Aurinkosähköisten taustalevyjen yleiset ongelmat: kuplat, pullistumat...

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkosähkömoduulien pitkän aikavälin vakaus on avain aurinkosähköjärjestelmän jatkuvaan sähköntuotantoon. Kennoja suojaavaan taustalevyyn, joka on tärkeä osa aurinkosähköpaneelia, kohdistuu joitakin yleisiä ongelmia tuotannon ja myöhemmän käytön aikana. Seuraavassa on Maysun Solarin kokoama luettelo aurinkosähköpaneelien taustalevyjen yleisistä ongelmista.

broken image

1. Kellastuminen

PV-moduulien laminointiprosessissa käytetään kahta liimakalvokerrosta aurinkokennojen liittämiseksi lasiin ja taustalevyyn. Toista kahdesta liimakalvokerroksesta tarvitaan yleensä lyhyen aallon UV-valon katkaisemiseen. Taustalevy itsessään kestää UV-valoa 300 nm-380 nm:n alueella, mutta osa taustalevyistä kellastuu silti UV-valon vaikutuksesta, mikä johtaa taustalevykerroksen molekyylikomponenttien tuhoutumiseen ja taustalevyn yleisen suorituskyvyn heikkenemiseen sekä taustalevyn heijastuskyvyn heikkenemiseen, mikä vaikuttaa moduulin kokonaistehoon.

Fluoria sisältävät materiaalit ovat luonnostaan UV-kestäviä, jos niitä ei ole käsitelty muulla tavoin. Jos molemmat liimakalvot eivät poista lyhytaaltoista UV-valoa, UV-valo aiheuttaa suoraan alimman kerroksen päällä olevan taustalevyn kellastumisen. Tämä tekee moduulista ruman näköisen, ja kellastunut taustalevy heijastaa vähemmän auringonvaloa, mikä puolestaan vaikuttaa aurinkokennon kykyyn absorboida auringonvaloa ja lopulta vähentää moduulin tehoa.

broken image

2. Pullistuma

Sekä kennon kuumat kohdat että näkymättömän teipin sijainti altistavat taustalevyn pullistumiselle, etenkin jos nämä kaksi kohtaa ovat päällekkäin. Tämä johtuu pääasiassa korkeista lämpötiloista, jotka johtavat materiaalin höyrystymiseen.

EVA:n UV-absorberi muuntaa absorboituneen UV-valon osaksi lämpöenergiaa ja luovuttaa sen moduuliin.

Yleisesti ottaen moduulin suurin käyttölämpötila on 70-80 °C. Testitietojen mukaan lämpötilan nousu vaikuttaa moduulin tehoon, ja jokaista moduulin lämpötilan 1 °C:n nousua kohden moduulin lähtöteho pienenee noin 1 W. Testaustulosten mukaan lämpötilan nousu vaikuttaa moduulin tehoon.

broken image

3. Ilmakuplat

Taustalevyn liuskat aiheuttavat suuren kaltevuuden lähentyvien liuskojen välille, ja munivat työntekijät eivät asettaneet EVA-liuskoja paikoilleen, jolloin EVA ei täyty hyvin. Moduulin myöhemmän käytön aikana kuplat laajenevat vähitellen ja kuplia ympäröivä materiaali hapettuu ja heikkenee, mikä vaikuttaa suuresti moduulin käyttöikään.

broken image

4. Naarmut

Naarmuja voi syntyä monella eri tavalla: 1. itse raaka-aineesta; 2. terävistä esineistä, jotka naarmuttavat taustalevyä kuljetuksen aikana siirtolinjalla; 3. trimmaajien aiheuttamista vaurioista taustalevylle trimmausprosessin aikana.

Taustalevyn tärkeimmät roolit kokoonpanossa ovat kosteus, pöly ja eristys. Taustalevyn naarmuuntuminen heikentää huomattavasti komponentin kosteudenkestävyyttä, mikä nopeuttaa komponentin hapettumista, ja eristyksenesto-ominaisuudet heikentävät komponentin turvallisuustasoa. Naarmut lisäävät myös takalevyn vedenläpäisevyyttä. Liiallinen vesihöyryn pääsy moduuliin johtaa suoraan sisäisten piirien korroosioon, jonka seurauksena moduuli menettää ajan mittaan sähköntuotantokykynsä, ja sisäiset piirit tuhoutuvat voimakkaan hapettumisen vuoksi, jolloin moduulin käyttöikä päättyy.

broken image

Jos PV-taustalevylläsi on jokin näistä ongelmista, ota yhteyttä tuotemerkkiyritykseen, jolta ostit sen, mahdollisimman pian. Niiden taustalevyongelmien lisäksi, jotka voivat aiheuttaa aurinkosähköenergian häviämisen, on monia yleisiä ongelmia, jotka voivat estää aurinkosähköjärjestelmää tuottamasta tehoa, ja niitä voi tarkastella klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Maysun Solar, joka on PV-moduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, suorittaa erilaisia testejä tuotantoprosessin aikana ja voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä meihin saadaksesi tuotetarjouksen.