Tuoreet uutiset: PV News You Need to Know

· PV-hinnan-trendi,Teknologian uutisia

kehittynyt:
1.Euroopan PV-tukipolitiikka
2.PV hintakehitys
3.PV Industry News
4.PV kuuluisat yritysuutiset

Euroopan PV-tukipolitiikka

EU ehdottaa politiikkoja REPowerEU:n tavoitteiden toteutumisen nopeuttamiseksi.

Euroopan unioni ehdotti tämän vuoden maaliskuussa kahta politiikkaluonnosta nopeuttaakseen REPowerEU:n tavoitteen saavuttamista, jonka mukaan vuoteen 2030 mennessä 45 prosenttia Euroopan asennetusta kokonaiskapasiteetista olisi peräisin uusiutuvista energialähteistä (noin 1 236 GW) ja yhteensä 600 GW uusista aurinkosähköasennuksista (PV). Net Zero Industry Act -laki ja Critical Raw Materials Act -laki pannaan täytäntöön osana EU:n aiemmin julkaistua Green Deal -teollisuussuunnitelmaa.

Green New Deal -teollisuussuunnitelmaa, jota tuetaan useilla toimenpiteillä, pidetään voimakkaana vastauksena viime vuonna hyväksyttyyn Yhdysvaltain inflaationvähennyslakiin. Inflaationvähennyslain odotetaan investoivan 369 miljardia dollaria kymmenen vuoden aikana uusiutuvan energian teollisuuteen, mukaan lukien lisätukia ja verohelpotuksia aurinkosähkölle, tuulivoimalle, energian varastoinnille ja muille aloille, kun taas EU:ssa keskustellaan myös investointien ja tukien laajentamisen edistymisestä.

EU-johtoisen politiikan lisäksi useat Euroopan maat ovat hiljattain päivittäneet uusiutuvan energian tavoitteensa vuodelle 2030, kuten Italia, joka ilmoitti, että aurinkosähköä asennettu tavoite kasvoi 52 GW: stä 79,9 GW: iin, mikä on noin 53 prosentin kasvu, ja Espanja, joka kasvoi 39 GW: stä 76 GW: iin, mikä on huikea 94 prosentin kasvu, ja niin kauan kuin Euroopan aurinkosähkökaupunki Saksa, joka kasvoi 200 GW: stä 76 GW: iin, mikä on hämmästyttävän 94 prosentin nousu, Asennettu tavoite vaihtelee 200: sta 215 GW: iin.

Uusi tukipolitiikka Saksassa 26. syyskuuta alkaen

Syyskuun 26. päivästä 2023 alkaen voit jättää uuden rahoitushakemuksen "Solar for Electric Vehicles (442)" -järjestelmän puitteissa, joka tarjoaa enintään 10 200 euron avustukset latausasemien, aurinkosähköjärjestelmien ja aurinkoenergian varastointijärjestelmien hankintaan ja liittämiseen!
Avustus on tarkoitettu sähköajoneuvoja käyttävien asuinrakennusten omistajille latausasemien, aurinkosähköjärjestelmien ja aurinkoenergian varastointijärjestelmien hankintaan ja liittämiseen!

Avustettavia toimenpiteitä ovat mm:

Uuden latausaseman (esim. wallbox) hankinta, jonka latauskapasiteetti on vähintään 11 kilowattia (kW).
Uuden aurinkosähköjärjestelmän hankinta, jonka teho on vähintään 5 kilowatin huipputeho (kWp).
Uuden aurinkoenergian varastointilaitteen hankinta, jonka varastointikapasiteetti on vähintään 5 kilowattituntia (kWh).
Koko järjestelmän asennus ja kytkentä, mukaan lukien kaikki asennustyöt.
energianhallintajärjestelmä koko järjestelmän ohjaamiseksi

Tukea koskevat vaatimukset:

