Miten valita On-Grid- ja Off-Grid-aurinkojärjestelmän välillä?

· PV-hinnan-trendi,Teknologian uutisia

Tulet lukemaan:
(1) Mitä ovat verkkoon kytketty järjestelmä ja verkon ulkopuolinen aurinkojärjestelmä?
(2)Mitä eroja on verkkoon kytkettyjen ja verkon ulkopuolisten aurinkojärjestelmien välillä?
(3)Kumpi on parempi: verkkoon kytketty vai verkon ulkopuolinen aurinkojärjestelmä?

Aurinkoenergiasta on tulossa yhä suositumpi vaihtoehto kotitalouksille ja yrityksille, jotka yrittävät minimoida hiilijalanjälkensä ja säästää rahaa energialaskuissa. Aurinkosähköjärjestelmät luokitellaan kahteen tyyppiin: verkkoon kytkettyihin ja verkon ulkopuolisiin järjestelmiin. Erilaisuuksistaan huolimatta molemmat tarjoavat samanlaisia etuja. Aurinkosähköjärjestelmän soveltuvuus kotiisi tai yritykseesi määräytyy yksilöllisten tarpeidesi ja olosuhteidesi mukaan. Tässä artikkelissa kerrotaan pääasiassa siitä, mikä erottaa verkkoon kytketyt, verkon ulkopuoliset ja hybridijärjestelmät toisistaan, minkä jälkeen voit pohtia, kumpi järjestelmä sopii sinulle paremmin.

OFF-GRID- ja ON-GRID-AURINKOENERGIAN VÄLINEN EROT

Mitä ovat verkkoon kytketty järjestelmä ja verkon ulkopuolinen aurinkojärjestelmä?

Verkkoon kytketty aurinkoenergiajärjestelmä

Tämä tekniikka, joka tunnetaan myös nimellä grid-tied tai grid-feed, on suosituin ja laajimmin käytetty sekä kodeissa että yrityksissä.

Verkkoon kytketty aurinkoenergiajärjestelmä on nimensä mukaisesti kytketty paikalliseen sähköverkkoon. Verkkoon kytketyt aurinkoenergiajärjestelmät toimivat yhdessä kotisi virtalähteen kanssa tuottaakseen mahdollisimman paljon energiaa. Järjestelmän älykäs rakenne mahdollistaa sen, että se tunnistaa, milloin sähköä on saatavilla ja milloin ei, jolloin se voi synkronoida sähköntoimituksen verkkovirran kanssa.

Verkkoon kytketty aurinkoenergiajärjestelmä koostuu seuraavista osista:
(1) Verkkovirtasuuntaaja (GTI) tai mikroinvertterit.
(2) tehomittari

Järjestelmä alkaa aurinkopaneeleilla, jotka keräävät ja muuttavat auringonvalon tasavirraksi (DC). Invertteri muuntaa tasavirran (DC) vaihtovirraksi (AC), joka sitten ohjataan kytkentäkaapin kautta kodin ja kodinkoneiden virransyöttöön. Lopuksi virtamittari valvoo tehoa, jotta voidaan laskea sekä verkon että aurinkojärjestelmän tuottaman sähkön määrä. Kun aurinkoenergia ei riitä, kuten yöllä tai pilvisenä päivänä, invertteri palaa verkkovirtalähteeseen.

Verkkoon kytketyt aurinkoenergiajärjestelmät ovat myös edullisempia, koska sinun ei tarvitse hankkia kallista akkuvarmistuslaitetta ylimääräisen energian varastoimiseksi.

Verkon ulkopuolinen aurinkojärjestelmä

Verkon ulkopuoliset aurinkoenergiajärjestelmät ovat täysin eristyksissä sähköverkosta, ja ne luottavat ensisijaisesti auringonpaisteeseen ensisijaisena energialähteenään ja ovat täysin omavarainen. Tämä järjestelmä on kehittyneempi ja siten kalliimpi kuin verkkoon kytketty järjestelmä.

Verkon ulkopuolinen aurinkoenergiajärjestelmä koostuu seuraavista osista:
(1) Aurinkovaraussäädin
(2) akkupankki
(3) Verkon ulkopuolinen invertteri
(4) tasavirtakytkin (ylimääräinen)
(5) Varageneraattori (valinnainen)

Verkon ulkopuolinen aurinkojärjestelmä toimii siirtämällä energiaa aurinkopaneeleista aurinkoakkuun lataussäätimen kautta. Lataussäädin säätelee akkupankkiin varastoidun energian määrää ja estää sen ylilatauksen. Jotta kotiisi saataisiin sähköä, tämä sähkö muunnetaan vaihtovirraksi (AC) verkon ulkopuolisen invertterin avulla.

Koska järjestelmä varastoi sähköä akkupankkiinsa, kotisi voi toimia täysin aurinkoenergialla myös yöllä tai pilvisinä päivinä. Jos asut paikassa, jossa aurinko ei paista jatkuvasti ympäri vuoden, tarvitset enemmän akkupankkeja, jotta voit varautua päiviin, jolloin aurinko ei paista. Vaihtoehtoisesti voit harkita varageneraattorin hankkimista. Nämä generaattorit tuottavat yleensä vaihtovirtaa, jota voidaan käyttää invertterin kanssa.

