2024 HJT-aurinkopaneelien opas: Miksi valita HJT-aurinkopaneelit?

· PV-hinnan-trendi

Sisältö:
Mitä HJT-aurinkopaneelit ovat?
Mitkä ovat HJT-aurinkokennoteknologian edut?
Mitkä ovat HJT:n tekniset edut verrattuna PERC:hen ja TOPConiin?
Mihin skenaarioihin HJT-aurinkopaneelit soveltuvat paremmin?

Mitä ovat HJT-aurinkopaneelit?

Heterojunction (HJT) -aurinkopaneeli, joka tunnetaan myös nimellä Silicon heterojunctions (SHJ) tai Heterojunction with Intrinsic Thin Layer (HIT) -aurinkopaneeli, on kokoelma HJT-aurinkokennoja, joissa hyödynnetään kehittynyttä aurinkosähkötekniikkaa. HJT-kennoissa yhdistyvät kiteisen piin ja ohutkalvotekniikan edut. Nämä kennot perustuvat N-tyyppiseen yksikiteiseen piisubstraattiin, jonka pinnalle on kerrostettu seostamattomia amorfisia piikerroksia (i-a-Si:H). Tämä ainutlaatuinen rakenne parantaa aurinkokennojen suorituskykyä ja hyötysuhdetta, minkä jälkeen ne kootaan aurinkopaneeleiksi käytännön sovelluksia varten.

HJT-kennojen rakenne sisältää yleensä seuraavat keskeiset komponentit:

N-tyypin yksikiteinen pii substraatti: HJT-paneelien pohjana on N-tyypin yksikiteinen piikiekko. N-tyypin pii on saanut nimensä siitä, että sen kantajien enemmistö on elektroneja, ja se tarjoaa tyypillisesti suuremman kantajien liikkuvuuden ja pienemmän valon aiheuttaman hajoamisen (LID).

Sisäinen amorfinen piikerros: Yksikiteisen piikiekon molemmille puolille on kerrostettu seostamatonta (intrinsistä) amorfista piitä. Tämä intrinsic-kerros toimii passivointikerroksena, joka vähentää tehokkaasti piikiekon pintavikoja ja minimoi siten varauksenkuljettajien rekombinaatiota.

Dopatun amorfisen piin kerrokset: Sisäisten kerrosten ulkopuolelle lisätään P- ja N-tyypin amorfisia piikerroksia. Nämä kerrokset seostetaan (lisäämällä niihin pieniä määriä muita alkuaineita) niiden johtavuuden muuttamiseksi, jolloin muodostuu P-N-liitos, joka on ratkaisevan tärkeä aurinkokennon sähköntuotannolle.

Läpinäkyvä johtava oksidikerros (TCO): Kennon pinta on usein päällystetty TCO-materiaalilla, kuten indiumtinaoksidilla (ITO), hyvän valonläpäisykyvyn ja sähkönjohtavuuden aikaansaamiseksi.

Metalliset elektrodit: Kennon ylä- ja alapuolelle lisätään metallielektrodit, jotta kennosta saadaan virta. Nämä elektrodit suunnitellaan yleensä hyvin ohuiksi, jotta auringonvaloa estävä alue olisi mahdollisimman pieni.

Rakenne

Mitkä ovat HJT-aurinkokennoteknologian edut?

210 mm:n suuritehoiset kennot
HJT:n 210 mm:n aurinkokennoissa, joilla on korkea hyötysuhde, sen läpinäkyvä johtava oksidikalvo (TCO-kalvo) passivoi tehokkaasti kiteisen piin ja seostetun amorfisen piin rajapintavirheet, minkä ansiosta valosähköinen muuntotehokkuus on 25 %. HJT-aurinkokennot on suunniteltu siten, että niissä on enemmän hienompia kiskoja, mikä vähentää tehokkaasti kiskojen aiheuttamaa varjostusta ja lyhentää virransiirtoetäisyyttä. Tämä rakenne minimoi vastuksen, parantaa virran keräämistä ja parantaa näin ollen kokonaistehon tuottamisen tehokkuutta. Lisäksi lukuisten erittäin hienojen kiskojen käyttö vähentää osaltaan mikrohalkeamia ja kiskojen rikkoutumista, mikä lisää kennojen joustavuutta ja luotettavuutta.

Korkea bifacial rate
HJT-aurinkokennoissa on ainutlaatuinen rakenne, jossa on symmetriset rakenteet sekä etu- että takapuolella ja joka on yhdistetty verkkolevyihin. Tämä konfiguraatio lisää merkittävästi niiden bifacial-sähköntuotantokykyä. Huomionarvoista on, että näillä kennoilla saavutetaan yli 95 prosentin sähköntuotantohyötysuhde takapuolella, mikä merkitsee huomattavaa parannusta energian kokonaistuotannossa.

