Mitä ovat heterojunction-teknologian (HJT) aurinkopaneelit?

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Monet ihmiset haluavat käyttää aurinkoenergiaa kestävänä energialähteenä pyrkiessään uusiutuvaan energiaan. Aurinkopaneelit ovat tulleet tehokkaammiksi ja edullisemmiksi vuosien varrella. HJT (Heterojunction) on uusi tekniikka, joka saa paljon huomiota.
HJT-aurinkopaneelit ovat yhdistelmä perinteisiä silikoniaurinkopaneeleita ja uusia valmistustekniikoita. Tämä yhdistelmä johtaa parempaan energian tuotantoon ja suorituskykyyn. Nyt tarjoamme sinulle yksityiskohtaisen johdannon tähän innovatiiviseen tekniikkaan.

Mitä ovat HJT aurinkopaneelit?

Mitä ovat HJT aurinkopaneelit?

HJT:n aurinkopaneeli koostuu kolmesta kerroksesta aurinkosähkömateriaalia. Paneeleissa käytetään kahden tyyppistä teknologiaa: kiteistä piitä ja amorfista "ohutkalvoista" piitä. Nämä tekniikat yhdessä tuottavat sähköä.

HJT:n aurinkopaneelit koostuvat pääasiassa kolmesta avainaineesta: kiteisestä piistä (c-Si), amorfisesta piistä (a-Si) ja indiumtinaoksidista (ITO).

Ensimmäinen kerros, joka on valmistettu amorfisesta piistä, vangitsee auringonvaloa ennen kuin se saavuttaa kiteisen kerroksen. Se vangitsee myös kaiken valon, joka heijastuu alla olevista kerroksista. Keskikerros on valmistettu yksikiteisestä piistä ja sen päätehtävänä on muuttaa suurin osa auringonvalosta sähköksi.

Viimeinen kerros on lisäkerros amorfista ohutkalvopiitä, joka sijaitsee kiteisen piin takana. Tämä kerros vangitsee kaikki fotonit, jotka onnistuivat kulkemaan kahden ensimmäisen kerroksen läpi.

HJT-aurinkopaneelien amorfinen piikerros on tärkeä suorituskyvyn parantamiseksi. Se auttaa vähentämään vikoja ja elektronien rekombinaatiota, jotka ovat tavallisten aurinkopaneelien yleisiä haasteita. Tämä tehdään toimimalla passivointikerroksena. Lisäksi kiteinen piikerros auttaa kuljettamaan varauksia tehokkaasti, mikä helpottaa elektronien liikkumista akun rakenteessa.

Miksi valita aurinkopaneelit HJT-tekniikalla?

1. Korkea muunnostehokkuus: PERC-tekniikan PN-liitos on valmistettu kiteisestä piistä, joka on eräänlainen homoliitoskenno. HJT-aurinkopaneelit eroavat perinteisistä PERC-teknologian kiteisistä piiaurinkokennoista. HJT on kahdesta erilaisesta puolijohdemateriaalista valmistettu liitos.

Sen toimintatapa on samanlainen kuin tavalliset aurinkokennot, mutta HJT-kennossa on ohut kerros amorfista piitä, joka auttaa muuttamaan auringonvaloa sähköksi tehokkaammin. Tällä hetkellä monien aurinkosähkövalmistajien keskimääräinen PERC-hyötysuhde on yli 22 %, ja HJT-solujen keskimääräinen hyötysuhde on jopa 25 %.

Lisäksi HJT-aurinkokennot on suunniteltu sisältämään yli 93 % moduulitilasta, mikä tarkoittaa, että ne voivat tuottaa sähköä moduulin molemmilta puolilta. Esimerkiksi Sveitsissä sijaitseva Ecosolifer-valmistaja on valmistanut kaupallisen bifacial HJT -aurinkokennon 24,1 prosentin hyötysuhteella.

Miksi valita aurinkopaneelit HJT-tekniikalla?

2.Matala lämpötilakerroin: HJT-kennoilla käytettävällä ohutkalvolla aurinkoenergialla on alhaisempi lämpötilakerroin verrattuna tavallisiin kiteisiin piikennoihin. HJT-kennot voivat tuottaa tehoa yli 23 %:n hyötysuhteella alle 200 °C:n lämpötiloissa.

Lisäksi niillä on alhainen lämpötilakerroin -0,2 %/K, mikä auttaa parantamaan aurinkosähköjärjestelmien kustannustehokkuutta ja tehoa.

Tämä tarkoittaa, että HJT-aurinkopaneelit voivat toimia hyvin myös kuumissa lämpötiloissa, jolloin ne voivat tuottaa enemmän energiaa kuumissa ilmastoissa. Tämä mahdollistaa näiden korkean suorituskyvyn kennojen käytön laajamittaiseen sähköntuotantoon.