On-grid ja off-grid

Mitä eroja on verkkoon kytkettyjen ja verkon ulkopuolisten aurinkoenergiajärjestelmien välillä?

Sinun on analysoitava huolellisesti yksilölliset tarpeesi ja olosuhteesi, kun päätät, minkälainen aurinkojärjestelmä on sinulle paras. Jos esimerkiksi asut alueella, jossa on usein sähkökatkoksia, verkon ulkopuolinen aurinkojärjestelmä on hyvä tapa ylläpitää tasaista sähkönsaantia. Jos taas haluat pienentää hiilijalanjälkeäsi ja samalla säästää sähköstä, verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä voi olla hyvä vaihtoehto. Sen avulla voit ehkä osallistua nettomittaukseen, ja se voi myös lisätä turvallisuudentunnettasi, jos asut paikassa, jossa on luotettava sähköinfrastruktuuri ja jossa auringonvalon huippukertoja on vähän.

Kyky käyttää verkkovirtaa

Verkkoon kytketyt aurinkosähköjärjestelmät voivat sekä luottaa aurinkoenergiaan sähkön tuottamiseksi että käyttää julkisesta sähköverkosta saatavaa sähköä. Verkon ulkopuolisilla järjestelmillä on mahdollisuus, että sähkö loppuu pitkien synkkien sääjaksojen aikana. Verkkoon kytketyt asunnot voivat aina tarvittaessa käyttää sähköyhtiön sähköä.

Sähköntuotanto yli kysynnän

Kun järjestelmä tuottaa enemmän sähköä kuin tarvitset, verkkoon kytketyt ratkaisut saattavat maksaa itsensä takaisin. Ylimääräisen energian lähettäminen takaisin sähköverkkoon voi tuottaa rahaa, jos sähköyhtiösi mahdollistaa nettomittauksen. Sähköverkkoon palauttamastasi energiasta saat yleensä hyvitystä sähkölaskuusi. Verkon ulkopuolisen aurinkoenergiajärjestelmän tapauksessa ylimääräinen energia varastoidaan akkupankkiin, ja sitä voidaan säästää myöhempää käyttöä varten.

Verkon sähkökatkos

Yksi verkkoon kytketyn järjestelmän suurimmista haittapuolista on se, että et saa sähköä, jos aurinko ei paista ja sähköverkko katkeaa, mikä johtaa sähkökatkokseen. Ellet tietenkään päätä investoida akkupankkiin tai generaattoriin.

Verkon ulkopuoliset aurinkoenergiajärjestelmät antavat mielenrauhaa kodinomistajille, jotka asuvat paikoissa, jotka ovat alttiita sähkökatkoksille tai ankarille sääolosuhteille. He voivat jatkaa sähkön käyttöä, vaikka sähköjärjestelmä ei toimisikaan.

Sähkömaksut

Verkkoon kytketty järjestelmä aiheuttaa edelleen minimaalisia maksuja sähkötilillesi, koska se on liitetty paikalliseen sähköverkkoon. Palvelumaksu aurinkojärjestelmän liittämisestä sähköverkkoon on yksi kuluista, samoin kuin kysyntämaksu, joka on korkeampi sähkömaksu, jonka maksat huippukysynnän aikana käytetystä sähköstä tai silloin, kun kotisi käyttää eniten sähköä.

Yksi verkon ulkopuolisen aurinkoenergiajärjestelmän eduista on se, että sinun ei tarvitse maksaa sähkölaskuja, jos tuotat sähkösi itse. Sähkölaskujen poistaminen voi olla huomattava taloudellinen säästö kotitalouksille, erityisesti paikoissa, joissa sähkökustannukset ovat korkeat. Oman sähkön tuottaminen voi säästää satoja tai jopa tuhansia dollareita joka vuosi.

Kokonaiskustannukset

Verkkoon kytketty ratkaisu on helppo ja edullinen. Sen avulla kotitalous- ja yritysasiakkaat voivat saada passiivista rahaa järjestelmien tuottamasta ylimääräisestä energiasta. Economic Timesin tutkimuksen mukaan yksityiset, kaupalliset tai teolliset rakennukset voivat hyötyä "nopeutetusta poistohyödystä" asentamalla aurinkosähköjärjestelmien kattojärjestelmät, joka on nyt 80 prosenttia vuodessa.

Vaikka off-grid-ratkaisu ei pakota sinua maksamaan sähkölaskuja, se vaatii huomattavia alkukustannuksia. Onneksi on olemassa lukuisia valtion ohjelmia ja verohelpotuksia, jotka auttavat alkuvaiheen kustannusten kattamisessa.

