Hajautettu aurinkosähkötuotanto - käyttö ja ylläpito

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkosähkö on tullut lupaavin ja edullinen uusiutuvan energian, sovelluksen aurinkosähkö, suuri maahan aurinkosähkövoimala, pieni perheeseen katto aurinkosähkövoimala, aurinkosähkövoimala, aurinkosähkövoimala on hitaasti tullut tavallinen perhe, siksi eri näkökulmista ymmärtää aurinkosähkövoimala on tarpeen, tänään tuo hajautettu aurinkosähkövoimala sukupolven toiminnan ja ylläpidon luvun.

1、kuinka pitkä on kotitalouksien hajautetun aurinkosähköjärjestelmän käyttöikä?

Ilman akkua toimivan aurinkosähköjärjestelmän suunniteltu käyttöikä on yleensä 25 vuotta.

2、miten vähentää aurinkosähköjärjestelmien ylläpitokustannuksia?

On suositeltavaa valita järjestelmän komponentit ja materiaalit, joilla on hyvä maine markkinoilla ja hyvä huoltopalvelu. Pätevät tuotteet voivat vähentää vikaantumisastetta, käyttäjän on noudatettava tiukasti järjestelmän tuotekäsikirjaa, järjestelmän säännöllistä testausta ja puhdistushuoltoa.

3、Miten PV-järjestelmän huolto hoidetaan jälkikäteen, kuinka usein ylläpidetään? Miten ylläpitää?

Miten PV-järjestelmän huolto hoidetaan jälkikäteen, kuinka usein ylläpidetään?

Järjestelmän tärkein huoltotyö on pyyhkiä aurinkosähkömoduulit, sadealueet eivät yleensä vaadi manuaalista pyyhkimistä, ei-sateinen kausi noin kerran kuukaudessa puhdistus. Pölylaskeuma-alueet voivat lisätä pyyhkimisen määrää tarpeen mukaan, lumisadealueiden tulisi olla raskaita lumenpoistoja, jotta vältetään vaikuttamasta sähköntuotantoon ja lumen sulamiseen epätasainen varjostus, puiden tai roskien siivoaminen PV-moduulien estämiseksi jne.

4、Kun aurinkosähkömoduulit puhdistetaan vedellä huuhtelemalla ja pyyhkimällä? Onko sähköiskun vaara, kun pyyhitään vedellä?

Sähköiskun ja aurinkosähkömoduulien mahdollisten vaurioiden välttämiseksi, kun niitä pyyhitään korkeassa lämpötilassa ja voimakkaassa valossa, on suositeltavaa puhdistaa aurinkosähkömoduulit aamulla tai myöhään iltapäivällä. PV-moduulien lasipinta suositellaan puhdistettavaksi pehmeällä harjalla, puhtaalla ja miedolla vedellä, ja puhdistuksessa on käytettävä vähän voimaa lasipinnan vahingoittumisen välttämiseksi.

5、Pitäisikö minun puhdistaa aurinkosähköjärjestelmä lumen jälkeen? Miten käsitellä lunta ja jäätä PV-moduuleissa talvella? Voinko astua aurinkosähkömoduulien päälle puhdistaakseni ne?

Pitäisikö minun puhdistaa aurinkosähköjärjestelmä lumen jälkeen?

Lumen jälkeen, jos PV-moduuli on kasattu paksulla lumella, se on puhdistettava, voit käyttää pehmeitä esineitä lumen työntämiseen alas, varo naarmuttamasta lasia. Aurinkosähkömoduuli on tietty kantava, mutta ei voi astua aurinkosähkömoduulin yläpuolella puhdistus, aiheuttaa aurinkosähkömoduulin piilotettu halkeama, vaikuttaa aurinkosähkömoduulin käyttöikään.

6、aurinkosähkö aurinkosähkömoduulit talon varjossa, lehdet ja jopa lintujen ulosteet vaikuttavat sähköntuotantojärjestelmään?

Kussakin aurinkosähkömoduulissa käytettävien aurinkokennojen sähköiset ominaisuudet ovat periaatteessa samat, sillä muutoin sähköisesti huonojen ominaisuuksien omaavissa kennoissa tai varjostetuissa kennoissa (ongelmakennoissa) esiintyisi niin sanottu hot spot -ilmiö. Tandemhaarassa olevaa tummennettua aurinkosähkömoduulia käytetään kuormana, joka kuluttaa muiden aurinkosähkömoduulien tuottamaa energiaa valolla. Tummennettu aurinkosähkömoduuli kuumenee tällöin, ja tämä on hot spot -ilmiö, joka voi vahingoittaa aurinkokennoa vakavasti. Osa valaistujen aurinkokennojen tuottamasta energiasta voidaan kuluttaa varjostetuissa kennoissa. Kuumien pisteiden välttämiseksi sarjahaarapiirissä aurinkosähkömoduuliin on lisättävä ohitusdiodi, ja kuumien pisteiden välttämiseksi rinnakkaispiirissä on asennettava tasavirtavakuutus aurinkosähköketjun jokaiseen suuntaan.

7、Miten voin käyttää oikeaa seisokkiaikaa kunnossapitoon?

Ensisijaisesti järjestelmän huoltoa varten on valittava aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun valo on heikko ja järjestelmä ei ole käynnissä, ja ryhdyttävä suojaustoimenpiteisiin huollon aikana käyttämällä eristettyjä käsineitä ja eristettyjä työkaluja.

8、Mitkä ovat kotitalouksien hajautetun aurinkosähköjärjestelmän yleiset viat? Mitkä ovat tyypillisiä ongelmia, joita voi esiintyä järjestelmän kussakin osassa?