Innovatiivinen läpinäkyvä kaksoislasirakenne mahdollistaa valon pääsyn aurinkokennojen välisten aukkojen läpi, mikä parantaa takapuolen sähköntuotantoa ja lisää sijoitetun pääoman tuottoa. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen sovelluksissa, kuten aidoissa, autokatoksissa ja katoksissa, joissa kaksipuolinen sähköntuotanto on ratkaisevan tärkeää.
   
PERC- ja TopCon-teknologioihin verrattuna heterojunktion kennot, joissa on korkea bifacial rate, voivat tuottaa yli 30 % enemmän tehoa. Tämä vaikuttava energiantuoton lisäys tekee heterojunction-aurinkokennoista erityisen tehokkaita asennuksissa, joissa paneelin molemmat puolet altistuvat suoralle tai heijastuneelle auringonvalolle, mikä maksimoi energian hyödyntämisen.

Erinomainen suorituskyky hämärässä
HJT-kennoissa i-a-SiH-ohutkalvot yhdistyvät kiteisen piin ja seostetun amorfisen piin väliin. Dopioimaton hydratun amorfisen piin kerros (i-a-Si:H) passivoi kiteisen piin pinnalla olevia vikoja. Tämä passivointiprosessi vähentää varauksenkuljettajien rekombinaatiota rajapinnassa, mikä johtaa avojännitteen (Voc) kasvuun ja johtaa korkeaan avojännitteeseen (750 mV). Tämä kohonnut Voc mahdollistaa suuremman jännitetuoton myös hämärissä olosuhteissa, jolloin invertterin käynnistysjännite saavutetaan nopeammin ja sähköntuotantoaika pitenee merkittävästi varhaisiin aamu- ja iltatunteihin, mikä maksimoi päivittäisen energiantuoton.

Alhainen lämpötilakerroin
Euroopan kesille tyypillisissä lämpimissä ja aurinkoisissa olosuhteissa Heterojunction (HJT) -aurinkopaneelit erottuvat ylivoimaisena valintana. Niiden alhainen lämpötilakerroin -0,24 %/°C verrattuna PERC- ja TOPCon-kennoihin takaa vakaan ja tehokkaan sähköntuotannon myös korkeammissa lämpötiloissa. Tämän ominaisuuden ansiosta HJT-aurinkopaneelit soveltuvat erityisen hyvin käytettäväksi kesäkuukausina Euroopassa, jossa aurinkoenergian hyötysuhteen maksimointi on ratkaisevan tärkeää. Tehohäviöiden minimointi korkeissa lämpötiloissa osoittaa niiden kestävyyttä ja luotettavuutta, mikä tekee niistä ensisijaisen vaihtoehdon aurinkoenergiajärjestelmissä Euroopan vaihtelevassa kesäsäässä. Jos haluat lisätietoja aurinkopaneelien lämpötilakertoimesta, klikkaa alla olevaa painiketta ja lue artikkeli!

Alhainen hajoaminen
HJT-kennot eliminoivat elektronisten ongelmien mahdollisuuden kennon pinnalla, mikä estää valon aiheuttaman hajoamisen (LID) ja valon ja kohonneen lämpötilan aiheuttaman hajoamisen (LeTID) vaikutukset. TCO-kalvokerros, jolla on johtavia ominaisuuksia, estää pinnan polarisaation syntymisen ja vähentää rakenteellisesti potentiaalin aiheuttaman hajoamisen (PID) riskiä.
Heteroliitosmoduulien sähköntuotantokapasiteetti heikkenee enintään 12,6 prosenttia 30 vuoden aikana, mikä takaa vakaan sähköntuotannon HJT-aurinkopaneelien koko elinkaaren ajan.

+ blogin painike 20231019 Aurinkopaneelin hajoaminen

Täysin musta, jossa ei ole värieroa
HJT-kennoteknologian ominaisuuksien ansiosta HJT-aurinkopaneelien etu- ja takapuolen värien yhdenmukaisuus säilyy ilman eroja, mikä luo visuaalisesti houkuttelevan ja koordinoidun vaikutelman ja tekee siitä ensisijaisen vaihtoehdon täysmustille aurinkopaneeleille ja myös parhaan vaihtoehdon tummille katoille Euroopassa.