LFP-akkujen kanssa varustetut verkon ulkopuoliset järjestelmät vaativat vain vähän tai ei lainkaan huoltoa, ja aurinkopaneelit voivat säilyä yli 25 vuotta ennen kuin ne on vaihdettava. Verkon ulkopuolinen aurinkoenergia voi olla hyvä pitkän aikavälin investointi, varsinkin kun perinteisten sähkölähteiden, kuten fossiilisten polttoaineiden, kustannukset kasvavat jatkuvasti.

On-grid ja off-grid rakenne

Kumpi on parempi: verkkoon kytketty vai verkon ulkopuolinen aurinkojärjestelmä?

Seuraavassa on muutamia ratkaisevia seikkoja, jotka on otettava huomioon, kun määritetään, minkälainen aurinkojärjestelmä on ihanteellinen sinulle:

1. Budjetti

Verkkoon kytketyt aurinkojärjestelmät ovat yleensä kustannustehokkain vaihtoehto. Voit pienentää kuukausittaisia sähkökulujasi ja ansaitset samalla rahaa hyvitysten muodossa.

Verkon ulkopuolinen järjestelmä on monimutkaisempi ja vaatii suurempia etukäteiskustannuksia lisälaitteista, kuten kalliista akkupankeista, jotta se olisi käytännöllinen.

2. Käyttöympäristön tilanne

Jos asut kaupungissa, jossa on kätevä pääsy sähkölinjoille, verkkoon kytketty järjestelmä on helppo asentaa taloosi.

Jos kuitenkin asut alueella, joka on irrotettu sähköverkosta, verkkoon kytketty järjestelmä on ihanteellinen menetelmä kodin sähköistämiseen.

3. Energiantarpeesi

Jos sinulla on suuri perhe tai rakennus, jonka sähköntarve on suuri, verkkoon kytketty aurinkoenergiajärjestelmä on erinomainen varavaihtoehto, joka varmistaa, ettei sähkö koskaan lopu kesken.

Verkon ulkopuolisilla järjestelmillä on toisaalta se etu, että niillä voidaan varastoida sähköä ympärivuorokautista käyttöä varten, jos sinulla on pienempi koti tai asut alueella, jolla esiintyy usein sähkökatkoksia.

Kodeille, jotka haluavat lisätä aurinkoenergiaa energiakokonaisuuteensa, sekä verkkoon kytketyt että verkon ulkopuoliset aurinkojärjestelmät ovat toteuttamiskelpoisia mahdollisuuksia.

Verkkoon kytketty aurinkojärjestelmä voi antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää nettomittausta ja säästää rahaa sähkölaskussa. Verkon ulkopuolinen aurinkoenergiajärjestelmä tarjoaa täydellisen energiariippumattomuuden vanhentuneesta infrastruktuurista sekä turvallisuuden sähkökatkoksia vastaan.

Riippumatta siitä, kumman vaihtoehdon valitset, puhtaan, uusiutuvan energian tuottaminen, hiilijalanjäljen pienentäminen ja energiakustannusten säästäminen on kaikkia osapuolia hyödyttävä tilanne. Ennen kuin päätät, minkä tyyppinen aurinkojärjestelmä sopii sinulle parhaiten, sinun on analysoitava huolellisesti yksilölliset vaatimuksesi ja olosuhteesi.

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien valmistukseen vuodesta 2008 lähtien. Valitse laajasta valikoimastamme kokomustia, mustakehyksisiä, hopeisia ja lasilasisia aurinkopaneeleja, joissa hyödynnetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja vyöruusutekniikkaa. Nämä paneelit tarjoavat ylivoimaisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmät moduulitarjoukset tai mitä tahansa aurinkosähköön liittyvää tiedustelua. Autamme sinua mielellämme.

Viite:

Chint. (2023, March 17). Grid-Tied vs. Off-Grid Solar: Which is Right for You? CHINT. https://chintglobal.com/blog/grid-tied-solar-vs-off-grid-solar/

Ecoflow. (2023). What are the differences between On-Grid and Off-Grid solar? EcoFlow US Blog. https://blog.ecoflow.com/us/differences-between-on-grid-off-grid-solar-system/

Genus. (2021). Major Differences between On-Grid and Off-Grid Solar System. Genus. https://www.genusinnovation.com/blogs/on-grid-and-off-grid-solar-system

https://www.cnbctv18.com. (2022, January 19). Off-grid or on-grid solar power system, which one should you choose? cnbctv18.com. https://www.cnbctv18.com/environment/off-grid-or-on-grid-solar-power-systems-which-one-should-you-choose-12171952.htm

Solar-Admin. (2022, December 29). A guide on the key differences between On-Grid & Off-Grid solar system. Solar Square Blog. https://www.solarsquare.in/blog/on-grid-and-off-grid-solar-system/

Wolf, S. (n.d.). The difference between Off-Grid and On-Grid solar energy. https://www.paradisesolarenergy.com/blog/difference-between-off-grid-and-on-grid-solar-energy

Saatat myös pitää:

Teollisuuden raskaat painot - IBC:n aurinkopaneelien tulevaisuus
Tuoreet uutiset: PV News You Need to Know
Aurinkoenergian kotivarastointijärjestelmät: luotettava tuki uusiutuville energialähteille