Hot Spot -vaikutukset : Syyt ja ratkaisut

· PV-hinnan-trendi

Sisältö:
Mitä hot spot -ilmiöt ovat?
Miten hot spot -ilmiöt vaikuttavat aurinkopaneeleihin?
Kuumapistevaikutusten syyt
Miten välttää hot spot -ilmiöitä?

Mitä ovat hot spot -vaikutukset?

Hot spot -ilmiö tarkoittaa aurinkopaneeleissa yksittäisen aurinkokennon pinnalla tapahtuvaa keskittynyttä ylikuumenemista. Tämä ilmiö johtuu yleensä auringonvalon epätasaisesta jakautumisesta aurinkopaneelissa, kun tietty osa paneelista on varjossa tai saa vähemmän auringonvaloa ympäröiviin alueisiin verrattuna.

Kuumat paikat

Miten Hot Spot -vaikutus vaikuttaa aurinkopaneeleihin?

Hot spot -ilmiö voi aiheuttaa aurinkopaneelien paikallisen ylikuumenemisen, mikä vähentää niiden tehokkuutta ja saattaa aiheuttaa vaurioita. Yksityiskohdat ovat seuraavat:
   
1.Tehokkuuden heikkeneminen: Kun aurinkopaneeleissa esiintyy kuumia pisteitä, paikallinen lämpötila nousee, mikä yleensä johtaa aurinkokennon suorituskyvyn heikkenemiseen lämpötilan noustessa. Korkeissa lämpötiloissa aurinkokennon elektroninen johtavuus heikkenee, mikä vaikuttaa kennon sähköntuotannon tehokkuuteen.

2.Lämpölaajeneminen ja supistuminen: Aurinkopaneelit altistuvat auringonvalolle altistumisen ja lämpölaajenemisen seurauksena. Tämä pinnan lämpölaajeneminen ja supistuminen voi aiheuttaa väsymistä ja jännitystä paneelin materiaalissa, mikä lisää halkeamien tai muiden rakenteellisten ongelmien riskiä paneelissa.

3. Kuumat kohdat voivat vaurioittaa aurinkopaneelin sisällä olevia elektronisia komponentteja korkeista lämpötiloista, kuten akun liittimiä, johtoja jne. Näiden komponenttien vaurioituminen voi heikentää paneelin yleistä suorituskykyä.

4.Lämpörasitus vaikuttaa elinikään: Kun aurinkopaneelit altistuvat korkeille lämpötiloille pitkäksi aikaa, niihin voi kohdistua usein lämpörasitusta. Tämä lämpörasitus voi lyhentää paneelin käyttöikää ja vähentää siten sen luotettavuutta aurinkosähköjärjestelmässä.

Jäljet ​​vaurioista

Kuumien pisteiden syyt

Hot spot -ilmiön syitä voivat olla varjostus, moduulin viat tai kennon epätasainen vanheneminen, mikä johtaa paikalliseen epätasaiseen valoon ja tiettyjen alueiden ylikuumenemiseen. Seuraavassa luetellaan erityiset syyt:

1. Kennon osittainen vanheneminen: Ajan mittaan paneelin yksittäiset aurinkokennot voivat vanheta eri tavoin eri tekijöiden, kuten auringonvalolle epätasaisen altistumisen, vuoksi, mikä johtaa epätasapainoon kennon suorituskyvyssä. Tämä voi edistää kuumien pisteiden muodostumista, kun jotkin kennot hajoavat nopeammin kuin toiset, mikä vaikuttaa aurinkopaneelin kokonaistehokkuuteen.

 

2. Sarjassa olevat epäsopivat paneelit: Aurinkopaneeliasennuksissa, joissa paneelit on kytketty sarjaan, paneelien eritelmien tai olosuhteiden epäsopivuus voi johtaa epätasaiseen sähköntuotantoon. Tämä epätasapaino voi aiheuttaa sen, että tietyt paneelit toimivat pienemmillä virroilla, jolloin ne ovat alttiita kuumien pisteiden muodostumiselle erityisesti korkean auringonsäteilyn aikana.

 

3.Vialliset ohitusdiodit: Ohitusdiodit ovat ratkaisevia komponentteja, jotka auttavat lieventämään varjostuksen vaikutusta aurinkopaneeleihin. Jos nämä diodit eivät toimi asianmukaisesti valmistusvirheiden tai kulumisen vuoksi, se voi johtaa tehottomaan varjostuksen lieventämiseen ja edistää kuumien pisteiden syntymistä paneelin varjostetuilla alueilla.

