävä puhtaus, ehdoton turvallisuus, suhteellinen laajuus, pitkä käyttöikä ja huoltovapaa, resurssien riittävyys ja potentiaalinen taloudellisuus.Sillä on tärkeä asema pitkän aikavälin energiastrategiassa. Tiedätkö siis, mitkä ovat aurinkosähköntuotannon edut ja haitat verrattuna yleisesti käytettyihin lämpövoimantuotantojärjestelmiin?

1. Edut ja haitat

1. Edut
(1) Ei ehtymisen vaaraa;
(2) Turvallinen ja luotettava, ei melua, ei saasteita, ehdottoman puhdas (ei saastumista);
(3) Sitä ei rajoita resurssien maantieteellinen jakautuminen, ja se voi hyödyntää rakennusten kattojen etuja, esimerkiksi alueet, joissa ei ole sähköä, ja alueet, joilla on monimutkainen maasto;
(4) Sähköntuotantoa ja sähkönsyöttöä voidaan tuottaa paikallisesti kuluttamatta polttoainetta ja rakentamatta siirtolinjoja;
(5) Korkea energialaatu;
(6) Käyttäjien on helppo hyväksyä se emotionaalisesti;
(7) Rakennusaika on lyhyt ja energian saamiseen käytetty aika lyhyt.

broken image

2. Haitat
(1) Säteilytyksen energian jakautumistiheys on pieni, eli se vie valtavan alueen;
(2) Saatu energia liittyy sääolosuhteisiin, kuten neljään vuodenaikaan, päivä ja yö, pilvinen ja aurinkoinen.
(3) Verrattuna lämpövoiman tuotantoon generaattorin kustannukset ovat korkeat.
(4) Aurinkosähköpaneelien valmistusprosessi ei ole ympäristöystävällinen.

broken image

2. Järjestelmän luokitus

1. Riippumaton aurinkosähkön tuotanto
Itsenäistä aurinkosähkön tuotantoa kutsutaan myös verkkoon kuulumattomaksi aurinkosähkön tuotantoksi. Se koostuu pääosin aurinkokennokomponenteista, ohjaimista ja akuista.Vaihtovirtakuormien syöttämiseen tarvitaan myös AC-invertteri. Riippumattomia aurinkosähkövoimaloita ovat kylien sähkönsyöttöjärjestelmät syrjäisillä alueilla, kotitalouksien aurinkoenergiansyöttöjärjestelmät, viestintäsignaalien virtalähteet, katodisuojaus, aurinkokatuvalot ja muut aurinkosähkövoimantuotantojärjestelmät, joissa on paristoja, jotka voivat toimia itsenäisesti.

broken image

2. Verkkoon kytketty aurinkosähkön tuotanto
Verkkoon kytketty aurinkosähkön tuotanto tarkoittaa, että aurinkomoduulien tuottama tasavirta muunnetaan verkkoon kytketyn invertterin kautta verkkovirran vaatimukset täyttäväksi vaihtovirraksi ja liitetään sitten suoraan julkiseen verkkoon. Se voidaan jakaa verkkoon kytkettyihin sähköntuotantojärjestelmiin akuilla ja ilman akkuja.


Verkkoon kytketty sähköntuotantojärjestelmä akulla on ajoitettavissa, voidaan liittää verkkoon tai poistaa siitä tarpeen mukaan, ja siinä on myös varavirtalähdetoiminto, joka voi tarjota hätävirransyötön, kun verkko jostain syystä katkeaa. Asuinrakennuksiin asennetaan usein aurinkosähköverkkoon kytketyt sähköntuotantojärjestelmät akuilla; verkkoon kytketyillä sähköntuotantojärjestelmillä, joissa ei ole akkuja, ei ole siirto- ja varavoiman toimintoja, ja ne asennetaan yleensä suurempiin järjestelmiin.


Verkkoon kytketyllä aurinkosähköntuotannolla on keskitetty laajamittainen verkkoon kytketty aurinkosähkövoimalaitos, joka on yleensä kansallisen tason voimalaitos. Pääominaisuus on, että tuotettu energia välitetään suoraan verkkoon ja verkko on levitetty tasaisesti. toimittamaan sähköä käyttäjille. Tällaisella voimalaitoksella on kuitenkin suuri investointi, pitkä rakennusaika ja laaja pinta-ala, eikä se ole vielä kehittynyt paljon. Hajautetut pienimuotoiset verkkoon kytketyt aurinkosähköt, erityisesti rakennukseen integroitu aurinkosähkön tuotanto, ovat verkkoon kytketyn aurinkosähkön valtavirtaa niiden etujen, kuten pienten investointien, nopean rakentamisen, pienen jalanjäljen ja vahvan politiikan tuen, ansiosta.


3. Hajautettu aurinkosähkön tuotanto
Hajautettu aurinkosähkön tuotantojärjestelmä, joka tunnetaan myös nimellä hajautettu sähköntuotanto tai hajautettu energiansyöttö, viittaa pienempien aurinkosähkön tuotanto- ja virransyöttöjärjestelmien konfigurointiin käyttäjäpaikalla tai lähellä virrankulutuspaikkaa tiettyjen käyttäjien tarpeiden täyttämiseksi ja olemassa olevan jakeluverkon taloudellisuutta, toimintaa tai molempia.


Hajautetun aurinkosähkön tuotantojärjestelmän perusvarustukseen kuuluvat aurinkokennokomponentit, aurinkosähköryhmäkannattimet, DC-yhdistimen laatikot, tasavirtasähkönjakokaapit, verkkoon kytketyt invertterit, AC-sähkönjakokaapit ja muut laitteet sekä tehonsyöttöjärjestelmän valvontalaitteet ja ympäristönvalvontalaite. Sen toimintatapa on, että aurinkosäteilyn olosuhteissa aurinkosähkön tuotantojärjestelmän aurinkokennomoduuliryhmä muuntaa aurinkoenergian lähtötehoksi ja lähettää sen tasavirtasähkönjakokaappiin DC-yhdistimen kautta ja muuntaa sen. verkkoon kytketyllä invertterillä vaihtovirtaan. Rakennuksen omaa kuormitusta, yli- tai riittämätöntä sähköä säädellään verkkoon kytkemisellä.

broken image

Aurinkosähkömoduulien valmistajana, jolla on 15 vuoden ammatillinen kokemus, Maysun Solar voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleja. Napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä ja pyytääksesi tuotetarjouksen.

Saatat pitää myös:

broken image
broken image