Joustavat ja jäykät aurinkopaneelit:Et tiennytkään

· PV-hinnan-trendi

Mitä joustavat aurinkopaneelit ovat?

Aurinkoenergian suosion kasvaessa yhä useammat ihmiset käyttävät joustavia aurinkopaneeleita perinteisten jäykkien paneelien sijaan.

Taipuisat tai taivutettavat aurinkopaneelit ovat erittäin yksinkertainen tapa tuottaa aurinkoenergiaa. Taipuisat aurinkopaneelit ovat vain yhden tuuman paksuisia ja painavat vain kuusi kiloa. Erittäin tehokkaat taipuisat aurinkopaneelit voidaan yleensä taivuttaa noin 30 asteen kulmaan, minkä ansiosta ne voidaan asentaa veneeseen, asuntoautoon, pakettiautoon tai perävaunuun.

Taipuisien aurinkopaneelien asennus on hyvin yksinkertaista, sillä useimmat järjestelmät yksinkertaisesti liimataan tai teipataan pintaan mukana toimitetulla liimalla. Järjestelmän helppokäyttöisyys on kuitenkin haittapuoli, koska joustavien paneelien ja katon välisen tilan puute voi tuottaa liikalämpöä, joka vaikuttaa kennoihin, vahingoittaa paneeleita ja lyhentää niiden käyttöikää.

aurinkopaneelit ovat

Mitkä ovat joustavien aurinkopaneelien edut?

1. Paino: Taipuisat aurinkopaneelit painavat noin 20 % enemmän kuin jäykät paneelit. Tämä tarkoittaa, että joustavat paneelit voidaan kiinnittää rakenteisiin, jotka eivät kestä jäykkien paneelien painoa.
Alhaisen painonsa ansiosta auton katolle voidaan asentaa useita taipuisia aurinkopaneeleita, mikä voi parantaa auton energiatehokkuutta.

2. Suorituskyky ja tehokkuus: Aiemmin joustavat aurinkopaneelit olivat huomattavasti tehottomampia kuin jäykät paneelit. Nykyään voit ostaa joustavia aurinkopaneeleita, jotka ovat yhtä tehokkaita kuin jäykät aurinkopaneelit.
Ihanteellinen hyötysuhde on 18-22 prosenttia. Tämä hyötysuhdetaso tarkoittaa, että ihanteellisissa olosuhteissa aurinkopaneelit muuttavat saman prosenttiosuuden tällä alueella saadusta auringonvalosta sähköksi.

3. Joustavuus: Mallista riippuen joustavia aurinkopaneeleita voidaan taivuttaa jopa 50 astetta. Taipuisien aurinkopaneelien asentaminen on helppoa, koska ne ovat kevyitä ja taivutettavia.
On erittäin hyödyllistä, että sinun ei tarvitse asentaa raskasta kehystä, joten et aiheuta vahinkoa asennuksen aikana.

Taipuisat aurinkopaneelit ovat siis halpa ja helposti asennettava aurinkoenergian etälähde. Jos matkustat säännöllisesti viikonloppuisin, olipa kyseessä vene, pakettiauto tai asuntovaunu. Taipuisat aurinkopaneelit ovat yksinkertaisia ja helppoja asentaa, ja kaikki viikonloppuisin matkustavat arvostavat niitä.

Joustava solpaneleri asennettuna auton katolle

Mitä ovat jäykät aurinkopaneelit?

Useimmat ihmiset pitävät "perinteisiä" aurinkopaneeleita jäykkinä aurinkopaneeleina. Useimmissa perinteisissä aurinkopaneeleissa käytetään aurinkosähköjärjestelmiä (PV), jotka koostuvat moni- tai yksikiteisistä aurinkokennoista, jotka muuttavat aurinkoenergian sähköksi. Suojatakseen aurinkokennoja naarmuilta ja sään vaihteluilta perinteiset jäykät aurinkopaneelit koostuvat yleensä alumiinikehyksestä ja lasikotelosta.
Useimmat jäykät aurinkopaneelit asennetaan kiinteään paikkaan, vaikka joitakin kannettavia "matkalaukkuja" onkin saatavilla. Koska jotkut kotien ja matkailuautojen omistajat ovat haluttomia poraamaan tarvittavia reikiä kattoonsa, pysyvät asennukset edellyttävät telinejärjestelmiä. Pysyvät jäykät aurinkopaneelijärjestelmät vaativat enemmän aikaa ja rahaa kuin joustavat aurinkopaneelijärjestelmät, mutta jäykät aurinkopaneelit tarjoavat yleensä pidemmän käyttöiän ja enemmän energiaa.

jäykät aurinkopaneelit

Mitä hyötyä jäykistä aurinkopaneeleista on?