 

4. Riittämätön ilmanvaihto: Huono ilmanvaihto aurinkopaneelien ympärillä voi edistää lämmön kertymistä erityisesti lämpimissä ilmastoissa. Riittämätön ilmavirtaus voi haitata energian muuntamisen aikana syntyvän lämmön haihtumista, mikä pahentaa hot spot -ilmiötä. Ilmanvaihdon asianmukainen suunnittelu on olennaisen tärkeää optimaalisen käyttölämpötilan ylläpitämiseksi.

Kuumat paikat

5.Asennusvirheet: Asennuksen aikana tehdyt virheet, kuten väärä kallistus tai suuntaus, voivat vaikuttaa aurinkopaneeliryhmän tasaiseen auringonvaloon. Tämä epätasainen altistuminen voi johtaa paikalliseen ylikuumenemiseen, mikä korostaa tarkkojen asennuskäytäntöjen tärkeyttä kuumien pisteiden muodostumisen estämiseksi.

6.Varjon peittäminen: Yksi tärkeimmistä syistä aurinkopaneelien kuumien pisteiden syntyyn on varjostus. Kun osa paneelista on varjossa, varjossa olevien kennojen yli voi kehittyä merkittävä käänteinen jännite, joka johtuu kennojen sarjakytkennästä. Tämä voi johtaa lämmön kerääntymiseen, lämpötilan nousuun ja kuumien pisteiden muodostumiseen. Lisäksi varjostus voi heikentää paneelin kokonaishyötysuhdetta, koska varjostetut kennot eivät pysty tuottamaan sähköä samalla nopeudella kuin muu osa paneelia. Toinen kuumia kohtia aiheuttava tekijä on lian ja roskien kertyminen. Paneelin pinnalla oleva lika ja pöly voivat estää osan saapuvasta auringonvalosta, mikä heikentää suorituskykyä ja nostaa lämpötilaa. Roskat voivat myös häiritä paneelin lämmöntuottoa ja ilmavirtaa.

Varjo

7.Äärimmäiset sääolosuhteet. Kuuman sään aikana aurinkopaneelin kokonaislämpötila nousee, jolloin alueet, joilla on epäsuhta tai osittainen varjo, ovat alttiimpia kuumille pisteille. Tämä johtuu siitä, että korkeat lämpötilat nostavat aurinkopaneelin kokonaislämpötilaa, mikä lisää hot spot -ilmiön todennäköisyyttä; kylmissä olosuhteissa paneelit voivat altistua lumi- ja jääpeitteelle tai jäätymiselle, jolloin osittain varjostetut ja epäsymmetriset kennot ovat alttiimpia, ja vähentynyt auringonvaloaltistus voi aiheuttaa sen, että kennot tuottavat enemmän lämpöä kuin sähköä; ja voimakkaat tuulet ja tuulen mukana kulkeutuva hiekka voivat kerätä hiukkasia paneelien pinnalle, mikä aiheuttaa paikallista varjostusta ja käynnistää hot spot -ilmiön.

Miten hot spot -ilmiötä voidaan välttää?

1.Valitse korkean suorituskyvyn aurinkopaneelit. Ensinnäkin korkean hyötysuhteen aurinkopaneelit voivat muuntaa auringon säteilyn tehokkaammin sähköenergiaksi, mikä vähentää energiahäviötä ja lieventää näin hot spot -ilmiön vakavuutta. Toiseksi, korkean suorituskyvyn aurinkopaneeleilla on yleensä pienempi lämpötila-herkkyys, minkä ansiosta ne pystyvät säilyttämään korkean energiamuunnostehokkuuden korkeissa lämpötiloissa, mikä lieventää hot spot -ilmiön kielteistä vaikutusta suorituskykyyn. Siksi on tärkeää valita erinomaisen suorituskyvyn omaava aurinkopaneeli, kuten IBC-paneelit.

IBC-aurinkopaneelit vähentävät kuumien pisteiden todennäköisyyttä paneelin pinnalla ja parantavat siten järjestelmän turvallisuutta. Kun aurinkopaneeli on varjossa, ainutlaatuinen täysi takakontaktitekniikka varmistaa, että takapuolella olevat positiiviset ja negatiiviset metallielektrodit virtaavat edelleen kunnolla. Tämä eliminoi etuvastuksen, mikä vähentää kuumien pisteiden mahdollisuutta aurinkopaneelissa ja voimalaitoksen toimintaan liittyviä vaaroja.