3. Vähemmän tuotantovaiheita: Verrattuna perinteisiin PERC-teknologialla valmistettuihin aurinkopaneeleihin HJT-aurinkopaneeleilla valmistetuissa prosessivaiheissa on pienempi määrä prosessivaiheita, mikä johtaa helpompaan tuotantoon. Aurinkosähkömoduulien tuotanto HJT-aurinkopaneelien avulla vaatii vain 8 prosessia, kun PERC-teknologia vaatii noin 13 prosessia. Tämän seurauksena se on taloudellisesti kannattavampaa, mikä on rohkaisevaa aurinkoenergian tulevaisuuden kannalta, sillä tarvittavien laitteiden kustannukset laskevat edelleen.

2.Matala lämpötilakerroin: HJT-kennoilla käytettävällä ohutkalvolla aurinkoenergialla on alhaisempi lämpötilakerroin verrattuna tavallisiin kiteisiin piikennoihin.

4. Pitkä käyttöikä: HJT-aurinkopaneelit tunnetaan kestävyydestään, mikä tarkoittaa, että ne kestävät pidempään ja vaativat vähemmän huoltoa, mikä johtaa alhaisempiin kustannuksiin. Tavalliset aurinkopaneelit kestävät tyypillisesti noin 25 vuotta. HJT:n aurinkopaneelit voivat kuitenkin kestää jopa 30 vuotta normaaleissa olosuhteissa.

Tämä johtuu siitä, että amorfinen piikerros toimii suojaavana esteenä, mikä vähentää hajoamista ja estää PID-ilmiön ilmaantumista. Tämän seurauksena HJT-akkujen käyttöikä pitenee.

Maysun Solar on omistautunut tarjoamaan eurooppalaisille asiakkaille ainutlaatuisia, korkealaatuisia ja edullisia aurinkomoduuleja. Tuote sisältää erilaisia teknologioita, kuten PERC, IBC, shingling, kaksipuolinen, puoliksi leikattu ja paljon muuta. Saat lisätietoja Maysun Solarin tekniikasta napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Mikä on HJT-teknologian kehityssuunta?

Mikä on HJT-teknologian kehityssuunta?

Markkinoiden suosituin ja houkuttelevin aurinkokennoteknologia on PERC-tekniikka. Sitä pidetään yksinkertaisimpana vaihtoehtona, koska tuotantolinjan päivittäminen vaatii vain lisälaitteiden lisäämistä. Toisaalta manufacturengas HJT aurinkopaneelit aurinkopaneelit vaativat täysin erilaisen tuotantolaitteiston hankintaa.

HJT-aurinkopaneelit ovat aurinkokennojen kehittämisessä paljon tehokkaampia ja edistyneempiä kuin PERC-teknologian aurinkopaneelit. Kennojen valmistajat ja toimittajat ovat yhä enemmän kiinnostuneita HJT:n aurinkopaneeleista niiden korkean tehon tuotantotehokkuuden vuoksi. HJT:n aurinkopaneelien kehitys perustuu vahvasti asiakkaiden mieltymyksiin, jotka määräytyvät tulevaisuuden markkinoiden mukaan.

HJT (Heterojunction) -tekniikka mullistaa aurinkoenergiateollisuuden lisäämällä energiantuotantoa ja parantamalla tehokkuutta. HJT:n aurinkopaneelit yhdistävät amorfisen piin ja kiteisen piin kerrokset voittaakseen perinteisten aurinkopaneelien rajoitukset. Tämä mahdollistaa laajan valikoiman aurinkoenergian sovelluksia.

Maysun Solar on valmistanut korkealaatuisia aurinkopaneeleja vuodesta 2008 lähtien. Tarjoamme erilaisia aurinkopaneeleja erilaisilla ominaisuuksilla, kuten shingled, täysmusta, kaksoislasi jne. Tämän lisäksi Maysun valmistaa pian myös HJT aurinkopaneeleja. Näillä paneeleilla on erinomainen suorituskyky ja tyylikäs muotoilu, jotka sulautuvat helposti mihin tahansa rakennukseen.

Maysun Solar on perustanut toimistoja ja varastoja useisiin maihin. He ovat myös solmineet pitkäaikaisia kumppanuuksia erinomaisten asentajien kanssa. Jos sinulla on kysyttävää viimeisimmistä aurinkopaneelitarjouksista tai mistä tahansa PV:stä, ota meihin yhteyttä.

Saatat pitää myös:

MBB ( Multi - Kisbar ) Teknologia: Lisää moduulin tehoa ja luotettavuutta  July 12, 2023
Pinotut aurinkopaneelit: Läpimurto aurinkoenergian tehokkuudessa July 3, 2023
IBC Solar Cell Technology: kattava opas  June 28, 2023