Luot latausaseman, aurinkosähköjärjestelmän ja aurinkosähkön varastointijärjestelmän aivan uutena.
Et ole vielä tilannut mitään näistä komponenteista hakemuksen jättöhetkellä.
Omistat sähköauton (ei hybridiautoa), joka on rekisteröity sinulle tai kotitalouteesi kuuluvalle henkilölle, tai olet tilannut sähköauton hakemuksen jättöhetkellä.
Huomautus: Jos vuokraat sähköauton yksityisesti, leasingsopimuksen voimassaoloajan on oltava vähintään 12 kuukautta. Yritys- tai työsuhdeauto ei täytä tukikelpoisuusvaatimuksia.
Asuinrakennuksesi on jo olemassa ja asut siinä.

Avustuksen määrä ja maksu:

Avustus koostuu seuraavista osamääristä:
1.Latausasemaa varten: 600 euron kertakorvaus - tai 1200 euron kertakorvaus, jos kyseessä on kaksisuuntainen latausmahdollisuus.
2.Aurinkosähköjärjestelmää varten: 600 euroa kilowattipistettä kohti, enintään 6 000 euroa.
3.Aurinkosähkövarastolle: 250 euroa/kWh, enintään 3 000 euroa.

Voit saada hankkeellesi tukea enintään 10 200 euroa. Maksamme avustuksen suoraan tilillesi.
Jos hankkeesi kokonaiskustannukset jäävät alle avustussumman, et voi saada rahoitusta.
Avustusta ei voi yhdistää muuhun rahoitukseen, kuten lainoihin, avustuksiin ja apurahoihin.

Uusi tukipolitiikka Ranskassa vuonna 2023

Aurinkopaneelien asentamisesta maksettavaa bonusta korotetaan vuonna 2023.
Taloudellisten ja ympäristöhyötyjen lisäksi aurinkoenergia on tullut yksityishenkilöiden ulottuville asennuskustannusten laskun ansiosta. Greenpeacen mukaan kotitalouksien aurinkojärjestelmän keskihinta on laskenut vuoden 2010 12 000 eurosta noin 7 500 euroon vuonna 2022.

Lisäksi ranskalaiset, jotka haluavat asentaa aurinkopaneeleita, voivat hyödyntää useita houkuttelevia taloudellisia kannustimia. Yksi näistä on energiansiirtoverohyvitys (CITE). Tämän järjestelmän mukaan osa aurinkopaneelien asennuskustannuksista voidaan vähentää tuloverosta, mikä vähentää investoinnin kokonaiskustannuksia. CITE:n lisäksi on olemassa paikallisia avustuksia, kuten Agence Nationale de l'Habitatin (ANAH) myöntämät avustukset, joilla myönnetään taloudellista tukea energiaremonttihankkeisiin, mukaan lukien aurinkopaneelien asentaminen.

Valtio voi myös maksaa omakustannuslisää. Tämä on saatavilla tietyin edellytyksin, ja se vaihtelee 110 eurosta 500 euroon kilowattipistettä kohti aurinkosähköasennuksen koosta riippuen. Pääministeri Elisabeth Borne lupasi viime syyskuussa, että järjestelmää jatketaan vuoteen 2023. Kotitaloudet, jotka asentavat aurinkopaneelit vuonna 2023, ovat oikeutettuja 1 290 euron palkkioon 3 kWp:n asennuksesta ja 1 920 euron palkkioon 6 kWp:n asennuksesta. Yksityishenkilöt voivat myös saada nollakorkoista ekolainaa (PTZ). Sillä voidaan rahoittaa osa aurinkoenergiahankkeesta. Summa voi vaihdella 7 000 eurosta 30 000 euroon.

Uusi tukipolitiikka Italiassa vuonna 2023

Vuonna 2023 aurinkosähköpaneelien asentamiseen on tarjolla kahdenlaisia kannustimia.
Ensimmäinen on IRPEF-vähennys 50 % aurinkosähköjärjestelmän ostosta ja asennuksesta aiheutuneista kustannuksista.