Maysunin toimittamia IBC-aurinkopaneeleita on myyty useisiin Euroopan maihin ja ne ovat saaneet hyviä arvioita! . Asiakkaat ovat kertoneet olevansa vaikuttuneita Maysunin IBC-aurinkopaneelien suorituskyvystä ja luotettavuudesta.

IBC Sarja Aurinkopaneelit
IBC Sarja Aurinkopaneelit

Lisäksi käyttämällä aurinkopaneeleita, joissa on sisäänrakennetut ohitusdiodit, voidaan myös välttää hot spot -ilmiöt. Tämä toimenpide estää hotspot-ilmiöiden muodostumisen, koska se sallii virran ohittaa kyseisen alueen vikojen tai varjojen sattuessa, jolloin järjestelmän suorituskyky säilyy. Kaikki Maysunin aurinkopaneelit on varustettu sisäisillä ohitusdiodeilla.

2.Aurinkokennojärjestelmän optimaalinen suuntaus ja kiinnitys: Aurinkomoduulien optimaalisen suuntauksen ja kallistuksen varmistaminen on olennaista sen varmistamiseksi, että auringonsäteet kohdistuvat tasaisesti aurinkokennoihin, jotta vältytään hotspot-ongelmilta. Aurinkomoduulien suuntausta ja kallistuskulmaa huolellisesti säätämällä voidaan maksimoida aurinkojärjestelmän energian talteenoton tehokkuus. Tällainen optimoitu suunnittelu auttaa varmistamaan, että valoenergia jakautuu tasaisesti koko aurinkokennon pinnalle, jolloin vältetään varjojen peittyminen ja estetään ylikuumeneminen tietyillä alueilla ja parannetaan siten järjestelmän yleistä suorituskykyä ja vakautta.
    
3.Jäähdytys ilmankierron avulla. Kuumat kohdat eivät synny ilman syytä, vaan ne johtuvat lämmön kertymisestä, ja ne voivat johtua useista tekijöistä. Kuumien pisteiden vaikutukset ovat kuitenkin todennäköisempiä, jos ilmavirtausta aurinkopaneelijärjestelmässä rajoitetaan (esim. suojakannen kautta). Järjestelmän hyvän toiminnan varmistamiseksi on varmistettava riittävä ilmanvaihto ja ilmankierto, jotta paneelit eivät ylikuumene. Tehooptimistien asentaminen on yksi parhaista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä, sillä ne vähentävät sähköntuotantoa automaattisesti tarvittaessa ja varmistavat vakaan tuotantotason.


4.Puhdista aurinkopaneelit säännöllisesti. Likaiset tai pölyiset paneelit ovat alttiimpia hot spot -ilmiölle. On myös varmistettava, että puut, lehdet ja muut roskat eivät estä suoraa auringonvaloa pääsemästä aurinkopaneeleihin, jotta valoenergia saadaan hyödynnettyä täysimääräisesti. Näiden menetelmien yhdistetyllä soveltamisella voidaan tehokkaasti estää aurinkopaneelijärjestelmien hotspot-ilmiöiden kehittyminen ja taata niiden vakaa ja luotettava toiminta.

Maysun Solar on keskittynyt korkealaatuisten aurinkopaneelien tuotantoon vuodesta 2008 lähtien. Valitse laajasta valikoimasta puoliksi leikattuja, MBB-, IBC-, HJT- ja vyöruusuisia aurinkopaneeleita hopeanvärisinä, kokonaan mustina, mustan kehyksen ja lasilasin pintakäsittelyinä. Näiden paneelien hieno muotoilu ja erinomainen suorituskyky parantavat mitä tahansa rakennusta. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia liittoutumia johtavien asentajien kanssa lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää aurinkosähköstä tai haluat ajantasaisimmat aurinkopaneelien tarjoukset. Olemme innokkaita auttamaan sinua.

Saatat myös pitää:

Voivatko aurinkopaneelit silti tuottaa sähköä pilvisinä päivinä (heikot valo-olosuhteet) ?
IBC Solar Panels: Aurinkokennojen tehokkuuden ja esteettisyyden vallankumous
Lämpötilakerroin ja aurinkopaneelit: opas 2023