Asenna oikeat valokuvat

Korkea luotettavuus
HJT-aurinkopaneeli on varustettu säänkestävällä, korroosionkestävällä ja kulutusta kestävällä kaksipuolisella lasilla ja POE-kapseloinnilla, mikä antaa 30 vuoden takuun sekä tuotteelle että suorituskyvylle. Matalalämpötilaprosessin ja leikkaamattomien aurinkokennojen tekniikan ansiosta kennot ovat vähemmän vaurioituneita, erittäin joustavia, niissä on vähemmän mikrosäröjä ja ne on helppo kuljettaa ja asentaa.

Mitkä ovat HJT:n tekniset edut verrattuna PERC:iin ja TOPConiin?

Verrattaessa Heterojunction Technology (HJT), Tunnel Oxide Passivated Contact (TOPCon) ja Passivated Emitter Rear Cell (PERC) -aurinkopaneeleita eri teknisten parametrien osalta seuraavat tiedot korostavat HJT:n etuja:

HJT-aurinkopaneelien hyötysuhde on 95 prosenttia, ja se ylittää TOPCon-järjestelmän 85 prosentin ja PERC-järjestelmän 70 prosentin hyötysuhteen. Tämä korkeampi kaksoispintaisuus osoittaa, että auringonvalo imeytyy paremmin sekä etu- että takapuolelta, mikä maksimoi energian kokonaiskertymän.

HJT:n hyötysuhde on toinen alue, jolla HJT erottuu edukseen, sillä sen hyötysuhde on 22,87 prosenttia verrattuna TOPConiin, jonka hyötysuhde on 22,28 prosenttia, ja PERC:iin, jonka hyötysuhde on 21,2 prosenttia. Tämä korkeampi hyötysuhde korostaa HJT:n ylivoimaista kykyä muuntaa auringonvalo sähköksi, mikä parantaa yleistä suorituskykyä.

HJT-aurinkopaneelien ensimmäisen vuoden tehon heikkeneminen on 1 % alhaisempi kuin TOPConilla (1,5 %) ja PERC:llä (2 %). Tämä viittaa siihen, että HJT-teknologia tarjoaa paremman alkuvakauden tehon tuotannossa.

Toisesta vuodesta lähtien HJT-aurinkopaneelien keskimääräinen vuotuinen tehohäviö on 0,35 %, mikä osoittaa, että niiden pitkän aikavälin vakaus on parempi kuin TOPConilla (0,4 %) ja PERC:llä (0,45 %).

Lämpötilakertoimen osalta HJT-aurinkopaneelit erottuvat edukseen alhaisemmalla arvolla -0,243 %/°C, mikä osoittaa pienempää herkkyyttä lämpötilan vaihteluille verrattuna TOPConiin (-0,32 %/°C) ja PERCiin (-0,35 %/°C). Tämä ominaisuus edistää HJT-aurinkopaneelien tasaista ja luotettavaa sähköntuotantoa erilaisissa ympäristöolosuhteissa.

Tietojen vertailukaavio

Tutustu uusiutuvan energian innovaatioiden eturintamaan Maysun Solarin HJT-aurinkopaneelien avulla. Heterojunction Technology (HJT) -teknologian (Heterojunction Technology) vertaansa vailla olevia etuja hyödyntävät paneelimme edustavat harppausta eteenpäin aurinkoenergian tehokkuudessa. Näissä paneeleissa on ylivoimainen heterojunction-teknologia, joka tuottaa tasaisen korkean jännitteen jopa heikossa valaistuksessa. Niiden matala lämpötilakerroin (-0,243 %/℃) takaa kestävän suorituskyvyn kuumemmissa ilmastoissa, mikä pidentää tehokasta energiantuotantoa. Maysun Solarin HJT-paneelit maksimoivat aurinkoenergian imeytymisen vaikuttavalla bifacial-asteella (95 %), mikä lisää merkittävästi aurinkosähköjärjestelmän energiantuottoa. Jos haluat syvällisemmän näkemyksen HJT-aurinkopaneelien ominaisuuksista, klikkaa alla olevaa painiketta ja lähde matkalle kohti puhtaampia ja tehokkaampia energiaratkaisuja!

HJT-aurinkopaneeli

Mihin skenaarioihin HJT-aurinkopaneelit soveltuvat paremmin?

Heterojunction (HJT) -aurinkopaneelit soveltuvat erinomaisesti erilaisiin skenaarioihin, kuten muun muassa maatalouden aurinkosähköön, autokatosten aurinkosähköön, kattojen aurinkosähköön ja moniin muihin sovelluksiin.