Mitkä ovat kotitalouksien hajautetun aurinkosähköjärjestelmän yleiset viat?

Yleiset viat.

. Jännite ei saavuta käynnistysasetuksen arvoa, jolloin taajuusmuuttaja ei toimi eikä käynnisty, .

. PV-moduuleista tai inverttereistä jne. johtuva alhainen sähköntuotanto.

Tyypillisiä ongelmia: palanut liitäntärasia, PV-moduulin osittainen palaminen.

9、Miten käsitellä kotitalouksien hajautetun aurinkosähköjärjestelmän yleisiä vikoja?

Jos järjestelmässä on ongelmia takuuaikana, voit ensin ottaa puhelimitse yhteyttä aurinkosähköjärjestelmän asentajaan tai käyttö- ja huoltopalvelun tarjoajaan selittääksesi järjestelmän ongelmat, asentaja tai käyttö- ja huoltopalvelun tarjoaja vastaa käyttäjän kuvauksen mukaan, ja jos vikaa ei voida poistaa, he lähettävät jonkun paikalle kunnostusta varten.

10、Miten voin selvittää, onko aurinkosähkömoduuli viallinen?

Miten voin selvittää, onko aurinkosähkömoduuli viallinen?

Kun käyttäjä havaitsee, että järjestelmän teho on pienentynyt samaan aikaan vuodesta tai verrattuna naapurijärjestelmiin, joiden asennuskapasiteetti on sama. Järjestelmässä voi olla poikkeama. Käyttäjä voi selvittää, onko jokin tietty aurinkosähkömoduuli aurinkosähköasennuksessa viallinen nielurasian valvontatietojen epänormaalien vaihteluiden kautta, ja ottaa sitten yhteyttä ammattilaisiin järjestelmän diagnosoimiseksi ammattimaisilla laitteilla, kuten puristinmittareilla ja lämpökameroilla, ja määrittää lopulta, missä aurinkosähkömoduulissa järjestelmässä on ongelmia.

11、Voidaanko aurinkosähkömoduuliin asentaa suojaverkko, joka estää raskaiden esineiden osumisen aurinkosähkömoduuliin?

Lanka-aitausta ei suositella asennettavaksi. Tämä johtuu siitä, että lankaverkon lisääminen aurinkosähköpaneeliin voi aiheuttaa varjoja aurinkosähköpaneeleihin ja luoda kuuman pisteen vaikutuksen, joka voi vaikuttaa koko aurinkosähkövoimalan sähköntuotannon tehokkuuteen. Lisäksi, koska pätevät aurinkosähkömoduulit ovat läpäisseet jääpallon iskutestin, yleensä ei tarvitse asentaa suojaverkkoa.

12、Onko haavoittuvat osat vaihdettava välittömästi, kun ne rikkoutuvat?

Niitä ei tarvitse vaihtaa heti, mutta jos haluat vaihtaa ne, on suositeltavaa tehdä se aamulla tai myöhään iltapäivällä. Ota ajoissa yhteyttä voimalaitoksen käyttö- ja huoltohenkilökuntaan, niin ammattilaiset menevät vaihtamaan ne.

13、Pitäisikö minun katkaista aurinkosähköjärjestelmä ukkosmyrskyn aikana?

Hajautetut aurinkosähköjärjestelmät on varustettu salamasuojalaitteilla, joten sähköä ei tarvitse katkaista. Turvallisuuden takaamiseksi on suositeltavaa irrottaa muuntimen laatikon katkaisijakytkin ja katkaista virtapiirin yhteys aurinkosähkömoduuliin, jotta vältetään suoran salaman aiheuttamat haitat, joita salamasuojamoduuli ei voi poistaa. Käyttö- ja huoltohenkilöstön olisi testattava ukkossuojamoduulin suorituskyky ajoissa, jotta vältetään ukkossuojamoduulin vikaantumisesta aiheutuvat vaarat.

14、Onko aurinkosähköjärjestelmällä sähkömagneettisen säteilyn aiheuttamia vaaroja käyttäjille?

Valosähköinen sähköntuotantojärjestelmä perustuu aurinkosähkövaikutuksen periaatteeseen muuntaa aurinkoenergiaa sähköksi, ei saastumista, ei säteilyä. Invertterit, jakelukaapit ja muut elektroniset laitteet läpäisevät EMC-testin (sähkömagneettinen yhteensopivuus), joten niistä ei aiheudu haittaa ihmiskeholle.

15、Onko aurinkosähköjärjestelmällä meluhaittoja?

Aurinkosähköjärjestelmä on aurinkoenergian muuntaminen sähköksi ei aiheuta melua, invertterin meluindeksi on enintään 65 desibeliä, joten melua ei ole vaarassa.

16、Mihin kotitalouksien hajautetun aurinkosähköjärjestelmän palontorjunnan ja palontorjunnan kannalta on kiinnitettävä huomiota?

Syttyviä ja räjähtäviä esineitä ei saa pinota hajautetun sähköntuotantojärjestelmän läheisyyteen, sillä tulipalon sattuessa ne aiheuttavat mittaamattomia vahinkoja ihmisille ja omaisuudelle. Peruspaloturvallisuustoimenpiteiden lisäksi aurinkosähköjärjestelmiltä edellytetään erityisesti, että niiden on oltava itsetunnistavia ja tunnistettava valokaaret ja tulipalot tulipalon todennäköisyyden vähentämiseksi. Lisäksi palontorjunta- ja huoltoyhteydet on järjestettävä enintään 40 metrin välein, ja tasavirtajärjestelmän hätäpoiskytkimien on oltava helposti saatavilla.