Toinen on 90 prosentin superbonus (vuonna 2023 korko alennetaan 110 prosentista 90 prosenttiin) aurinkosähköjärjestelmille ja varastointiparistoille, jotka ovat kuitenkin jälkikäteen toteutettavia toimenpiteitä. Vuodesta 2023 alkaen käyttöoikeutta rajoitetaan myös kotitalouden tulojen perusteella, joiden on oltava alle 15 000 euroa, ja se sallitaan vain ensiasuntona käytettäville asunnoille.

Kannustimien mukaan jokainen, joka tuottaa sähköä asentamalla aurinkoenergiaa hyödyntävän aurinkosähköjärjestelmän ja siten tuottaa energiaa uusiutuvasta ja saastuttamattomasta lähteestä, voi saada valtion rahoitusta tuotettujen kilowattituntien korvaamiseen markkinahintaa korkeampaan hintaan 20 vuoden ajan.
Tällä tavoin niiden, jotka ovat asentaneet aurinkosähköpaneeleita sisältävän järjestelmän ja tuottavat sähköä omaan kulutukseensa (tai jopa ylijäämää), ei tarvitse enää maksaa sähkölaskuja energianjakeluyhtiölle (joista aiheutuu kiinteitä, muutaman kymmenen euron vuotuisia kustannuksia). Itse asiassa se saa kahdenkymmenen vuoden ajan suoraan tuotettuun energiamäärään verrannollisen korvauksen (ns. valtion taloudellinen kannustin).
Verkkoon kytketyn aurinkosähköjärjestelmän tuottama ylimääräinen energia myydään sitten energianjakeluyhtiölle.

Uusi tukipolitiikka Ruotsissa vuonna 2023

Tammikuun 1. päivästä 2021 alkaen sovelletaan uutta aurinkokennojen tukea, niin sanottua vihreää vähennystä. Aurinkokennotuki myönnetään verovähennyksenä, joka on 20 prosenttia (aiemmin 15 prosenttia) materiaali- ja työkustannuksista. Aurinkopaneelien uudesta investointituesta voi saada enintään 50 000 Ruotsin kruunua henkilöä kohden vuodessa.

Jotta vihreää verovähennystä voidaan soveltaa avaimet käteen -sopimukseen, käytetään materiaali- ja työkustannusten vakiokantaa. Standardin mukaan 97 prosenttia kokonaiskustannuksista lasketaan materiaali- ja työkustannuksiksi. Vihreän veron vähennys on näin ollen 19,4 prosenttia aurinkokennojen kokonaiskustannuksista (0,2*0,97 = 0,194).

HUOM! Aurinkokennojen vihreän veron vähennys korotettiin 15 prosentista 20 prosenttiin 1. tammikuuta 2023.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Euroopan maiden politiikkojen kehitys lisää aurinkosähkömarkkinoiden kysyntää. InfoLinkin mukaan aurinkosähkömoduulien kysyntä Euroopan markkinoilla (Yhdistynyt kuningaskunta mukaan lukien) vaihtelee 92 ja 114 GW:n välillä vuonna 2023. Vaikka lyhyen aikavälin kehitystä haittaavat esimerkiksi ylivarastot ja töiden puutteesta johtuva verkkoyhteyksien edistymisen viivästyminen, odotetaan, että suotuisien politiikkojen sekä toimitusketjuteknologioiden ja kustannusten optimoinnin myötä moduulien kysyntä Euroopan markkinoilla nousee pitkällä aikavälillä 141-160 GW:iin vuoteen 2027 mennessä, jolloin vuotuinen yhdistetty kasvuvauhti (CAGR) on noin 7-8,9 %, mikä osoittaa, että Euroopan aurinkosähkömarkkinoiden kasvupotentiaali on edelleen olemassa.

PV:n hintakehitys

PV-kennojen hintojen laskupaine, PV-lasin hinnat kääntyivät nousuun.

