Miksi asuntoni PV:n tehokkuus ei vastaa myyjän ilmoittamaa arvoa?

· Alan uutisia

Huomioon on otettava monia tekijöitä, kuten lämpötila, pöly ja saasteet, varjostus, moduulien suuntaus ja kallistus, invertterin hyötysuhde, kaapelihäviöt jne. Maysun Solar on kuitenkin koonnut luettelon tärkeimmistä tekijöistä, joiden avulla tehohäviöt voidaan minimoida.

broken image

Moduulin suuntaus ja kallistuskulma

Moduulien asennukselle on olemassa optimaalinen suuntaus ja kallistuskulma. Suuntaus perustuu sääntöön, jonka mukaan pohjoinen pallonpuolisko osoittaa etelään ja eteläinen pohjoiseen, kun taas kallistuskulma määritetään paikallisen leveysasteen mukaan. Paneelin kulma vaikuttaa järjestelmään vuoden aikana tulevan auringon säteilyn määrään, ja poikkeamat optimaalisesta suuntauksesta ja kallistuskulmasta johtavat sähköntuotannon vähenemiseen.
On tärkeää huomata, että mitä pienempi kallistuskulma on optimaalisesta, sitä enemmän pölyä kerääntyy moduuliin ja sitä vähemmän sateet huuhtovat sitä pois, jolloin tehohäviö kasvaa hieman.

broken image

Ympäristö ja lämpötila

Lämpötilakerroin on toinen huomioon otettava suorituskykyyn vaikuttava tekijä. Aurinkosähkömoduulin käyttölämpötila vaikuttaa merkittävästi sen tuottamaan tehoon, ja korkeat käyttölämpötilat johtavat tehohäviöihin. Lämpötilakerroin on energiantuoton prosentuaalinen vähennys jokaista yhden celsiusasteen nousua kohti 25 celsiusasteen (77 Fahrenheitin) vertailupisteen yläpuolella. tehon lämpötilakertoimen parametrit on esitetty Maysunin tietolehdessä.
Jotkin katemateriaalit imevät lämpöä enemmän kuin toiset, mikä voi vaikuttaa suorituskykyyn. Aurinkopaneelin kulma voi muuttaa lämpötilaa, ja litteästi asennetut paneelit kuumenevat yleensä enemmän, joten moduulin ja katon väliin tarvitaan välimatka lämmön haihduttamiseksi. Myös paneelityypit vaihtelevat, ja ohutkalvopaneeleilla on yleensä pienempi lämpötilakerroin kuin monokiteisillä tai monikiteisillä aurinkopaneeleilla.

broken image

Lintujen ulosteet, pöly, lehdet ja muu lika pinnalla.

Aurinkopaneelit ovat alttiina ulkoilmalle pitkiä aikoja, ja pölyn ja muiden pudonneiden lehtien kerääntyminen pinnalle on joillakin alueilla merkittävä syy energiahäviöön. Alueilla, joilla on pitkä kuiva kausi, tämä voi johtaa jopa 5 prosentin energiahäviöön. Alueilla, joilla pölylaskeumat ovat yleisiä, luku voi nousta 1-2 prosenttia, kun taas suurten liikennealueiden läheisyydessä sijaitsevissa paikoissa menetys on yleensä vielä 1 prosentti. Alueilla, joilla sataa ympäri vuoden, maaperän pilaantumistappiot ovat yleensä noin 2 prosenttia.
Lintujen ulosteet ja pudonneet lehdet voivat peittää kennot ja aiheuttaa kuumia pisteitä, jotka voivat vaurioittaa aurinkopaneeleita, mikä edellyttää aurinkopaneelien säännöllistä puhdistusta.

broken image

Invertterin tehokkuus

Invertteri on olennainen osa aurinkosähköjärjestelmää, ja tehohäviöitä voi esiintyä, jos elektroniikasta ja induktiivisista komponenteista aiheutuu sisäisiä lämpöhäviöitä. Lisäksi invertterin hyötysuhde on riippuvainen sen omasta käyttölämpötilasta, joka on sama kuin lämpötilavoiman aiheuttamat moduulivauriot, mutta invertterin vaikutus on suhteellisen pieni. Siksi invertteri on asennettava sisätiloihin viileään ja tuuletettuun paikkaan ja ulkona aurinkoiseen paikkaan, pois suorasta auringonvalosta, mahdollisuuksien mukaan varjostimella.

broken image

Kaapeliongelmat

Kaapelihäviöitä ei voida välttää, ja ne aiheuttavat yleensä 2 %:n lisähäviön järjestelmään. Nämä häviöt voivat lähestyä 1 %:a, jos hankkeessa käytetään paksumpia johtoja lyhyen aikaa. Insinöörikokemuksen mukaan tasavirtajohtohäviöt lasketaan 2 prosenttiin, kun taas voimalaitokset käyttävät kaikki lähekkäin olevan verkon kytkentäperiaatetta, jolloin vaihtovirtapuolen johtohäviöt ovat pienemmät ja vaihtovirtajohtohäviöt 1 prosenttia. Kun lisäksi lisätään AC- ja DC-puolen pääteyhteyden aiheuttama kontaktihäviö, jonka häviöarvo on 1 %, kokonaishäviö nousee 5 %:iin.
PV-järjestelmässä DC-puolen tulisi käyttää erityisiä PV-kaapeleita ja AC-puolen tulisi käyttää kaapeleita, jotka täyttävät lähtövirran. Väärin sovitettujen liitäntäliitäntöjen käyttö, huono puristus ja muut asennuksen epäsäännöllisyydet voivat johtaa suurempiin häviöihin ja vakavissa tapauksissa invertterin palamiseen.

broken image

Nämä ovat vain joitakin Maysun Solarin kokoamia syitä aurinkosähkötehon häviämiseen. Mitä voimme tehdä aurinkosähköjärjestelmiemme ylläpitämiseksi? Lue lisää

Maysun Solar, aurinkosähkömoduulien valmistaja, jolla on 15 vuoden kokemus, voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi meihin yhteyttä tarjousta varten.