PV-teollisuuden toimitusketjun hintaraportti 22. marraskuuta - 28. marraskuuta 2021

· PV-hinnan-trendi
PV-teollisuuden toimitusketjun hintaraportti 22. marraskuuta - 28. marraskuuta 2021

Aurinkopiinien hinnat vakaat, mutta tuotantoketjun loppupäässä nousu hidasta, pelitilanne yhä ilmeisempi

Tällä viikolla aurinkopiinien noteeraukset olivat heikkoja ja vakaita, ja neuvottelupaine siirtyi vähitellen aurinkopiinimarkkinoille sen jälkeen, kun aurinkosähkömarkkinoiden jatkojalostusmarkkinat alensivat hintoja. Tilaukset, koska jotkut aurinkopiiri yritysten tilaukset on allekirjoitettu joulukuussa, tämän viikon aurinkopiiri uusia tilauksia allekirjoitettu vähemmän, markkinoiden kokonaisliikevaihto on pieni. Mutta tuotantoketjun alkupään ja loppupään pelitilanne on yhä ilmeisempi, tuotantoketjun loppupää ottaa joitakin hitaita ja heikentynyt, markkinoiden odottelu- ja katseluilmapiiri jatkaa voimistumistaan. Yksikiteisen aurinkokennopiinin keskihinta pysyi 42,45 dollarissa/kg, ja markkinanoteeraus vaihteli 41,51-43,07 dollarissa/kg. Kotimaisen aurinkokennopiinin vakaa noteeraus ja valuuttakurssi vaikuttivat ulkomaisiin hintoihin, ja viimeisin hinta oli noin 36,9 dollaria/kg.

Materiaali aurinkoenergiaa

Aurinkopiinien tuotanto- ja lähetystilanne, 12 kiinalaista aurinkopiiniä tuottavaa yritystä tuotannossa, joista yksi yritys ei ole vielä aloittanut täyttä tuotantoa. Nykyinen tuotantoyritykset säilyttävät korkean satotason toimintaa, Kiinan uusi pii tuotantokapasiteetti on otettu tuotantoon, odotetaan joulukuussa aurinkopiinien tuotantoketjun kasvua. Kun edessä jotkut aurinkokiekko yritysten hintapaineita, hidastaa edistymistä ottaen, kun taas tuotantoketjun alkupään aurinko raaka-aineen pii jauhe hinnat kuin edellinen lasku, muutama aurinko pii yritykset odotetaan pieniä myönnytyksiä. Mutta loppuvuoden aurinkopiiri tilaukset ovat täynnä, tarjonta markkinoilla on pohjimmiltaan sulatettu jatkojalostus ostot, yleinen aurinkopiiri markkinahinnat on vaikea näyttää merkittävä pudotus.

Aurinkokiekkojen hinnat vaihtelevat, M10-monokiteisten kiekkojen hinnat laskevat tarjonnan lisääntymisen vuoksi.

Aurinkokiekkojen hinnat jatkoivat tällä viikolla vaihtelua, ja M10-aurinkokiekkojen hinnat laskivat hieman. Yksikiteisten aurinkokennokiekkojen tuotteiden joukossa yksikiteisten M10-tuotteiden hinta on hieman löystynyt markkinoilla lisääntyneen tarjonnan vuoksi, mutta koska kauppojen määrä oli tällä viikolla pieni ja johtavat yritykset eivät mukauttaneet ulkoisia noteerauksiaan, markkinahinta-alue pieneni hieman 1,05-1,07 USD / PC.

Aurinkokiekko

Aurinkokiekkojen tuotanto ja lähetys, integroidut yritykset nopeuttavat tuotantoketjun loppupään lähetysten etenemistä, sadon määrä pysyi korkealla tasolla. Ensimmäisen tason johtavien yritysten satotasot olivat suhteellisen alhaiset, mikä johtui pääasiassa kustannusten ja tulevien toimitusmallien kaltaisista tekijöistä. Oli myös toisen ja kolmannen tason yrityksiä, joiden toimitukset olivat heikkoja ja varastopaineet kasvoivat, joten ne olivat hieman passiivisia, kun ne kävivät tinkimistä tuotantoketjun loppupään kanssa tarjousten tekohetkellä.