PV-kenno
Tällä viikolla PV-kennojen valtavirran kauppahinta Kiinassa jatkoi hitaasti laskuaan, M10-kennon valtavirran kauppahinta 0,73 juania (0,095 euroa) / W, G12-kennon valtavirran kauppahinta 0,72 juania (0,094 euroa) / W, M10-monokiteisen TOPCon-akun kansan hinta 0,78 juania (0,10 euroa) / W.

Tarjontapuolelta solulinkki ylläpitää edelleen täyttä tuotantoa, ja kokonaistarjonta on riittävämpi; kysyntäpuolelta moduulin kustannuspaine siirtyy solulinkkiin, ja osa erikoistuneista moduuliyrityksistä ylläpitää tuotantoleikkauksia ja vähentää akkujen hankintakysyntää; osa akkuyrityksestä pakotetaan lähettämään paineita, alhainen hinta pitää yhden, mutta aurinkokennomoduulin yrityksen hintapainementaliteetti on vahva, ja odotetaan, että lyhyellä aikavälillä.

Tarjontapuolelta PV-moduuli alkaa pääasiassa ensimmäisen linjan tehtaan tuki, osa erikoistuneista PV-moduuliyrityksistä jatkaa tuotannon vähentämistä tuotantoketjun alkupään paineeseen; kysyntäpuolelta terminaalin kysynnän kasvu on edelleen odotettua pienempi, PV-moduulin markkinakilpailu on kovaa, integraatiomoduuliyritykset jatkavat edelleen alhaisen hintaedun säilyttämistä, erikoistuneet moduuliyritykset aikovat nostaa, mutta hinnankorotustuki on riittämätön, odotetaan, että lyhyellä aikavälillä PV-moduulin hinta pysyy edelleen pääosin vakaana.

Kiinan markkinoilla, apumateriaalit, tällä viikolla lasin hinnat nousivat jyrkästi, 3,2 mm paksuus lasi valtavirran hinta 28 juania (3,61 euroa) / ㎡, 2,0 mm paksuus lasi valtavirran hinta 20 juania (2,58 euroa) / ㎡, vastaavasti, nousi 7,69%, 11,11%. Viime aikoina aurinkosähkölasi ei ole uutta kapasiteettia laittaa, markkinoiden liikevaihtotilanne on edelleen hyvä, mutta soodan hinta on edelleen korkea, lasiyritykset joutuvat kustannuspaineet, suuntaus ylöspäin.

Aurinkosähkömoduulien kysyntä metsää Euroopassa

PV Industry News

Vuonna 2022 asennetaan maailmanlaajuisesti 239GW uutta aurinkosähkökapasiteettia, mikä on 45 % enemmän kuin 165GW vuonna 2021.
SolarPower Europe päivitti 2023-2027 Global PV Market Outlookin 13. kesäkuuta paikallista aikaa Intersolar Europe -aurinkosähkönäyttelyssä Münchenissä, Saksassa.

SolarPower Europen tutkimustiedot osoittavat, että vuonna 2022 maailmassa on 239GW uutta asennettua aurinkosähkökapasiteettia, mikä on 45 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Tutkimuksen mukaan vuoden 2023 ennustetaan olevan toinen aurinkosähkön "nousuvuosi", sillä vuoden aikana odotetaan rakennettavan 341 GW uutta aurinkosähkökapasiteettia, mikä merkitsee lähes 43 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Aurinkosähkö jatkaa uusiutuvan energian tuotannon johtoasemaa.

Maailmanlaajuinen uusiutuvan energian sähköntuotantokapasiteetti on kasvanut viime vuosina maailmanlaajuisen energiakriisin ja kansallisten politiikkojen tuen vuoksi. Uusi asennettu uusiutuvan energian sähköntuotantokapasiteetti on 362 GW vuonna 2022, mikä on 18 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Aurinkoenergian 239 GW:n asennetun kapasiteetin osuus tästä kokonaismäärästä on 66 prosenttia, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin kaikkien muiden uusiutuvien energialähteiden, kuten tuulivoiman, vesivoiman ja biomassan, asennettu kapasiteetti.

