PV-teollisuuden toimitusketjun hinnat kohti vakautta, suuret voimalaitoshankkeet noteerattu edelleen korkealla tasolla

· PV-hinnan-trendi
PV-teollisuuden toimitusketjun hinnat kohti vakautta, suuret voimalaitoshankkeet noteerattu edelleen korkealla tasolla

PV-piin hinnat vakaat, joulun tienoilla mahdollinen nousuaalto

PV-piin

PV-piin noteeraukset pysyvät tällä viikolla vakaina, ja hinnat ovat pysyneet ennallaan viime viikkoon verrattuna. Kiinalaisten piiyritysten perustamisaste ei juurikaan muuttunut, ja tuotantokapasiteetti ja toimitukset pysyivät lähes ennallaan. Pienten määrien tilausten hintatarjoukset pysyivät korkeina. Länsimaisen joulun ja kiinalaisen uudenvuoden lähestyessä on hyvin todennäköistä, että hinnankorotukset jatkuvat.

PV-kiekkojen yleinen hintavakaus

PV-kiekkojen

Tämän viikon piikiekkotarjoukset ovat pitkälti samat kuin viime viikolla, ja kokonaishinnat ovat vakaat. Jos aurinkokennopiinien hinnat vaihtelevat uudelleen, aurinkokennokiekkojen hinnat seuraavat niitä.

Aurinkokennojen noteeraukset ovat periaatteessa vakaita, vaihtelut ovat noin 0,0031 USD/W

Aurinkokennojen

Aurinkokennojen tarjoukset ja kauppahinnat olivat tällä viikolla periaatteessa vakaat. Kysyntäpuolelta, aurinkomoduulien hintojen hyväksyminen tuotantoketjun loppupäässä ei ole vielä korkea, aurinkomoduulin käynnistysasteen aurinkomoduulin puoli ei ole korkea, aurinkokennojen hankintakysyntä pysyy sivussa, mikä välitetään aurinkokennomarkkinoiden käynnistämiseen, merenkulun paine lisääntyi, jotkut monokiteisten aurinkokennojen ensimmäisen tason yritykset ovat edelleen vakaita, mutta toisen ja kolmannen tason yritysten suhteellisen suuri joustavuus, neuvottelevat tilauksia eri tuotteista eri neuvottelumenetelmissä. Aurinkokennojen hinnat vaihtelivat edelleen noin 0,0031 USD/W.

Aurinkomoduulien hinnat pysyvät vakaina

Aurinkomoduulien

Aurinkomoduulien hinnat vakiintuivat tällä viikolla edelleen, kuten viime viikolla ennustettiin, ja aurinkosähkövoimaloiden moduulitarjoukset olivat suhteellisen korkealla tasolla. Joidenkin hankkeiden viivästyessä talven aikana aurinkomoduulitoimitusten tehokkuus on laskenut, ja jotkin pienet ja keskisuuret aurinkomoduulitehtaat ovat tulleet kärsimättömiksi ja suunnittelevat tilausten sulkemista alennuksella. Koska tuotantoketjun alkupään tarjouksissa ei tapahdu merkittäviä muutoksia, aurinkomoduulien omakustannushinnat ja myyntihinnat ovat kuitenkin lähes muuttumattomat. Lisäksi viime aikoina tuotantoketjun loppupäässä toimivat aurinkosähkömateriaaliyritykset ovat julkaisseet uusia tuotteita, kuten inverttereitä ja stenttejä, vahvistaakseen koko aurinkosähkötuotteiden käyttöikää ja keskittyäkseen tehokkuuden parantamiseen ja kustannusten vähentämiseen.

PV-alan ensi viikon markkinaennuste

Tämän viikon aurinkomoduulien hinnat ovat periaatteessa vakaat, ensi viikolla ilman erityisiä olosuhteita ei ole liikaa vaihtelua. Vuoden loppupuolella emme ole nähneet hintojen laskusuuntausta, vaan pikemminkin hintojen nousun mahdollisuutta.