Aurinkokenno tarjoaa hieman löysätään, monikiteinen aurinkokenno hinnat perääntyi

Koska aurinkokennokiekkojen hinnat alenivat tuotantoketjun alkupäässä ja kysyntä siirtyi kohti suurempia kokoja, jotkin aurinkokennoyhtiöt joutuivat tuotantoketjun loppupään painostuksen vuoksi tekemään pieniä myönnytyksiä yksikiteisten kennojen tuotetarjouksissaan, mutta kauppojen määrä ei vaihdellut merkittävästi. Yksikiteisten M6-kennojen valtavirtahinta on 0,169-0,172 USD/W, kun taas yksikiteisten M10- ja G12-kennojen valtavirtahinnat ovat 0,180 USD/W ja 0,175 USD/W. Joidenkin aurinkokennoyritysten irtotavarakennojen toimitukset ovat viime aikoina laskeneet merkittävästi, ja tuotantoketjun loppupään ostohalukkuus on heikentynyt, ja markkinoilla alkaa vähitellen esiintyä laulavia ääniä. Lisäksi hiljattain tuli signaali ulkomaisen tariffin alentamisesta, mutta tarvitaan vielä tietty reaktioaika.

Aurinkokenno

Monikiteisten aurinkokennojen tuotantokustannukset ovat korkeat, kysyntä on suhteellisen keskinkertaista ja tuotekauppaan kohdistuu paineita, ja valtavirtahinnat ovat tällä hetkellä sekä kotimaassa että ulkomailla laskeneet 0,139 Yhdysvaltain dollariin/W ja 0,018 Yhdysvaltain dollariin/W.

Suurikokoisten aurinkokennomoduulien hinnat laskevat hieman, merentakainen tariffileikkaus suosii moduulimarkkinoita

Aurinkosähkömoduulien hinnat vaihtelivat edelleen tällä viikolla, ja suurikokoisten aurinkosähkömoduulien hinnat laskivat hieman. Tällä viikolla suurin osa aurinkokennomoduuliyrityksistä toteuttaa pääasiassa aiempia tilauksia, eikä valtavirtayritysten noteerauksia ole mukautettu. Pieni määrä aurinkokennomoduuliyrityksiä säilytti tilausten saamiseksi hintanoteeraukset vakaina, mutta ne löysäsivät niitä hieman kauppojen aikana, ja ne laskivat noin 0,003 USD/W. Nykyinen 182 mm:n aurinkosähkömoduulien hinta on laskenut 0,325 dollariin/W ja 210 mm:n aurinkosähkömoduulien hinta 0,327 dollariin/W. Vaikka tuotantoketjun alkupäästä on tullut merkkejä hinnan alenemisesta, viimeaikaiset ilmoitukset tariffien alennuksista ulkomailla ovat olleet myönteisiä aurinkosähkömoduulien markkinoille ja tukeneet hintaa.

Aurinkomoduulit

Ensi viikon PV-moduulien hintaennuste.

PV-moduulien hinnat vaihtelivat hieman tällä viikolla. Ensi viikolla joulun ja kiinalaisen uudenvuoden juhlapyhien lähestyessä kiinalaiset PV-moduulitehtaat tuottavat täydellä kapasiteetilla, ja uusien tilausten aikatauluttaminen on vaikeaa, ja toimitusten valtavirtaa hallitsevat markkinoiden valtavirran suurikokoiset 210 mm:n PV-moduulit. Räätälöityjä tilauksia ei ole helppo vaihtaa tuotantolinjoille, ja monet tehtaat ovat lopettaneet pienempien tilausten vastaanottamisen. Pienten ja keskisuurten aurinkopaneelien jälleenmyyjien ja asentajien on suositeltavaa ostaa markkinoilta valtavirran aurinkosähkömoduuleja kohtuulliseen hintaan, nopealla toimitussyklillä ja mahdollisimman paljon ennen kiinalaista uutta vuotta, jotta vältetään viivästyneet toimitukset loppuasiakkaille.