Asennettu uusiutuvan energian nettokapasiteetti, 2022

Asennettu uusiutuvan energian nettokapasiteetti, 2022

Kun sitä verrataan koko maailmassa vuonna 2022 tuotetun sähkön kokonaismäärään, aurinkosähkön osuus on kuitenkin vain 4,5 prosenttia tästä kokonaismäärästä. Pienestä prosenttiosuudesta huolimatta aurinkosähkö on kasvanut tasaisesti monta vuotta peräkkäin: vuonna 2020 se oli 3,2 prosenttia, vuonna 2021 3,7 prosenttia ja vuonna 2022 4,5 prosenttia, mikä on nopeampaa kuin muiden uusiutuvien energialähteiden osuus.

Aurinkoenergian ja uusiutuvien energialähteiden osuus maailmanlaajuisesta sähköstä, 2017-2022

Aurinkoenergian ja uusiutuvien energialähteiden osuus maailmanlaajuisesta sähköstä, 2017-2022

Kun verrataan eri sähköntuotantotekniikoiden kasvuvauhtia, aurinko nousee kärkeen 24 prosentin kasvuvauhdilla, ja tuulivoima on toisella sijalla 16 prosentin kasvuvauhdilla viime vuoden aikana. Muista fossiilisista polttoaineista saatiin 10 prosenttia, muista uusiutuvista energialähteistä 5 prosenttia, vesivoimasta 2 prosenttia, hiilestä 1 prosentti ja biomassasta 1 prosentti.

Maakaasun kasvuvauhti laski 0,3 prosenttia, ja ydinvoiman kasvuvauhti laski 5 prosenttia.

Sähköntuotannon kasvuvauhti eri sähköntuotantotekniikoilla, 2021 - 2022

Sähköntuotannon kasvuvauhti eri sähköntuotantotekniikoilla, 2021 - 2022

PV Famous Company News

Intersolar South America: Johtavat yritykset kokoontuvat 210R: ssä, lähes 80% näytteilleasettajien moduulitehosta rikkoo 600W, N-tyypin näyttelyt valtavirtaa.

Alustavien tilastojen mukaan tässä näyttelyssä on 68 maailmanlaajuista PV-moduulin näytteilleasettajaa, joista 53 valmistajaa esittelee 600W: n ja sitä suurempia moduuleja, joiden osuus on 78% kokonaismäärästä, ja lähes 80% moduuleista käyttää 210- tai 210R-akkuja. 20 yrityksen moduulituotteiden teho on ylittänyt 700W, ja kaikki ovat ottaneet käyttöön 210-akkujen pinotun N-tyypin teknologian.

Hiljattain kymmenet maailman johtavat aurinkosähkömoduulivalmistajat (mukaan lukien JinkoSolar, Trina Solar, JAO Technology, LONGi Green Energy, Atlas, Dongfang Risheng, Wuxi Suntech, Tongwei, Chint New Energy ja niin edelleen) debytoivat näyttävästi useilla räjähtävillä aurinkosähkömoduulituotteilla Intersolar South Americassa, Etelä-Amerikan suurimmassa ja merkittävimmässä kansainvälisessä aurinkoenergian näyttelyssä. Niiden joukossa yli 600 W:n erittäin suuritehoinen moduuli sytytti koko näyttämön jälleen kerran, ja siitä tuli alan tuuliviiri.