Maatalouden aurinkosähkö: HJT-aurinkopaneelit soveltuvat erityisen hyvin maatalouden aurinkosähkökäyttöön, sillä ne ovat erittäin tehokkaita ja toimivat erinomaisesti hämärässä. Tämän ansiosta paneelit pystyvät säilyttämään tehokkaan sähköntuotannon muuttuvissa sää- ja valaistusolosuhteissa. HJT-aurinkopaneelien matalan lämpötilakertoimen ansiosta HJT-aurinkopaneelit pystyvät minimoimaan tehohäviöt jopa korkeissa lämpötiloissa, joita maatalousalueilla esiintyy päivisin. Lisäksi paneelien PID- ja LID-vaikutusten kestävyys takaa pitkän aikavälin vakauden ja luotettavuuden, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan maataloussovelluksiin, joissa sähköntuotantoa tarvitaan jatkuvasti. Lisäksi ne voidaan integroida saumattomasti maatalousinfrastruktuuriin, kuten kasvihuoneiden ja maatalousrakennusten kattoihin, ja ne voivat tarjota varjoa ja saavuttaa sekä maataloustuotannon että puhtaan energian kaksoistavoitteet.

Autokatosten aurinkosähkö: HJT-aurinkopaneelit ovat erinomaisia myös autokatosten aurinkosähkösovelluksissa, ja ne hyötyvät ennen kaikkea erinomaisesta kaksoispintahyötysuhteestaan ja suorituskyvystään hämärässä. Autokatosten kaltaisissa ympäristöissä aurinkopaneelit ovat usein ympäröivien rakenteiden aiheuttaman varjostuksen alaisia, mutta HJT-paneelit pystyvät tehokkaasti keräämään ja muuntamaan auringonvaloa ja säilyttämään hyvän sähköntuotannon tehokkuuden jopa osittaisessa varjostuksessa. HJT-paneelien hajallaan olevan ja heijastuneen valon tehokas hyödyntäminen mahdollistaa sen, että ne pystyvät säilyttämään erinomaisen sähköntuotantotehon vaihtelevissa valaistusolosuhteissa kaupunkiympäristöissä, kuten autosuojissa. Näiden ominaisuuksien ansiosta HJT-aurinkopaneelit ovat ihanteellinen valinta aurinkoresurssien täysimääräiseen hyödyntämiseen kaupunkitiloissa, kuten autosuojissa.

Aurinkosähköinen kattotekniikka: HJT-aurinkopaneelien kestävyys, korkea hyötysuhde ja vähäiset hajoamisominaisuudet tekevät niistä ihanteellisen valinnan näihin sovelluksiin. Ne kestävät erilaisia ympäristöpaineita, kuten kosteutta ja UV-altistusta, joten ne soveltuvat alueille, joilla sääolosuhteet vaihtelevat.

Alueet, joilla on korkeat kesälämpötilat, kuten Etelä-Eurooppa: HJT-aurinkopaneeleilla on erinomaiset lämpötilakertoimet (noin -0,24 %/°C), mikä tarkoittaa, että niiden hyötysuhde heikkenee vähemmän kuumissa olosuhteissa kuin perinteisillä aurinkosähköpaneeleilla. Tämän vuoksi ne soveltuvat erityisen hyvin korkean lämpötilan ympäristöihin.

Alueet, joilla on huonot valaistusolosuhteet, kuten Pohjois-Eurooppa: HJT-aurinkopaneelit ovat tunnettuja erinomaisesta suorituskyvystään hämärässä, myös pilvisinä päivinä tai aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä. Tämä johtuu niiden korkeasta avoimen piirin jännitteestä ja tehokkaasta valon absorptiokyvystä. Lisäksi HJT-aurinkopaneelien kaksipuolinen sähköntuotanto tekee niistä erityisen hyödyllisiä lumisissa ympäristöissä Euroopassa, koska ne hyödyntävät maasta heijastuvaa valoa.

Kaiken kaikkiaan HJT-aurinkopaneelit soveltuvat monenlaisiin tilanteisiin, ja ne täyttävät maatalouden, autokatosten, kattojen ja erilaisten ilmastollisten ja maantieteellisten ympäristöjen erityisvaatimukset. Ne ovat monipuolinen ja kestävä energiaratkaisu.

Asenna todellisia valokuvia

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien valmistukseen vuodesta 2008 lähtien. Valitse laajasta valikoimastamme kokomustia, mustakehyksisiä, hopeisia ja lasilasisia aurinkopaneeleita, joissa hyödynnetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikkaa. Nämä paneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmät aurinkopaneelitarjoukset tai mitä tahansa aurinkosähköön liittyvää tiedustelua. Olemme innoissamme voidessamme auttaa sinua.

Saatat myös pitää:

Voivatko aurinkopaneelit silti tuottaa sähköä pilvisinä päivinä (heikot valo-olosuhteet) ?
Voivatko aurinkopaneelit toimia vielä talvellakin?
Lämpötilakerroin ja aurinkopaneelit: opas 2023