1: Jäykkien aurinkopaneelien kustannukset ovat tällä hetkellä suhteellisen alhaiset, niiden käyttöaika on pitkä ja niiden LCOE-energiakustannukset ovat alhaiset.

Tyypillinen tasoitettu sähkön hinta aurinkosähköjärjestelmälle näyttäisi tältä:
Alkupääomakustannukset: 65 000 dollaria
Verohyvitys: 12 000 dollaria
O&M: 6 000 dollaria
Kokonaiskustannukset: 59 000 dollaria
Keskimääräinen vuotuinen sähköntuotanto: 62 500 kWh

PV-laitteiden takuuaika: 30 vuotta

Sähkön kokonaistuotanto: 1 875 000 kWh

LCOE: 59 000 $ / 1 875 000 = 0,03147 $/kWh
Aurinkosähköjärjestelmän kannattavuus riippuu sähkön myyntihinnasta. Niin kauan kuin sähkön hinta on korkeampi kuin 0,03147 dollaria/kWh, projekti on kannattava seuraavien 30 vuoden aikana.

2. Elinikä: Jäykkien aurinkopaneelien suurin haittapuoli on niiden lyhyt käyttöikä.
Jäykät aurinkopaneelit kotien aurinkojärjestelmissä ovat erittäin vahvoja, ja niillä on 25-30 vuoden takuu.
Toisaalta taipuisilla aurinkopaneeleilla on yleensä yhdestä kolmeen vuoden takuu. Tämä lyhyt takuu ei tarkoita, että tuote kestäisi pidempään. Joustavat aurinkopaneelit ovat alttiimpia kulumiselle kuin kiinteät jäykät aurinkopaneelit.

3. Jäykät paneelit vaativat ammattimaisen asennuksen. Ne ovat kuitenkin paljon kestävämpi tuote. Jos alueesi on altis luonnonkatastrofeille, kuten myrskyille pienille raekuuroille ja lumimyrskyille, sinun ei tarvitse huolehtia liikaa siitä, että ne saavat paljon vahinkoa.

Jos siis aiot tuottaa ja käyttää aurinkoenergiaa päivittäin, jäykät aurinkopaneelit ovat yleensä parempi valinta kuin joustavat aurinkopaneelit. Vaikka alkukustannukset saattavat olla korkeammat, jäykän aurinkopaneelijärjestelmän pitkäikäisyys ja tehokkuus tekevät perinteisistä aurinkopaneeleista järkevämmän valinnan.

Vertailu Taulukko

Maysun on jo pitkään ollut tunnettu siitä, että se tarjoaa teknisesti edistyneimpiä ja kustannustehokkaimpia jäykkiä aurinkopaneeleita. Meishengin aurinkopaneelit ovat tulleet menestyksekkäästi eri Euroopan maiden markkinoille, mikä tuo lisää voimaa ja elinvoimaa energiamuunnokseen. Tämä tärkeä kehitys merkitsee sitä, että Maysun tarjoaa tehokkaita ja luotettavia aurinkotuotteita Euroopan maihin.

5BB 158.75mm PERC 60celles 300W-330W Mono Aurinkosähköpaketti
Maysun Solar Venusun Full Black 390W-410W MONO PERC 210mm 80 Cell 1/2 Cut PV-moduuli

Maysunin aurinkopaneelit sisältävät erilaisia eritelmiä ja kokoja eri asiakkaiden tarpeisiin. Olipa kyse sitten kotiasennuksista tai teollisuussovelluksista, Maysun tarjoaa pitkälle räätälöityjä ratkaisuja, joilla varmistetaan, että asiakkaat voivat maksimoida aurinkoresurssien käytön ja saavuttaa merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa.

Viite:

Admin, S. and Admin, S. (2020) 'Flexible Solar Panels vs Rigid Solar Panels: Which Ones Better?

Wilson, C. (2022) Everything you should know about flexible solar panels when caravanning.

Batteries, B.B. (2023) 'The Pros and Cons of Flexible Solar Panels vs. Rigid,' Battle Born Batteries

Staff, L. of L.U. (2023) How to choose flexible solar panels.

Cummings, S. (2023) 'Flexible Solar Panels vs Rigid: Pros, Cons & Differences,' House Grail

Staff, L. of L.U. (2023a) Flexible vs Rigid Solar Panels: Which is Better for You?

Teollisuuden raskaat painot - IBC:n aurinkopaneelien tulevaisuus
Tuoreet uutiset: PV News You Need to Know
Aurinkoenergian kotivarastointijärjestelmät: luotettava tuki uusiutuville energialähteille