Lähde: A: Intersolar South America virallinen verkkosivusto

Lähde: A: Intersolar South America virallinen verkkosivusto

PV-aikakauden "pilottina" Trina Solar on johtanut alaa 600W+-aikaan edistyksellisellä, avoimella ja yhteensopivalla 210-tuotteen teknologia-alustallaan; investoimalla syvällisesti asiakasarvoon Trina Solar on lanseerannut innovatiivisesti 210R-suorakulmaiset kiekkomoduulit ja edistänyt merkittävästi moduulikokojen yhtenäistämistä; ja Trina Solar on ottanut johtoaseman 600W+-moduulien aikakauden toteuttamisessa yhdistämällä 210- ja N-tyypin TOPCon-teknologian. Trina Solar on ottanut johtoaseman N-tyypin TOPCon 700W+ -moduulien massavalmistuksessa 210- ja N-tyypin TOPCon-teknologian avulla ja johdattanut alan aurinkosähkötekniikan 700W+ -aikakauteen. Trina Solar jatkaa aurinkosähköteollisuuden johtamista uuteen korkealaatuisen kehityksen aikakauteen myös tulevaisuudessa.

Markkinat ovat tunnustaneet suurikokoisten aurinkosähkötuotteiden arvon, ja tuotteiden levinneisyys kasvaa jatkuvasti ja valmistuskapasiteetin mittakaava kasvaa dramaattisesti, mikä muuttaa alan kehityksen mallia. Tibco Consultingin mukaan suurikokoisten moduulien kapasiteetti nousee 767 GW:iin vuonna 2023, mikä vastaa yli 90 prosenttia markkinoista; 210 moduulin kapasiteetti nousee 508 GW:iin, mikä vastaa lähes 60 prosenttia.

Vaihtokokouspaikka

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien tuotantoon vuodesta 2008 lähtien. Valitse laajasta valikoimastamme kokomustia, mustakehyksisiä, hopeisia ja lasilasisia aurinkopaneeleita, joissa käytetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikkaa. Nämä paneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmät moduulitarjoukset tai mitä tahansa aurinkosähköön liittyvää tiedustelua. Autamme sinua mielellämme.


Viite:

Global PV exceeds expectations! SolarPower Europe releases latest report - hxny. (n.d.). https://hxny.com/nd-90828-0-24.html

European Policy and PV Market Outlook - Polaris Solar PV. (n.d.). (n.d.). https://guangfu.bjx.com.cn/news/20230905/1330119.shtml

Cell Prices Under Pressure, PV Glass Prices Rebound (2023.9.14)-North Star Solar Photovoltaic. (n.d.). https://guangfu.bjx.com.cn/news/20230914/1331992.shtml

Intersolar South America: Leading companies gather at 210R, nearly 80% of exhibitors' module power breaks 600W, N-type exhibits occupy the mainstream - OFweek Solar PV Net. (n.d.). (n.d.). https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260006-8130-30610555.html

Incentivi Fotovoltaico 2023: Contributi, Detrazioni, Agevolazioni Fiscali, Conto Energia. (n.d.). Incentivi Fotovoltaico. https://www.incentivifotovoltaico.name/

Stefania. (2023). Incentivi fotovoltaico residenziale 2023: dai bonus al reddito energetico. Rinnovabili.it. https://www.rinnovabili.it/energia/fotovoltaico/incentivi-fotovoltaico-residenziale-2023/

Sebastien, J. (2023, August 28). Quelles aides pour financer vos panneaux solaires en 2023 ? Hello Watt. https://www.hellowatt.fr/panneaux-solaires-photovoltaiques/aide-installation-panneaux-solaires

Aide panneau solaire et photovoltaïque en 2023 : la liste. (n.d.). https://www.lamaisonsaintgobain.fr/guides-travaux/renovation-energetique-habitat-durable/aide-panneau-solaire-et-photovoltaique-les-8-subventions-pour-2023

Deb, C. (2023, June 8). Les aides à l’installation de panneaux solaires augmentent en 2023. Natura Sciences. https://www.natura-sciences.com/s-adapter/laides-panneaux-solaires-augmentent-2023.html

Saatat myös pitää:

Aurinkoenergiateollisuuden viimeaikainen kehitys Euroopassa
Aurinkosähköiset otsikot tänään
Aurinkovoima VS ydinvoima - kumpi pitäisi valita?